HABERLER>SAĞLIK
28 Kasım 2014 Cuma - 12:24

Erkekler işten kovulunca...

Denizli Servergazi Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Dr. Oğuz Peker, cinsellikte erektil disfonksiyon (sertleşme) sorununun yaşam boyu her on erkekten birini etkileyen yaygın bir problem olduğunu ve bu sorunun boşanma ve aile içi şiddete yol açabileceğini söyledi. Dr. Peker, cinsel yönden aktif olan bir erkeğin işten kovulması sonrası psikolojik olarak aniden sertleşme sorunu yaşayabileceğini de kaydetti.

Erkekler işten kovulunca...

DENİZLİ - Cinselliğin insan hayatında biyolojik olarak üreme fonksiyonunun ötesinde, yaşam kalitesini etkileyen önemli bir unsur olduğunu söyleyen Uzman Dr. Oğuz Peker, cinsellik ile ilgili yaşanan sorunların sosyal ilişkileri olumsuz yönde etkiyeceğini, sertleşme sorununun başarılı cinsel teması sağlayabilecek sertlik düzeyine ulaşamama veya sertlik düzeyini yeterince sürdürememe halinin 40 yaş üstü erkeklerde daha sık görüldüğünü söyledi.

Uzm. Dr. Peker, sertleşme sorununun psikolojik, fizyolojik veya her ikisinin kombinasyonuna bağlı olarak oluşabildiğini, çoğu erkeğin hayatının belli dönemlerinde özellikle de stres altındayken sertleşmeyle ilgili sorunlar yaşayabildiğini belirterek, "Sertleşme sorunu çok sık karşılaşılan bir problemdir. 40 -70 yaş arası erkeklerin yüzde 30'unda herhangi bir şekilde sertleşmeyle ilgili sorunlarının olduğu saptanmıştır. İlerleyen yaşla beraber sertleşme sorununun görülme sıklığı ve şiddeti artış gösterir. Sigara ve alkol tüketimi, yüksek tansiyon, şeker hastalığı, kan yağlarında yükseklik, kalp hastalığı, depresyon ve bu hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçlar sertleşme sorunu açısından risk faktörü oluşturur. Psikolojik nedenleri açıklayacak olursak cinsel olarak aktif bir erkek işten kovulduktan sonra aniden başlayan sertleşme sorunu yaşayabilir. Deprem gibi psikiyatrik hastalıklar da sertleşme sorununa yol açabilir. Damarların sertleşmesi, damar sistemini etkileyen herhangi bir hastalık sertleşme sorunu açısından risk faktörüdür. Damar sertliği 50 yaş üstü erkekler için ciddi bir sorun oluşturur. Sinir sistemi hastalıkları, ilaçlar ve hormonlardaki bozukluk da bir diğer risk faktörüdür" dedi.
 
Sertleşmenin beyin, omurilik, sinirler, kan damarları, penis düz kası ve hormonların kompleksi sonucu oluştuğunu ve merkezinde de beynin bulunduğuna dikkati çeken Dr, Peker, sertleşme için görüntü, düşünme, dokunma, koku, ses veya bunların birleşimi sonucu uyarılmanın gerektiğini söyledi. Sertleşme sorunu olan kişinin bu sorunu doktordan sakladığını ve muayeneden kaçtığını belirten Peker, hastalığın tedavisinin mümkün olduğunu belirtip, şöyle devam etti:
 
"Sertleşme konusunda yaşanılan her türlü sorunda mutlaka bir doktora başvurulmalı ve mümkün olduğunca doğru ve ayrıntılı bilgi verilmelidir. Aslında bu rahatsızlığın çok yaygın olduğu ve utanılacak bir durum olmadığı bilinmelidir. Günümüzde sertleşme sorunu yaşayan erkeklerin neredeyse tamamı hem hastayı hem de partneri memnun edebilecek şekilde tedavi edilebilmektedir. Birçok tedavi alternatifinin bulunduğu ve tedavi başarısının hastalığın şiddetine göre değişebileceğini de bilmek önemlidir."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlıkçılardan hastane bahçesinde eylem
İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Sağlık ve ...
Dikkat: Bu ayakkabıları almayın, aldırmayın!
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, kanserojen madde ihtiva eden ayakkabıların ...
İzmir’deki hastanede gerçeği aratmayan tatbikat
Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'nde, olası bir afete hazırlıklı ...
 
Çocukta gece öksürüğüne dikkat
Halk arasında "yalancı kuşpalazı" olarak bilinen krup sendromu, çocuklarda ...
BM'den yeni kuş gribi uyarısı
BM Gıda ve Tarım Örgütü: "Asya'da görülen virüs türüne benzeyen ve Avrupa'da ...
Yoğurt diyabet riskini azaltıyor
Harvard Üniversitesi'nde yapılan çalışma, düzenli olarak yoğurt tüketmenin, ...
 
Ebola mücadelesine robot desteği
Amerikan ordusu tarafından geliştirilen bir robot, Ebola virüsü ile mücadelede ...
Çıplak uyumak daha sağlıklı
ABD'de Ulusal Uyku Kurumu'nun yaptığı son araştırmalarda, her 3 yetişkinden ...
İzmir’de ‘ilk yardımda ben de varım’ projesi
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, Bayraklı Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva