HABERLER>POLİTİKA
22 Ekim 2014 Çarşamba - 17:22

Başkent’te Ege zirvesi: Davutoğlu vekillere ne mesaj verdi?

Ege Bölgesi milletvekilleri ile toplantı yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu önemli mesajlar verdi. İzmir’in ağırlıklı olarak masaya yatırıldığı toplantıda Davutoğlu’nun özellikle seçimlere yönelik çalışma yapılmasını istediği öğrenildi. Davutoğlu’nun, “Sizi biraz rahat bırakacağız. Kendi bölgelerinizde alan çalışmaları yapın. Sosyal yapıyı parti teşkilatlarına yansıtın. Her kesimi kucaklayın” dediği öğrenildi. Davutoğlu, gelen raporlara göre İzmir’deki gençlik kollarından memnun olmadığının altını çizdi.

Başkent’te Ege zirvesi: Davutoğlu vekillere ne mesaj verdi?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından ilk kez Ege Bölgesi’nin milletvekilleri ile bir araya geldi. AK Parti Genel Merkezi’nde yapılan istişare toplantısına İzmir başta olmak üzere Manisa, Denizli, Aydın, Balıkesir, Muğla, Afyonkarahisar ve Uşak milletvekilleri katıldı.
 
Davutoğlu, milletvekillerini tek tek dinlerken illerden gelen talepleri de not etti. Sabah saatlerinde başlayan toplantı öğleden sonra son bulurken İzmir’in toplantıda geniş yer tuttuğu öğrenildi. Yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda siyasi olarak kıyıya sıkışan CHP ve MHP’nin durumu da analiz edildi. Davutoğlu, Ege Bölgesi’ndeki illerde de tıpkı Anadolu’nun diğer illerinde olduğu gibi başarının yakalanmasını istedi. Bunun için çalışmaların hızlandırılmasını isteyen Davutoğlu, erken seçim ihtimaline karşılık herkesin alanda olması gerektiğinin de altını çizdi.


 
BÖLGELERİNİZE GİDİN
Davutoğlu’nun toplantıda İzmir milletvekillerine, “Türkiye’nin içinde bulunduğu durum ile ilgili çalışıyoruz. Bu konuda devletin kurumları da gerekeni yapıyor. Önümüzde genel seçimler var. Milletvekilleri olarak alana çıkın. Sizleri bu dönemde biraz olsun rahat ve serbest bırakacağız. Sürekli Ankara’da olacaksınız diye bir durum yok. Herkes kendi bölgesine giderek sorumlu olduğu il ve ilçelerde çalışmalara ağırlık versin. Bölgelerinizde olanları da kontrol edin. Teşkilatlar ile koordineli çalışın” dediği öğrenildi.

İZMİR CİDDİ POTANSİYELİMİZ VAR!
Davutoğlu milletvekillerinden oyları artırması için parti teşkilatlarıyla birlikte yoğun çalışma yapmasını isterken İzmir’de potansiyele de vurgu yaptı. Davutoğlu’nun “Ne yazık ki İzmir’de büyük bir kitle bizim onların yaşam tarzına müdahale edeceğimizi sanıyor. Biz kimsenin giyimine, yaşamına, yaptığı işe karışmıyoruz. Böyle bir niyetimiz de yok. Eğer bu algıyı yıkarsanız İzmir’de ciddi oy potansiyelimiz var. Daha önce Ankara’ya gelen milletvekilleri ve yerel seçimlerde çıkan eski sonuçlara bakarsanız bunu görürsünüz. Bu konuda özel çalışma yapın” diye konuştuğu öğrenildi.
 
TOPLUMU KUCAKLAYIN
Davutoğlu, konuşmasında kongre sürecinde olan partide yapılması gerekenleri de belirtti. Davutoğlu’nun toplantıda il ve ilçelerde yapılan kongrelerde özellikle sosyolojik dengenin gözetilmesini istediği ifade edildi. Davutoğlu, “Toplumun her kesimini kucaklayın” derken kadın ve gençlik yapılanmasına da ağırlık verilmesini istedi. Davutoğlu’nun, “Oy oranlarında artış bekliyoruz. Siyasi olarak Ege Bölgesi’nde aşmamız gereken algı ve siyasi propaganda meselesi var. Bizim daha çok çalışarak kendimizi göstermemiz gerekiyor. Muhalefet ne yazık ki sadece karalama yapıyor. Daha çok insana gidin, onlarla bir araya gelin” dediği belirtildi.
 
Davutoğlu, toplantıda AK Parti genel başkanı olarak illerden ve ilçelerden gelen raporları da incelediğini söyledi. Davutoğlu’nun toplantıda, özellikle il gençlik kolları ile ilgili olumsuz görüş bildirmesi dikkat çekti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ak Selçuk 23 Ekim 2014 Perşembe 13:47

sayın başbakanİzmir Selçuk ilçe teşkilatı değişimi istiyoruz. Halka tepeden bakan kırıp döken değil kucaklayıcı bir ilçe başkanına ihtiyaç var. Selçuk halkı belediye başkanı ve ilçe başkanı arasında doku uymazlığından rahatsız. ilçe başkanı belediye başkanı gibi hareket ediyor.

Yorumu oyla      11      5  
teşkilat 23 Ekim 2014 Perşembe 12:16

sn Başbakanımızın Duyarlılığı için teşekkür ediyoruz.Öncelikle demokrasi işletilmeli ilçe ve il kongrelerindeki tek aday düşüncesinden vaz geçilmelidir.Binali bey hariç hangi miletvekili izmire yapılan yatırımlarla ilgili gayret göstermiş ve yatırım gelmesini sağlamışlarsa söylesinler bizde bilelim.Tabandan uzak Ankaraya gidince geldiği yeri unutanlarla bu işlerler olmaz.

Yorumu oyla      13      5  
derviş 23 Ekim 2014 Perşembe 11:17

önce çevrelerinde kırıp döktüklerine gitsinler gönül alsınlar hem kibir hem partiyi yüceltmek için mücadele aynı anda olmuyor. İzmirde CHP kavgaların partisi gibi gözükse de her kavganın dibinde masum bir hak mücadelesi vardır. bu nedenle Akp nin işi zor. gençlik kolu kadın kolu diye birşey zaten yok. kıyafeti gösterişli kadınları gençleri değil de irfan sahibi gönlü gösterişli kişileri yönetimlerinize seçseydiniz bakın nasıl olurdu.

Yorumu oyla      13      5  
M.YİLDİRİM 23 Ekim 2014 Perşembe 09:55

izmirde hafıza kaydı oluşturup teşkilata emek vermiş kişiler deyilde paraşütle inenlere adınada vitrin diyerek hiç hak etmedikleri yere getirip birde onlarla tamul yoklaması yapıp ilde.ilçede kimi görmek istiyorsunuz sorusunu sorarsanız izmirde erimeye mahkümsünüz

Yorumu oyla      13      5  
Deniz 23 Ekim 2014 Perşembe 09:32

İnşallah İnciraltı'nın sözde onaylanan planlarının neden hala bitirilmediği de konuşulmuştur...

Yorumu oyla      16      5  
Enes YALÇIN 23 Ekim 2014 Perşembe 09:01

DAVUTOĞLU nun özellikle İzmir noktasında ERDOĞAN dan çok daha başarılı olacağına inanıyorum.Özellikle gençlik kollarını beğenmediğini belirtmesi de ayrıca çok manidardı.Birileri utansın.

Yorumu oyla      16      5  
tekin 23 Ekim 2014 Perşembe 08:08

istanbula yaptıgınız yatırım %1 ini buraya yapın ondan sonra belki....?**????

Yorumu oyla      12      7  
aksakal 23 Ekim 2014 Perşembe 07:51

hele şükür partinin en başındaki insan bile il gençlik kollarının darmadağın olduğunu anladı tebrikler birilerin tekeli gibi değil teşkilat için çalışmak lazım bütün gençlik ilçeleri görevden almak lazım

Yorumu oyla      18      5  
Saadet adiguzel 22 Ekim 2014 Çarşamba 21:25

Sayin Başbakan izmire bir iyilik yapın ve milletvekillerinin hepsini değiştirin. Hepsi koltuğunu derdinde izmir de başarılı olmak istiyorsanız kongreleri serbest bırakın ankarada adamı olan değil halkın içinde olanların önü açılır o za man.

Yorumu oyla      24      6  
Salih nalcier 22 Ekim 2014 Çarşamba 19:58

Bir mlletveklimiz cikipta inciraltini izmire kazandiramadik demediniz mi? Ne belediyeden fayda var nede hukumetten bize..yalniz biraktiniz ata topraklarimizda arsa tefecileri ile bas basa.

Yorumu oyla      21      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Peşmerge’nin geçmesini ben önerdim!
Peşmerge’nin Kobani’ye geçmesi konusunu kendisinin ABD Başkanı Obama’ya ...
Uzman jandarmalardan CHP’li Türeli’ye teşekkür ziyareti
Emekli Uzman Jandarmalar Derneği (EMUJAD) Genel Başkan Yardımcısı Yüksel ...
AK Parti İzmir'den 'Engelsizmir' çıkışı
AK Parti İzmir İl Engelliler ve Yaşlılar Koordinasyon Merkezi Başkanı ...
 
Perinçek İzmir'de CHP'yi yerden yere vurdu
İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek İzmir ziyaretinin ikinci gününde, ...
AK Parti grubunda kürsü önlemi!
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti grup toplantısında kullandığı takoz ...
Güven ‘antidepresan patlamasını’ Meclis’e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Sağlık Bakanlığı istatistiklerine ...
 
CHP’nin yeni grup başkanvekili belli oldu
CHP’de grup başkanvekilliği görevinden ayrılan Muharrem İnce'nin yerine ...
Kılıçdaroğlu İzmirli Yörüklerle buluştu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir’den giden Yörükleri ağırladı. ...
CHP'li Türeli'den bakana 'kök hücre'yi sordu
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Sağlık Bakanlığı tarafından, ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva