HABERLER>GÜNCEL
30 Ekim 2014 Perşembe - 16:07

Buca’da ‘hayırlı’ açılış: Eğitime 12 milyonluk katkı

İzmir’in Buca İlçesi'nde, 'Eğitime yüzde 100 destek kampanyası' kapsamında hayırsever Ayşe Necla Karadavut tarafından 12 milyon lira harcanarak yaptırılan, bünyesinde 24 derslik, 3 atölye ve bir spor salonu bulunduran Necla-Tevfik Karadavut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın da katıldığı törenle açıldı. Vali Toprak, eğitimi her işin başı olarak gördüğünü aktardı.

Buca’da ‘hayırlı’ açılış: Eğitime 12 milyonluk katkı

Buca İlçesi İnönü Mahallesi 677/5 Sokak numara 58'deki 11 bin 750 metrekare arsa üzerine yaptırılan ve iki yıl önce hizmete giren Necla- Tevfik Karadavut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin açılış töreni bugün lisenin spor salonunda yapıldı. Törene İzmir Valisi Mustafa Toprak, hayırsever Ayşe Necla Karadavut, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, Karadavut ailesi, ailenin avukatı Süleyman Okay, öğretmen ve öğrenciler katıldı. İzmir'de kampanya kapsamında bugüne kadar toplamda 197 protokol imzalandığını hatırlatan İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, "Bu protokoller kapsamında, 312 milyon lirayı bulan bir hayırsever desteği elde edildi. Bütün hayırseverlerimize şükranlarımı sunuyorum. Buca'da 2 bağımsız anaokulu, 37 ilkokul, 37 ortaokul, 15 anadolu fen lisesi, 8 mesleki teknik lisesinin de aralarında bulunduğu toplamda 127 okul var, 73 bin 593 öğrenciyle eğitim hayatına devam ediyoruz. Derslik başına şube hesabı yaparak 18 ile 23 öğrenci düşüyor. Bu da ortalamaların üzerinde bir rakam. İki yıl önce eğitim hayatına başlayan lisede endüstriyel otomasyon mekatronik bölümü de mevcut. Bu bölüm ilimizde üç okulda var. Bu bölümün atölye maliyeti çok yüksek, yaklaşık 1.5 milyon lira yatırım gerektiriyor. Ayrıca, elektrik elektronik bölümü ve bilişim bölümleri de var. Bunların alt dalları da bulunuyor. Okulumuzda toplam bin 10 öğrencimiz eğitim görüyor. 11 bin 750 metrekare asra üzerinde, 12 milyon TL'lik yatırımla 24 derslik, 3 atölye ve spor salonu yapıldı" diye konuştu.
 
Karadavut ailesinin avukatı Süleyman Okay aile adına yaptığı konuşmada, "Hayırseverimiz öncelikle meslek liselerinin önemini bilmekte ve meslek liselerinin geliştirilmesinin önemini anladığı için de bu okulu yapmıştır. Hayırseverin arzusu, öncelikle vicdani, fikri, irfani hür nesillerin bu okullardan mezun olup ülkemize hayırlı işler yapmasıdır. Bu okulun yapımında bizlere yardımcı olan ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.
 
VALİ AİLEYE TEŞEKKÜR ETTİ
İzmir Valisi Toprak, eğitimi her işin başı olarak gördüklerini aktardı. Toprak, "Bugün Buca'da geleceğimizin teminatı çocuklarımız için yeni bir bilim ve irfan yuvasının açılışını yapmanın gururunu yaşıyoruz. İlimize güzide eğitim kurumları kazandırarak bu mutluluğu bizlere yaşatan hayırseverimiz sayın Ayşe Necla Karadavut'a Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi yarının Türkiye'si bu sahadan alınan eğitim ve öğretimle inşa edilecek. Vatanını milletini seven, toplumun herkesimiyle ve dünyayla barışık nesiller yetiştirmenin bilincindeyiz. Bu sebeple eğitimi her işin başı olarak görüyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve Vali Toprak, hayırsever Karadavut'a plaket verdi. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Buca'lı 30 Ekim 2014 Perşembe 17:50

Ayşe ablamızdan Allah razı olsun.Eğitime,sağlığa,hayırlı işlere vesile olmak elbette büyük sevaptır.Durumu uygun olan tüm kardeşlerimizi aynı duygularla yatırıma davet ediyoruz.

Yorumu oyla      12      5  
tepeciks 30 Ekim 2014 Perşembe 16:29

Helal Olsun Vallaha Allah Bunun Sevabını Kat ve Kat Verir İnşallah...

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Son denetimi yapan müfettiş konuştu: Uyarılarımızı…
Ermenek'te, su baskını sonucu 18 madencinin 48 saati aşkın süredir mahsur ...
Flaş! Şirketten ilk açıklama: Doğal afet!
Ermenek'te 18 maden işçisinin mahsur kaldığı madeni işleten şirket, yaptığı ...
Cumhuriyet Bayramı’nda Ata’ya ziyarette büyük düşüş
Genelkurmay Başkanlığı 29 Ekim 2014 tarihinde Anıtkabir’in 232 bin 573 ...
 
Uğur Kurt soruşturmasında mahkeme ‘yetmez’ dedi
Asliye Ceza Mahkemesi Uğur Kurt'u öldüren polis hakkındaki "taksirle adam ...
Dünyaca ünlü Yanartaş'ın 2 bin 500 yıllık sırrı çözüldü
Antalya Kemer ilçesi Çıralı yakınlarında bulunan yanartaşın alevi uzmanlara ...
Melih Gökçek gaziye 'şerefsiz' diyen şoförü işe geri aldı
Ankara'da, Şırnak gazisine hakaret eden şoför, Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Gökçek’e yumurta atanlara 2 yıl hapis!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'e, kürtajla ilgili açıklamaları ...
Ayaklı dehşet: 11 araca çarptı, 3 kişiyi bıçakladı!
İstanbul’un Bahçelievler ilçesinde bir kişi, kiralık otomobille 11 araca ...
Madende iğneyle kuyu kazılıyor!
18 işçinin mahsur kaldığı Ermenek'teki maden ocağında incelemelerde bulunan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva