HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Eylül 2012 Perşembe - 20:58

Buca Meclisi’nde maaş krizi: Yardımcılar ücretsiz çalışacak

Buca Belediyesi meclis toplantısında yine maaş krizi çıktı. Daha önce Belediye Başkan Yardımcısı Hüsnü Kaya’nın maaşı ile ilgili tartışmaların yaşandığı mecliste bu kez iki yeni belediye başkan yardımcısının maaşları tartışma konusu oldu.

Buca Meclisi’nde maaş krizi: Yardımcılar ücretsiz çalışacak

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Tartışma ve kavgaların bitmediği Buca Belediye Meclisi’nde bu kez maaş tartışması yaşandı. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın oluru ile geçtiğimiz günlerde Belediye Meclis Üyeleri Suat Nezir ve Muzaffer Kater ‘siyasi başkan yardımcılığı’ görevine atanmıştı.

İki yeni başkan yardımcısının maaşı meclis gündemine geldi. Belediye başkanına verilen maaşın üçte ikisini geçmemek şartıyla verilmesi planlanan gündem maddesi görüşülürken kriz çıktı. Başkan Tatı’ya yaptıkları muhalefet ile bilinen CHP’li Meclis Üyeleri Levent Köstem, Erkut Tamay, Osman Ergündoğar, Sevilay Yılmaz ve Veli Balyemez meclis toplantısını terk ederek oy kullanmadı.
 
İÇİM İÇİMİ YİYOR!
Toplantıda başkan yardımcılarının maaşı için oy kullanmayan isimler adına Belediye Meclis Üyesi Levent Köstem konuşma yaptı. Köstem, “Biz yaklaşık üç buçuk yıldır meclis üyeliği yapıyoruz. Ben aslında bu göreve istemeden geldim. Zetan geçen sürede yaptığım görev nedeniyle mutlu da olmadım. Doğduğum, büyüdüğüm kente, akrabalarımın bulunduğu ilçeye hizmet etmek için meclis üyesi olduk. Hep ortak akıldan yana olan birisiyim. Biz ortopedi cerrahları ortak akıl kültüründen geliriz. Ben de bu kültürün belediyede yaşamasını istedim. Belediye başkanına yasalar yetki verilebilir. Ama nezaketen buraya gelen, mesai harcayan insanlarız. Gece üçten beri uykusuzum. İçim içimi yiyor. Ben ülkemin bilgilerimden faydalansın isterdim. Maalesef Buca Belediyesi’nde böyle bir durum olmadı. Hep tartıştık, kavga ettik. Ortak akıl olmadan bu hallere geldik” dedi.

 
“BELEDİYE BAŞKANINA KIRGINIM”
Sözlerine, “Ben belediyeyi çok başarılı buluyorum. Belediye çok iyi yönetiliyor” diyerek devam eden Köstem, “ Şu anda belediye başkan yardımcısı olan Hüsnü Kaya’yı çok severim. Benim meclis üyesi olmamda onun etkileri vardır. Mecliste yer almam için çok çabaladı ve bana önerileri oldu. Onun başkan yardımcılığı konusunda burada zamanı geldi aleyhte oy kullandık. O da üzüldü, ben de üzüldüm. TBMM’de de ortak akıl yok. Ben artık bu ülkeden gitmek istiyorum. Hep birbirleriyle kavga eden insanlar var. İnsanların önlerine duvarlar engel oluyor. Bu geçen süre içinde arkadaşlarımız ile aramızda sorunlar oluştu. Ali Rıza Kaya ile de tartıştık. Haftada 7-8 saat engelliler için çalışıyorum. Bundan da çok memnunum. Ortak akıl olsaydı bu belediyede işler olmaz mıydı? Belediye başkanı başkan olmadan önce benim hastamdı. Bizi davet etseydi ‘Hocam bu iş nasıl olur?’ diye sorsaydı. Yine de bildiğini yapsaydı ona kırılmazdım. Muzaffer’i de Suat’ı da çok severim. Şimdi ‘evet’ desem kendi kendim ile çelişeceğim. Hayır desem arkadaşlarımın yüzüne nasıl bakacağım. Ben ‘evet’ demezsem partide başıma bir şeyler gelebilir. Yıllardır aynı düşüncedeyim. Partimden ayrılmadım. Burada oy kullanmak istemiyorum. Gerekirse meclis üyeliğinden istifa ederim. Dışarı çıkacağım. Tavrım belediye başkanlığına kırgınlığımdan geliyor. Kendisini uyarmayanlara kırgınım. Başkan yardımcısı yeni iki arkadaşım ile sorunum yok. Beni anlayış ile karşılayın. Ortak akıl artık burada yok. Benim bu belediyeye hiçbir katkım yok. Bu belediyede komisyon toplantısına giremedim. Sağlık ve çevre komisyonuna giremedim. Çok üzgünüm. Çevre konusunda davalar açtım kazandım ama burada bu görevi yapamadım” dedi.
 
BURASI ŞİRKET DEĞİL!
Konuşmanın ardından Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, “Şirketler, şirketlerin yetkilisi insanlar tarafından yönetilir. Belediye yöneteceksiniz yasa ve kanun var. Belediye başkanına bazı görevler verilmiştir. Ben maaşı belirlemem. Onu belediye meclisi belirler. Kanun gereği başkan yardımcısı olan Hüsnü Kaya’nın maaşı belirlendi. Belediyenin yeni başkan yardımcılarının maaşlarının da bu şekilde ‘eşit işe eşit ücret’, ‘kanun önünde eşitlik’ kuralı çerçevesinde gerçekleştirilecektir” dedi.
 
MAAŞLARA BİR OY FAZLASI İLE ‘RET’ GELDİ
Konuşmaların ardından başkan yardımcıları Muzaffer Kater ve Suat Nezir’in maaşlarının oylamasına geçildi. Oylamada CHP’liler 13 oy ile evet verirken AK Parti ile bağımsız meclis üyeleri Lokman Fazla, Adnan Öztekin ve Rıza Zayıfoğlu’nun da içinde bulunduğu grup 14 oy ile ‘hayır’ dedi. Oylamada başkan yardımcılarının maaşlarına oy çokluğu ile ret kararı çıktı. Öte yandan oylamada AK Partili Meclis Üyesi Hüseyin Başyiğit de kendi grup kararına karşı gelerek başkan yardımcılarının maaşının belirlenmesi konusunda çekimser kaldı ve oy kullanmadı. Başyiğit, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Aslan’ın ‘oy kullan ve ret ver’ önerisini dikkate almadı.
 

Oylamanın ardından meclise gelen Belediye Başkan Yardımcısı Suat Nezir kendisi ve diğer başkan yardımcısı Muzaffer Kater üzerinden siyaset yapıldığını ifade etti. Nezir, “AKP’liler nasıl davrandıklarını bir kez daha gösterdi. İntikam duyguları bir kez daha ortaya çıktı” dedi.
 
AK PARTİLİLER İSTİFA ETTİ!
Mecliste ayrıca “etik” tartışması da yaşandı. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Aslan, geçmiş yıllarda meclise katılan CHP’li meclis üyesi Ali Rıza Kaya’nın konuşmalarını okudu. Aslan, “Kaya her konuşmasında etik konusundan bahsediyor ama bu durum ortada yok.” dedi. AK Partili meclis üyesi Necati Bahçeci parti üyelerinin komisyonlarda temsil oranını eleştirdi. Bahçeci, “Komisyonlar 4’e 1 olarak toplanıyor. Seçim yapıldıktan sonra ‘aslında 3’e 2 olması gerekiyor, yanlış yapıldı’ denildi. Şimdi ise aynı durum devam ediyor. Bu durum da CHP’lilerin ne kadar koltuk sevdalısı olduğunu gösteriyor” diye konuştu. Bahçeci tepki olarak Plan Bütçe Komisyonu üyeliğinden istifa ettiğini söyledi.
 
Bahçeci’nin sesini yükseltmesi üzerine Belediye Başkanı Ercan Tatı, “Sesiniz duyuldu. Yükseltmenize gerek yok. Ben üyeliklerin temsilinde belirleme yapmıyorum. Kimin komisyona geleceğini de siz seçiyorsunuz. Siz iktidar partisindesiniz. O zaman yasaları değiştirin” dedi.
 
CHP’li meclis üyesi Ali Rıza Kaya da, “Ben hazımlı bir insanım. Eleştirilerden gocunmam. Siz bana siyasi ahlak dersi veremezsiniz. Bu sizin haddinize değil. Size bu izni vermiyorum.
 
Öte yandan, tekrar söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Aslan, komisyon üyeliklerinde temsil oranında yaşanan dengesizlikler nedeniyle CHP’yi eleştirdikten sonra komisyon üyeliklerinin tamamından istifa ettiklerini açıkladı. Aslan, “Bizim istifa ettiğimiz yerleri de doldurun. Zaten CHP’liler komisyon toplantılarına gitmekte zorlanıyorlar. Toplantıdan toplantıya koştukları için yetişemiyorlar. Ajanda tutan bile var” ifadelerini kullandı. AK Partililer belediye başkan yardımcılıklarının fazla olduğunu kanuna aykırı olduğunu da sözlerine ekledi.
 
BUCAMAR’I SORDU!
Bağımsız Meclis Üyesi Lokman Fazla da Belediye Şirketi Buca-Mar’ın durumunu sordu. Fazla, “Şirket hakkında açılan dava var mıdır?. Buca Gölet Tesisleri için imzalanan sözleşmelerin durumu nedir?. Buca Tenis Kulübü ve Kreş kimlere, ne kadar aylık kira karşılığında verilmiştir?. Belediye şirketine gelen haciz varsa miktarı ne kadardır” diye konuştu. Fazla, konuşmasında belediyenin hizmet üretmekte zorlandığını ifade etti.
 

BABANIN MALI MI?
Zaman zaman karşılıklı konuşan, birbirleriyle atışan meclis üyelerine “Burası meclis, kahvehane değil. Gidin dışarıda tartışın. Yoksa meclisi bitiririm. Sonra da ışıkları açık bırakır giderim. Siz de istediğiniz kadar tartışırsınız” diyen Başkan Tatı, AK Parti’nin alt işletmecilere kiralanması planlanan Gölet Tesisleri’ndeki durum ve basında çıkan açıklamaları sorması üzerine, “Protokolü ben mi imzaladım?. Sözleşmeye bakarsınız. Belediye başkanının oluru lazım... Orada olur falan yok. Sponsor arıyorum. Düzgün bir kiracı arıyorum. Elimizde kalan son sosyal tesis… Şirinyer ve Yedi Göller daha önce birilerine verilmiş. Mevlana Tesisleri birilerine verilmiş. Son tesisi elde tutmak için mücadele ediyorum” dedi. AK Partili Aslan’ın “işi önce kiralama, sonra da sponsora çevirdiniz. Geçmişin kötülüğüne sığınmayın, batıran sizsiniz” sözlerine Tatı, “İstediğime çeviririm sana ne?.” cevabını verdi. Aslan’ın “peki babanızın malı mı?” sorusu üzerine Tatı, “ Asıl senin babanın malı mı?. İşleri düzlüğe çıkarmaya çalışıyorum. Ağzınızdan çıkanı kulağınız duysun. Yasalar ne gerektiriyorsa onu yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
MUHALEFET YAPAMADIK
Toplantıda bağımsız meclis üyesi Adnan Öztekin de Başkan Tatı’nın tavır ve çalışmalarını eleştirirken AK Partili Meclis Üyesi Zafer Kürkçü de, “Ben partimin kurucu gençlik kolları başkanıyım. Partimiz kuruldu hemen iktidar oldu. Kendi aramızda arkadaşlarımızla ‘muhalefet olmanın tadını çıkartamadık’ diye konuşurduk. Yerel seçimlerden sonra muhalefet burada bize nasip oldu. Ama geçen yıllar içinde burada muhalefet yapamadık. Bunun tadını alamadık. Bu durum beni üzdü. CHP’nin içindeki kavgalar, eski yeni CHP’liler, toplantıyı terk edenleri gördük. Aslında siyaseten ‘çok da umurumuzda değil’ diyebilirdik ama Buca için geçen yıllara üzgünüz” dedi.
 
CHP Grup Başkanvekili Hasan Sağlam da fotoğraflarla birlikte yapılan projeleri anlattı. Sağlam, park, oyun alanları, pazaryerleri ve çeşitli projelerin eskiden yapılmadığını Başkan Tatı döneminde sorunların çözüldüğünü ifade etti.
 
Meclis toplantısını, CHP İl Başkanı Ali Engin’in talimatı ile İl Başkan Yardımcıları Savaş Akıncı ve Orhan Karaoğlu da izledi. İl Başkanlığından gelen iki ismin meclis toplantısı öncesinde grup toplantısına da katılması dikkat çekti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 42 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yaşam 11 Eylül 2012 Salı 00:58

İZMİRİZM ve GERÇEK yorumcuları sizlere katılıyorum.ben de fuarı gezdim buca standı son derece donanımlı ekip tarafından gurur verici ve kalabalıktı.fakat sadece eleştirmek ve kıskançlıklarla dolu nuray hanım,bucamız adına mutluluk veren tabloyu kendi mutsuzluk ve başarısızlığının getirdiği karanlık dünyalarından karamsarlık yayan zat,üretemeyen üretmeyi bilmeyen zavallılara acıyorum...

Yorumu oyla      15      6  
gerçek 10 Eylül 2012 Pazartesi 09:25

sevgili izmirizm yorumcu arkadaş agzınıza saglık...evet nuray hanım sözde ankara dan geliyor fuarı geziyor buca standını görüyor ve uslupsüzce eleştiriyor nuray hanım bu kadar çocuk olmayın yahu artı faurcılık diye birşey yoktur sizizin fuar dan ne anladıgınız hitap ediş şeklinizden belli bu konuda size çok şey anlatabiliriz ama bakış ve anlama kapasitenizi degiştirip geliştirmeniz lazım,ha birde buca belediyesi bünyesinde oldugunuz bellİ, kim oldugunuzda aşikar ANKARA lı NURAY :))

Yorumu oyla      20      5  
Benden söylemesi 10 Eylül 2012 Pazartesi 01:35

L.Köstem Başkan, A.Öztekin,E.Tamay,R.Zayıfoğlu,V.Balyemez,O.Gündoğar,G.Kaya Başkan yardımcısı olsaydı,Bucamız Paris yada Newyork olurdu.Hergün milyonlarca turist gelirdi.Hatta uzaydan bile gelirdi.Başımıza altın yağardı....Ah,ah,ah.....

Yorumu oyla      16      7  
izmirizm 9 Eylül 2012 Pazar 08:45

nuray hanım ankaradan gelip koca enternasyonel fuaımızda buca standına takılmanız buca standının nekadar renkli ve dikkat çekicisüper oldugunun kanıtı degilmidir? nekadar ilgilisiniz 6 başkan yardımıcıoldunu ben izmir li olarak bilmiyordum))ne kadar samiyetsizsiniz ayrıca kepaze duruma düşen sensinki ankara dan geldim deyip daha fazla nekadar rezil edebilirdinkikendini insan. nuray cım saygılarıda sakla birgün gerçekten saygıyı ögrendiginde lazım olur. Eee... kedi yetişemedigi ciger hesabı ;))

Yorumu oyla      24      9  
Kırmızı Kart Sizi bekliyor 8 Eylül 2012 Cumartesi 23:27

Aysun rumuzlu yorumcu ve onun gibi tam kadrolu yağcılara tek cevap.Artık Buca'da bırakın diğer seçmenleri CHP'liler bile bıktı tati dan ve sizden.Hayallerinizde Başkanınız Sizin olsun Ancak gerçekte bir daha ASLA o la ma ya cak.Sandıkta Size kırmızı kart çok güzel yakışır.

Yorumu oyla      17      13  
Aysun 8 Eylül 2012 Cumartesi 01:01

Bakıyorum da bu haber tam muhaliflere göre,konu başkan yardımcılarının maşı,yorumlar Ercan tatı,Böyle muhaliflerin olduğu yerde Ercan tatı bence çok başarılıdır.Birde meclis üyeleri katkı koysaydı.Bucamız daha da güzel olurdu.Bazı karnı ağrıyan yorumcular karnınız ağrımaya devam edecek maalesef.Bazı arkadaşlarında gerçekten durumları daha vahim.Doktor reçete de yazmaz.Çatlamaya ve patlamaya devam edin.2014 de de Ercan Tatı tekrar aday ve tekrar Başkan olacak.Biz başkanımzı herzaman destekliyoruz

Yorumu oyla      21      14  
AYSEL 7 Eylül 2012 Cuma 20:44

BUCA DA ADNAN ÖZTEKİN NİN BAŞKAN OLMASIYLA DAHA İYİ OLACAĞINI BELİRTİYORUM.YETERLİ VİZYONA SAHİPTİR.HALK ADAMIDIR

Yorumu oyla      14      24  
yerel seçimler 7 Eylül 2012 Cuma 18:08

bucalılar gözünüzü ve kulağınızı dört açın yerel seçimler 5 ay erkene alınıyor ALLAH yardımcınız olsun'napolyonun ruhu şadolsun'

Yorumu oyla      15      15  
banu 7 Eylül 2012 Cuma 17:40

buca belediyesi etkinlikleriyle bucamızın heryerine hitap etti.lütfen haksızlık edip yapılan çalışmaları görmezlikten gelmiyelim.ercan tatı ve kadrosu imkanlar dahilinde çalışmalarını yürütüyorlar..fuardaki stand olayına gelince çok üzücü olan şehit haberleri netices inde eğlence kısmı iptal edilen bir organizasyondu..ve bence herşeyiyle hakkını vermişler..bizede düşen teşekkür etmek ...teşekkürler ercan tatı ve ekibi

Yorumu oyla      27      15  
yerel seçimler 7 Eylül 2012 Cuma 17:27

bucalılar gözünüzü ve kulağınızı dört açın yerel seçimler 5 ay erkene alınıyor ALLAH yardımcınız olsun'napolyonun ruhu şadolsun'

Yorumu oyla      16      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foça şehidinin ailesinden Konak’a şükran ziyareti
Foça’da 9 Ağustos 2012’de şehit düşen iki askerden biri olan er Özkan ...
İzmir’in başkanlarından ortak seçim mesajı: Biz hazırız
Yerel seçimlerin 2013 yılına alınmasına ramak kala konuşan CHP’li ilçe ...
Tsipras’dan Dikili'ye barış mesajı ve fidanı
Tsipras, "Dikili Barış ve Nazım Hikmet Günleri"ne barış mesajı gönderdi. ...
 
Şehit ailesinden Tartan'a ziyaret
İzmir Foça’da yaşanan hain saldırıda şehit düşen er Özkan Ateşli’nin ailesi ...
Başkan Şenol ile stant hatırası!
CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, yönetim, kadın ve gençlik kolları ...
Mısır Tanrıçası Sekhmet yeniden ayağa kaldırıldı
Bergama’da gerçekleştirilen arkeolojik kazılar esnasında bulunan, Roma ...
 
‘Peterson’ tartışması: Başkan Kocaoğlu Günay’ı suçladı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Peterson Köşkü’nü geri ...
Bornova Belediyesi’nden coşkulu 9 Eylül kutlaması
Bornova Belediyesi, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunu simgeleyen ...
Bornova 9 Eylül'ü Belkahve'de kutlayacak
Bornova Belediyesi, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunu simgeleyen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva