HABERLER>POLİTİKA
20 Ekim 2014 Pazartesi - 12:20

CHP İzmir’den adalete siyah çelenk!

‘25 Aralık’ın ardından 17 Aralık soruşturmasından da takipsizlik kararı çıkması sonrası CHP Genel Merkezi tarafından alınan eylem kararı İzmir’de de hayata geçti. İl Örgütü Bayraklı Adliyesi’nde bir araya gelerek siyah çelenk bıraktı. İl Başkanı Engin sürecin takipçisi olacaklarını ifade ederken, “Eğer bir ülkede yolsuzluk varsa ekonomi de kriz yaşar. Tüm medeni ülkelerde yolsuzluk olan hiçbir ülkeye yabancı yatırımcı gitmez, yatırım yapılmaz. O ülkeye güven olmaz” ifadelerini kullandı.

CHP İzmir’den adalete siyah çelenk!

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ – İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’ndan Türkiye’yi sarsan 25 Aralık soruşturması’nın ardından 17 Aralık için de takipsizlik kararı alması sonrası CHP’den sert tepki geldi.

- EGE'DEN SİYAH ÇELENK RAPORU...

- DAĞ'DAN EYLEME JET TEPKİ!..

Genel Merkez tarafından 81 ilde eylem kararı alınmasının ardından İzmir Örgütü de Bayraklı Adliyesi’nde bir araya geldi. CHP İl Örgütü adliye önüne ‘Adaletin Kara Günü’ yazılı bir siyah çelenk bıraktı.



CHP İzmir Yönetimi’nin yanı sıra milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanlarının da katıldığı protesto eyleminde bir açıklama yapan İl Başkanı Ali Engin çarpıcı mesajlar verdi.



Ali Engin “Hırsızlığa duyarlı yurttaşlarımızla birlikte tüm ülkede adliye binalarına siyah çelenk koyarak; 17-25 Aralık tarihlerindeki yolsuzluk operasyonlarını, yargı fezlekelerini unutturmak, gündemden çıkarmak, parlamentoda oluşturulan Bakanlarla ilgili yolsuzluk komisyonunu bir an önce tatil etmek için yapılan çabaları hem kamuoyu gündemine getirmek hem de bunun CHP olarak başta genel başkanımız ve milletvekillerimizle bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı ifade etmek için buradayız” diye konuştu.

VALİ’NİN BASKILARIYLA KALDIRILDI!
“Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük yolsuzluk operasyonuyla geride kalan yılın Aralık ayında karşı karşıya kaldık. Bunun bir ayağı da sonraki aylarda İzmir’de yapıldı” diyen Engin, “Binali Yıldırım’ın bacanağı, bakanlık bürokratlarıyla ve bakanlığa iş yapan müteahhitlerle ilgili büyük bir yolsuzluk soruşturması ve ciddi deliller vardı. İzmir Cumhuriyet Savcılığı’nın İzmir Valisinin hükümetin baskılarıyla ortadan kaldırıldığını buradan bir daha ifade etmek istiyorum. Bunun da sürekli takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.


 
TÜRKİYE’NİN İTİBARINI DÜŞÜRDÜ!
Engin şunları söyledi: Bu konuda operasyon ve dinleme yapan savcılara, emniyet görevlilerimizi de yalnız olmadıklarını, sonuna kadar gitmeleri gerektiğini söylemek istiyorum. 17-25 Aralık Yolsuzluk Operasyonu Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluğu. Belki de diğer ülkeler dahil en büyük yolsuzluklarından biri olan Aralık operasyonlarının Türkiye’nin yurtdışında itibarını düşürdüğünü, bu çok önemli. Demokrasi tarihimiz açısından da bir kara leke olduğunu bir daha ifade etmek istiyorum. Türkiye bu kara lekeyle yoluna devam edemez. Türkiye Tayyip Erdoğan bir biriyle yoluna devam edemez. Devam etmemeli. Hem bizim ülkemizin Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine hem ahlaki değerlerimize hem ülkemizin itibarına aykırı bir durumdur. Bunun için CHP topluma öncülük edecektir. Bugüne kadar olduğu gibi temiz toplum özlemlerine öncülük edecektir. Ve mutlaka bunun ortaya çıkması, suçluların Yüce Divan’da yargılanması, suçluların yargı önünde hesap vermesi için her türlü gayreti gösterecektir. Maalesef parlamentoda Bakanlarla ilgili oluşan komisyonda İzmir Milletvekilimiz Erdal Aksünger ve arkadaşlarının yaptığı mücadelede inşallah sonuçsuz kalmaz. Savcılığın verdiği takipsizlikten sonra parlamentoda da bir tezgah kurularak aylardan beri bu komisyonun çalışmaları ertelenerek, Savcılığın verdiği karar gerekçe gösterilerek parlamentodaki Yüce Divan çalışması, yolsuzluk komisyonu da bir müddet sonra tatil edileceğinden endişeliyiz. Sayın Aksünger ve arkadaşları, CHP’nin parlamento grubu Ankara’da da parlamentoda da bu durumu sonuna kadar izleyecek ve takipçisi olacaktır. Tüm İzmirlileri ve tüm vatandaşlarımızı bu yolsuzluğa karşı duyarlı olmaya, AKP iktidarına bizim verdiğimiz mücadelede yanımızda olmaya çağırıyoruz.
 
EĞER BİR ÜLKEDE YOLSUZLUK VARSA…
Eğer bir ülkede yolsuzluk varsa ekonomi de kriz yaşar. Tüm medeni ülkelerde yolsuzluk olan hiçbir ülkeye yabancı yatırımcı gitmez, yatırım yapılmaz. O ülkeye güven olmaz. Yolsuzluk birinci derece önemlidir yabancı yatırımlar açısından. Ekonomi, demokrasi ve iç barışımız açısından da, düşünün bir kamu bankasının genel müdürünün evinde 4.5 milyon dolar çıkıyor ve Başbakan ve Bakanları bununla ilgili tek kelime söylemiyor ve Savcılık o dahil, evinde 4,5 milyon dolar bulunan, ayakkabı kutularında milyon dolarlar bulunan genel müdürü bile dosyasını takipsizlikle sonuçlandırıyor.  Artık sözün bittiği yer. CHP’liler her zamankinden daha fazla bir ve beraber olmalı. CHP’lilere her zamankinden daha fazla sorumluluk ve görev düşüyor. Biz sorumluluğumuzun farkındayız. Öncülüğünü yapmak her zaman olduğu gibi, yolsuzluklara karşı mücadele etmenin öncülüğünü yapmak -, her zaman onur ve şerefle CHP yapacaktır. 2 yıl önce büyükşehir belediyemize yapılan baskıların, dinlemelerin, operasyonların nasıl içinin boşa çıktığı bilirkişi raporlarında büyükşehir belediyesi bürokratlarının ve meclis üyelerinin ne kadar temiz çıktığı hepimizin gözleri önünde. En ufak konuları sorun yapan yandaş yargı, süt dağıtıldı diye, öğretmenlere şal dağıtıldı diye, mandalina üreticilerinden mandalina alındı diye, onlarca bürokratı ve değerli çalışanı cezaevine attığını hepimiz biliyoruz. Sonuna geldik. Bence AKP’nin sonu da olacaktır bu. Haziran ayı seçiminde hep beraber bu iktidarı devireceğiz, yerine Atatürk’e ve Cumhuriyetimize yakışır, yüz yıllık demokrasi birikimimize yakışır bir düzen kuracağız. Bu düzende yolsuzluk olmayacak, çalışanlar emeğinin karşılığını alacak, üniversiteler yeniden özgür olacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hiç 21 Ekim 2014 Salı 09:34

Chp'nin İzmir'de inandırıcılığı kalmadı. İl başkanı, belediye başkanları, büyükşehir. kimse inanmıyor ve güvenmiyor artık.

Yorumu oyla      105      7  
Misafir 20 Ekim 2014 Pazartesi 14:38

Ekonomi bozulmadığı,kriz çıkmadığı müddetçe yolsuzluklar halkın gündeminde değil.CHP seçimlere çok iyi bir ekonomik programla girmeli,öyle yolsuzluğu anlatarak, aile sigortası falan gibi şeylerle değil,halkın cebine yansıyacak ekonomiye ve işsizliğe dair projeler olmalı. Yoksa yine sonuç CHP açısından hüsran olur!

Yorumu oyla      21      7  
vooooooovvv 20 Ekim 2014 Pazartesi 14:10

50 bin kişi toplanmış Chp yine.

Yorumu oyla      16      13  
izkent 20 Ekim 2014 Pazartesi 14:01

Metin feyzoğlu tarafsız mı şimdi, baro başkanı olarak tarafsız olman lazım uzun kulak.

Yorumu oyla      14      15  
Işık Dikicigil 20 Ekim 2014 Pazartesi 13:36

ALİ ENGİN VE CHP İZMİR'İ, MAKUL ŞÜPHE İLE GÖZALTINA ALIRLARSA HİÇ ŞAŞIRMAM:)))

Yorumu oyla      21      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Delican'dan seçim mesaisi değerlendirmesi
AK Parti İzmir İl Teşkilatı geçtiğimiz hafta sonu mahalle ve köy delege ...
CHP İzmir’de ‘genç’ zirve: Ön seçim vurgusu!
CHP İzmir İl Gençlik Kolları’nın hafta sonu gerçekleştirdiği bölge toplantılarının ...
Türkeş: Cemaat MHP’ye elini sokmaya çalıştı…
MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Gülen cemaati bir dönem partimize ...
 
'Akil İnsanlar'dan süreç için 10 talep
Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde ...
Türeli Bakan Ala’ya uzman jandarmaları sordu!
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, İçişler Bakanı Efkan Ala’ya, ...
Gül-Sarkisyan görüşmesinin perde arkası!
Gül 2008'de Sarkisyan'ın daveti üzerine Ermenistan'a gitmeye bir gazetecinin ...
 
Bahçeli'den çok sert Kobani ve akil çıkışı
MHP lideri Bahçeli, Kobani eylemlerini eleştirdi ve "Siyasi iktidar eylemlerde ...
CHP'li Güven Bakan'a müdürleri sordu
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, İzmir'deki boş müdür kadrolarına ...
Dolmabahçe'de 10 saatlik 'akil' zirve
Başbakan Davutoğlu, Akil İnsanlar Heyeti üyeleriyle bir araya geldi. Dolmabahçe'deki ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva