HABERLER>POLİTİKA
1 Ekim 2014 Çarşamba - 10:57

Çıray’dan zamlara sert tepki: Hani vatandaşı…

Elektrik ve doğalgaza yapılan yüzde 9’luk zamma CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Çıray’dan sert tepki geldi.

Çıray’dan zamlara sert tepki: Hani vatandaşı…

Elektrik ve doğalgaza yapılan yüzde 9’luk zamma CHP’den tepki geldi. CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Dr. Aytun Çıray, “Doların artmasını ve yağmurun az yağmasını gerekçe göstererek halkı zam yağmuruna tutan hükümet, bütçe görüşmeleri öncesinde de yeni zam hazırlıklarına girişmiştir” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan CHP’li Çıray, hükümetin elektrik ve doğalgaza zam yapmasını eleştirdi. Çıray şöyle devam etti:
 
HANİ VATANDAŞI ENFLASYONA EZDİRMEYECEKTİNİZ
 “Bu zamlar, kış mevsimi öncesinde sabit ve dar gelirli vatandaşlarımıza ağır bir darbe vurmuştur. TÜİK’in açıkladığı verilere göre, emeklilerimizin yüzde 27.5’u gecekondularda oturmaktadır. Aldıkları aylığın önemli bölümünü kira ve ulaşıma, kalanını ise kıt kanaat yaşadıkları mütevazı hayatlarına ayırmaktadırlar. İşçi ve memur kesimi de bu zamlardan olumsuz etkilenecektir. Eğitim-öğretim yılının başladığı da göz önüne alınırsa, öğrenci velilerinin çocukları için ayırdığı masraflara bir de yüzde 9-10’luk enerji zamları eklenmiştir. Hükümete sesleniyorum; hani vatandaşı enflasyona ezdirmeyecektiniz. Güya enflasyon oranları yüzde 10’un altında… Peki siz nasıl oluyor da tek kalemde enflasyon oranında zam yapabiliyorsunuz?.”
 
YENİ ZAMLAR YOLDA
Hükümetin bütçeyi tutturmak için yılsonuna doğru iğneden ipliğe yeniden zam yapacağını öne süren CHP İzmir Milletvekili Çıray, “218 ilaca katkı payı için zam yaptılar. Kısa bir süre önce devlet hastanelerinin muayene ve tetkik ücretlerine zam yaptılar. Ondan sonra da çıkıp ‘garip-gureba’ edebiyatı yapıyorlar” görüşünü savundu. Çıray, şu görüşleri ifade etti:
 
“Yılsonu geliyor. Bütçe Meclis’te görüşülecek. Yine bütçeyi tutturmak için yeni zamlar yapılacak. ‘Sağlıkta İkinci Devrimi Başlatacağız’ diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bu devrime zamla başladığını gördük. İğneden ipliğe yine zam yapacaklar. Akaryakıt, ulaşım, içki, sigara ve vergilere de yine büyük oranda zam yapılacak. Bu zamları da maalesef ÖTV artışı gibi yöntemlerle yapmayı alışkanlık haline getirdiler.”
 
KAMUDAKİ İSRAFI ÖNLEYİN ZAMMA GEREK KALMAZ
Aytun Çıray, kamuda büyük bir israf yapıldığını savunarak, “Hükümet olarak bu israfa sebep olacağınıza, bu israfı önlerseniz halkı zam yağmuruna tutmaya gerek kalmaz” görüşünü savundu. Çıray, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
 
“Halka tasarruf yapın diyorsunuz, Recep Tayyip Erdoğan’a 200 milyon dolarlık lüks uçak alıyorsunuz. Millete tasarruf öğütlüyorsunuz, kamudaki küçük şube müdürlerine kadar birçok yandaş bürokratınıza makam araçları tahsis ediyorsunuz. Tasarruf diyorsunuz, TMSF’nin el koyduğu ve zarar eden medya organlarını kendi siyasi çıkarlarınız için finanse ediyorsunuz. Kimin parasından? Tabi ki halkın parasından… Memura, işçiye, emekliye enflasyon zammı yapmayı yeterli buluyorsunuz ama siyasi amaçlarınız için rüşvet verir gibi yargıya zam yapıyorsunuz. Tabi ki yargı mensuplarının daha iyi şartlarda yaşamaları ve vicdanları ile cüzdanları arasına sıkışmamaları lazım. Ancak, adil olun ki yapılan zamlar da alınan vergiler de herkese bütçesine uygun ve eşit olarak dağılabilsin.”
 
GERÇEK ENFLASYONU AÇIKLAYIN!
CHP’li Çıray, aylık olarak açıklanan enflasyon oranlarını da sağlıklı bulmadığını ifade etti. Enflasyon sepetinde yer alan ürünlerin Türkiye’nin harcama ve tüketim kalemlerini ne kadar karşıladığının tartışmalı olduğunu savunan Aytun Çıray, şöyle devam etti:
 
“Amaç, kâğıt üzerindeki enflasyonu gerçekmiş gibi göstermek… Soruyorum; Türkiye son yılların en pahalı yaz mevsimini geçirdi. Bu yıl meyve ve sebze fiyatları iki üç katına çıktı. Sağlıktaki muayene ve ilaç ücretleri fahiş biçimde arttı. Ulaşım fiyatları ve kiralar enflasyondan fazla artış gösterdi. Yoksulluk ve açlık sınırı geçen yıla göre enflasyondan daha fazla artarken siz nasıl oluyor da kâğıt üzerinde tuttuğunuz bu enflasyonu bize gerçek diye yutturmaya çalışıyorsunuz. Sokağın enflasyonu zam sağanağı ile iyice artmıştır. Bu zamlara artık bir son verin…”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
serdar 1 Ekim 2014 Çarşamba 12:47

çok saygın ve sevyeli bir kişilik tespitler yerinde ve doğru sevgi ve saygılarımı sunarım değerli izmir vekilimiz.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Suriye ve Irak için yabancı askerli tezkere!
Hükümet, Suriye ve Irak sınırından gelebilecek tehlikelere karşı iki ayrı ...
CHP Buca'daki imza sürecinde flaş karar!
Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından CHP İzmir’de karışan ilçelerin arasında ...
Bakanlar Kurulu sonrası Arınç'tan flaş açıklamalar
Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası düzenlenen basın toplantısında Irak ...
 
AK Parti İzmir’de esnaf zirvesi
Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri ...
Ankara’da su kavgası tam gaz: Kulaklarından yakalamıştır!
CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk ...
Demirtaş Kobani’ye gitti: Kürtler değil, IŞİD tehdit!
IŞİD’in saldırılarına hedef olan Kobani’ye giderek inceleme yapan HDP ...
 
CHP’li Yüksel amatörün derdini Meclis’e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Alaattin Yüksel, Amatör ...
İzmir’de siyasi partilerin bayram programı
Kurban Bayramı öncesinde hazırlıklar tamamlanırken siyasi partiler de ...
CHP’li Susam: Vatandaşın 70 milyarı buharlaştı
CHP İzmir Milletvekili ve Sanayi Ticaret Komisyonu parti sözcüsü Mehmet ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva