HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Haziran 2015 Pazartesi - 14:26

Başkan Akpınar'dan o eleştirilere sert tepki: Cahil ve acımasız!

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar şampiyon olan Karşıyaka Basketbol Takımı’nın afişleri ve pankartları üzerinden kendisini eleştirenlere tepki gösterdi. Akpınar, “Sosyal medya üzerinden yaptıklarımı görmezden gelerek haksızca, cahilce ve acımasızca saldırıyorlar. Benim 450 günde yaptıklarıma bakın” dedi. Akpınar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu da savundu.

Başkan Akpınar dan o eleştirilere sert tepki: Cahil ve acımasız!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Basketbol Spor Kulübü’nün şampiyon olmasının ardından yaşanan gelişmeler devam ederken kazanılan zaferin ardından ilçe geneline asılan afiş ve pankartlar nedeniyle eleştirilen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’dan açıklama geldi. Akpınar, bazılarının başarısını görmek yerine karalama kampanyasına girdiğini ifade ederken sosyal medya üzerinden kendisine yönelik eleştirileri de ‘cahilce, basit ve acımasızca’ olarak nitelendirdi.
 
Bazı isimlerin küçük hesaplar yaptığını söyleyen Akpınar, “Bir afiş üzerinden bana yükleniyorlar. Belediyede çalışan grafiker arkadaşımız 24 yerden sadece bir tanesine bunu yapmış. Yurt dışından döndüğümde gördüm ve bizzat kaldırılmasını istedim. Doğru da bulmadım. Ama bir personelim bunu yaptı diye de daha keskin bir karar mı alsaydım? Sonuçta bir hata yapılmış ve düzeltilir.  Ayrıca yapılanın hukuki ve usulen bir hatası da yok. Ama böyle olmasını ben de istemedim. Fakat hakkımda basit bir şekilde acımasızca eleştirilerde bulundular. Cahilce suçlamalar yapıldı. Ben belediye başkanıyım ve 450 gündür görevdeyim. Beni bu dönemde yaptıklarım ile değerlendirsinler.  Karşıyaka, 12 yıldızlı şehir ünvanını, Avrupa diplomasını benim görevde olduğum zamanda yapılanlarla aldı. Biz hizmet üretiyoruz. Bazıları bu başarıları da gölgelemek istiyor. Bizim yaptıklarımızı görmezden gelerek daha önceki dönemlerde yapılanların devamı gibi algı yaratmaya çalışıyor. Belediye başkanı olarak bu tür basit yaklaşımlarla vakit kaybetmek istemiyorum. Benim 450 günde yaptıklarım çıkartılsın ve masanın üzerine yatırılsın. Yaptığım işlerle anılmak istiyorum” dedi.


 
TRANSFERİ BEN Mİ YAPAYIM?
Akpınar, birçok kişinin kutlamalar ve şampiyonluğun ardından kendisini eleştirdiğini ifade ederken bazı isimlerin “transfer yasağını kaldır, yeni oyuncuları getir” diyerek çağrıda bulunduğunu söyledi. Akpınar, “Bir belediye başkanının yapacakları konular bellidir. Biz belediye hizmetleri yapıyoruz. Yasal olarak benim spor kulübüne vereceğim katkı bellidir. Bunun da kuralları vardır. Benim görevim kulübün transfer yasağını kaldırıp sporcu transfer etmek midir? Böyle bir şey yok.  Belediye olarak amatör kulüplere yardımı yaparım. Spor altyapısını sağlarım. Birçok spor alanını faaliyete geçiririm ama oyuncu getiremem. Buna benim bütçem de yok. Ayrıca kara para aklayıcısı da değilim. Kişisel maaşımı versem bu de yetmez. Kulüp daha önce bir kampanya başlattı. İlk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı ile birlikte bizzat biner lira kampanya gereği para yatırdık. Sonra bu iş yürütülemedi ve destek veren kişi sayısı sadece 140’da kaldı. Her şeyin bir yeri ve konumu var. Bizim de yapacaklarımız bellidir” dedi.
 
KULÜBE DEĞİL ANLAYIŞA KARŞIYIM
Akpınar, Karşıyaka’da kulüp üzerinden bazı kesimlerin kendilerini eleştirmeye devam ettiğini ifade ederken bu isimlerin birçoğunun sosyal medyayı kullandığını söyledi. Akpınar, “Ben kesinlikle kulübe karşı değilim. Çıkıp ‘zaten Karşıyakalı değil, Göztepe’li’ diyorlar. Benim kulübe ne destek verdiğim, ne yaptığım bellidir. Bunların hepsi de ortadadır. Karşıyaka Yalı’ya yapılacak stat üzerinden bize yüklendiler. Biz stadın yapılmasına değil ihale sistemine karşıyız. Büyükşehir de biz de orada kentleşme açısından dava açtık. Bakanlık istediği zaman oraya stadı yapabilir. Bunda da bir engel yok. Ben Karşıyakalıyım ve Karşıyaka Spor Kulübü’ne sevdalıyım. Kulüp başarılı olduğunda sevinir, başarısız olduğunda üzülürüm. Bunu da herkes böyle bilsin” diye konuştu.
 
HAKSIZLIK YAPILIYOR
Akpınar, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Ali Erten’in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yönelik söylediği, “Bizi arayıp tebrik bile etmedi” sözlerini de haksızlık olarak değerlendirdi. Akpınar, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na gerçekten bu konuda haksızlık yapılıyor. Kişisel olarak spora hevesli olmayabilir. Maçlara gelmedi diye eleştirmek doğru değil. Kulüp daha önce Cumhurbaşkanlığı kupasında Türkiye şampiyonu olduğunda da 500 bin TL yardımı yapan Kocaoğlu’nun kendisidir. Bunun da unutulmaması gerekir. Sayın Kocaoğlu’nun Karşıyaka’ya ayrımcılık yaptığı yönündeki iddialar da doğru değil. Şimdiye kadar yapılan çalışmalara baksınlar. Yollar, tramvay ulaşım projesi, metro, kültür merkezi ve daha birçok projede katkısı var” ifadelerini kullandı.

 
Onur Yürüyüşü’ne müdahaleye İzmir’den tepki seli!
 
Altınordu Umut’un peşinde
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sedat Ertunç 29 Haziran 2015 Pazartesi 19:44

Karşıyaka'lılar olarak, dayanışma içerisinde, Başkanımız ve tüm camiamız ile ne kadar önemli başarıları gerçekleştirdiğimizi tüm Türkiye gördü. Ufak tefek hatalar her zaman olabilecektir. Hoşgörü de bir erdemdir. Emeği geçen herkese teşekkürler.Daha nice başarılara hep birlikte.

Yorumu oyla      20      9  
SEVİM 29 Haziran 2015 Pazartesi 16:38

O BOĞAZA BAYRAĞI ASMASINI SAĞLAYAN KİM? BUNU NEDEN KONUŞAMADINIZ? HANGİ BELEDİYE BAŞKANI DÖNEMİNDE MAÇLARA KATILIP KAF KAF ÇEKTİ SALON ADAMINDAN NE GÖRDÜNÜZ???? ADAM TARAFLARIN ARASINDA KAF KAF DA ÇEKİYOR BAYRAGI DA BIZZAT ASMASINI SAGLAYAN TEK ADAM BİRLİKTE OLUP DAHA ÇOK BAŞARI SAĞLAMAYA ÇALIŞACAĞINIZA BELEDİYENİN GRAFİKERİNİN HATASINI KONUŞUYORSUNUZ BU BELEDİYE BAŞKANI HALKA DOKUNUYOR MAKAMINDA GÖREMİYORUZ SÜREKLİ DIŞARDA VATANDAŞA NASIL DOKUNAYIM NE DERDI VARDA DİNLEYEYİM ÇÖZÜM ÜRETEYİM DERDİNDE YAZIK HASTALIKLI TARAFLARA DİYORUM YAZIK

Yorumu oyla      29      16  
Mehmet Tuğra. 29 Haziran 2015 Pazartesi 15:40

Tam olarak bu yazılanlara katılıyorum. Sonuç olarak Başkan da halktan böyle bir tepki alacağını düşünmüştür. Bile bile böyle bir resim koydurmaz diye düşünüyordum. Bir personelin yaptığı bir şey başkana ödetilmemeli. O personel de insan sonuçta herkes hata yapabilir. Önemli olan yapılan hatanın düzeltilmiş olmasıdır. ayrıca evet kulübe ne kadar destek verdiğini de görüyoruz. Karşıyakamız için neler yaptığını da Başarılarının devamını dileriz.

Yorumu oyla      26      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'dan 40 okula bakım: Siz tatile, biz tadilata!
“Eğitime yatırım geleceğe yatırımdır” diyerek, eğitim projelerine ağırlık ...
Torbalı’da bir ilk: Çöpler 8 ayrı havuza giriyor…
Torbalı Belediyesi ilçedeki çöpleri 8 ayrı havuza aktaran, presleyip ekonomiye ...
Kemalpaşa'da örnek hizmet: Mobil iftar
Ramazan’da iftar yemeğini vatandaşın kapısına kadar götürmek için çalışan ...
 
Kültürpark’ın havuzları yenileniyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinin akciğeri olan Kültarpark'taki ...
Karşıyaka'da yaşlılara ve engellilere özel fatura hizmeti
Yaşamı kolaylaştıran hizmetlerine bir yenisini daha ekleyen Karşıyaka ...
Çiğli'nin parklarına kauçuk operasyonu!
Çiğli Belediyesi, parklardaki oyun gruplarında oluşabilecek kazalara karşı ...
 
Bornova'nın 40 yıllık uğrak yeri yeniden doğdu
Bornova Belediyesi, kent kültüründe 40 yılı aşkın bir süredir özel bir ...
Menderes'te deniz manzaralı iftar
Menderes Belediyesi tarafından ilçenin çeşitli mahallerinde gerçekleştirilen ...
'İzmir Metrosu'ndan 1 milyon liralık fikir
Tasarruflu ve etkin sürüş tekniklerine yönelik çalışma başlatan İzmir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva