HABERLER>EKONOMİ
3 Eylül 2015 Perşembe - 15:50

Benin İzmirli yatırımcıları bekliyor

İzmir Ticaret Odası, İzmir-Benin İş Forumu ve İkili İş Görüşmelerinin ikincisini gerçekleştirdi. İzmir ve Benin arasında ticari ilişkilerin geliştirmek için görüşmelerin yapıldığı toplantıda Benin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Jean-Baptiste Satchivi Türkiye’nin kendileri için önemli bir okul olduğunu söylerken, İTO Başkanı Ekrem Demirtaş Benin’in önemli bir pazar olduğunun altını çizdi.

Benin İzmirli yatırımcıları bekliyor

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ  - Afrika kıtasının gelişen ülkesi Benin “İzmir-Benin İş Forumu ve İkili İş Görüşmeleri” ikinci kez gerçekleştirildi. İzmir Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda Benin Kültür, Okur-Yazarlık, Elsanatları ve Turizm Bakanı Paul Hounkpe,  Benin Sanayi ve Ticaret Bakanı Ibrahim Kombieni ve Benin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Jean-Baptiste Satchivi başkanlığındaki Benin İşadamları Heyeti İTO Başkanı Ekrem Demirtaş ile bir araya geldi.

BENİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT
Toplantıda konuşan İTO Başkanı Demirtaş, “Oda olarak 3’üncü bin yılın potansiyel kıtası Afrika ile uzun yıllardır ilişki içerisindeyiz. Afrika’nın bize sunduğu fırsatların farkındayız. Benin, Batı Afrika’da istikrar sahibi dost bir ülke. Aynı zamanda Batı Afrika’ya iş kapısı. Ülkerlerimiz arasındaki ticaret hacmi son 6 yılda yaklaşık4 kat arttı. 2008 yılında 27.6 milyon dolar olan ticaret hacmimiz 2014 yılında 101.1 milyon dolara ulaştı” diye konuştu.  
Benin’in Türk yatırımcılar için çok önemlim bir pazar olduğunu ifade eden Demirtaş, gıda ürünleri, hayvancılık, balıkçılık, inşaat malzemeleri, demir – çelik, tarım ürünleri, pamuk tekstil ürünleri gibi iş alanları olduğunu söyledi.  



İEF TÜRK İHRACATININ BEŞİĞİ
Demirtaş’ın konuşmasından sonra söz alan Benin Ticaret ve Sanayi Odası  Başkanı  Jean-Baptiste Satchivi, Benin olarak kısa zamanda büyüme hedeflediklerini, bu hedefte İzmir ve Türkiye’nin çok büyük öneme sahip olduğu söyledi. İzmirli yatırımcıları Benin’e beklediklerini söyleyen Satchivi,” 3 sene önce başladığımız işi devam ettirmek için buraya geldik. Ekrem bey ile çok iyi anlaşıyoruz. ileride çok iyi işler yapacağız. Bu sıcak karşılamanız için çok teşekkür ederim.  Bu görüşme bizim sıcak ilişkilerimizin göstergesidir. İzmir’de 2015 yılında 30’a yakın ekonomik organizasyon düzenleniyor. Bunlardan en önemlisi İzmir Enternasyonal Fuarı. Bu fuar Türkiye’nin ihracat beşiği olacaktır. Bu alanda birçok etkinlik düzenlenmektedir. Fuarda gıda ve gıda teknolojilileri, bilgisayar teknolojileri gibi ürünler var. Bunların hepsine bizim ihtiyacımız var” diye konuştu



TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR OKUL
Satchivi, sözlerini şöyle sürdürdü: “ İzmir ve Türkiye turizmde çok önemli bir yer.  Türkiye dünyada 6. en büyük destinasyondur. Biz Türkiye’ye turizm yolunda eğitim almaya geliyoruz. Burada ülkemizdeki turizmi nasıl geliştirebiliriz onu öğreniyoruz. Türkiye bizim için önemli bir okul.  Burada önemli olan Türk yatırımcılarını Benin’e çağırmaktır. Türk tarımında, pamukta, madende , yenilebilir enerjide, lojistikte  çok büyük ihtiyaçlarımız var. Türkiye’deki yatırımcıları Benin’e bekliyoruz” ifadesini kullandı.
 

 
Baba katili akıl hastası önce serbest kaldı…
 
Minik Aylan'ın babasından çok acı ifade: Ellerimden kayıp gitti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Petkim'e özel proje alanı vizesi: Planlar askıda
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı PETKİM’e ait planları onayladı. Limanın ...
Ağustos ayı enflasyon açıklandı
Ağustos'ta TÜFE yüzde 0,4 arttı, yıllık ÜFE ise yüzde 7,14 oldu.
İzmir'de yaratıcı gelişimcilere dev fırsat
British Council tarafından organize edilen Yaratıcı Girişimcilik Eğitiminin ...
 
İzmir Limanı’ndaki 4 saatlik grev zaferle sonuçlandı!
Türkiye Liman – İş Sendikası İzmir ve Haydarpaşa Limanları ve Van Gölü ...
Dev kurumdan İzmir'de küçük satış!
Bünyesindeki termik enerji santrallerini tek tek satış kararı aman Ankara ...
Migros'tan kurban hizmeti
Migros, müşterilerine her bayramda olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da ...
 
TÜGİAD Ege Şubesi İTO'yu ziyaret etti
TÜGİAD Ege Şubesi yeni yönetimi İzmir Ticaret Odası ve TOBB Ticaret Odaları ...
EBSO'da Afrika zirvesi
Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir’in Afrika ülkeleriyle ekonomik ilişkilerinin ...
İzmir'in okul servisi ücretleri belli oldu!
İzmir Servis Aracı İşletmecileri Odası 2015 – 2016 öğrenci taşıma ücretlerini ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva