HABERLER>GÜNCEL
2 Ağustos 2015 Pazar - 13:20

Çaresiz anneden 'oğlumu kurtarın' feryadı!

İzmir'de, 15 aydır lösemi tedavisi gören 19 yaşındaki Erol Karayaz'a Türkiye ve yurt dışından uygun ilik bulunmasına rağmen, kan değerlerinin düzene girip nakil yapılması için 280 bin TL'lik ilaça ihtiyaç duyuldu. Bu paranın 80 bin TL'sini Ayvalık Belediyesi Kent Meclisi ve ailenin yakınları topladı. Ancak geriye kalan 200 bin TL toplanamadı. Anne Seval Karayaz, "Oğlum 5 aydır, bir hastane odasında yaşam mücadelesi veriyor. Onun hayali bizim yanımıza dönüp mutlu bir yaşam sürmek. Oğlumun aramıza dönmesi, yaşaması için feryat ediyorum. Sesimizi duyun" dedi.

Çaresiz anneden  oğlumu kurtarın  feryadı!

Ayvalık'ta babasıyla dolmuş durağında çalışan 19 yaşındaki Erol Karayaz, 2014 yılının Mayıs ayında, sırt ağrısı ve yüksek ateş şikayetiyle hastaneye gitti. Ancak hem ilçedeki hastanede hem de birisi özel olmak üzere toplam 3 hastanede Erol'un rahatsızlığıyla ilgili teşhis konulamadı. Son olarak gittiği Özel Medical Park Hastanesi'nde Erol'a, 'akut denfoblastik lösemi' teşhisi konuldu.

İKİ YERDEN MÜJDELİ HABER GELDİ
Hastanede yapılan ilaç tedavisine vücudunun cevap vermesi üzerine Erol, kan değerlerindeki düzelme nedeniyle evine gönderildi. Bir yandan evinde tedavisi ve kontrolleri sürdürülen Erol'a ayrıca ilik bulunması için gerekli girişimler başlatıldı. Geçen mart ayında da aileye hem yurt içinden, hem de yurt dışından uygun ilik bulunduğuna ilişkin müjdeli haber geldi. Bunun sevincini ailesiyle yaşayan Erol Karayaz, aynı ay içerisinde yapılan kontrollerde kan değerleri yükseldiği için  yeniden ilaç tedavisine alındı, kemoterapi yapıldı. Ancak kan değerlerinde düzelme olmaması üzernine ilik nakli gerçekleştirilemedi.

ABD'DEKİ İLAÇ İÇİN İZİN ALINDI, PARA BULUNAMADI
Kan değerlerinin düzelip ilik nakli olması için Erol Karayaz'ın tek şansının ise, ABD'den 'Blincyto 35 mg fk' ilacın getirilmesi olacağı belirtildi. İlacın getirilmesi için gerekli olan izinler Sağlık Bakanlığı'ndan alındı. Ancak ailenin sosyal güvencesi olmasına rağmen, SGK'nın ödemediği bu ilacın bedeli olan 280 bin TL bulunamadı. Aile hem kendi masrafları, hem de çocukları Erol'un tedavi giderleri için daha önce kredi çektiklerinden, bankalara yaptıkları yeni müracaatlardan da olumlu yanıt alamadı. Aile, TBMM başta olmak üzere birçok kurum ve oturdukları ilçede, Ayvalık Belediyesi'nden yardım istedi. Belediyenin öncülüğünde çalışma yürüten Kent Konseyi ile ailenin yakınları, yaklaşık 80 bin TL topladı. Ancak geriye kalan 200 bin TL bulunamadı.
 
ANNENİN FERYADI
Bulunan iliğin nakli için oğlunun kan değerlerinin düzelmesi gerektiğini, bunun da ancak bu ilaçla sağlanacağını anlatan anne Seval Karayaz şunları söyledi: "Oğlum 5 aydır bir hastane odasında yaşamak için mücadele ediyor. Değerlerin düzelmesi için gerekli olan tek şey bu ilaç. İlaç için izin aldık ama gerekli para yok. Oğlumun hayali bizim yanımıza dönüp mutlu bir yaşam sürmek. Oğlumun aramıza dönmesi, yaşaması için feryat ediyorum. Sesimizi duyun. Yardımseverlerden gerekli yardımı bekliyorum."

İLÇE HALKI DA HAREKETE GEÇTİ
Erol Karayaz'ın, tedavi giderlerini karşılamak için para toplayan Ayvalık Kent Konseyi de, Kaymakamlık'tan izin alıp yardım kampanyası başlattı. Yardım kampanyasıyla ilgili açıklama yapan Ayvalık Kent Konseyi Başkanı Ahmet Üzgeç şöyle dedi: "19 yaşındaki gencin hayata tutunabilmesi için mücadele eden ailesinin ekonomik gücü, bu ilacı ve akabinde yapılacak ilik nakli ameliyatını karşılamaya yeterli değil. Bunun için yardım kampanyası başlattık. Kent Konseyimiz sorumluluğunda, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu kapsamında Ayvalık Kaymakamlığı'na müracaat edilerek gerekli izin alınmış ve bankada yardım hesabı açılmıştır. İlacın maliyeti olan 77.000 dolar karşılığı Türk lirasının acilen toplanması için çabalarımız sürmektedir."(dha)

 
Başbakan Davutoğlu: Ben Demirtaş'la konuşurken...
 
'Urla Villaları'na komşu jeotermal tesis
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
3 Ağustos 2015 Pazartesi 09:37

Bu kanser ilaçları neden bu kadar pahalı? Hepsi ücretsiz olmalıdır. Yurt dışından alınamıyorsa ülkemizde üretilmelidir. Ülkemizde bu kadar tıp ve eczacılık okuyan var. Bunlar ne işe yarar???

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de dehşet gecesi: Arkadaşına kurşun yağdırdı
Ödemiş’te çiftçilik yapan 27 yaşındaki Mehmet Avcı, arkadaşı 24 yaşındaki ...
İzmir'de yaprak kımıldamıyor: Yanıyoruz!
İzmir'de kavurucu yaz sıcakları nemle birleşince edata nefes almayı imkansız ...
İzmir'de kaçış üssü oldu: Kalıcı değiliz hedef Avrupa!
İzmir’in tarihi semti Basmane, uzun zamandır Suriyelilerle kaynıyordu. ...
 
Denizin ortasında kaldılar, valilik 'sonra kurtarırız' dedi
Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, piknik yapmak için gittikleri kayalıklarda ...
Kadınlardan 'Barış için ses çıkarıyoruz' eylemi
İzmir'de, 'Barış İçin Kadın Girişimi' platformu üyesi bir grup kadın 'Bombalar ...
İzmir'de motosiklet sürücüsünün feci sonu
İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde, şerit ihlali yaptığı iddia edilen kasksız ...
 
Mardin'de mayınlı saldırı: 1 şehit 8 yaralı
Mardin'in Midyat ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lıların ...
PKK'dan intihar saldırısı: 2 şehit, 24 yaralı
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan Karabulak Jandarma Karakolu'na ...
İzmir'de 3 hektarlık alan kül oldu
İzmir'in Buca İlçesi'nde, henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva