HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Nisan 2012 Salı - 12:26

Başkan Sındır 3 yılını anlattı, içini döktü

Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, göreve geldiği yerel seçimlerin ardından üç yılda yaptığı çalışmaları anlattı. Geniş katılımla düzenlenen toplantıda, hayata geçirdiği projeleri anlatan Sındır “50 milyon liralık yatırım ile bu anlamda rekor kırdık” dedi. Örgütün, belediyeye sahip çıkması gerektiğini söyleyen Sındır, yeniden adaylık için de yeşil ışık yaktı.

Başkan Sındır 3 yılını anlattı, içini döktü

Can ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ - Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır düzenlediği basın toplantısında 3 yıllık görev süresine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Başkan Sındır, "Yerel seçimlerde yüzde 50 oyla seçilerek göreve geldiklerini. Geçmişten aldığımız sorumlulukları geleceğe taşımaya devam ediyoruz. Kanunlara göre görev yapan ve denetlenen belediyelerin, son dönemde, mali ve idari özerkliğini kaybettiğini, yerele yetki ve sorumluluk devrini daha çok vermek yerine bazı konularda merkezileştirildiğini görebiliyoruz. Vizyonumuzu 2023 yılına endeksli oluşturduk. Sanayi, üniversite ve kendimize özgü bir takım marka değerlerimiz ile stratejik planımızı bu doğrultuda oluşturduk. Mali anlamda ayağı yere basan ve Türkiye’de, tahmin ile gerçekleşme oranının yüzde 98’i gördüğü bütçe uygulamalarını da üç yılda hayata geçirdik” dedi.
 
SINDIR PROJELERİNİ ANLATTI
Sındır “Bornova’mız, Anadolu coğrafyasının çok özel bir kenti. Kampus yapısı bir üniversitenin toplumla buluşamaması yönünde sıkıntımız vardı. Sadece eğlence mekanlarında bir araya gelmek yerine topluma yayılmasını arzu ettik ve rektörümüzle bu konu hakkında çalışma başlattık. Bornova’nın sanayisi de çok gelişmiş durumda. İzmir’in neredeyse tüm sanayi siteleri bizde. Tüm bunları karşılayacak fiziki yapılanmamız mevcut. Uzun yıllar var olan toplum üzerinde kentlilik bilinci yaratmak bizim için de çok önemli. Marka kent olma yolunda çaba gösteriyoruz. 2010 yılı itibariyle yatırım rekoru kırdık. 25 milyon liralık yatırım yaptık. 2011 bütçe programımızda yatırımlarımız 50 milyon liraya ulaştı. 2011 yıl bütçemizi de 160 milyon liraya çıkardık. Bunu ciddi bir tasarruf ve mali disiplin ile gerçekleştirdik. Tüm esnafımızı kayıt altına aldık. Sokak sokak dolaşarak kayıtları güncelledik. Yatırımlarımız arasında Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi var. Felsefe ve gök bilim laboratuarları, yabancı dil üniteleri ile önemli bir proje. Türkan Saylan Kadın Konuk Evi de bitti. Kısa sürede faaliyete geçireceğiz. 90 kişi barınacak. Işıkkent Spor Tesisleri de dört dörtlük oldu. En yeni teknoloji ile havuzlarımızı hazırladık” diye konuştu.
 
BORNOVA’YA MODERN PAZARYERLERİ
Hayata geçirdiği projeleri tek tek sıralayan Başkan Sındır, Sağlık Köyü Projesi’nin de hizmete başladığını belirtti. Üniversiteden hizmet desteği alacaklarını da ifade eden Sındır, Sağlık Köyü’nde on hekimin görev yapacağını söyledi. Sındır “Sağlık Köyü, yerel yönetim çalışmaları açısından örnek bir proje olarak gösteriliyor. Tüm bu projelerimizi düşünürsek, belediye yatırımlarımızın tamamının, hizmet alamamaktan şikayetçi olan Çamdibi, Altındağ, Mevlana, Çınarlı gibi ikinci bölgelere yapıyoruz. Bu doğrultuda Mevlana ve Doğanlar pazaryerlerini de hizmete açtık. Işıkkent pazaryeri ve düğün salonu da teslim edilmek üzere. Evka- 4 pazaryerinin teslimatını almak üzereyiz. Bornova merkez pazaryeri planına yapılan itirazlar bizi biraz yavaşlattı. Sorunları aşınca yapımına geçeceğiz. Yeşilova, Çamkule, Evka-3 pazaryerlerini de görev süremiz içinde yapacağız” dedi.
 
“OKULLARI BİZE VERİN”
Dramalılar Köşkü’nü restore ettiklerini ifade eden Sındır “1 milyon 700 bin liraya satın aldık ve restorasyon çalışmalarına başladık. Bornova Kent Müzesi olacak. Kentimize gelenler, Bornova’nın tarihini, gelişimini buradan öğrenecek. Işıkkent Arap Deresi yenileme çalışmaları da sürüyor. Atatürk Kitaplığımızı restore ettik. Avrupa ve Dış İlişkiler birimimiz burada olacak. İki buçuk yılda 107 kilometre yol yaptık. 11 milyon lirayı sadece yola harcadık. Pınarbaşı ve Dökümcüler Sitesi arasındaki yolu açtık. 2011’de 25 yeni park yaptık. Kişi başına 7 metrekare park alanına ulaştık. Toplamda 70 park yaptık. Milli Eğitim’e her yıl 1,5 milyon lira yardım yapıyoruz. Benim talebim tüm ödenekleri ile fiziki yapılarını bize devretsinler. Güvenliğini ben sağlayayım, temizliğini ben yapayım ama ödeneğini de bana versinler. Bu yapılmıyor. Kanunun verdiği izin çerçevesinde çalışıyoruz. Teknolojik bir donanımla Deprem Etüd Merkezi oluşturduk. 2013’ün sonuna kadar randevularımız dolu. Bu merkez sayesinde, daire başına on liraya hizmet veriyoruz. Organik Ürünler Halk Pazarı açarak, organik tüketime dikkat çektik ve bu bilinci yaratmaya çalışıyoruz. Küçükpark yol düzenlemeleri ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarımız da sürüyor. Büyük Çarşı Sokak Sağlıklaştırma projemiz de ihale aşamasına geldi” ifadelerini kullandı.
 
“HÜKÜMETTEN YENİ STADYUM İSTİYORUZ”
Spora ve sporcuya destek verdiklerini ancak bekledikleri yatırımları göremediklerini söyleyen Sındır “her spor tesisimiz kullanımda. Kapalı spor salonumuz var. Gençlik Spor İl Müdürlüğü kullanıyor. Bizim sporcularımız bile para ile hizmet alıyor. Üstüne para veriyoruz. Bizim dileğimiz, bu kadar imkanları ve spor kültürü olan bir kente bakanlığın stadyum yapmasıdır. Sayın Bakan’dan bunu istiyoruz. Kentsel yenileme çalışmaları üzerinde de önemle duruyoruz. Çamdibi- Altındağ kentsel yenileme bölgesinin planlarını hazırladık. Yeşilçam’daki kaçak yapılar üzerinde imar uygulamasını başlattık. 12 orman köyünde koruma amaçlı imar düzenlemesi başlattık. Evde Yaşlı Gebe ve Lohusa bakımı projemiz ile ödül aldık. Bu çalışmalar kapsamında, 2011 yılında 5 bin eve girdik. Yaşlılarımızın elini tutuyoruz, yüreğine dokunuyoruz. Bunun yanında devam eden onlarca kursumuz, eğitim programlarımız mevcut. Mahalleden yönetim anlayışını getirdik. Her plan ve proje için mahalle halkı ile fikir alışverişi yapıyoruz. E- belediyecilik sistemini ortaya çıkardık. Dijital devrim yaparak tüm kayıtları dijital ortama aktarıyoruz. Muhtarlarımıza dağıtığımız dahili telefonlar ile birim müdürlerine direk ulaşmalarının önünü açtık” dedi.
 
“İL BAŞKANI İLE SORUNUM YOK”
Sunumunun ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sındır “Keşke yapsaydım dediğim iki şey var. Birincisi, yeni ve modern bir hizmet binası! Her şeyini hazırladım ancak plan notundaki bir eksiklik nedeniyle olmadı. Önümüzdeki dönemde Bornova Şehir Stadı’nın olduğu bölgede bunu yapacağım. Hizmet binasına çok ciddi ihtiyacımız var. Her birim ayrı binada. Hepsini bir yere toplamak lazım.Siyasete girmek istemiyorum ama kongreler sorunların paylaşılması için yapılır ve tartışmalar aile içinde kalmalıdır. İl başkanımızın bir konuda bilgi eksikliği olduğunu düşünerek doğru bilgi vermek istedim. Ondan öte bir sorunumuz yok. Bornova üzerinde bir imar baskısı var. Ama yeni imar alanları yaratmak istemiyorum. İzmir’de hem dikey hem yatay imar alanları sınırlanmış durumda. Aliağa ve sonrasında ikinci bir İzmir kentinin yapılaşması ile ilgili çalışma var” diye konuştu.
 
ADAYLIK İÇİN YEŞİL IŞIK YAKTI
Yeniden adaylık konusunda da ipuçları veren Başkan Sındır “Halk isterse belediye başkanlığına aday olurum. Halk istemezse dayatma olur. Ben işimi iyi yapmaya çalışıyorum. Kimse bir dönem yapmakla, projelerini gerçekleştirmek açısından tatmin olmaz. Halk projelerimi desteklerse aday olmayı düşünürüm. Önemli olan başkanın kim olduğu değil, kente ne kazandırdığıdır. Halkın tercihleri çok önemli. Siyasi partiler halkın tercihlerini göz önüne alacaktır ama partiler kendi iç dinamiklerine göre de adayı belirler. Son sözü sandıkta halk söyler. Önümüzde iki yıl var. Daha çok erken, bir belediye başkanı görevde iken, aynı partiden bir başka kişinin aday olmak istemesi siyaseten etik değil. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de aynısı geçerli. Öyle olsa bile zamanlama açısından iyi değil. Belediye başkanları aynayı yüzüne tutar ve görevi tekrar yapıp yapamayacağını sorar. Tekrar adayım diyen kişiler, kendi belediyesinde çalışan idari personele bir dönem daha varız mesajı veriyor olabilir. ‘Yokum’ derse de motivasyonu düşürebilir. Hep var oluyor olmak ve yeniden varım demek moralleri yükseltir” diye konuştu.
 
“ÖRGÜT BELEDİYESİNE SAHİP ÇIKMALI”
Delege seçimleri sırasında “Böyle giderse Bornova’yı kaybederiz” diyen Sındır “Benim o mesajım kesinlikle kaybedilecek bir seçim algısı yaratmaya yönelik değildi. Bir belediye başkanı, seçilmiş olduğu siyasi partinin desteğini, eksiksiz ve güvenle almak zorundadır. Yerelde iktidarsınız. Siyasi parti iktidarına sahip çıkmak zorundadır. Sahiplenmemek gibi bir lüksü olamaz. Böyle bir davranış içinde olunursa, örgüt ve belediye arasındaki bu sorunun uygulamada yaşanmaması lazım... Yaşanırsa, o parti ve iktidar zarar görür. Kamuoyu araştırmaları yaptırıyorum. İlk ondayız ve 7. sıradayım. Başarı konusunda sıkıntım yok. Yeter ki bunu örgüt halka duyursun” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 22 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ALİ YAŞAR ÇALIŞKAN 25 Nisan 2012 Çarşamba 11:17

GÜZEL BORNOVAMIZIN AYDINLIK YÜZLÜ YURTSEVERLERİ SEVGİLİ CUMHURİYET HALK PARTİLİ YOLDAŞLARIM.NE OLURSUNUZ BİRBİRİMİZE SAYGILI OLALIM,BİRBİRİMİZE HAKARET ETMEK YERİNE,ANLAMAYA ÇALIŞALIM ,EMPERYALİZİM VE ONUN YERLİ İŞBİRLİKÇİLERİ ÜLKEMİZ ÜZERİNDE KORKUNÇ OYUNLAR OYNARKEN, BU ÜLKENİN VE ATATÜRK CUMHURİYETİNİN YILMAZ SAVUNUCUSU BİZLER,GÜNLERİMİZİ BİRBİRİMİZE HAKARET EDEREK DEĞİL,YENİDEN BORNOVA,İZMİR,VE TÜRKİYEDE NASIL İKTİDAR OLURUZUN MÜCADELESİNİ VERMELİYİZ.SONSUZ SAYGILARIMLA.

Yorumu oyla      26      5  
çaışan 25 Nisan 2012 Çarşamba 10:11

SAYIN ERKUK ASIL ZİZİN DÖNEMİNİZİ HALK VE ÖRGÜT BİLİYOR YAPILAN PURECELER SADECE KASADAKİ PARALAEI BİTİRMEK İÇİN YAPIMIŞ YAPMIŞ OLDUGUNUZ PURECELER HİÇ BİRİ KULNALIŞLI DEGİL PURECEDEN ANLIYAN BİRİNİ YANINA AL GİT Bİ YAPILAN İNŞAATLARI Bİ DOLAŞ NEKADAR SOVURGAN BİR PURECE OLDUGUNU GÖRECEKSİN AYRICA MEJLİS ÜYELERİN İŞ TAKİBİ YAPTIGINI SÖYLÜYORSUN BORNOVADA HERKES BİRBİRİNİ ÇOK İYİ BİLİYOR TENCERE DİBİN KARA SENİNKİ BENDEN KARA

Yorumu oyla      19      6  
engin daşdemir 25 Nisan 2012 Çarşamba 09:34

lütfen eksik görmeyin şaşaı bakmayın.alışkanlık yapar gözleriniz bozulabir.evka 4 pazarı yapılıyor.pınarbaşı pazarı bitti.ışıkkent yapılıyor.evde hasta bakım ,yeni futbol sahası hem 5.sanayi hemde doğanlar sahaları avrupa STANDARTLARINDA.deprem araştırma merkezidaha bir çok şey.evet vijdan .daha önce belediyenin önünden geçmeye korkardık.KAMİL BAŞKANI yıpratmaya çalışmaktan vaz geç.destek olamıyorsan köstek olma.

Yorumu oyla      16      21  
ERKUT 25 Nisan 2012 Çarşamba 02:15

sizin döneminizde sadece 2 proje mevlana ve çamdibi pazaryerlerini gördük. bunu dışında bir tek projeniz yok. geçmiş belediye başkanının bitirmek üzere old. projeler sahip çıkmakla,belediye şirketlerine para aklamaklada olmuyor. bazı projelerin maliyetinin %80'ninin İl özel idaresinin krşıladığı projeleri bile bitirmekte basiretsizsiniz! meclis üyeleri sadece iş tkibi yapmaktan başka ne yapıyorlar Allah aşkınıza elinizi vicdanınıza koyun! meclis toplantıları için yeter sayısına zor ulaşılıyo dh.

Yorumu oyla      24      10  
Vezir Toprak 25 Nisan 2012 Çarşamba 00:31

Sırrı Başkanın karşısına 14 aday cıktı. Kamil başkanın karşısına 25 aday çıkar. Bunlardan biri de Mustafa İduğ ve Adnan Hocaoğlu olur.

Yorumu oyla      29      10  
Hasan Kepcen 25 Nisan 2012 Çarşamba 00:20

Sn Sındır partim benim karşıma aday çıkarırsa etik olmaz diyor. Peki kendisi niye Sn Dr Sırrı Aydoğan ' nın karşısına aday çıktı onu açıklayabilir mi? ( Sırrı bey ayrıca çok başarılı işler yapmıştı)

Yorumu oyla      32      9  
ayşe 25 Nisan 2012 Çarşamba 00:12

Sayın Başkan iki yıldır size destek vermediğini söylediğiniz örgüt başkanını niye kongrede desteklediniz ???

Yorumu oyla      26      10  
gerçek partili 24 Nisan 2012 Salı 23:37

sayın sındır etrafına bak yağcı duvarını yık yalakalardan sıyrıl halkın içine gir kahveleri dolaş,evleri,esnafı kısacası halk adamı ol öz elşeştiriye açık ol yanlışlarına alkış tutanlardan fayda yok.duygularınla hareket etmeyin.sizden iyisi olmaz saygılar

Yorumu oyla      28      8  
HASTALIK 24 Nisan 2012 Salı 22:54

C H P' DE TEHDİR İÇEREN HASTALIK ŞU "BÖYLE GİDERSE KAYIP EDERİZ" BU TEHDİTLE NEREYE VARMAK İSTEDİĞİNİZ BELLİ AMA ÖNÜNDE PRÖF.OLAN BİRİSİ "MAHALLE SİYASETCİSİ GİBİ" KONUŞURSA..1920 NİN SERBEST FIKRASINI RUHUNA UYMAZ KANAATINDEYİM..SAYGILAR..

Yorumu oyla      29      8  
İSMAİL HAKAN ÖZDOĞAN 24 Nisan 2012 Salı 22:10

KONGREDEN BAHSEDİYORSUNUZ KAZANAN DİYE KESİNLİKLE BİR ŞEY YOK BU BİR BAYRAK YARIŞIDIR OLMUŞ BİTMİŞTİR BİZLER ARTIK YEREL SEÇİMLERİN STARTINI VERDİK.OKANDA BİZİM ,ENVERDE BİZİM,AZİZDE BİZİM,KAMİLDE BİZİM, ÇÜNKÜ BİZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRKÜN KURDUĞU BİR PARTİNİN MENSUPLARI VEDE NEFERLERİYİZ. AKP YE İNAT ÇOK VERİMLİ VEDE KARDEŞÇE BİR KONGRE YAŞADIK GURUR DUYDUM LÜTFEN ARTIK PARTİYE VEDE BORNOVAYA ZARAR VEREN YAZILAR YAZMAYALIM.

Yorumu oyla      28      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir 23 Nisan Korteji'nde görülmemiş kalabalık
Dünya çocuklarıyla 10 gün boyunca 23 Nisan coşkusu yaşayan Gaziemirliler, ...
Başkan’a ‘esnaf’ morali
İzmir’deki 30 esnaf odasının başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz ...
Karşıyaka Çocuk Şenliği'ne görkemli veda
Karşıyaka Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte organize ...
 
Gaziemir kent yönetimine çocuk rengi
Gaziemirli çocuklar, TBMM’nin 92. kuruluş yıldönümünde kendi meclislerini ...
Selçuk 23 Nisan’da çiçek bahçesine döndü
Fatma Günay İlköğretim Okulu öğrencilerinin Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin ...
Kanlı Nigar Çiğlililer'den tam not aldı
Birbirinden değerli sanatçıların rol aldığı Adım Tiyatrosu’nun “Kanlı ...
 
Bergamalı çocukları 23 Nisan coşkusu
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bergama’da coşkuyla kutlandı. ...
Karabağlar’ın gözü yaşlı: Demir’i kaybettik
Karabağlar Belediyesi Meclis Üyesi Şemsettin Demir, geçirdiği kalp krizi ...
Bademler Kooperatifi 50. yılını kutluyor
Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin 50. yıl etkinlikleri tanıtımı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva