HABERLER>POLİTİKA
28 Ağustos 2014 Perşembe - 15:09

CHP İzmir'de bir ilçe daha karıştı!

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından olağanüstü imza toplama çalışmalarının başladığı CHP İzmir İl Örgütü’nde bu kez Menderes karıştı. Menderes Kadın Kolları Başkanı Ayşe Ayık’ın görevden alınmasını isteyen 70 kadın imza toplayarak genel merkeze bildirdi. İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Uku’nun da destek verdiği sürece Ankara müdahale etti. Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi Düriye Taş ilçeye giderek operasyon yaptı. Utku’nun aksine ilçe başkanına destek vererek üç kadın yöneticiyi görevden aldı.

CHP İzmir de bir ilçe daha karıştı!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yerel seçimlerin hemen ardından kaynamaya başlayan CHP İzmir İl Örgütü’nde birçok ilçede olağanüstü kongre yapılırken bazılarında ise imza toplama süreci devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında yeniden başlayan çalışmalar Buca ve Karşıyaka’da sürerken bu kez Menderes karıştı.  Menderes Kadın Kolları Başkanlığı’nda aktif görev alan ve üye olan 70 kadın İlçe Başkanı Ayşe Ayık’ın görevden alınması için çalışma başlattı. Ayık’ın tek başına hareket ettiğini belirten kadınlar kendilerinin söz hakkı verilmediğini iddia etti.

İL BAŞKANI DEFTERİ ALDI
Konunun ilk olarak il başkanlığına yansımasının ardından İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, ilçeye giderek değerlendirme yaptı. Menderes’ten sorumlu il kadın kolları başkan yardımcısı Gülsüm Uçar ile birlikte durumu inceleyen Utku, ilçede çatışmanın olduğunu, uyum sorununun yaşandığını belirterek kadın kolları başkanı ve yönetiminin istifasını istedi. Kadın Kolları Başkanı Ayık ve beraberindekilerin görevden alınması fikri üzerinde uzlaşan Utku ve ekibi daha sonra ilçe kadın kollarının karar defterini aldı. İl Başkanlığı’na dönerek defteri yanında götüren Utku, hiçbir işlemin yapılmaması için defteri kilitledi.
 
 
GENEL MERKEZE AKTARILDI
İlçede kadınlar arasında yaşanan çatışmanın büyümesi üzerine Kadın Kolları İlçe Başkanı Ayık, Utku’nun görevden alınması için uzun süredir çabalayan ve Utku ile yıldızı barışmayan Kadın Kolları Genel Merkez MYK Üyesi Düriye Taş’a bilgi verdi. Utku’nun kendisini görevden almak istediğini anlatan Ayık, genel merkezin müdahale etmesini istedi. Taş, beraberindekilerle birlikte ilçeye giderek operasyonu tersine çevirdi. Utku’nun defteri geri getirmesini isteyen Taş, öncelikli olarak kararların sağlıklı alınabilmesi için defterin İlçe Başkanı Muammer Karabacak’a teslimini sağladı. Ardından destek verdiği kadın kolları başkanı ile birlikte süreçte kadınları örgütlediği ifade edilen yönetim kurulu üyelerine karşı çalışma başlattı.  Yapılan son toplantıda, ilçe kadın kolları ve yönetim kurulunun çoğunluğunun imzası ile Taş ve Ayık’ın karşısında duran, Utku’ya destek veren İlçe Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Perihan Kocayurt, İlçe Saymanı Derya Akdeniz ve Yönetim Kurulu Üyesi Sefa Yalçın yönetimden düşürüldü.

TOPLU İSTİFA GELECEK Mİ?
Menderes’te başlayan, il başkanlığına gelen ardından genel merkeze kadar giden konunun ardından daha önce istifa etme kararı alan 70 kadın üyenin düşürülen isimlerin geri gelmesi için çalışma başlattığı öğrenildi. Genel merkeze istifa resti çeken kadınların çağrısına henüz bir yanıt gelmedi. Kadın Kolları Genel Merkez MYK toplantısında olayın gündeme geleceği öğrenildi.
 
AYIK: ''TÜZÜĞÜ İŞLETTİM''
İlçe kadın kollarında üç yöneticinin düşürülmesiyle ilgili açıklama yapan Kadın Kolları Bakanı Ayşe Ayık, ‘‘Tüzüğün ilgili maddesi gereği işlem yaptık. Arkadaşlar üç kez üst üste mazeret bildirmeden toplantılara katılmadılar. Biz de yönetim olarak bu kararı aldık. Ben ilçe başkanı olarak tüzüğün gereğini yapmak zorundayım. Muhalefet yapan, parti faaliyetlerine katılmayan, ilçede düzenlenen toplantılara gelmeyenlerle ilgili gerekeni yaptık’’ dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
demokrat 29 Ağustos 2014 Cuma 20:29

Ilçe Başkanını kutluyorum aferin baskan tüzügü işlediginizden dolayı

Yorumu oyla      14      6  
selma 29 Ağustos 2014 Cuma 18:39

Toplu istifa mı bence böyle bişey olmucağını ümit ediyorum ilçe Başkanının ve yönetiminin önü açılmıştır Başkanın yapmış olduğu davraniştan dolayı kutlarım demek partide tüzik işleyen kadın Kolları Başkanı varmiş tebrikler

Yorumu oyla      15      6  
chpli 29 Ağustos 2014 Cuma 17:44

Bu kadar telas niye.malesef kisisel cikarlar sozkonusu olunca calisanlar gozardi ediliyor.kim kimi cikari icin tutarsa.kadinlari ayristiracaginiza yanli olacaginiza birlik icinfe olun.ah o cikarlar......

Yorumu oyla      14      6  
üye 29 Ağustos 2014 Cuma 16:56

Muhalif olan arkadaşlarıma bir önerim sizin artık goreviniz bitmistir sıradan bi partilisiniz bu kadar basınin onunde demec verceginize oturup calissaydiniz daha iyi olmazmi ilce baskaniniz calisiyor sizde kendisine kostek oluyordunuz ki ilce baskanida dogru olani yapmistir tüzügü işletmis baskan bunda ne var demek ki partide tuzuk isleyen ilce baskanı varmis tebrikler baskan

Yorumu oyla      16      7  
partili 29 Ağustos 2014 Cuma 15:31

Ilce baskani tüzüğü uygulamis.acaba kendisi icinde uygulamismi.esas dusmesi gerekenler kalmis..

Yorumu oyla      14      10  
misafir.. 29 Ağustos 2014 Cuma 14:05

Yeter artik.bu partideki cikar iliskilerinden adam kayirmalarindan nemalanmak icin ugrasmalarindan biktik.gercek calisanlar kusturuluyor.temizlik lazim artik.tabandan baslamali ise.yoksa daha cok ugrasir dururuz..

Yorumu oyla      14      8  
yurttaş ALO 29 Ağustos 2014 Cuma 11:57

karşıyaka SOSSSSSSS VERİYOR bu yönetimle seçime gidecek olursanız vay karşıyakanın haline ÜLKEYE MODEL olacak ilçe yürekler acısı biline umarım bizler yanlış görmüşüzdür bu bir uyarıdır,gündem yaratacak ilçe gündem oluyor

Yorumu oyla      13      5  
abooo 29 Ağustos 2014 Cuma 10:44

menfaat şebekeleri,yamyamlar,CHP den beslenenler elinizi çekin bu partiden,paritye katkı koyacakların önünü açın

Yorumu oyla      15      5  
Hepsi Gerçek 28 Ağustos 2014 Perşembe 23:56

Bahsi geçen MYK üyesinin yaptığı siyasi hataları kabul eden kadın kolu genel başkanı genel sekreteri ve bazı myk üyeleri bu olaylara nasıl göz yumuyor anlamadım.Bu kadın kolları genel başkanı ve myk üyeleri göreve geldiklerinden beri siyasi ayrışmadan başka hiçbir çalışma yapmamıştır. Genel başkan milletvekili olmak için tüm kadınları kullanmaktadır. Hiçbir vizyonu ve projesi olmayan bu ekip en kısa zamanda görevden alınmalıdır.Zaten kendi içlerinde bölünmüş durumdalar bu makamı daha fazla işgal etmemelidirler.Diğer yönetimin çıkardığı kadın bültenini gören var mı? Görev sürelerince kaç genelge göndermiştir? Tek çalışmaları olan 7 ayda 7 bölge ne kadar oy oranımızı artırmıştır? Bu projenin raporu parti meclisine sunulmuş mudur? Neyse BAŞARISIZ olduklarını kabul edip gitmeliler...

Yorumu oyla      21      13  
MUSUT 28 Ağustos 2014 Perşembe 23:45

Sayın CHP liler ne oluyor size böyle ya.sakin olun biraz ya kendinize gelin kendinizi yoplayın birazya.gereksiz birbirinizi kırmadan bu işleri ifa edebilirsiniz en doğrusu bir düşünün.Sayın kılıçtaroğlu kaç seçimdir kaybediyor yalanmı biz türkiyemizin gelişmesi için yapılması ne gerekiyorsa yapılsın artık ya.bizim türkiyemizin en üst düzeyde bir liderimiz bir başkanımız oluşmasını sağlamanız.lütfen birbirinize saygılı olmanızı bir vatandaş olarak temennide bulunma ihtiyacı duydum .

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan Cumhurbaşkanı yeminini etti: CHP tüzük fırlattı
Recep Tayyip Erdoğan TBMM'de yemin ederek resmen Cumhurbaşkanlığı görevine ...
CHP’li Çıray: Erdoğan'ın uçağı 2 yıldır gizleniyor
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Cumhurbaşkanlığına ...
CHP'li Yüksel'den İzmir vekillerine ortak çağrı
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Kapatılan Özel İdare Mallarının ...
 
Erdoğan'a 500 bin TL borcunu ödemeyen ortaya çıktı
Tayyip Erdoğan'a 3 yıldır 500 bin TL'lik borcunu ödemeyen kişi oğlu Burak Erdoğan çıktı.
Delican kongreyi değerlendirdi: Samimi İzmir fotoğrafı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti 1. Olağanüstü Kongresi’ni değerlendirdi.
Kılıçdaroğlu sert konuştu: Yalana tanıklık etmeyeceğim
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan’ın ...
 
AK Parti'den Kocaoğlu'na: 'İşçiye sahip çık...'
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan ve ...
Adalet bakanından açılış kararı: Cumhurbaşkanımızın...
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yargıtay Başkanlar Kurulu’nun, adli yıl açılışına ...
Kılıçdaroğlu yemin törenine katılmayacak!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Meclis'te ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva