HABERLER>GÜNCEL
5 Mart 2017 Pazar - 17:29

8 Mart Kadın Platformu İzmir'de 'hayır' dedi

İzmir Gündoğdu Meydanı'nda 8 Mart Kadın Platformu'nun Dünya Kadınlar Günü kapsamında organize ettiği mitinge yaklaşık bin kadın katıldı. Miting, kadınların isteği üzerine erkeklere kapalı olarak gerçekleştirildi.

8 Mart Kadın Platformu İzmir de  hayır  dedi

8 Mart Kadın Platformu'nun organizasyonuyla Dünya Kadınlar Günü öncesinde yaklaşık bin kadın yoğun güvenlik önlemleri altında Alsancak Göndoğdu Meydanı'nda biraraya geldi. Polisin etrafını bariyerlerle kapattığı, alana saat 14.00 sıralarında gelen kadınlar tek tek aranarak içeri alındı. Kadınların istediği üzerine meydana erkeklerin girişine izin verilmedi. Meydanda kurulan sahnenin önünde toplanan kadınlar müzik eşliğinde halay çekti. Organizasyon kapsamında kadınlar adına ortak basın açıklamasını Canan Kaplan, Ezgi Bahçeci, Hazal Beytaş okudu.

Açıklamada 2016 yılında gerçekleşen 328 kadın cinayetinin, yarısının OHAL döneminde işlendiği belirtildi. İktidarın anlayışının kadınlar tarafından net şekilde anlaşıldığını belirtilen basın açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

"Bunların ağzında hak, hukuk, demokrasi, adalet sözcükleri içeriklerinden tamamen sıyrılarak anlamsız boş sözcüklere dönüşüyor. Bugüne kadar uygulanan cinsiyetçi politikalar sonucunda sorunlarımızın azalması şöyle dursun, artarak önümüzdeki büyük engeller haline geldi. Getirilen düzenlemelerle daha da koyulaşacak olan bu cinsiyetçi anlayışı reddediyoruz. Kadınların kreş hakkını elinden alan, aslında sosyal devletin görevi olması gereken çocuk, yaşlı ve hasta bakımı gibi işleri kadının omuzlarına yıkan bu anlayış aynı zamanda kadınları ev içinde güvenceden yoksun çalıştırıyor. AKP iktidarı, kendi dönemi boyunca kadınları çalışma hayatına katma yönündeki politikalar yerine, bize istikamet olarak evin yolunu gösterdi. Bunu asla kabul etmiyoruz. Kadına yönelik şiddet, cinsel saldırı, kadın cinayetleri, çocuk istismarları ile ilgili önlemler, yaptırımlar beklerken; tecavüzü ve tecavüzcüyü aklayan bir yasayla yüz yüze geldik. Kız çocuklarının istismarcı ile evlendirilmesi yolu ile tecavüzcüleri affedecek yasa önerisini bir gece ansızın meclise sundular hatırlarsanız. Meclisteki muhalefet partileri bu öneriye direndiler ve sonrasında günlerce sokaklara döküldük, yetmedi yasanın oylanacağı gün meclisin önüne gittik. Hem kadınların güçlü tepkisi hem de meclisteki muhalefetin direnci ile skandal niteliğindeki önergeyi geri çektirdik."

'KADINLARIN TARİHİNDE GÜÇLÜ 'HAYIR'LAR VAR'

İçinden geçtiğimiz referandum sürecinin ne denli önemli olduğunun, kadınlar olarak farkındayız. Oy kullanacak her kesimden kadına buradan sesleniyoruz. Biz kadınların tarihinde direnişler, güçlü 'hayır'lar var. Madenci grevinde, Tekel'de saf tutanlar, ODTÜ'de ayaklananlar bu referandumda oy kullanacak. Anne zinciri kuranlar, TOMA'ların önünde dans edenler, Gezi'de direnen kadınlar oy kullanacak. Şunu hiç unutmayalım; Parlamenter sistemin ve hukukun tarafsızlığının ortadan kaldırıldığı, halkın egemenliğini hiçe sayan, hesap sorulamayan tek adam rejimi, biz kadınlar için ortaçağ anlamına geliyor." (DHA)

 
Balık istifi 'umuda yolculuk' İzmir'de sonlandı
 
Bucaspor pes etmiyor: 3-1
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balık istifi 'umuda yolculuk' İzmir'de sonlandı
İzmir'in Çeşme İlçesinden iki ayrı lastik botla Yunanistan'ın Sakız Adası'na ...
Narkotik köpeği Leo'dan İzmir'de yeni başarı
İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda ayakkabıya gizlenmiş 110 gram toz esrar ele geçirildi.
CHP İzmir'in acı kaybı
İzmir ve Türk siyasetinin yapı taşlarından biri olan, Mustafa Kemal Atatürk'ün ...
 
Terör saldırısı sonrası Reina'nın akıbeti belli oldu
Yılbaşı gecesi yaşanan terör saldırısının ardından kapılarını kapatan ...
Afganistan'dan Erzurum'a yürüdü, ailesine Danimarka'da kavuştu!
9 yaşındaki Abdul Samir Zaheri Afganistan'da şiddetten kaçıp binlerce ...
TSK: 28 Şubat'ta 11 PKK'lı öldürüldü
Türk Silahlı Kuvvetleri Kuzey Irak'ta bulunan terör noktalarına 28 Şubat ...
 
Suriyeli küçük Hamza'nın yaşam savaşı
Suriye'deki savaştan kaçan Omar Uda ile eşi Hıba Tawash'ın 10 aylık oğulları ...
İddianamede Akın Öztürk - Zekeriya Kuzu detayı
FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ...
Bakan Soylu şehit yakınları ile bir araya geldi
İçişleri Bakanı Soylu, Muğla Valiliği tarafından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva