HABERLER>SEÇİM 2015
18 Nisan 2015 Cumartesi - 20:42

CHP'de tüm detaylarıyla Sertel şoku: Yerine kim gelecek?

Yüksek Seçim Kurulu’nun itiraz nedeniyle adaylığını düşürdüğü CHP İzmir Milletvekili adayı Atilla Sertel’in yerine kaydırma yapılacağı açıklandı. Sertel’in ardından listede yer alan Ali Engin, itiraz edenlerle alakasının olmadığına vurgu yaparken Sertel’in ise Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yapmaya hazırlandığı öğrenildi.

CHP de tüm detaylarıyla Sertel şoku: Yerine kim gelecek?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ -  Genel seçim öncesi aday listesini Yüksek Seçim Kurulu’na veren CHP İzmir’de şok ile karşılaştı. Partinin yaptığı önseçimden üçüncü, sıralamada da altıncı sırada yer alan Türkiye Gazeteciler Federasyonu eski Genel Başkanı Atilla Sertel’in adaylığı düşürüldü. Yüksek Seçim Kurulu, Sertel’in adaylığını düşürme gerekçesi olarak Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’na katılmasını gösterdi.

CHP İZMİR’DE YSK ŞOKU: O İSMİN ADAYLIĞI İPTAL
 
ENGİN’E YAKIN İSİMLER
Sertel’in adaylığı ile ilgili itiraz eden isimler de netleşti. Karara göre adaylığa Ülker Vural, Ozan Çelik ve Levent Ünal isimli partililerin itiraz ettiği öğrenildi. YSK’ya Sertel’in adaylığı ile ilgili dilekçe veren üç isim aynı zamanda partinin aktif üyesi olarak genel merkez kayıtlarında yer alıyor. Sertel’in adaylığının düşürülmesine neden olan isimlerin parti içinde birlikte hareket ettiği üst yapı da ortaya çıktı. Üç ismin, yedinci sıra adayı olarak listede yer alan İl eski Başkanı Ali Engin'e yakın olduğu ifade edildi.


 
TANIMIYORUM
Engin, itiraz edenlerin kendisine yakın olduğu iddiaları ile ilgili de, “Zorlama yorumlar. Hiçbir şekilde benimle alakası yok. Zaten 20 gündür konular yazılıyor. Kendisinin durumuna üzüldüm. Zaten sekizinci sıradan çıkmayı umuyordum. Benim özel bir çaba sarf etmeme gerek yok.  İsimlerden sadece Ülker hanımı tanıyorum.  Hiçbirisi benimle alakası yok. Dedikodu ile siyaset üretilmez.  Çıkıp da 10 milletvekili hedefi koyan bir siyasetçi neden 7. sıraya yerleşmek istesin” dedi.
 

YERİNE ATAMA MI YAPILACAK?
Partide, Sertel’in YSK kararı ile düşürülmesinin ardından durumun ne olacağı ise merak konusu oldu. Sertel ile birlikte İzmir’den AK Parti adayı Cemil Şeboy’a yapılan itirazları da değerlendiren YSK, sadece Sertel’in adaylığını iptal etti. Partinin, 20 Nisan’a kadar YSK’ya Sertel’in yerine yeni bir ismi bildireceği açıklandı. Konuyla ilgili değerlendirme yapan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı Veli Özdemir, partide genel kanaatin kaydırmadan yana olduğunu söyledi. Özdemir, “O boşluğa kontenjan kullanamıyorsunuz. Merkez yoklamasından da birisini yerleştiremezsiniz. Ağırlıklı olarak kaydırma yöntemiyle alttaki isim üste gelecek. En sonunda ise önseçimden en fazla oy alan isim yer alacak” dedi. Öte yandan partinin, iptal edilen altıncı sıraya doğrudan bir isim de atayabileceği dile getirildi.
 
ANAYASA MAHKEMESİ’NE BAŞVURACAK
Yüksek Seçim Kurulu’nun kararının kesin olmasının ardından idare mahkemesi kapalı olan süreçte Sertel’in çıkış yolu aradığı öğrenildi. Sertel’in konuyu Anayasa Mahkemesi’ne götürebileceği ifade edildi. Buna göre, daha önce bir kez başvuruyu ret eden YSK, şimdi yapılan yeni değerlendirmede oy birliği ile kabul etti. Sertel’in iki farklı kararı gerekçe göstererek yeniden inceleme talebinde bulunacağı dile getirildi.
 
KILIÇDAROĞLU ARADI
 Kararın açılanmasının ardından Yüksek Seçim Kurulu, durumu CHP Genel Merkezi’ne bildirdi. Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan telefonla durumu Sertel’e iletti. Daha sonra CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Sertel’i aradığı ve motive ettiği belirtildi. Kılıçdaroğlu, Sertel’e moral verirken çalışmaları nedeniyle teşekkür etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
19 Nisan 2015 Pazar 11:27

Atilla beyin hiç mi suçu yok. Aday adayı olmak için görevinden çekilenler aptal mı?

Yorumu oyla      13      6  
19 Nisan 2015 Pazar 11:21

eğer Sertel,in adaylığında bir düzeltme olmayacaksa yerine bir genç aday konulsun bayan aday zaten var ön seçim sonuçları incelenip hangi genç çok oy almış ise 6 sıraya genç yerleştirilsin üniversite öğrencilerini İZMİR,DE bir genç sesi olmalı gençlerde parlementoda olmalı

Yorumu oyla      12      6  
Halkçı 19 Nisan 2015 Pazar 11:08

parti içinde bu kadar cambazlıklar olduğu sürece akp her seçim fark atar.içimizde uğraştığımız kadar muhalefet ile uğraşsak iktidar oluruz.

Yorumu oyla      13      6  
Selahattin Güzel 19 Nisan 2015 Pazar 09:49

13 bine yakın oy alarak halkın vekili olmaya hak kazanan Atila Sertel'e karşı yapılan bu kumpas halkın iradesine sıkılmış bir kör kurşundur.Bunca emeğe yazık.Atila Sertele destek veren on binlerce sevgiye bu bir ihanettir.Bunu hele CHP içinden kurgulayarak yapmak büyük bir ahlaksızlıktır.Bunu yapanlar emek hırsızlarıdır.Atila Sertel Milletvekili olmasa da yine dimdik ayaktadır. Bu yapılan CHP'ye ihanettir.

Yorumu oyla      23      7  
gokhan topçuoğlu 19 Nisan 2015 Pazar 09:17

Burada tüm sorumluluk ve eylem genel başkana düşüyor.En kısa zamanda buna neden olanlar ve yönlendirenleri partiden ihraç değil kovalamaktır.Bune rezalet siz nasıl yan yana kol kola yürüyeceksiniz halkın karşıısna tüm vekiller olarak çıkıp nasıl oy isteyeceksiniz

Yorumu oyla      21      7  
19 Nisan 2015 Pazar 07:47

chp. ali enginin sırasına dokunmasın. yerinde kalsın. eğer sn.sertel in adaylığı seçime kadar anayasa mahkemesinden onaylanırsa ne ala, olmazsa da bir kadın aday konsun.

Yorumu oyla      18      8  
ufuk keskin 19 Nisan 2015 Pazar 00:14

Yazıklar olsun boyle düzene adam gibi adam atilla Sertel chp adına üzüldüm atilla Sertel seninle gurur duyuyoruz

Yorumu oyla      24      8  
izmirli 18 Nisan 2015 Cumartesi 23:52

Attila abiye büyük haksızlık 12000 oyu veren partililerimize büyük haksızlık bu kumpası hazirlayanlara yazıklar olsun. bu haksızlık nasıl giderilir chp genel merkezi bu haksız bu kara lekeyi temizlemeli ..atilla abi geri dönmezse oyum hdp yok öyle yağma.

Yorumu oyla      29      10  
Yormla 18 Nisan 2015 Cumartesi 22:24

CHP'de akrep yapmaz partilinin partiliye yaptığını. Bu kadar sevgisizlik bu kadar kaşkariko olacak şey değil. Bu itirzları,bu emek hırsizlığını kim yaptı derseniz,bu sonuçtan en çok kim yararlanıyorsa ona bakın derim.

Yorumu oyla      41      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir adayları vitrine çıktı: 466 proje, MHP’ye gönderme!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen aday tanıtım toplantısında ...
İzmir’de havaalanı mitingi: Eroğlu ve Yıldırım’dan önemli mesajlar
Tanıtım toplantısı için kente gelen Bakan Veysel Eroğlu ve diğer adaylara ...
MHP İzmir ilk SİM’i Torbalı’ya açtı
Torbalı’da bir Seçim İletişim Merkezi açan MHP İzmir il teşkilatı bölgede ...
 
MHP’li Koç: Forvetler sahada
Türkiye Kupası’nda aldığı başarılı sonuçlarla adını tüm ülkeye duyuran ...
AK Parti adayı Sürekli: Türkiye sağlıkta öncü olacak
AK Parti İzmir Milletvekili adayı Kerem Ali Sürekli, "Hedefimiz ülkemizi ...
CHP adayı Rodoplu’dan Kemalpaşa turu
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı Dr. Ülkümen ...
 
Flaş! CHP İzmir’de YSK şoku: O ismin adaylığı iptal
YSK, CHP İzmir 2.Bölge 6.sıra adayı Atilla Sertel için yapılan itirazları ...
İzmir’de SP-BBP ittifakı tatlı başladı
7 Haziran seçimlerine ittifak listesiyle girecek olan Saadet Partisi ile ...
MHP İzmir’in kadın adayı kadın günlerine misafir oluyor
MHP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Senem Kılıç, 'Siyasette Kadın Günleri' ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva