HABERLER>EGE
12 Nisan 2012 Perşembe - 16:08

Arınç ve eski Genelkurmay Başkanı Özkök okul açtı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve eski Genelkurmay başkanı emekli Org. Hilmi Özkök, Turgutlu'da okul açılışına katıldı.

Arınç ve eski Genelkurmay Başkanı Özkök okul açtı

MANİSA - İlk olarak oğlu Ahmet Yaşar'ı kaybeden TUTSO üyesi Zeynel Yaşar'ın Altay Mahallesi'ndeki evine giden Arınç, burada taziye ziyaretinde bulundu. Arınç, daha sonra Turgutlu Belediye Başkanı Ak Parti'li Serhat Orhan'ın babası adına yaptırdığı Dr. Hüseyin Orhan İlköğretim Okulu'na gelerek açılışını yaptı.

Burada öğrenciler tarafından coşkuyla karşılanan Arınç, protokolde eski Genelkurmay başkanlarından emekli orgeneral Hilmi Özkök ile sohbet etti. Açılışa, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ve Ak Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir de katıldı. Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, açılışta yaptığı konuşmada, Turgutlu'nun sağlık ve eğitim yönünden şanslı bir ilçe olduğunu söyledi.

Orhan, babasının 15 Ocak 1976 tarihinde vefat ettiğini belirterek, "Babamızın ölümü sonrasında `inşallah ben de babam gibi bir gün başkan olacağım. Turgutlu ve Türkiye'ye hizmet vereceğim' dedim. Bülent Arınç'ın oluru ile belediye başkanlığına seçimlerine aday oldum. 8 yıldan beri Turgutlu'da belediye başkanlığı yapıyorum. Devlet, millet ve hayırseverlerimizin yardımları ile Turgutlu'ya 21 okul yapıldı. 250 derslikte 30 bin öğrenci eğitim görüyor. Turgutlu'ya meslek yüksekokulu binasını 5 ay içinde tamamladık. Burada 2 bin 500 öğrenci eğitim görüyor. Manevi babam Hasan Ferdi Turgutlu, malını mülkünü Turgutlu'ya bağışladı. Bizler de Turgutlu'ya Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi'nin kurulmasını gerçekleştirdik. Turgutlulu olan Hilmi Paşa'ya teşekkür ederim. Turgutlu'nun gururu olduğu için onu çok seviyoruz" dedi.

Bu konuşmanın ardından Hilmi Özkök, konuklarca alkışlandı.Daha sonra söz alan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Turgutlu'da Belediye Başkanı Serhat Orhan'ın babası Hüseyin Orhan'ı efsane başkan olarak tanıdıklarını söyledi. Serhat Orhan'ın babasının yerini alarak görevini başarılı bir şekilde sürdürdüğünü kaydeden Arınç, "Demek ki hayırlı evlatmış. Turgutlu'ya eğitim ve sağlıkta büyük hizmetler verdi. Irlamaz Spor Vadisi'nin dünya çapında güzel bir yer edinmesini sağladı. Türkiye'de 923 ilçe var. Serhat Orhan bu başarılı çalışmalarından dolayı Turgutlu ilk 5 ilçe içindedir. Turgutlu'ya yapılan üniversite, sağlık tesisleri ve bütün eserler onun eserleridir. Allah başarılarının devamını nasip etsin" dedi.

Arınç daha sonra Orhan'ın annesi Hatice Orhan'a plaket takdim etti. Okulun açılış kurdelesini Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Belediye Başkanı Serhat Orhan, Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök birlikte kesti ve okulu gezdi.

"TÜRKİYE DARBELERİYLE YÜZLEŞİYOR"
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 28 Şubat soruşturmasına ilişkin olarak, “Türkiye darbelerle yüzleşiyor. Darbe döneminin geride kaldığına, Türkiye'de demokrasinin geldiği noktada hepimiz şahidiz” dedi.
Arınç, Manisa Turgutlu'da yaptırılan yeni İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının açılışının ardından gazetecilerin 28 Şubat sürecine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği tarafından başlatılan operasyonla ilgili sorularını yanıtladı.

Olayı bir yargı işlemi olarak görmek gerektiğini ifade eden Arınç, şunları söyledi: “Çünkü savcılığın verdiği izinle bunlar yapılıyor. 12 Eylül 1980 darbesi ile ilgili bir yargı süreci başladı. 4 Nisan'dan itibaren, hayata bulunun iki Milli Güvenlik Konseyi üyesi (Kenan) Evren ve (Tahsin) Şahinkaya mahkeme önünde yargılanıyor. Vatandaşlarımızın, yurttaşlarımızın şikayetleri üzerine savcılık iddianame tanzim etti ve mahkeme başladı. Ve yine 28 Şubat 1997'de, yazarların, çizerlerin daha çok 'postmodern' darbe dedikleri bir süreçle ilgili olarak da yargıya müşteki sıfatıyla şikayetler yapılmıştı. Şimdi de özel yetkili savcılık o soruşturma kapsamında o dönemde çalışmaları olduğunu bildikleri kişilerle ilgili bir arama işlemi yapıyor. Zannediyorum ki bu bir yargı sürecinin başladığını gösteriyor. Eğer yeterli deliller bulunursa demek ki daha sonra iddianame tanzim edilecek ve dava açılacak veya bu kişiler hakkında takipsizlik kararı verilecek.

TBMM'de de bir araştırma komisyonu kuruldu. Bu araştırma komisyonu 1960 darbesi, 71 muhtırası, 28 Şubat ve 27 Nisan ile ilgili bir araştırma komisyonu görevlendirildi, 4 ay içerisinde raporlarını sunacaklar. Türkiye darbelerle yüzleşiyor. Darbe döneminin geride kaldığına, Türkiye'de demokrasinin geldiği noktada hepimiz şahidiz”.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
12 Nisan 2012 Perşembe 17:59

Şıracı ve Bozacı bir araya gelmiş.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın Belediyesi'nde operasyon: Gözaltı sayısı 15'e çıktı
Belediye Başkan Yardımcısı K.K. ve bir belediye çalışanı ile belediyeden ...
Bodrum'da kira kavgası kanlı bitti!
Bodrum'da kira meselesinden çıkan ev sahibi- kiracı kavgasında 1 kişi ...
Dalaman'da şüpheli ölüm
Muğla'nın Dalaman İlçesi'nde, torunu tarafından evinde cesedi bulunan ...
 
İşsiz kalma korkusu gazeteciyi intihara sürükledi
Aydın'da bir süre gazetecilik yaptıktan sonra 10 yıldır belediyenin Basın-Yayın ...
AKUT Spil'e eğitim kampı kurdu
Arama Kurtarma Derneği (AKUT), Manisa Spil Dağı'nda kamp kurup üyelerine ...
Manisa'da feci kaza: 1 ölü 2 yaralı
Alaşehir'de, üç aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 1 kişi hayatını ...
 
Gökova çifti, dünya turunu tamamladı
'Gökova' adlı yelkenliyle dünya turu yapan Gökova çifti, tam 1.5 yıl sonra ...
Polisler için bir kez daha sahaya çıktılar
Aydın'ın Didim İlçesi'nde Polis Haftası kapsamında oynanan şöhretler maçında ...
Denizli'de fuhuş operasyonu: 44 gözaltı
Denizli'nin Karahayıt ve Pamukkale beldelerinde jandarma tarafından düzenlenen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva