HABERLER>GÜNCEL
12 Mayıs 2017 Cuma - 13:26

5 yıldızlı otelde ölümde flaş gelişme

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde, 6 yıl önce, staj için gittiği 5 yıldızlı otelde karbonmonoksit gazından zehirlenerek ölen lise öğrencisi 16 yaşındaki Muhammet İsa Soysal için mahkeme 471 bin lira tazminata hükmetti.

5 yıldızlı otelde ölümde flaş gelişme

Muhammet İsa Soysal, Ceyhan Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi’nde okurken, Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde staj yaptığı 5 yıldızlı otelin lojmanında 3 Mayıs 2011’de mazotla çalışan sıcak su kazanının tahliye bacasındaki delikten sızan karbonmonoksit gazından zehirlenip öldü. Aynı olayda lojmanda kalan 10 stajyer öğrenci de zehirli gazdan etkilenip, kaldırıldıkları hastanede yapılan tedaviyle kurtuldu.

Bodrum’a gelerek ölen oğlunun cenazesini alan acılı baba inşaat ustası Ömür Soysal ve ev hanımı eşi 42 yaşındaki Sevgi Soysal, sonrasında ise İstanbul Barosu üyesi avukat Sami Güleçyüz ile birlikte Bodrum 2’nci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 500 bin TL’lik maddi ve manevi tazminat davası açtı. Açılan davanın 20’nci duruşması bugün yapıldı. Duruşmaya baba Ömür Soysal, avukat Sami Güleçyüz, Soysal’ın halası Meryem Karaduman ve eşi Erdal Karaduman ile davalı otelin işletmecisi Hez- May şirketinin avukatı Sema Kayserlioğlu katıldı.

Mahkeme, yarım saat süren duruşma sonunda şirketi tam kusurlu bularak 471 bin TL tazminata mahkum etti.

Duruşmadan sonra açıklama yapan ailenin avukatı Sami Güleçyüz, "Bu tür davalar örnek olmalı. Çünkü 16 yaşındaki bir çocuğu çalıştıracak iseniz onun yemesinden içmesinden kalacağı yerden sorumlusunuz. Çocukları tamamen sağlıksız bir ortamda kaçak olan bir çamaşırhanede yatırmak suçtur. Tamamen otel yöneticilerinin ihmali ve kusuruyla ölen bu çocuğa ödenecek tazminat elbette ki acıları dindirmeyecek, ancak belki başka canların yanmasına engel olacak. Ayrıca bu tür davalar, ABD mahkemelerinde görülseydi 1.5-2 milyon dolardan aşağı tazminat ödemesi olmazdı. Yine de sonuçtan memnunuz" dedi.

Baba Onur Soysal ise "Eşim o günden beri her gün oğlunun mezarına gidiyor, birçok gün kendisini mezarlıktan eve zor getiriyoruz. Psikolojik dengesi bozuldu. Kazakistan’da çalışıyordum, işlerim bozuldu. Bodrum’daki oteller güzeldir, iyidir dedik oğlumuzu staja gönderdik. Nereden bilebilirdik çamaşırhaneden bozma bir yerde yatıracaklarını. Benim yüreğim yandı. Annesi ve ben altı yıldır her gün ölüyoruz. Bu dava başka canların yanmaması, başka çocukların ölmemesi için umarım örnek olur. Turizm neferi olarak yetişsin diye gönderdiğimiz çocuklar yok yere ölmesinler" dedi.

Soysal’ın Halası Meryem Karaduman ise "Yeğenim turizmci olacaktı, ona çok emek verdik. Zeki, çalışkan çocuktu, nereden bilirdik depodan bozma bir yerde öleceğini. Staj yapacak çocukların yatacakları yerler, yedikleri yemekler sürekli denetlenmeli" dedi.

Hez-May A.Ş.’nin vekili Avukat Sema Kayserlioğlu ise, "Müvekkillerim zaten yaşanan olaydan çok üzgün bu duygularımızı aileye de ilettik. Biz kararı temyize göndereceğiz. Tazminata bir şey demiyoruz. Sadece tam kusurlu olarak şirketimizin gösterilmesine ve tazminatın tamamına mahkum edilmemize itiraz edeceğiz, çok üzgünüz" dedi.

Olayla ilgili olarak tutuksuz sanıklar makine mühendisi E.E. ile teknik servis sorumlusu Y.T. hakkında Bodrum 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan ceza davasının ise devam ettiği belirtildi. (DHA)

 
Melih Gökçek kime mesaj verdi: "Benden söylemesi..."
 
Pınar Karşıyaka zorlu virajda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
En büyük fuhuş operasyonu başladı
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Asayiş Dairesi Başkanlığınca, Adana ve Samsun ...
İzmir'deki kaçak 'yedek parça operasyonu'nda ortaya çıkan şok detay
Kemalpaşa ve Torbalı ilçelerinde düzenlenen operasyonda gümrük kaçağı ...
İzmir'de silah operasyonu: Cephanelik gibi...
İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde 54 yaşındaki B.Ü.'nün ev ve eski işyeri olan ...
 
İşte ABD'li komutana posta koyan Türk subayı
ncirlik’te görevli bir Türk subay, ABD’li komutanın kendisine verdiği ...
Askeri araç şarampole yuvarlandı: 3 yaralı
Erzurum'da, askeri aracın şarampole devrilmesi sonucu 3 asker yaralandı.
Zeynel Bey türbesi böyle taşınıyor
Batman’ın Hasankeyf İlçesi’nde, Ilısu Barajı tamamlanınca su altında kalacak ...
 
İzmir'de FETÖ operasyonu: Onlarca işadamı...
Örgüte finansal destek sağladıkları iddiasıyla 3 ilde düzenlenen operasyonda ...
THY'den İngiltere uçuşlarında 'laptop' dağıtımı başladı
Atatürk Havalimanı çıkışlı İngiltere tarifeli uçuşlarda business class ...
Gölbaşı merkezli FETÖ operasyonu: 16 gözaltı
Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığınca, KHK ile kapatılan FETÖ'nün eğitim ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva