HABERLER>POLİTİKA
1 Mart 2015 Pazar - 15:05

CHP'li Hamzaçebi'den AK Parti'ye 'polis devleti' çıkışı

Didim’de CHP İlçe Örgütü'nün düzenlediği dayanışma gecesinde siyaset ve iş dünyası bir araya geldi. Geceye katılan CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, konuşmasında AK Parti iktidarına yüklenip, "13 yılın sonunda hükümetin gelmiş olduğu nokta, Türkiye'de polis devletini kurmaktır" dedi.

CHP li Hamzaçebi den AK Parti ye  polis devleti  çıkışı

AYDIN - CHP Didim İlçe Örgütü tarafından Didim Palm Wings Beach Resort Otel'de düzenlenen birlik, beraberlik ve dayanışma yemeğine CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, CHP Aydın milletvekilleri Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar ve Osman Aydın, CHP Aydın eski Milletvekili Fatih Atay, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, Didim Belediye Başkanı  CHP'li Ahmet Deniz Atabay, CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, çevre ilçelerin belediye başkanları, CHP Aydın milletvekili aday adayları, CHP Aydın il ve ilçe yöneticileri, belediye meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.

'TÜRKİYE'DE HUZUR, UFUKTA ÖZLENEN BİR KAVRAMA DÖNÜŞTÜ'
Yemekte konuşan CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, Kurtuluş Savaşı'nı vererek Cumhuriyet kuran kadroların, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yine kurucusu olduğu Cumhuriyet Halk Partisi'nin 92 yıl önce vermiş olduğu mücadelenin bir başka benzerini günümüzde yaşadıklarını ifade etti. Hamzaçebi, "Bu mücadelenin tek temel hedefi, Cumhuriyet ile hesaplaşmak üzere yola çıkmış olan ve Türkiye'yi kötü yöneten günümüz iktidarındaki kadronun siyasi hayatını demokratik bir şekilde 7 Haziran'da sona erdirmektir" dedi.
Türkiye'nin bütün kazanımlarını ve Cumhuriyet ile demokrasinin temel değerlerini tahrip ettiğini öne sürdüğü bu siyasi kadroyu Türkiye'nin yönetiminden uzaklaştıracaklarından kuşkusunun olmadığını kaydeden Hamzaçebi, "Bunu başaracağımıza yürekten inanıyorum. 7 Haziran'da Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetini sandığa, bir daha çıkmamak üzere gömeceğiz" diye konuştu.

92 yıllık Türkiye Cumhuriyeti'nin son 13 yılını Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetiyle geçirdiklerini söyleyen Hamzaçebi, şöyle devam etti: "13 yıl önceye kıyasla bugüne baktığımızda insanlarımızın yarınlara umutla baktığını söylemek mümkün değil. Huzur, bir umut olarak sadece ufukta özlenen bir kavrama dönüşmüştür. Millet, ikiye bölünmüştür. Kutuplaştırma siyaseti izlenmektedir. Cumhuriyetin temel değerleri, başta laiklik olmak üzere saldırı altındadır. Yönetimde Cumhuriyet ile hesaplaşmayı kendisine hedef koymuş bir kadro vardır. Ama onların nefesi, Cumhuriyet ile hesaplaşma amacına yetmeyecektir. Onların nefesini 7 Haziran'da sandıkta keseceğiz."

'POLİS DEVLETİ YASA TASARISI'
Hamzaçebi, konuşmasında, İç Güvenlik Paketi'ni, "Polis devleti yasa tasarısı" olarak tanımladı. "13 yılın sonunda hükümetin gelmiş olduğu nokta, Türkiye'de polis devletini kurmaktır" diyen Akif Hamzaçebi, "Bu yasa, güvenlikle ilgili değildir. Polise gözaltı yetkisi veren, mahkeme kararı olmaksızın üst baş arama, 'elbiseni çıkar, arabanı aç' diye arama yetkisi veren, dinlemelerde süreyi uzatan, dinlemelerde hangi davanın hangi mahkemece bakılacağının hükümet tarafından belirlenmesini öngören bir yasadır. Hükümet, meydanlardan korkuyor. Tek adam yönetimini Türkiye'ye getirmek isterken meydanların tekrar dolmasından korkuyorlar" diye konuştu. Gece, Grup Eflatun'un seslendirdiği şarkılar eşliğinde devam etti.(dha)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili eski bakandan 'Gezi ve fabrika ayarları' çıkışı
Eski bakanlardan Nihat Ergün; siyasî anılarını, analiz ve önerilerini ...
DSP İzmir’den etek yerine maskeli Özgecan eylemi
Mersin’in Tarsus İlçesi'nde, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin ...
MHP Lideri Bahçeli’den çok sert sözler
İl başkanları toplantısında gündemi değerlendiren Bahçeli, “Gerileye gerileye ...
 
HDP’den flaş açıklama: O maddeler değişecek
HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan “İç güvenlik paketiyle ilgili bazı ...
CHP'li Türeli 'Bakırçay'ın peşini bırakmıyor!
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, yoğun kirlilik yaşanan Bakırçay ...
AK Parti İzmir'de büyük gün: Teşkilat kimleri seçecek?
AK Parti İzmir’de genel seçim öncesi milletvekili adaylarının parti teşkilatlarının ...
 
CHP’li Çıray: O cihazlar Beştepe için mi?
CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Sağlık Bakanlığı’nın aldığı kimyasal ...
Perinçek Esad'a gitti: İzmirli vekil de heyette
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Suriye Devlet Başkanı Beşar ...
Erdoğan ve eşi ihrama girip Umre yaptı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva