HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Ağustos 2015 Perşembe - 12:27

84.coşku: İEF kapılarını bu kez ‘eğitim’le açıyor

Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen İEF, bu yıl 28 Ağustos–6 Eylül 2015 tarihlerinde 84. kez organize ediliyor. 54 ülkeyi ağırlayacak fuarda ana tema eğitim...

84.coşku: İEF kapılarını bu kez ‘eğitim’le açıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), bu yıl 28 Ağustos – 6 Eylül 2015 tarihlerinde 84. kez organize ediliyor.

Partner Ülkesi Türkmenistan, Onur Konuğu İli Eskişehir ve teması Eğitim olan 84. İEF, Kültürpark’ta gerçekleştirilecek. 84. İzmir Enternasyonal Fuarı; 10 gün süreyle düzenlenecek etkinliklerle bu yıl da ticaret, kültür, sanat ve eğlencenin buluşma noktası olacak.
 
TEMA: EĞİTİM
Her yıl farklı bir tema çerçevesinde düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’nın bu yılki teması Eğitim. Tema kapsamında 84. İEF’de okul öncesi eğitim kurumlarından üniversitelere, dil okullarından dans kurslarına kadar birçok kurum ve firma 2 no’lu holde yer alıyor.
 
Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, İzmir Üniversitesi, Gediz Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ve Şifa Üniversitesi olmak üzere 9 İzmir üniversitesi tek çatı altında İzmir Üniversiteler Platformu olarak Fuar’a katılıyor.
 
Ayrıca KKTC bu yıl eğitim teması kapsamında Akdeniz Karpaz Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi, Lefke Avrupa Üniversitesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi ve Yakın Doğu Üniversitesi ile 84. İEF’de yer alıyor. İzmir’in köklü kolejlerinden Türk Koleji ve Takev’in yanı sıra birçok özel okul da Fuar ziyaretçisiyle buluşacak.
 


AÇILIŞ GÖSTERİSİ TROYA’DAN
İzmir Enternasyonal Fuarı, 28 Ağustos 2015 Cuma günü açılış gösterisi Anadolu Ateşi, TROYA ile kapılarını 84. kez açıyor. Efsanevi dans topluluğu Anadolu Ateşi'nden yüzyılın dans projesi; Yükselen çığlık ve 3000 yıllık mistik bir düşün yeniden hayat buluşunu konu alan dans gösterisi TROYA; 84. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda sahne alacak. Kültürpark, yer altı otopark üstü çim alanda ücretsiz olarak gerçekleştirilecek gösteri, 21.30’da başlayacak.
 
52 ÜLKE KATILIYOR
84. İzmir Enternasyonal Fuarı’na ticari katılım, delegasyon ve etkinlikler kapsamında 52 ülke katılıyor.  Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da sadece uluslararası katılım holü olan 4 no’lu hol, 28 Ağustos – 1 Eylül 2015 tarihlerinde 5 gün açık kalacak. Diğer tüm etkinlikler ise 10 gün boyunca devam edecek.
 
84. İzmir Enternasyonal Fuarı’na katılan ülkeler şöyle; Afganistan İslam Cumhuriyeti, Avustralya, Azerbaycan, Bangladeş Halk Cumhuriyeti, Birleşik Meksika Devletleri, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cape Verde, Çin, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Endonezya, Fransa, Fildişi Sahili, Filistin, Gabon, Gambiya, Gana, Gine, Gine Bissau, Güney Sudan Cumhuriyeti, Gürcistan, Irak, Kamboçya, Kamerun, Katar, Kazakistan, Kırgız Cumhuriyeti, KKTC, Kosova Cumhuriyeti, Kosta Rika, Kuveyt, Lübnan, Makedonya, Malezya, Malta, Namibya, Nijer, Pakistan İslam Cumhuriyeti, Polonya, Romanya, Rusya, Senegal, Seyşeller, Somali, Sudan Cumhuriyeti, Tanzanya, Türkmenistan, Ukrayna, Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti, Yeni Zelanda, Yunanistan, Zimbabve.
 
FUAR SOKAKLARI
Bu yıl ilk kez İzmir Enternasyonal Fuarı’nda kitap sokağı alanı oluşturuldu. Lozan kapısından Kahramanlar Cumhuriyet kapısına kadar olan bölüm çarşı ve kitap sokağı olarak ayrıldı.
 
Kurumlara, il sağlık müdürlüklerine, hastanelere özel 2 ve 3 no’lu hol önünde sağlık sokağı oluşturuldu.
 
Fuar uzun havuz bölümünde bu yıl ilk kez sanat sokağı yer alıyor. Sanat sokağında fuar süresince ücretsiz atölyeler hizmet verecek. Karikatür, okul öncesi eğitim atölyesi, çini, ebru, geri dönüşüm malzemeler, ahşap oyuncak boyama, bez  çanta boyama, cam işçiliği, kulink sanatı, evde tarım eğitimi, mask atölyeleri fuar süresince 18.00-22.00 saatleri arasında gerçekleşecek. 
 
26 Ağustos kapısında yer alacak Migros sokağında, çeşitli ürünler promosyon olarak ziyaretçilere sunulacak.
 
Elektronik kartın yanı sıra bu yıl ilk kez jetonla giriş de uygulanacak. Elektronik kartı olmayan ziyaretçiler giriş kapılarına yerleştirilen jeton makinalarından jeton satın alabilecek. Elektronik kartla girişlerde ücret tam 2,5 TL, öğrenci 1,5 TL, jeton ile girişlerde ücret 2,5 TL olacak.
 
T.C. Ekonomi Bakanlığı himayesinde düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’nın giriş saatleri 16.00 – 23.00, Fuar Çarşısı için giriş saatleri 12.00 – 23.00 olarak belirlendi.
 
84. İEF’de yer alacak ürün grupları şöyle; Gıda Ürünleri, Gıda Teknolojileri ve Yan Sanayi (Marka Tescilli Ürünler), Binek Otomobil, Oto Yan Sanayi, Ticari Araç, Bisiklet,  Motosiklet, Yapı Malzemeleri ve İnşaat, İş Makinaları, Tarım Makinaları, İklimlendirme (Isıtma-Soğutma) ve Yan Sanayi, Elektrik, Elektronik, Bilgisayar, Bilişim, Telekomünikasyon ve Enformasyon, Makina, Enerji, Finans, Turizm, Sağlık, Lojistik, Tekstil, Hazır Giyim, Ekolojik Ürünler, Yerel Yönetimler ve Eğitim
 
KÜLTÜR, SANAT, EĞLENCE 84. İEF’DE
Fuar’da; konserler, söyleşiler, sergiler, tiyatro gösterimleri, dans gösterileri, müzik dinletileri, çocuklara özel etkinlikler, sinema burada festivali gibi çok sayıda etkinlik organize edilecek. Detaylı bilgi için http://ief.izfas.com.tr/ adresi ziyaret edilebilir.

 
CHP'li Sındır'da 'Altın Madenine Hayır' eylemine destek
 
Hatalı sollama dehşeti: 1 ölü, 5 yaralı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ercüment 27 Ağustos 2015 Perşembe 17:39

fuar konumundan dolayı inşallah hayal kırıklıgı olmaz

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Levent Üzümcü'ye İzmirli Başkan'dan davet
İzmir Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Gezi olaylarındaki duruşu ...
İzmir’in turistik ilçesinde çarpık yapılaşma estetik önlem
Foça Belediyesi ilçe genelinde tarım alanlarında kontrolsüz yapı ve betonlaşmanın ...
Karşıyaka’da basketbol sahaları yeniden doğuyor
Karşıyaka Belediyesi, sporsever çocuk ve gençlerin buluşma noktası olan ...
 
Kemalpaşa'da kurk heyecanı: Hedef 2 bin öğrenci
Kemalpaşa Belediyesi tarafından ilçedeki öğrencileri YGS, LYS ve TEOG ...
Bornova’da unutulmaz gece: Oldu da bitti maşallah!
Bornova Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Sünnet etkinliği bu yıl ...
Menderes’te Pomak günü: Gençler Başkan’la buluştu
TİKA ve Pomak Kültür Derneği’nin ortak projesi kapsamında İzmir’e gelen ...
 
Karabağlar’da iş garantili kurs
Karabağlar Belediyesi istihdama yönelik kurslarına bir yenisini daha ekledi. ...
İzmir’in ünlü Bit Pazarı yeni yerine taşınıyor
Yenişehir semtinde kurulan ve uzun süredir sorun yaratan İzmir’in tek ...
Buca Belediyesi’nden İEF’ye özel görsel ziyafet
Buca Belediyesi, 84. Kez kapılarını açacak İzmir Enternasyonal Fuarı’na ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva