HABERLER>POLİTİKA
27 Ocak 2015 Salı - 12:57

Delican’dan kongre mesajları: ‘Maceraperest’ çıkışı, Davutoğlu sürprizleri!

AK Parti İzmir İl Teşkilatı, 31 Ocak’ta yapılacak İl Kongresi öncesi bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantıda soruları yanıtlayan İl Başkanı Bülent Delican çalışmalara özen gösterdiklerini ifade etti. İzmir’in kanaat önderlerini partiye davet eden Delican, kongrede karşısına çıkabilecek adayları “maceraperest” olarak nitelendirdi. Delican ayrıca Davutoğlu’nun İzmir’e sürprizlerle geleceğini söyledi.

Delican’dan kongre mesajları: ‘Maceraperest’ çıkışı, Davutoğlu sürprizleri!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ – İlçe kongrelerini tamamlayan AK Parti İzmir’i büyük il kongresi heyecanı sardı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla cumartesi günü gerçekleşecek kongrenin hazırlıkları sürerken İl Başkanı Bülent Delican basının karşısına çıktı ve önemli açıklamalarda bulundu. Delican ayrıca toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mart ayında İzmir’e ziyarete gelebileceğini söyledi.



KIRGINLIKLAR OLUŞMASIN DİYE TEK LİSTE
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, ilçe kongrelerinde oluşturulan tek liste eleştirisini değerlendirdi. Delican, “AK Parti teşkilatlanmalarında partimiz zor olanı seçti. Bu süreçte kırgınlıklar oluşuyor. O kırgınlıkları gidermek çok uzun süre alıyor. Kırgınlıklar oluşmasın diye genel merkez değerlendirmeler yaptı.  Ortaya Çıkan isimler genel merkeze götürüldü. İlçe başkanlıklarına gelenlerle tek tek konuşuldu orada en çok uzlaşma sağlayan isimler atandı” dedi.
 
DAVUTOĞLU SÜRPRİZLERLE GELİYOR
Kongre sürecindeki çalışmalara özen gösterdiklerini açıklayan Delican, Davutoğlu ile yaptığı görüşmeye değinerek, Başbakanın İzmir’e önem verdiğini ve kongreye sürprizlerle geleceğini ifade etti.

Delican, “Sayın Başbakanımız bizi cumartesi huzuruna kabul etti. Bize İzmir’i sordu. İzmir’e olan münasebetini yakinen gördüğüm için çok memnumum. Başbakanımızın sürprizleri olacak, bir tanesi ben çok beğendim. Son bir aydır her sabah saat 7’de toplantı yapıyoruz. Kongreyle ilgili neler yapabileceğimizi konuşuyoruz. İlçelerimizde motivasyonu arttırmak ve ilçe yönetimleriyle tanışmak için ilçe ziyaretleri yaptık. Kadın Kolları ve Gençlik Kollarıyla bire bir toplantılar yaptık. Seçim zamanı nasıl bir strateji izleyeceğimizi konuştuk. Şubat ayı içerisinde 7 Haziran’a kadar il olarak çalışmaya devam edeceğiz. Yöntemimiz sabah erkenden işe başlamak. Sabah toplantılarının bize çok yararı oluyor. STK’lar, dernekler, sanayi odaları ve ticaret odaları ile ilgili yapacaklarımızı bundan sonraki süreçte konuşacağız. Tüm dernekleri ziyaret edeceğiz. İstanbul ve Ankara’da seçim çalışmaları yapan kuruluşlarla da görüşüyoruz, profesyonel destek alacağız. AK Parti’nin geçmiş dönemde neden bu sonuçları aldığına dair değerlendirmeler yapıyoruz. Eğer bir yanlış ve eksiğimiz varsa, bundan sonra aynı hatalara düşmemek için daha kalıcı çözümlerle neler yapabileceğimizi araştırıyoruz” şeklinde konuştu.


 
KARŞIMIZA MACERAPERESTLER ÇIKABİLİR
Delican kongrede karşısına çıkabilecek adayları, “Benim bir kaygım yok. İzmir teşkilatından çıkmış insanlar, teşkilatın gösterdiği yapıyı 6 ayda derdest edecek bir yapıya sahip değil. Çıkmak isteyecek arkadaşlar olabilir. Onlar şöhret için çıkacaklardır.  Maceraperest birkaç kişi olabilir” dedi.
 
KANAAT ÖNDERLERİNE ÇAĞRI
İzmir’in kanaat önderlerine çağrı yapan Delican “Toplumun kabul gördüğü insanları partiye davet ediyorum. Gelsinler beraber siyaset yapalım. Biz asla polemik usulü siyaset yapmayacağız. Bizim tek amacımız İzmir’dir. Biz dünyada dikkatle takip edilen bir partiyiz. bu partide görev yapmak büyük bir onurdur.  İzmir’deki kanaat önderleri ile ortak noktamız İzmir’e hizmet olacaktır. Gelin beraber çalışalım” ifadesini kullandı.
 
KONGREYE KATILAN HERKESİN BİR AĞACI OLACAK
Delican, “Hem içeride hem dışarıda büyük bir kalabalık olacak. 30 binin üzerinde ciddi bir teveccüh var. İzmir’deki tüm meslek odalarına, sanayi odalarına, derneklere davetiyeler gönderdik. Yönetim kurulumuzda bir sanatçı arkadaşımız var. Arkadaşımıza iki tane parça yaptırdık, genel merkeze sunduk. Eğer beğenilirse bu şarkılarla başbakanımızı karşılamayı düşünüyoruz. İzmir Filarmoni Orkestrasıyla da görüşüyoruz. Bir sahne gösterimiz de var. 20 bin civarında kumanya hazırlattık. Dışarıda da ikramlarımız olacak. Şerbet vereceğiz. O gün broşürler dağıtacağız. Katılımcılardan adres, ad-soyad, kimlik isteyeceğiz ve onların adına 28 bin ağaç dikeceğiz. O kongreye katılan herkesin dikili bir ağacı olacak. Kendilerine birer sertifika göndereceğiz. İzmir Kongre Ormanı sertifikasını da başbakanımıza vereceğiz” diye konuştu.
 
6 AYLIK SÜRECİ DEĞERLENDİRDİ
Delican, İl Başkanı olarak geçirdiği 6 ayı şöyle değerlendirdi: “Partimizin belli ilkeleri var. Bu ilkeler doğrultusunda, teşkilatçılık adına yapmamız gerekenleri yerine getirdiğimizi düşünüyoruz. Mahalle başkanlarımızla görüştük, bir yemek verdik. İzmir’de biz diğer illere bakarak iç çekiyoruz, daha başarılı olmak istiyoruz. Burada gösterilen teveccüh bizi çok mutlu etti. İzmir kamuoyunda hem belediye açısından yapıcı bir muhalefet anlayışı sergiledik. 6 tane belediyemizle beraber İzmir’de köy mallarının satışıyla ilgili bir duruş sergiledik. Köy tüzel kişiliğinden devredilen malların satışını durdurduk. İzmir’de çok hızlı bir şekilde sahada olacağız”
 
CHP’YE ‘GÜLER’ ÜZERİNDEN ELEŞTİRİ
Geçtiğimiz gün partisinden ağır eleştirilerle istifa eden CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in istifasını değerlendiren Delican, şunları söyledi: “CHP içerisinde kargaşa dinmiyor. Umarız kendi içlerindeki kavgayı bırakıp, AK Partiyi yok etme anlayışından da vazgeçip ülke yönetme konusunda insanlarımıza onlar da umut verirler. Onların kendi problemi… CHP’nin bu çizgiden kurtulması gerekiyor. Biz iktidar olarak dolu dizgin giderken, onların da bize fikir olarak katkı koymasını isteriz.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kaan kutlubay 27 Ocak 2015 Salı 14:20

EĞER İZMİRE BİR MÜJDE VERİLECEKSE 2 KEZ DÜNYAYA TANITILIP TA MOLOZ DÖKÜM YERİ HALİNE DÖNÜŞEN İNCİRALTINI EKONOMİYE KATILSIN ARTIK..

Yorumu oyla      14      5  
sema güngör 27 Ocak 2015 Salı 13:56

umarım inciraltını izmire kazandırırsınız..

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Binali Yıldırım'dan Arınç'a geç gelen sert yanıt!
Bülent Arınç'ın 5 Ocak tartışmasında kullandığı 'sıfat' sözüne Binali Yıldırım'dan yanıt geldi.
Korkutan rapor Meclis’e taşındı: İzmir’de 287 okul…
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, TMMOB’un Özel İdare’nin kapatılması ...
YSK'dan bağımsız aday kararı: En geç...
Yüksek Seçim Kurulu, siyasi partilerin genel merkez organlarında görev ...
 
CHP'li Çam'dan Prof. Pekünlü'ye ziyaret
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, AKP iktidarı ve YÖK'ün uyguladığı sözde ...
İzmirli eski vekilden gizli tanık için suç duyurusu
Ergenekon Davası sürecinde yargılanan CHP İzmir eski Milletvekili Ahmet ...
CHP şok MİT iddiasını Meclis’e taşıdı
CHP, son dönemde Türkiye'de yaşanan toplumsal olaylarda, MİT mensuplarının ...
 
Bahçeli: Kürtçe açıklaması siyasi cinayet!
MHP lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Kürtçe öğrenmek ...
CHP Karşıyaka’nın yeni başkanıyla A’dan Z’ye: Kongre vardı da ben mi…
Karaege’nin adaylık için istifasının ardından MYK tarafından göreve atanan ...
Hayri İnönü: Sarıgül peşimden Amerika’ya geldi
Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Mustafa Sarıgül'ün kendisini tehdit ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva