HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Ekim 2015 Cuma - 14:03

Buca’da ‘pırlanta’ gibi açılış, Kılıçdaroğlu’ndan ‘hazırız’ mesajı!

CHP Genel Başkanı İzmir turu kapsamında Kozağaç Pırlanta Çocuk Merkezi’nin de açılışı yaptı. Kılıçdaroğlu, “Çocuklarımızı çok iyi yetiştirmeliyiz. Siyasi görüşüşü, inanışı ne olursa olsun ortak çaba harcamalıyız. Bu çabayı harcamaya CHP olarak biz hazırız. Bunun sözünü tüm yurttaşlarımıza veriyorum” dedi.

Buca’da ‘pırlanta’ gibi açılış, Kılıçdaroğlu’ndan ‘hazırız’ mesajı!

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - Türkiye 1 Kasım erken genel seçimlerine kilitlenirken siyasi partiler, adayları ve liderler seçim çalışmalarına başladı. Önceki gün seçim bölgesi İzmir’e gelen ve gün içinde 1’inci bölgede bir dizi temasta bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Buca, Kozağaç Pırlanta Çocuk Merkezi’nin açılışını yaptı.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Bakanı Aziz Kocaoğlu, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, milletvekilleri, adayları, çok sayıda partili ve vatandaşın katıldığı törende konuşan Kılıçdaroğlu seçim vaatleri anlattı.

PİRİŞTİNA’YA ÖVGÜ
Kılıçdaroğlu, “ Bana sorsanız, ‘Neyin açılışını yapmak istiyorsunuz?’ diye aklıma ilk gelen bir eğitim kurumu açılışı yapmak olur. Sayın Başkan çok önemli bir olayı gerçekleştirmiş, onlara ve ülkenin geleceğine çok önemli bir katkıda bulunuyor” dedi.



BİZ HAZIRIZ!
Sözlerine “Seçim bildirgemizi gençlere adadık” diye devam eden CHP Lider, Gençlerimizi ve çocuklarımızı geleceğin umudu olarak görüyoruz. Onlar bizden daha iyi yetişmeli ve dünyayı okuyabilmeli. Onlara yapılan yatırım en güzel yatırım. Çocuklarınıza miras bırakmak istiyorsanız onları eğitin. Bunu yapacağız. Tüm belediye başkanlarımıza söyledim. Her mahallede mutlaka kreş açın. Anneler güvendikleri bir merkez görsünler. Çocuklar oralarda eğlensinler, geleceğe hazırlansınlar. Hindistan yazılım sektöründe bir numara, bunu merak ettik. Daha oyun çağında çocuklarına matematiği oyun içinde öğretiyorlar. Onun için çocuklarımızı çok iyi yetiştirmeliyiz. Siyasi görüşüşü, inanışı ne olursa olsun ortak çaba harcamalıyız. Bu çabayı harcamaya CHP olarak biz hazırız. Bunun sözünü tüm yurttaşlarımıza veriyorum” dedi.
 
Kılıçdaroğlu ayrıca, “Okul aile birliklerimiz var. Ama dernek olmaktan öte bir özelliği yok. Okul aile birliklerine yasal statüsü kazandıracağız. Okulun eksisin görüyorsa bunu değiştirmeye yetkisi olacak. Bir vaadimiz var. Taşımalı eğitime son vereceğiz. Nerede çocuğumuz varsa öğretmenimiz orada olacak. CHP iktidarında öğretmensiz köy kalmayacak. Anneler çocuklarına beslenme çantası vermeyecekler, çocuklarımız öğretmenleriyle birlikte öğlen yemeğini yiyecek. Çocuklarımızı düşünen tek parti var; o da Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi CHP’dir” ifadelerini kullandı.
 
VAATLERİ SAYDI
Vaatleri sıralayan CHP Genel Başkanı, “Şehitler ve gaziler yüksek kurlunu oluşturacağız, doğrudan başbakanlığa bağlı bir ünite yapacağız. Dertlerini, sorunlarını başbakanlığa bağlı kurula başvurarak çözecek. Şehit ve gazi yakınlarına şükran borcumuz var. Sağlık haklarını yeniden düzenliyoruz. Milletvekilleri hangi haklardan yararlanıyorsa şehit ve gazi yakınları da aynı haklardan yararlanacak” dedi.
 
Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle tamamladı: Baskı, kavga, gerginlik istemiyoruz. Yaşam tarzı görüşü ne olursa olsun 78 milyonu kucaklamak istiyoruz. Bizim bir arada yaşamaya ihtiyacımız var. Tüm üniversiteye giden çocuklarımızın yurt sorunun çözmek gibi ideallerimiz var. 2 Kasım sabahında umarım bunları gerçekleştiririz. 


 
İNŞALLAH BU PM’DE YETİŞENLER CHP PM’SİNİ YÖNETİR!
Ev sahibi Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da törende bir konuşma yaptı. Piriştina, “1 hafta önceki belediye başkanları toplantısında talimatı yenilemiştiniz. Geleceğimiz için çocuklara yatırım için üstümüze çok iş düşüyordu. Birazdan açılışı yapılacak olan merkez 3 bin 100 çocuğumuza ulaşacak. Artık çocuklar belediyemizin öncülüğünde hoş vakit geçirecek. Bununla iki amaç hedefledik. 13 yılda 11 defa eğitim sistemi değiştirilmekte ve eğitim sistemi yapboz haline getirilmekteydi. Onun için böyle yuvalar inşa ettik. Git gide eve tıkanan bir kuluçka makinesi gibi görünen kadınlarımızın üretmesi için, kadınlarımızı hayata katmak için bu pırlanta merkezini yaptık. Onlara yarattığımız ortamda kendilerine zaman ayırıyor ve sanatla buluşuyorlar. Sadece çocuklar için değil kadınlarımız için de boşluk doldurmaya yönelik bir projedir. Bizim bu PM’yi hayata geçirirken bir sloganımız vardı. ‘Bugün bu PM’de yetişenler inşallah yıllar sonra CHP PM’sinde partiyi yönetir’” dedi. 
 
Şirinyer, Çamlıkule, Gediz ve Betontaş’taki pırlanta merkezlerinden alana canlı bağlantı yapıldı.

 
Flaş! Sezen Aksu savcıya ifade verdi
 
AK Parti İzmir’de Balkan zirvesi: Kim/ne mesaj verdi?
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
9 Ekim 2015 Cuma 16:35

sayın gnl Bşknm çok güzel söylüyorsunuz bu parti tabanına sahip çıkmadığı sürece İKDİDAR OLAMAZ Düşünki büyük şehir belediyesi başta olmak üzere çoğu belediyelerin başkan yrdcıları daire bşk ları müdürleri,şefleri MHP kökenliler yönetiyorsa o parti İKDİDARA GELEMEZ.

Yorumu oyla      18      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da çocuklara özel bilim dolu şenlik
Karşıyaka’da, bilimsel çalışmaları toplumun her kesimine yaymak ve çocukları ...
Akarcalı’nın adı Mersinli’de yaşayacak
Konak Belediyesi’nin Ekim ayı meclis toplantısının ikinci oturumu Büyükşehir ...
Kentler için her şey bu fuarda!
Fuar İzmir'le birlikte fuarcılıktaki çıtasını yükselten İzmir, KentExpo ...
 
Ödemiş’te çöp isyanı büyüyor: 21 milyon alan Büyükşehir nerede?
İlçede çöp krizi büyüyor. Büyükşehir’in transfer görevini yerine getirmediğini ...
Agora Müze Evi’nde yeni restorasyon mesaisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni ihaleyi sonuçlandırmasının ardından, ...
Çiğli'de sertifika mutluluğu
Çiğli Belediyesi ve Çiğli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde ...
 
Menderes’te sıkı denetim
Menderes Belediyesi yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte okul kantinlerinde ...
Karabağlar'da çam ağaçları koruma altında
Karabağlar Belediyesi ekipleri parklarda bulunan ve çam ağaçlarını kurutan ...
Bornova’da ortak akıl zirvesi: Başkan, Sındır ve Sertel…
Bornova Belediyesi’nin hayata geçirdiği “ortak akıl” ilkesi her geçen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva