HABERLER>GÜNCEL
27 Temmuz 2017 Perşembe - 12:23

5 yaşında kurşunların hedefi olmuştu: Minik Ekin'in dayısı hakim karşısında

Manisa'nın Ahmetli ilçesinde içinde bulunduğu otomobilin kurşunlanması sonucu 5 yaşındaki Ekin Öz’ün ölmesinin ardından, olaya karışan iki aile bireyleri arasındaki gerilim büyüdü. Karşı aileden iki kişiyi yaralayan Ekin Öz'ün dayısı Hasan Ali K.’nın yargılanmasına devam edildi.

5 yaşında kurşunların hedefi olmuştu: Minik Ekin in dayısı hakim karşısında

Ahmetli İlçesi’nde aralarında husumet bulunan iki aile arasında geçtiğimiz Mart ayında olaylar çıkmış ve bir otomobili kurşunlayan zanlılar, 5 yaşındaki Ekin Öz’ün hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Tutuklanan zanlıların itiraz sonucu tahliye edilmesinin ardından iki aile üyelerinin tekrar karşı karşıya gelmesi sonucu iki kişi daha yaralandı ve çıkan olaylar sonucu minik Ekin’in dayısı Hasan Ali K. tutuklandı.

İlk olay geçen 19 Mart akşamı Cambazlı Mahallesi'nde meydana geldi.  17 yaşındaki R.K., aralarında husumet bulunan kendisi gibi çiftçilik yapan amcasının oğlu 25 yaşındaki Mehmet Ali K. ve 4 kişinin daha içinde bulunduğu 45 B 6497 plakalı hafif ticari araca tabancayla ateş açtı. 6 kurşunun isabet ettiği araçta bulunan 5 yaşındaki Ekin Öz ve dayısı Mehmet Ali K.,yaralandı.Silah seslerini duyan çevredekiler durumu jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, yaralıları ambulanslarla Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Buradaki ilk müdahalenin ardından, durumu ağır olan küçük Ekin’in bedeni yaşama tutunamadı. Olayın ardından yakalanan saldırgan R.K. ve babası Yaşar K., tutuklandı. Yaşar K., avukatlarının itirazı üzerine dava aşamasında  tahliye edildi.

DAYI’YA İKİ KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENİYOR
Bu olayın ardından, geçtiğimiz 14 Nisan’da  Ekin Öz’ün dayısı Hasan Ali K.,  iddiaya göre akrabaları ve karşı komşuları olan Yaşar K.’nın, küfür ederek, elinde tüfekle  evlerine doğru koştuğunu görünce, av tüfeğini alıp ateş etti. Yaşar K. Ve oğlu Mesut K.,  yaralandı. İki kişi hastaneye kaldırılıp tedavi altına alınırken, Hasan Ali K., tutuklandı. Olayı soruşturan Turgutlu Cumhuriyet Savcısı, Hasan Ali K., hakkında  “Töre saikiyle adam öldürmeye teşebbüs “ suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, müşteki sanık Yaşar K., hakkında da  “Hakaret, tehdit ve iftira “ suçlarından 10 yıla kadar hapis cezası  istemiyle yargılanması için ağır ceza mahkemesinde dava açtı.

Turgutlu Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez yapılan duruşmaya tutuklu yargılanan sanık  Hasan Ali K., avukatları  Seda  Ayaz Aksoy ile Emin Uz  ve müşteki sanık Yaşar K., katıldı. 

10 YIL ÖNCESİNE DAYANAN HUSUMET VAR
Bu olaydan  önce ablasının kızı  Ekin Öz’ü Yaşar’ın oğlu R.K., tarafından  öldürüldüğünü ve ikisinin de tutuklandığını söyleyen sanık Hasan Ali K., “10 yıl önce akrabamız olan karşı taraf,  ablam Ayşegül Öz’ü kaçırmaya kalkıştı. Bu olaydan sonra aramızda anlaşmazlık başladı. Yeğenim Ekin, Yaşar’ın ailesi tarafından öldürüldü, ağabeyim de yaralandı. Yaşar ile oğlu tutuklandı. Olay olduğunda ben Yaşar’ı cezaevinde biliyordum. Evde annem ve  ablam Ayşegül ile  öğle yemeği yiyorduk. Dışarıdan küfür sesleri duydum. Sesinden bu kişinin Yaşar olduğunu anladım. Bu sesi duyunca şaşırdım. Çünkü Yaşar’ı ben cezaevinde biliyordum. Başımı dışarı çıkarıp baktığımda, Yaşar’ın  elinde tüfekle bizim eve doğru hızla koştuğunu gördüm. Annemi ve ablama ‘ yere yatın ‘ diye seslendim.Korku ve heyecanla av tüfeği alıp, hedef gözetmeden  iki el ateş ettim.Ben sadece Yaşar’ın dışarıda olduğunu biliyordum. İki üç el daha havaya ateş ettim. Küfürlere devam ediyordu.  Sesler kesilince, ben Yaşar’ın ya pusuya yattığını yada kaçtığını düşündüm. Mesut’un orada olduğunu bilmiyorum. Mesut nasıl yaralandı bilmiyorum. Jandarmayı ve ambulansı arayıp olayı bildirdim. Olaydan dolayı pişmanım. Yaşar’dan şikayetçiyim “ dedi.

‘BENİ SANIĞIN BABASI VURDU’
Müşteki sanık Yaşar K., ise karşı tarafın tamamen yalan söylediğini belirtip, “Oğlum Mesut ile evin avlusunda oturuyordum. Karşı taraftan Mahmut K., bana “Şimdi seni kıstırdım” diyerek küfürler ettiğini duydum.Ama kendisini fiziken görmedim. Sadece sesini bildiğim için  evin batı tarafındaki  pencereden seslendiğini anladım. Bu sırada Mahmut  üç el peş peşe pencereden tüfekle ateş etti. Ben yaralanarak yere düştüm. Sanık Hasan yalan söylüyor. Ben yaralandıktan sonra nasıl tekrar küfür edebilirim. Silah seslerini duyup evden yanıma gelen oğlum Mesut’a da iki el ateş edildi. Kendiside yaralandı. Ben daha sonra şuurumu kaybettim. Bana Karşı tarafın Ayşegül Öz’ü  daha önceden kaçırmaya kalkıştığımız beyanlarına kabul etmiyorum, bu olayla ilgisi yoktur. Ekin Öz’ün öldürülmesi olayı ile de benim her hangi bir suçum yoktur. Sanık Hasan Ali’den şikayetçiyim. Üzerime atılı suçlamaları da kabul etmiyorum. Beni silahla yaralayan kişi kesinlikle Mahmut’tur “dedi.

BEN OLAY SIRASINDA İLÇEDEYDİM
Müşteki Mahmut K., ise  Yaşar’ın yalan söylediğini belirtip, “Olay sırasında ben evde değildim. Zirai ilaç almak için sabah erkenden ilçe merkezine gittim. İşlerimi hallettikten sonra kayınpederimin yanına gittim. Cuma selası veriliyordu, kızım Ayşegül, beni cep telefonumdan aradı. Hasan’ın Yaşar’ı vurduğunu söyledi. Kendisine ‘Yaşarın cezaevinde değil mi ?’ iye sordum. Ben hiç eve dönmeden jandarma karakoluna gittim. Olay sırasında kesinlikle ateş eden kişi ben değilim. Karşı taraf bir kısım asılsız beyanlarda bulunarak adaleti yanıltmaya çalışmaktadır.Sanık Yaşar’dan şikayetçiyim “dedi.

YEDİ AYLIK HAMİLEYDİM
Tanık olarak dinlenen Ekin Öz’ün annesi Ayşegül Öz, “Sanık Hasan Ali kardeşim olur.Olay günü annem ,ben ve Hasan Ali ile öğle yemeği yiyorduk. Dışarıdan bağrışmalar ve küfürlerin geldiğini duyduk.Küfür eden kişinin sesinden Yaşar K., olduğunu anladık.Hasan , dışarı baktığında Yaşar elinde tüfekle bizim eve doğru koştuğunu söyledi.Ben  olay sırasında 7 aylık hamileydim yerimden kalkamadım.Kardeşim ile annem yatak odasına gittiler.İki üç el silah sesi duydum.Ardından yere yattım.Daha sonra Hasan Ali telefonla jandarmayı aradı “dedi.

SUÇ VASFININ DEĞİŞME İHTİMALİ VAR
Sanık Hasan Ali K., avukatı Seda Ayaz Aksoy,  “Müvekkilim hakkında kan saikiyle adam öldürmeye teşebbüs suçundan cezalandırılması  isteniyor. Ancak kan saikiyle ile öldürme suçunun oluşabilmesi içini failin her türlü elem ve kederden arınıp, kendisine karşı yöneltilen haksız  eylemlerden azade olarak ruhi sükunete  erişmesi ve bu şekilde suçu işlemesi gerekmektedir.Ancak dosyadaki olaya bakıldığında müvekkilimin yeğeni olaydan 20-25 gün  öldürülmüş yine olay  tarihinde Yaşar K.,  tarafından haksız saldırıya uğramıştır.Bu nedenle kan saikiyle  öldürmeye teşebbüsten söz edebilmek mümkün değildir. Müvekkilimin suçu üstlenmesi için herhangi bir neden yoktur. Zaten HTS kayıtlarından da Mahmut’un olay yerinde olmadığı anlaşılmaktadır. Karşı taraf Mahmut’un haksız yere  ceza almasını istemekte yada baba ile oğul  sesini karıştırmaktadır. Olay meşru müdafaa kapsamında olmuştur. Haksız tahrik altında işlendiği sabittir. Olay nedeniyle müvekkilim ve ailesi mağdur olmuştur.Kendisi uzun süredir tutukludur. Suç vasfının değişme ihtimali vardır. Bu nedenle tahliyesini karar verilsin “dedi.

Mahkeme heyeti suç vasfının değişme ihtimaline karşı sanık Hasan Ali K., ek savunma yapıp yapmayacağını sordu. Sanık, ek savunma yapmayacağını belirtti. Mahkeme heyeti, müşteki Mesut K., bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine, 2017/132  ve 2017/124 esas dosyalarında UYAP üzerinden bu dava dosyası ile birleştirilmesine,sanığın tutukluluk halinin devamına karar  verip duruşmayı erteledi. (Bahri Karataş)

 
Mescid-i Aksa için flaş karar!
 
Bucaspor'da transfer yasağını kaldırmak için yoğun çaba
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bodrum depremi için ürkütücü rapor: 9 şiddetinde olabilir!
Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Gökova ...
Mehmet Karabel yazdı...İzmirli İzmir'de yaşamaktan mutlu mu?
Mehmet Karabel yazdı...İzmirli İzmir'de yaşamaktan mutlu mu?
Olta dehşeti: Beyni hasar gördü, kör oldu!
Balıkçının oltası bir gencin hayatını kararttı. Sahilde yürürken başına ...
 
Sevgilisini öldürdü, kızı kaçırdı!... 'Seninle az işim var'
Ankara İmrahor Vadisi’nde, 50 yaşlarındaki bir kişi, elinde av tüfeğiyle ...
Dedektif gibi çalıştı: Tarihi kararı çıkarttı!
Babası Mehmet Zeki Yılmaz, Hakkâri Yüksekova’da faili meçhul bir cinayetin ...
Türkiye'nin en büyük sırrı! 256 gündür açıklama yok!
Kamuoyunda merak konusu olan Mersin’in Tarsus İlçesi’ndeki kazı, üzerinden ...
 
Firar etmişti: Nişanyan'ın nerede olduğu ortaya çıktı!
İzmir Şirince'de SİT alanına yaptığı imara aykırı inşaat nedeniyle tutuklanan ...
Meteorolojiden flaş fırtına uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada Kaş-Kumluca ...
15 Temmuz gazisi Sessiz: Darbeci askerler bizi keklik gibi vurdu
FETÖ'nün darbe girişiminde, Taksim'e çıkan askerlerin yargılandığı davada ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva