HABERLER>POLİTİKA
23 Kasım 2014 Pazar - 13:21

Güler'den MİT'e CHP'yi karıştıracak mektup!

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler Aydınlık Gazetesi’ndeki köşesinde MİT’e sorular sordu.

Güler den MİT e CHP yi karıştıracak mektup!


EGEDESONSÖZ - CHP’deki muhalif vekillerin başında gelen İzmir Milletvekili Güler, Kemal Kılıçdaroğlu’nun MİT çıkışı sonrası yaşanan tartışmalara dahi oldu. Güler’in ‘Sezgin Tanrıkulu’ soruyu parti içinde yine tartışmalara neden olacak gibi görünüyor…Güler yazısında, MİT'e "CHP’nin Dersim olayına ilişkin görüşlerini anlatabilecek kişi olarak Sayın Sezgin Tanrıkulu’nun seçilmesinde etkiniz oldu mu?" sorusunu sordu.


İŞTE O YAZI:
21 Kasım 2014 Cuma günü Hürriyet Gazetesi’nde Sayın Kılıçdaroğlu’nun “MİT’in içinde bir grubun sadece CHP için görevlendirildiğini biliyoruz. CHP içinde karışıklık çıkarmak ve daha bir sürü başka şey için yapıldı bu görevlendirme” dediği birinci sayfada üç sütuna manşet olarak yazıldı. Gazetenin sayfa 18’deki devam haberinde Sayın Başkan’ın “Sık sık AKP’nin derin devleti diyorum. MİT’in içindeki bir kanatla beraber CHP içinde operasyon yapmaya çalışıyorlar” dediği yazıldı.
Sn. MİT,
(1) Yukarıdaki sözlere göre MİT’in İçindeki CHP’yi Karıştırma Grubu, “AKP’nin derin devleti ve MİT içindeki bir kanat” ortaklığıdır. Doğru mudur?
(2) Bu Grup “CHP içinde karışıklık çıkarmak ve daha bir sürü başka şey için” görevlendirilmiştir. Doğru mudur? “Daha bir sürü başka şey” nelerdir?
Sayın Başkan şu sözleri de söylüyor: “CHP Alevilerin ve Kürtlerin partisidir algısını yerleştirmek için mücadele edecekler. Önümüzdeki günlerde bu çok yoğun olarak gündeme getirilecek, AKP’nin derin devletinin izlediği bir politika bu.” Sayın Başkan ayrıca şunu söyledi: “Bu tuzağa hiçbir CHP’linin düşmemesi lazım. Başta da kendisini “Ulusalcı” olarak tanımlayan arkadaşların düşmemesi lazım”.
(3) Sayın İlgili, siz gerçek CHP’lilerin yani ulusalcıların Alevi ve Kürt düşmanı oldukları düşüncesinde misiniz? Tuzağınızın işlemesini bu adi fikre mi bağladınız?
(4) Kürt kökenli vatandaşlarımızın oylarını asıl olarak HDP ve AKP’ye yönlendirdikleri bir veri iken, böyle bir algıyı nasıl yerleştireceksiniz? CHP’ye oy verenlerin mezhep dağılımını nereden biliyorsunuz?
(5) Yoksa hedeflediğiniz algı seçmenle değil de, parti yönetimi kademelerindeki görevlilerin mezhebi ve etnik kökeniyle mi ilgili? Partiler dünyası küçük bir dünyadır; herkes birbirini bilir; böyle şeyler algı yaratma amacına uygun araçlar değildir. Bu, devletin parasını ve zamanını israf değil midir?
Sn. MİT,
Sayın Başkan “Saray olayını gizlemek için Dersim’i gündeme getirdiler. Bu tuzağa düşmemek lazım. Çıkıp görüş beyan edersem tuzağa düşmüş olurum. Günlerce tartışılır... Ancak birinin de çıkıp CHP’nin görüşlerini anlatması lazımdı, Sezgin Bey (Tanrıkulu) anlattı” dedi.
(6) Bu gündemi Başbakan Davutoğlu “Dersim Kerbeladır” sözüyle yarattığına göre, CHP’ye kurduğunuz tuzakta Başbakan da yer almaktadır. Başbakanın gerçek konumu hangisidir? AKP Derin Devleti’yle ya da MİT içindeki o kanatla ya da CHP’yi Karıştırma Grubu ile nasıl bir örgütsel ilişki içindedir?
(7) Sayın Başkan’ı, kendisi asla tuzağa düşmeyeceğine göre, “Birinin çıkıp CHP’nin görüşlerini anlatması lazımdı” noktasında bırakarak nereye varmayı amaçladınız?
(8) CHP’nin Dersim olayına ilişkin görüşlerini anlatabilecek kişi olarak Sayın Sezgin Tanrıkulu’nun seçilmesinde etkiniz oldu mu?
(9) CHP’nin “özür dileme politikası” yönünde bir görüşü olmadığı halde, TV ekranlarından özür açıklaması alarak Parti’yi karıştırma hedefinize eriştiğinizi düşünüyor musunuz?
(10) Sayın Başkan’ın, kurduğunuz tuzakla ilgili olarak “ulusalcı vekillerimi uyarıyorum” demesine neden olup dolaylı olarak kendisinin ulusalcı olmadığını söyleterek ne yapmayı amaçladınız?
Sayın İlgililer,
Tilkinin adı çıkmış tavşan dünyayı yıkmış derler. CHP’yi karıştıran tilki midir yoksa tavşan mı zaman içinde açığa çıkar. Karıştırıcı hangisi ise fark etmez, bir ulusalcı vekil olarak tuzaklarınızda şunları dikkate almanızı belirtmek görevimin gereğidir.
(1) Cumhuriyet savunmasıyla Gerçek CHP savunmasının içiçe yürüdüğünü;
(2) CHP’yi, Cumhuriyeti kurmuş olmak nedeniyle feodal - dinci gericilikten özür dileyerek dizleri üzerine çöktürmek için giriştiğiniz tuzakların hiçbir şekilde işe yaramayacağını;
(3) Ortakları çoğaltılarak sürdürülmeye çalışılan Süreç’in, üçüncü taraf olarak ABD atamasına vardığını hepimiz görüyoruz. İşte bu noktada Yeni-Mandacı düzene CHP’yi ortak etme çabanızın farkındayız. Hem biz ulusalcı vekillerin hem de gerçek CHP’li kocaman bünyemizin buna onay vermesinin sağlanamayacağını;
(4) Partisi ne olursa olsun Alevili - Sünnili, Kürtlü - Türkmenli milyonlarca Türk vatandaşının Eşitvatandaşçı - Ortakvatancı - Yenimandacı Anayasa için seferber edilmiş olan Süreç’lere ve Özürdile - Dizçök Politikaları’na razı edilemeyeceğini; saygılarımla demeden bilgilerinize sunarım.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Baraj sorunu ! 24 Kasım 2014 Pazartesi 09:37

Uğradığı operasyonla beyni ele geçirilen , Neo-CHP'ye dönüştürülen partinin gerçek C.H.P'lilik ruhu bedeni terkediyor. Paralel Kemal Mustafa Kemal'le hesaplaşmaya çalışıyor. Komik duruma düşüp partiyi parçalayan kendisidir.

Yorumu oyla      13      6  
Kemal pir 23 Kasım 2014 Pazar 22:49

Birgül ayman Güler bir günde dur !!!!!!!!

Yorumu oyla      13      9  
kalenderi 23 Kasım 2014 Pazar 15:04

chp yi karıştırmak için mit in bişey yapacak hali mi var ülkenin hertarafı casustan geçilmiyo ama ben cia nın chp yi karıştırmak istediğinden şüphem yok

Yorumu oyla      21      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na: Zaten siz bölünmüşsünüz
Başbakan Davutoğlu, ''Kılıçdaroğlu diyor ki, 'MİT CHP'yi bölmek için faaliyet ...
Bülent Delican'dan öğretmenlere kutlama mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle ...
Çıray'dan bu kez de Bakan Zeybekçi'ye salvo!
CHP İzmir Milletvekili ve PM üyesi Dr. Aytun Çıray, AKP İzmir Milletvekili ...
 
CHP'de '1 milyonluk' şok: İnkar da yok para da
Antalya'da 30 Mart seçimleri öncesi CHP İl Başkanlığı'nın yürüttüğü seçim ...
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na MİT yanıtı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun MİT ile ilgili iddiasını ...
Kılıçdaroğlu ve ailesinin acı günü
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kayınvalidesi Fatma Özdağ, tedavi ...
 
Flaş! Erdoğan ve Biden’den 4 saatlik zirve sonra ilk açıklamalar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile ...
Kılıçdaroğlu’na: Elinde delil yoksa ihanet içindesin!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ağrı'nın Patnos İlçesi'nde CHP Lideri Kemal ...
AK Parti Karşıyaka kongresinde Zeybekci’den Büyükşehir'e bombardıman!
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nın 5. Olağan Kongresi’nde konuşan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva