HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Ağustos 2013 Pazartesi - 20:40

Büyükşehir Meclisi’nde ‘Körfez’ tartışması

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yönettiği toplantıda çalışmaları devam eder Körfez Kıyı Tasarım Projesi tartışmalara neden oldu. AK Partili meclis üyeleri projelerde eksiklerin olduğunu söyledi. Başkan Kocaoğlu, “İzinleri bekliyoruz. Çalışmalar sürüyor” dedi.

Büyükşehir Meclisi’nde ‘Körfez’ tartışması

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağustos Ayı olağan meclis toplantısında Körfez kıyı tasarım projesi tartışıldı. Meclis toplantısında körfez tasarımını kapsayan İzmirlilerin Denizle İlişkisini Güçlendirme Projesi olarak adlandırılan “İzmir Deniz Projesi” anlatıldı. Yetkililer, yapılan çalışmaların ne aşamada olduğunu görsel sunumla ortaya koydu.
 
Projenin sunumunu izledikten sonra ilk olarak söz alan CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Kundakçı, “Balıkçılar için yapılan bir şey yok. Balıkçılar, amatör balıkçılar nerede duracak?” dedi. Başkan Kocaoğlu da, “Bu kıyı ile ilgili düzenlemedir. Zaten mevcut balıkçı barınakları var. Büyük Körfez Projesi ile yapılacak kanal var. Homa Dalyanı ve Kuş Cenneti’nde balıkçılar için kulübe yaptık. İhtiyaç duyulduğunda o da yapılır. Gezinti yerlerinde olta balıkçılığı da olur. Projede olan 5 metre uzunluğunda 20 metre genişliğindeki iskelelerde ‘balık tutulamaz’ diye bir şey yok” dedi.
 
SİMÜLASYONU KADAR HIZLI OLUR
Sunumun ardından konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar, “Umarım projenin gerçekleşmesi simülasyonu kadar hızlı olur. Bostanlı’dan başlayarak devam eden Körfez’deki yat limanlarını göremedik. Sadece yerel yönetimin değil merkezi yönetimin de kentin kıyılarına yönelik projeler de var. Yat limanları öngörülüyor. Bayraklı’da, Karşıyaka’da marina projeleri var. Bunları da dikkate alarak birlikte, daha yaşanılır işler yapılmalıdır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin stratejik planlarında iskelelerden bahsedildi. O iskeleler deniz ulaşımını geliştirmek için yapılacaktı. Sayısı 10’u bulacaktı. Bu proje içinde onlar da görünür olmalıdır” diye konuştu.
 
ÇED ONAYI BEKLİYORUZ
Eleştirilerin ardından konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Burada yat limanlarını bakanlığın konusu olduğu için koymadık. Yer konusunda tartışmalar devam ediyor. Bakanlığın yapacağı bir işi sanki biz yapıyor muşuz gibi anlatmak doğru olmazdı. İskeleler konusunda Mavişehir ve Karantina’da çalışmalara başladık. Diğer iskeleler için de çalışmalarımız sürüyor” dedi. Kocaoğlu, ÇED onayı geldikten sonra Körfez’in temizlenirken toprak ve kumun ayrılacağını ifade etti. Kocaoğlu, “ÇED toplantısı yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan sınır onayını bekliyoruz. Büyük bir kanal ile çıkan malzemeler ayrıştırılacak. Homa Dalya’nın derinleştirilmesi için çabalıyoruz. İzin alınır alınmaz da projeye başlarız, rehabilite ederiz. Amacımız, Ege Üniversitesi ile yaptığımız düzenlemede balıkçılığı geliştirmektir. Homa Dalyanı’nda yetişen balıkçıları denize salacağız” dedi.
 
ÇİĞLİ NEDEN YOK?
AK Partili Meclis Üyesi Sıddık Soysal da Çiğli bölgesini sordu. İzmir’in 17 kilometrelik sahiline sahip Çiğli ile ilgili hiçbir düzenleme yapılmadığını söyledi. Soysal, “Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Homa Dalyanı’nda dört köyü ilgilendiren su sorunu var. Büyükşehir Belediyesi devreye girerek işi daha da çıkılmaz hale soktunuz. Homa Dalyanı’na balıkçılar giremiyor. Bu konu oldu, bittiye getirildi. Denize en çok kıyısı olan ilçe Çiğli ama yapılanlar doğru değil. Balıkçıların sorunları var” diye konuştu.

 
BALIK ÇİFTLİĞİ MANTIĞI…
Başkan Kocaoğlu Çiğli’deki deniz kıyısının SİT alanı olduğunu ve Ramsar Sözleşmesi gereğince çalışma yapmadıklarını ifade etti. Kocaoğlu, “Güney’de de İnciraltı’na girmedik. Proje zaten Urla’ya kadar devam edecek. Homa Dalyanı’nı Ege Üniversitesi işletiyor. Her türlü bakımını yapıyor, yapamıyor. Dalyan bitmiş durumda. Zaman içinde sığlaşarak balık üretemez duruma gelmiş. Projede derinleştirme yaparak balık adet ve çeşidini arttırmak istiyoruz. Balıkçı kulübeleri yaptık. Balıkçı kulübesi eksik olabilir. Balıkçı, Homa Dalyanı’ndan balık yakalayıp satacak ve balığı satacaksa o ayrı iştir. O bizim işimiz değil. Ege Üniversitesi yetiştirir ‘gelin kepçeyle alın der’ o başka bir iş. Onun dışında herkes balıkçılığını denizde zaten yapıyor. Müdahale edilen dalyandan kaçak şekilde hazır şekilde bakıl alma konusudur. Büyükşehir Belediyesi mal sahibi değildir. Balık çiftliği mantığı ile çalışılıyordu. Ben de Karaburun’da herhangi bir dalyanda, çiftliğe girip malzemeyi elime alıp balığı mı vurayım, tutayım. Bu da onun gibi bir şey” dedi. 

Başkan Kocaoğlu’nun toplantıdan ayrılmasının ardından meclisi Başkanvekili Adnan Oğuz Akyarlı yönetti.

 
DOSYALAR BEKLETİLİYOR
AK Parti Grup Başkanvekili Çakar, Büyükşehir Belediyesi’nin dosyaları beklettiğini söyledi. Meclise gelen maddelerin ve vatandaş taleplerinin yıllarca işleme tabi tutulmadığını anlatan Çakar, “Bazı dosyaların üzerinden bir yıl geçiyor ama olumlu veya olumsuz bir cevap verilmiyor. Biz AK Parti grubu olarak bunu gündeme getirip, kayıtlara geçiyoruz. Bu işin hukuki sorumluluğu var. Bazı belediyelerde soruşturma geçiren arkadaşlarımız var. Hassasiyet gösterin” diye konuştu.
 
Çakar’ın açıklamasının ardından konuşan CHP Grup Başkanvekili Sırrı Aydoğan, “Bir iki dosyamız bekleyebilir. Gecikebilir. Bazen belediye yönetimi haklı, bazen şikayet edenler de haklı olabilir. Bizim de idare olarak hatalarımız olabilir. Daha dikkatli davranırız” ifadesini kullandı.

 
ESER VE MUT’A KADRO
Meclis toplantısında mahkeme kararı ile görevine geri dönen Ferda Eser’in genel sekreter yardımcılığı kadrosuna atanmasına karar verilirken Belediye Hukuk Müşaviri Canan Mut’un kızı Özge Mut Atılgan da 1. Derece Özel Kalem Müdürlüğü kadrosuna atandı. Ayrıca İl Özel İdaresi’nde şube müdürü olarak görev yapan Baki Çelikdemir Makine ve Atölyeler Şube Müdürlüğü’ne getirildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SIDDIK SOYSAL 13 Ağustos 2013 Salı 16:39

ÇİĞLİ HALKININ DENİZLE BULUŞMASININ GERÇEKLEŞECEĞİ KIYI ÇALIŞMALARINDA SİT GEREKÇESİ İLE ÇİĞLİ'Yİ DEVRE DIŞI BIRAKMASINI KABÜL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL.YİNEDE GEÇ SAYILMAZ SAYIN KOCAĞLU'NUN TALİMATI İLE ÇİĞLİ' BU ÇALIŞMAYA DAHİL EDİLEBİLİR.ÇİĞLİ İLE İNCİRALTI İLE MUKAYESE EDİLMESİ BİLE ÇİĞLİ'Yİ HİÇ BİLMEDİĞİ ANLAMINA GELİYOR.

Yorumu oyla      13      5  
SIDDIK SOYSAL 13 Ağustos 2013 Salı 16:33

ÇİĞLİ YILLARDIR İZMİR'İN KÜLFETİNİ ÇEKMEKTE AMA HİZMETE DÖNÜK BİR ÇALIŞMA OLDUĞUN DA GÖZ ARDI EDİLMEKTE BİZİN İSYANIMIZ BU NOKTADA.ORGANİZENİN DENİZ TARAFI PARSEL İNŞAATLARI YAPILIRKEN,ORGANİZEYE ASFALT YOL YAPILIRKEN,BÜYÜK KANAL PROJESİ ÇİĞLİ POMPA İSTASYONU YAPILIRKEN,MAVİŞEHİDEN SASALIYA BİSİKLET YOLU YAPILIRKEN,ARITMA TESİSİ İNŞAATLARI YAPILIRKEN,EN SON ÇAMUR ÇÜRÜTME TESİSİ KURULURKEN SİT YOK,

Yorumu oyla      13      5  
SIDDIK SOYSAL 13 Ağustos 2013 Salı 16:27

KANUNLAR ÇERÇEVESİNDE KENTLERE YAPILACAK YATIRIMLARIN BELEDİYE VEYE MERKEZİ İDARE TARAFINDAN YAPLACAKLAR DİYE BELİRTİLMİŞTİR.İZMİR'DE YAPILANMIYANLAR İÇİN HEP AYNI ADRESİ GÖSTEREREK BELEDİYENİN YAPAMADIKLARINI HÜKÜMET YAPSIN DİYEREK KAMU OYUNU YANLIŞ YÖNLENDİRİYORLAR.HÜKÜMET GÖREVİNİ YAPIYOR,BELEDİYE YAPMASI GEREKENİ YAPMIYOR.İZMİR KIYI TASARIMI ÇALIŞMALARININ DA İLÇELER ARASI YATIRIM ADELETSİZLİĞİNİ DE GÖRMÜŞ OLUYORUZ.BİZİM TALEBİMİZ SİYASİ DEĞİL ,

Yorumu oyla      13      5  
HEP TARTIŞILIR AMA ÇÖZÜM YOK 13 Ağustos 2013 Salı 15:58

deniz de balık yok siz neyi tartışıyorsunuz çipuranın nesli bitmek üzere elde kalan kefal onun da lakabını biliyorsunuz yazmaya gerek yok zaten

Yorumu oyla      14      5  
İZMİR'Lİ 13 Ağustos 2013 Salı 13:15

Buca Hasanağa bahçesinin tadilatı neredeyse 1 yıldır hala bitirilemedi.Altı üstü bir park.Yapmayın Aziz başkan gelin görün durumu.İnanın bu hantallık CHP ye ciddi zarar veriyor,yapmayın Allah aşkına.Yanınıza hedefleri,idealleri olan,hizmeti siyasete karıştırmayan arkadaşlar alın ve silkinin artık.Lütfeeeeeeeennnnnnn..

Yorumu oyla      15      5  
PRAVDA 13 Ağustos 2013 Salı 11:39

Aziz başkan önce şu aylardır bitiremediğin Konak ve K.yaka İskelelerine bir el atsan iyi olur iskele inşaatı yoksa seçimlere zor yetişir.Gerçi normal bu başarısız bürokratları siz bulup seçtiniz. bu iskeleleri seçimlere kadar bitirebilirseniz SİZİ BAŞARILI OLARAK DÜŞÜNECEĞİM 2 İskete tamiratını 11 ayda bitiren bel.bşk.ı ünvanını hakedersiniz çok zor bu tamirat işleri hemde 2- 3 kişiyle nasıl çalışıyoruz bukadar fazla elemanla zor bitiriyorsunz bşk.bu sefer tabelaya hangi bitiş tarihini atıcanız

Yorumu oyla      13      5  
KALİTE 13 Ağustos 2013 Salı 11:02

Büyük Şehir Belediyesi tarafından yeni yapılan : Karşıyaka örnek köyde bulunan gömüye kapalı eski mezarlığın ve Menemen Asarlık mezarlığının ; Taşerona yeni yaptırılmış eğri büğrü görüntü kirliliği yaratan çevre duvarlarına bakınca ; Büyük Şehir Belediyesi bürokratlarının KALİTESİ GÖRÜLMEKTEDİR.

Yorumu oyla      16      5  
private35 13 Ağustos 2013 Salı 10:17

dr erdem yeşil alan konusunda televizyonun bir kanalından duyduğun ve o kanala yalanlama gelmediği için doğru kabul ettiğin değer yanlış, gir Google bir araştır kardeşim. adının başına dr yazmışsın araştırma sıfır, yanlış bilgilerle manipilasyon yapıyorsun.gerçeği yaz eyvallah diyelim ama böylesi yalanlama gelmedi sözleriyle bu işler olmaz.doğrusu 5.13 metre karedir, ama yeterli değildir normali 8 metre karedir.

Yorumu oyla      13      5  
celal yılmaz 13 Ağustos 2013 Salı 09:41

aziz başkan açık net başarılı çalışma

Yorumu oyla      14      9  
DR ERDEM 13 Ağustos 2013 Salı 06:13

İzmir'e yazık oluyor, neredeyse işkence altında bir kent olgusu var. %70 oranında gecekondu, çıkmaz sokaklar, kirli körfez, meles kokmaya başladı, kişi başına 2 m2 kadar düzenlenmiş yeşil alan (normali 10 m2 dir)doğal granit cadde, tretuvarlar söküldü yerine beton döküldü. Yazık bu kente işkence bile az kalıyor.

Yorumu oyla      15      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üzümün güzelleri Karaburun'da yarıştı
Karaburun Nergis çay bahçesinde düzenlenen "en güzel üzüm" yarışmasında ...
Aliağa’da çocuklara özel trafik eğitimi
Bayram tatili süresince 64 kişinin yaşamını yitirip, 511 kişi yaralandığı ...
Selçuk’ta hayvanlar kayıt altına alınıyor
Selçuk Belediyesi Çevre ve Sağlık İşleri Müdürlüğü 5199 sayılı Hayvanları ...
 
Konak Kadın Hentbol Takımı’ndan Tartan’a ziyaret
Ligi Türkiye Şampiyonu olarak kapatan Konak Belediyesi Kadın Hentbol Takımı ...
Karabağlar’dan ‘bakanlık şoku’ teyakkuzu
Karabağlar’da Osman Aksüner, Aşık Veysel ve Aydın ile Buca’da Seyhan mahallelerinde ...
Kadifekale’de adım adım antik tiyatroya…
Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale’deki gecekondular arasına sıkışıp kalan ...
 
İzmir’de doğaya toplu konut: Bin 700 yeni yuva
Büyükşehir Belediyesi, ekolojik dengeye katkı sağlamak için doğal yaşam ...
Karşıyaka'da 'heykelli günler' başlıyor
Karşıyaka Belediyesi tarafından 2 yılda bir düzenlenen “Uluslararası Taş ...
Evka 2'nin sosyal tesisine ilk kazma vuruluyor
Çiğli Belediyesi tarafından önemli prestij projelerinden biri olan Evka ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva