HABERLER>YAŞAM
31 Ekim 2014 Cuma - 11:09

İzmir Barosu’nda resmen Aydın Özcan dönemi

İzmir Barosu başkanlığını kazanan Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu adayı Aydın Özcan mazbatasını aldı. Başkanlık koltuğuna oturan Özcan, İzmir Barosu'nu ortak akılla yönetme sözü verdi. İzmir Barosu'na kayıtlı 6 bin 400 avukatın hiçbirini ötekileştirmeden, adil bir biçimde baroyu yöneteceklerini ifade eden Aydın Özcan ayrıca, her bir meslektaşının önerisini dikkate alacaklarını, sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve yerel yönetimlerle dayanışma içerisinde çalışacaklarını vurguladı.

İzmir Barosu’nda resmen Aydın Özcan dönemi

Geçen hafta gerçekleştirilen İzmir Barosu seçimlerinde ipi göğüsleyen Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu adayı Aydın Özcan mazbatasını aldı. Alsancak'taki Merkez Baro Binası'nda düzenlenen törende Özcan'a mazbatasını İzmir Barosu'nun en kıdemli üyelerinden Avukat Burhan Güneş verdi. Yönetim, denetleme, disiplin kurulu üyelerinin yanı sıra Türkiye Barolar Birliği delegesi seçilen avukatların da katıldığı toplantıda Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu baroyu ortak akılla yönetme sözü verdi.
 
Törende konuşan İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan son olarak 2004-2010 yılları arasında Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'nun baro yönetimde olduğunu hatırlattı ve o dönem hayata geçirdikleri projelere kaldıkları yerden devam edeceklerini, iki yıl içerisinde seçim bildirgesinde vaat edilen 60 projeyi gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Özcan ayrıca, sivil toplum örgütleri, meslek odaları, yerel yönetimlerle dayanışma içerisinde çalışacaklarını vurgulayarak, "Cumhuriyetin değerlerine, Atatürk ilkelerine daha güçlü bir biçimde sahip çıkmak için İzmir'deki sivil toplum kuruluşlarına da ihtiyacımız olacak. Bu anlayışla sesimiz daha gür çıkacak" dedi.
 
60 PROJE 60 ÇÖZÜM ÖNERİSİ
Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu olarak seçimlere geçen yazdan beri hazırlandıklarını ve komisyonlar kurarak meslektaşlarının sorunlarını tespit ettiklerini belirten Başkan Özcan, İzmir Barosu'nun özlediği hizmetlere yeniden kavuşacağını söyledi. Özcan, “Yazın başlattığımız çalışmalarda komisyonlar kurarak meslektaşlarımızın sorunlarına nasıl çözüm üretebileceğimizi görüştük ve bu doğrultuda seçim bildirgemizi hazırladık. 60 proje 60 çözüm önerisi. 2004-2010 yılları arasında Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu yönetimdeydi. Şimdi hizmetler kaldığı yerden devam edecek. Birlik ve beraberliği sağladık, tek yürek olduk. Seçimlere de dayanışma içerisinde girdik. Cumhuriyetçi Avukatlar birlik ve beraberlik içerisinde oldukça bizi kimse yıkamaz. İzmir Barosu'nda özlenen hizmetleri yeniden gerçekleştireceğiz. İzmir Barosu'nu ortak akılla yöneteceğiz" diye konuştu.
 
"HERKESİ KUCAKLAYIN"
Başkan Özcan'a mazbatasını veren Avukat Burhan Güneş de hak ettikleri bir seçimi kazandıklarını, emeklerinin karşılığını aldıklarını belirterek, “Sizlerden ricam, bundan sonra İzmir Barosu'nda herkesi kucaklamanız. Cumhuriyetçiler olarak sizlerden bunu istiyorum. Lütfen her gün merhaba demediğimiz meslektaşımız olmasın. Birlikteliğe, dayanışmaya çok ihtiyacımız var" dedi.
 
GÖREV DAĞILIMI YAPILDI
Mazbata töreninin ardından, yönetim kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda görev dağılımı, yapılan seçimle belirlendi. Başkan Aydın Özcan'ın oy kullanmadığı seçimde Baro Başkan Yardımcılığı görevine Mustafa Çetin getirildi. A.Şakir Uzun Genel Sekreter olurken Gülay Serin de Sayman olarak görevlendirildi. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de korkunç ölüm: Minik Fevzi televizyon kurbanı
Bornova’da, 3,5 yaşındaki Suriye uyruklu Fevzi Loulk'un üzerine evde oynadığı ...
Türkiye yine faciayla uyandı: 15 ölü, 30 yaralı
Isparta’nın Yalvaç İlçesi’nden elma bahçesinde çalışan işçileri Gelendost’a ...
İzmir'deki casusluk davasına bakanlık müdahil oldu!
İzmir'de, muvazzaf asker ve sivil 357 sanığın yargılandığı 'Gizli bilgi ...
 
'İzmirli Gazetecilerin Kaptanı'na 2 yıl sonra veda...
Bedenini kadavra olarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne bağışlayan duayen ...
Hollandalılar'ın gözü Ege'de!
Türkiye'ye en çok yatırım yapan ülke olan Hollanda, 2015'te de yatırımlarını ...
Sözün bittiği yer: 'Babam suyun içinde mi kalmış?'
Uzmanlar her maden felaketinden sonra TV’lerde günlerce konuşuyor, yetkililer ...
 
Gönül Soyoğul yazdı: Fitrat Cumhuriyeti!
“Ateş de su da toprak da hava da onları vurdu” diyordu dün akşam vakti ...
Flaş! Bakan Yıldız: Madene 10 bin ton su doldu
Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesinde bulunan özel bir kömür ocağında ...
Ümit Yaldız yazdı: Baro seçimlerini (aslında) kim kazandı?
Uzun zamandır ülkedeki tartışmaların odağında yargı var. Ve yargı erki, ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva