HABERLER>POLİTİKA
10 Kasım 2020 Salı - 11:49

DOĞRU Parti'den iktidar ve muhalefete ‘İş Bankası’ salvosu!

DOĞRU Parti Genel Başkanı Rıfat Serdaroğlu, partisinin düzenlediği basın toplantısında konuştu. Atatürk’ün vasiyeti üzerine İş Bankası’nın gelirlerinden Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumu’na aktarılan paraların kararname ile engellendiğini belirten Serdaroğlu’nın hedefinde hem muhalefet hem de iktidar vardı.

DOĞRU Parti den iktidar ve muhalefete ‘İş Bankası’ salvosu!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İş Bankası'nın gelirlerinden Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyeti ile Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu'na aktarılan paraların, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile engellendiğini belirten DOĞRU Partisi, düzenlenen basın toplantısı ile alınan karara tepki gösterdi.

Düzenlenen basın toplantısında hazırlanan basın metnini okuyan DOĞRU Parti Genel Başkanı Rıfat Serdaroğlu’nun hedefinde AK Parti ve muhalefet partileri vardı. AK Parti'ye 'organize suç çetesi' suçlaması yapan Başkan Serdaroğlu, muhalefet partilerinin Atatürk'ün hatıralarına ve emanetlerine sahip çıkmadığını söyledi.

TTK VE TDK'YA VERİLMESİ GEREKEN TUTARIN AKTARILMASINI ENGELLEMİŞTİR
Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumuna verilmesi gereken tutarın aktarılmasını engellendiğini belirten DOĞRU Parti Genel Başkanı Rıfat Serdaroğlu; "Aziz Atam,gerek 'Nutuk'ta, gerek 'Türk Gençliği’ne Hitabende', gerekse tüm Anayasalarımızın 'Başlangıç Kısımlarında' bizlere bıraktığın tüm emanetlere, canımız pahasına sahip çıkacağımız, başta Türk Milleti olmak üzere, dünya milletleri tarafından da bilinmelidir. Bu görev bilinciyle, üç yıl önce Çoban Ateşi Hareketi adıyla başlayan örgütlenme çalışmalarımız, 26 Ağustos 2020 tarihinde 'DOĞRU Parti' adıyla kurumsallaşmıştır. Doğru Parti, Atatürk'ün emaneti olan Laik Cumhuriyet’e, sosyal hukuk devletine, çağdaşlığa, özgürlüklerimize ve demokratik parlamenter değerlerimize sahip çıkacaktır.  Bu özel günde, ülkemize 19 yıldır yöneten AKP adlı 'organize suç çetesinin' son hırsızlığını, sizlerin aracılığıyla kamuoyuna açıklıyoruz. AKP denen tek kişilik parti; Atatürk'ün vasiyetine aykırı olarak davranmış, 17 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararına dayanarak, Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Finansman Genel Müdürlüğünün 217586 sayılı yazısı ile İş Bakansından Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumuna verilmesi gereken tutarın aktarılmasını engellemiştir" dedi.

ATATÜRK'ÜN VASİYETİNİ ÇALMAYA KALKTI
AK Parti'nin 'Atatürk'ün vasiyetini çalmak' dosyasından yargılanacağını söyleyen Serdaroğlu, "Bu kanunsuz davranışa karşı DOĞRU Parti, Danıştay'a müracaat etmiş ve AKP iktidarına karşı hukuk mücadelesi başlatmıştır. 9 Kasım tarihinde 2020/6055 dosya numarasıyla Danıştay'a dava açılmıştır. AKP, Cumhuriyetin tüm eserlerini, iki üç yıllık gelirleri karşılığında peşkeş çekti. Türk Milletini gırtlağına kadar borçlandırdı. Yetmedi önümüzdeki 25 yılımızı da ipotek altına aldırdı. Tüm mal varlığı tek yüzük olan siyasetçiler, dünyanın en zengin siyasetçileri arasına girdiler. Cumhuriyetimiz değerlerine her gün saldıran AKP, en son olarak Atatürk'ün vasiyetini çalmaya kalktı. Elbette ki Ata'mızıın vasiyetini hukuk yoluyla koruyacağız. Bu konuda ülkemizin en yetkin hukukçularımız görev yapacaklar. Atamızın vefat gününde Türk Milletine sözümüz olsun… Yüksek Yargının bir FETÖ'nun, bir AKP'nin emrine girdiği bu kaos ortamında Danıştay'dan nasıl bir karar çıkacağını bilemiyoruz. Fakat şuna inanmanınız isterim ki, bu hırsızlığı yapan AKP yöneticilerinin Yüce Divanda yargılanacakları ilk dosya 'Atatürk'ün vasiyetini çalmak' dosyası olacaktır" dedi.

SİYASETTE NE İŞİNİZ VAR?
Kararname üzerinde konuşan Serdaroğlu, "10 Kasım gününde Atatürk’ün tüm emanetleri gibi vasiyetlerine de sahip çıkmak bizim görevimizdir. Tüm muhalefet partileri bu konuda sessiz kalmamalı. Bu güne kadar hep sessiz kaldınız. Atatürk'ün değerlerine, hatıralarına sahip çıkmayacaksanız siyasette ne işiniz var? Eğer Atatürk'ün emanetlerine sahip çıkmıyorsanız ki çıkmadıkları belli ki AK Parti bu hale kadar geldi, Türk milletinin onlara itibar etmeyeceğini bilmeleri gerekiyor. Atatürk'ün emanetlerini hak ettiği yere getirmeye çalışan DOĞRU Parti olarak biz bu mücadeleden vazgeçmeyiz. Şuana kadar 46 vilayette teşkilatlanmış durumdayız. Yılbaşına kadar birçok ilde teşkilatlanmalarımızı tamamlayacağız" dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOK BAŞARILI DEĞİL
İzmir’de depremi üzerinden Büyükşehir Belediyesi’nin performansını değerlendiren Rıfat Serdaroğlu, "İzmir'deki deprem olayında belediyenin çok başarılı olduğunu söylemek mümkünde değil. Ancak AKP kendisinden olamayan belediyelere karşı her tülü haksız ve suç olan uygulamalar yaptı. İller bankasından gelen paylar kesildi. İzmir'in şansızlığı proje kafalı ve yatırım yapabilecek belediye başkanlarının çok az gelmesi… Biz yerel seçimlerden önce, Çoban Atesi'nden önce Aziz Kocaoğlu'nu uğurlamak, Soyer'e hoş geldin demek için buluştuk. Soyer'e dedik, 'mecburiyetten sana oy vereceğiz ancak bir sonraki seçimlerde kesinlikle oy vermeyeceğiz, çünkü sen bu işi yapamazsın' dedik. Sıkıntıları var anlıyorum ancak başarılı olduğunu söyleyemiyoruz" dedi.

ANAYASANIN İLK 6 MADDESİNE İNANIYORSA BURAYA GELEBİLİR
Olası bir ittifaka ilk etapta kapılarının kapalı olmadığını belirten Serdaroğlu, "Biz AKP'nin Türkiye'den gitmesini ilk hedef olarak görüyorsak, demokratik her türlü iş birliği içinde oluruz. Biz sadece ve sadece AKP ve onun ortağı MHP'nin yanında asla asla yer alamayacağız. Biz vatandaşlarımıza asla ama asla yalan söylemeyeceğiz. Gerekirse, gerekeceğini tahmin etmiyorum, bizim vazgeçemeyeceğimiz tek şart Anayasanın ilk 6 maddesine inanıyorsa buraya gelebilir" ifadelerini kullandı.

 
Görevini tamamlayan çadırlar temizlenerek depolara kaldırılıyor
 
Göztepe'de Sepil'in Palut'a güveni tam
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Devletin zirvesi Ata'nın huzurunda
Ulu Önder Atatürk, ebediyete intikalinin 82. yılında Anıtkabir'deki törenle anıldı.
Yücel’den çarpıcı 10 Kasım mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Gazi Mustafa Kemal ...
AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli’den 10 Kasım mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ...
 
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten 'Berat Albayrak' açıklaması!
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifası hakkında konuşan Çelik, ...
CHP’li Sertel’den test sonuçlarına ilişkin çarpıcı açıklama: İzmir kırmızı alarm veriyor!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, kamuoyundan ...
Erdoğan: AB stratejik körlükten kurtulmalı
Beştepe'deki 12. Büyükelçiler Konferansı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ...
 
CHP’li Bayır’dan hükümete ‘boş konut’ çağrısı: Yenitepeler’i depremzedelere açın!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir ...
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na 'İzmir' teşekkürü
Bütçe görüşmeleri, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda devam ediyor. Cuma günü ...
İstifa sonrası AK Parti'de kritik MYK toplantısı!
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın instagram hesabından yaptığı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva