HABERLER>POLİTİKA
27 Ocak 2015 Salı - 16:51

Günay’dan Bakan Elvan’a 6 İzmir sorusu!

İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından cevaplandırılmak üzere bir soru önergesi vererek kentin geleceği açısından büyük önem taşıyan projelerin son durumunu sordu.

Günay’dan Bakan Elvan’a 6 İzmir sorusu!

EGEDESONSÖZ – Kültür ve Turizm Eski Bakanı ve İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından cevaplandırılmak üzere 6 soruluk bir İzmir önergesi verdi.

İzmir’in sadece Ege için değil tüm ülke için önemli gelişme merkezlerinden biri olduğunun altını çizen Günay, “İzmir tarım, ticaret, sanayi alanlarında taşıdığı önemin yanı sıra, eşsiz doğal ve tarihi özellikleriyle turizm alanında da büyük potansiyele sahiptir. Bu potansiyelin bütünüyle harekete geçirilmesi ve İzmir’in hem ülkeye hem de dünyaya açılımın hızlanması için birçok alanla yeni planlamaya proje ve uygulamaya ihtiyaç duyulmaktadır” ifadelerini kullandı.

Günay, “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, özellikle 2011 yılının sonundan itibaren doğrudan ya da bazı kamusal işbirlikçileriyle İzmir’de birçok proje ve uygulamayı programına almış; bunların bir kısmının yatırım çalışmaları da başlamıştır; ancak bu çalışmaların zamanında tamamlanması, hem yatırım ekonomisi açısından, hem de İzmir’in bir an önce bu yatırımların sonuçlarından yararlanmaya başlaması açısından önemlidir” açıklamasını yaptı.

İŞTE GÜNAY’IN BAKAN ELVAN’A SORULARI
 
1/ 2011 yılı Eylül ayında temeli atılan ve 2 yıl içinde hizmete gireceği açıklanan, İzmir-Manisa ulaşımını kısaltacak ve kolaylaştıracak Sabuncubeli Tüneli inşaatı neden gecikmiştir? İnşaat halen ne durumdadır ve ne zaman ulaşıma açılması beklenmektedir?

2 / Başlangıcından bu yana meslek odalarının ve yerel belediyenin itiraz ve davalarına konu olan Konak Tüneli hakkında yapılmış davalarla ilgili son durum nedir? Davalarda ileri sürülen jeolojik ve evresel araştırmaların proje aşamasında yapılmamış olmasının, İzmir gibi özel bir coğrafyada bir sorun oluşturması kaçınılmaz olduğuna göre bu tür yatırımlarda önce bu işbirliklerinin yapılması daha doğru bir yöntem değil midir? Daha önce birkaç kez 2014 hatta 2013 sonunda yapılacağı söylenen Konak Tüneli ne zaman hizmete girecektir?

3/ İzmir ili sınırları içinde projesi/uygulaması devam eden 9 yat limanı ile ilgili gelişmeler hangi aşamadadır? Bu yat limanlarının hangisi, ne zaman hizmete girecektir?

4/ İzmir Limanı taramasının acil ihtiyaç olduğu bilinmektedir. Halen draftı 9 metreye kadar değilmiş olan limana biyolojik tonajlı gemilerin yanaşması için derinliğin 15 metreye ulaşması gerekmektedir. Aciliyet taşıyan bu tarama ne zaman yapılacaktır?

5 / 2011 yılında antik limanın denizle bağlantısının yapılacağı açıklanan ve bu proje kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığınca gerekli saha araştırmaları tamamlanan Efes Ören Yerinde önceden yapılmış işbirliği gereğince suyun limana getirilmesi için bakanlığınızca yapılmış bir proje var mıdır? Varsa bu projenin uygulanmasına ne zaman geçilecek ve tamamlanacaktır?

6 / İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapılmakta olan İZBAN hattının Tepeköy-Selçuk bağlantısı inşaat çalışması ne zaman başlayacaktır? Ne zaman tamamlanması öngörülmektedir?

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hulya 28 Ocak 2015 Çarşamba 10:32

sanırım CHP den milletvekili adayı olacak, CHP lilerin hoşuna gidecek mesajlara başlamış

Yorumu oyla      11      5  
İZMİR'Lİ 28 Ocak 2015 Çarşamba 09:28

Zaten bilyoruz akp İzmir'e zırnık atırım yapılmasını istemiyor.Ammmaaa,Sayın Günay,ya siz Buca,Konak,Alsancak ve Bornona'da tarihi binalar bakımsızlıktan yıkılıyor ken neredeydiniz.Görevde olduğunuzda neden ilgilenmediniz.İzmir gibi sahil şehrinde deniz müzesi yok.Bakanlığınızda neden yapmadınız,turizm için hangi yatırımı yaptınız.İzmir'liler aptal değildir,kime ne şekilde ve ne zaman hesap soracağını iyi bilir.İzmir'e yapılan bu haksızlık ve adaletsizliğin hesabını en azından Yüce Rabbim'in huzurunda vereceğinizden eminiz ya o bile yeter bize.Allah hepinize vicdan ve adalet duygusu nasip etsin.

Yorumu oyla      15      5  
halil gencoğlu 28 Ocak 2015 Çarşamba 09:16

siyaset yapıyorum zannedip bakana soru soracağına yapılan hizmetleri diğer izmir milletvekilleri gibi yerinde incelesen cevabını alırdın

Yorumu oyla      12      8  
İzmirli 28 Ocak 2015 Çarşamba 09:01

İzban cumaovası aliağa hattından daha uzak noktalara yolcu taşımasın. Çünkü şehir içini zaten kaldırmıyor. Şehir içi ulaşımını halledin önce. Bize ne torbalıdan bize ne bergamadan. Şehir içi ulaşım aktarma ile tam bir fiyasko !!!

Yorumu oyla      11      9  
28 Ocak 2015 Çarşamba 08:34

Bakanken sesin çıkmasın. Bakanlık gidince hükümete ağzını geleni söyle. Sen kaç yıl bakanlık yaptın, senin ne faydan dokundu İzmire?

Yorumu oyla      15      5  
yeşim 28 Ocak 2015 Çarşamba 08:11

gerçekten güzeell sorular KONU İZMİR OLUNCA HİÇ KİM BİR BAKANDAN SES YOK ama İSTANBUL OLSA HEPSİNİN MAASALLAH BİRER İKİŞER PROJESİ VAR...

Yorumu oyla      14      5  
BAKIRÇAY 28 Ocak 2015 Çarşamba 00:50

Sn Bakan Çandarlı LIMANI nın durumu ne olacak. Bunuda sorsaydınız öğrense idik.

Yorumu oyla      13      5  
Teşkilat 28 Ocak 2015 Çarşamba 00:46

Neden yapmadın rumuzlu hemşerimiz,1993yılında ihalesi yapılan bornova kültür merkezi 2006-2007yılına kadar çivi çakılmamış kült. Merk. Nin kabası Akparti zamanında ve sn Bakan tarafından bitirildi ve ince ihale hazırlıkları da sn Ertuğrul Günay tarafından yapılmıştır. Ince işler Ihalesi yapılan merkezin bugünlerde bitirilmek üzere inşaatına başlanacaktır. Yiğidi öldür ama hakkını yeme....Sn Bakana Bornova İçin Teşekkür Ediyoruz

Yorumu oyla      11      7  
Atilla Kamar 27 Ocak 2015 Salı 19:58

Konak tüneli henüz bitip Yeşildere ye bağlanmadı. Buna rağmen Yeşildere trafiği bilhassa sabahları tıkanık adeta sabır ölçer halde. Tünel bağlanınca sonuç ne olacak.

Yorumu oyla      17      5  
NEDEN YAPMADIN 27 Ocak 2015 Salı 19:57

bakana bende bir soru sorayım. Turizm bakanlıgı döneminde istesen izmire kruvaziyer liman yapardın , efesi denizle birlestirirdin , izmire müze yapabilirdin , bornovadaki kültür merkezini tamamlayabilirdin.

Yorumu oyla      17      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Perinçek 'Ermeni soykırımı' için Strazburg'a gitti
İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, beraberindeki yaklaşık 200 partiliyle ...
Davutoğlu’na fıkrayla yüklendi!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada ...
Kılıçdaroğlu sosyal medya kurbanı: Foto-gaf!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugünkü grup konuşmasında Cumhurbaşkanı ...
 
Davutoğlu’ndan ilginç çıkış: Kıskanmasınlar!
Başbakan Davutoğlu, grup toplantısında "Kürtçe" açıklaması nedeniyle kendisini ...
Delican’dan kongre mesajları: ‘Maceraperest’ çıkışı, Davutoğlu sürprizleri!
AK Parti İzmir İl Teşkilatı, 31 Ocak’ta yapılacak İl Kongresi öncesi bilgilendirme ...
Binali Yıldırım'dan Arınç'a geç gelen sert yanıt!
Bülent Arınç'ın 5 Ocak tartışmasında kullandığı 'sıfat' sözüne Binali Yıldırım'dan yanıt geldi.
 
Korkutan rapor Meclis’e taşındı: İzmir’de 287 okul…
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, TMMOB’un Özel İdare’nin kapatılması ...
YSK'dan bağımsız aday kararı: En geç...
Yüksek Seçim Kurulu, siyasi partilerin genel merkez organlarında görev ...
CHP'li Çam'dan Prof. Pekünlü'ye ziyaret
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, AKP iktidarı ve YÖK'ün uyguladığı sözde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva