HABERLER>GÜNCEL
16 Temmuz 2017 Pazar - 09:24

15 Temmuz'un yıldönümü: İzmir meydanlara indi!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin 1. yılında Konak Meydanı'nda düzenlenen törene binlerce İzmirli katıldı.

15 Temmuz un yıldönümü: İzmir meydanlara indi!

İzmir Valiliği önünden Konak Vapur İskelesi'ne kadar meydanı dolduran İzmirliler, ellerindeki Türk bayraklarını dalgalandırarak ve cep telefonlarının ışıklarını yakarak demokrasi nöbetine katıldı.

- FOTO GALERİ: İZMİR, KONAK MEYDANI'NA AKTI

- ERDOĞAN: GEREKİRSE BİR ÖLECEK AMA BİN DİRİLECEĞİZ

Sivil toplum kuruluşları, belediyeler, bazı şirketler tarafından açılan stantlarla donatılan Konak Meydanı her yaştan kent sakinini ağırladı.

Program kapsamında 15 Temmuz şehitlerinin adları İzmir Büyükşehir Belediyesi binasına ışıklarla yansıtıldı. 

İzmir Müftüsü Ramazan Muslu'nun dualarıyla başlayan etkinlikte şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Meydanı dolduranlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın darbe gecesi yaptığı çağrıyı dev ekrandan zaman zaman alkışlayarak izledi. 

- SELÇUK 15 TEMMUZ’DA TEK YÜREK

- BUCA'DA 15 TEMMUZ ANMASI

'MİLLET O GECE VATANINA SAHİP ÇIKTI'
Konak Meydanı'nda oluşturulan platformdan vatandaşlara seslenen İzmir Valisi Erol Ayyıldız, 15 Temmuz tarihinin tüm Türkiye'nin olduğu gibi "efelerin diyarı İzmir"in de hainlere karşı duruş günü olduğunu söyledi. 

Yiğitlerin tüm haksızlıklara o gün "Dur" dediğini vurgulayan Ayyıldız, "Sizleri saygı ve hürmetle selamlıyorum. Sizlerle gurur duyuyoruz. İyi ki varsınız. 15 Temmuz 2016 tarihi aziz milletin, şerefsiz ve hain terör örgütünü bozguna uğrattığı gündür." dedi. 

Kalpleri imanla dolu kahramanların millet için gözünü kırpmadan canını feda ettiğini aktaran Ayyıldız, aziz şehitlerin anısı önünde saygıyla eğildiğini, gazileri de sevgi ve muhabbetle selamladığını söyledi. 

Milletin tüm düşmanlarının karşısında tarih boyunca kahramanlıklar sergilediğini dile getiren Ayyıldız, "Biz varız diyoruz. Millet o gece vatana sahip çıktı. Hem ecdadına hem de geleceğine çok güzel bir destan bıraktı, ilelebet payidar kalacağını dost ve düşmana gösterdi." diye konuştu. 

TÜM TÜRKİYE'YE CESARET VERDİNİZ
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da FETÖ'nün 15 Temmuz'da hain darbe girişimiyle milleti hedef aldığını söyledi.

Konak Meydanı'na geçen yıl 15 Temmuz'da koşanların vatanı, milleti korumak için elinden geleni yaptığını vurgulayan Delican, yeryüzünde Türk milleti gibi yüce ve cesur bir millet daha olamayacağını, darbe girişimi sırasında bu milletin fertlerinin canını hiçe saydığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydana koşanların sayesinde bugün şanlı bayrağın altında milletin gururla yaşadığını kaydeden Delican, "O yüce milletimize teşekkür ediyoruz." dedi. 

Türk tarihinin zaferlerle dolu olduğunu hatırlatan Delican, "İzmir'i nasıl kurtardıysak, düşmanı nasıl İzmir'de denize döktüysek, 15 Temmuz'da bu meydana koşan sizler de o gece tüm Türkiye'ye güç verdiniz. 15 Temmuz demokrasi zaferidir. O günü asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Dünya o günü demokrasinin bir zaferi olarak hatırlayacaktır. Bu millete asla diz çöktüremeyecekler. Bunun en güzel örneğini sizler yaşattınız." diye konuştu. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan, çok sayıda resmi kurum yöneticisi, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı etkinlikte marşlar, türküler okundu.

Şehitler için Kur'an-ı Kerim okunan programda FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin belgesel dev ekrandan gösterildi, Konak Yalı Camisi'nde de sela okundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin meydana bakan duvarına dev Türk bayrakları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün resmi ve 15 Temmuz Hain Darbe girişiminde şehit olanların isimlerinin yazdığı ışıklı tabela asıldı.

Konak Camii'nde okunun akşam ezanından sonra bazı vatandaşlar minare şerefesine çıkarak Türk bayrakları salladı. Coşkulu kalabalık, bayrakların yanı sıra 'Gayret et davet et af et tövbe et sakın ha ihanet etme', 'Bu gece ve her gece vatan için nöbetteyiz' 'Vatan sevgisi imandandır' Hadis-i Şerif'inin yazılı olduğu pankartları taşıdı. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı meydanın etrafı demir bariyerlerle çevrildi. Geçen yıl ki demokrasi nöbetlerinde zarar gören Tarihi Saat Kulesi, tahrip edilmemesi için koruma altına alındı. Sahne önünde Demokrasi Nöbeti'ne katılan engelli vatandaşlar için de özel bir alan ayrıldı. Çevre ilçe belediyeleri alana kurdukları çadırlardan vatandaşlara su, çay ve yemek dağıttı.

CUMHURİYET MEYDANI'NDA TOPLANILDI
İzmir Milli İradeye Saygı Platformu öncülüğünde bir araya gelen vatandaşlar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'ndan Konak Meydanı'na kadar "Milli İradeye Saygı Yürüyüşü" gerçekleştirdi.

Birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği yürüyüş için Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla "Milli İradeye Saygı Yürüyüşü"ne katıldı.

Yürüyüşte bazı vatandaşlar da Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin seyrini değiştiren kahraman şehit Başçavuş Ömer Halisdemir ile şehitlerin fotoğraflarının yer aldığı afişleri taşıdı.

Vatandaşlar, "Katiller millete hesap verecek", "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet", "Darbeye kalkışan eller kırılsın" sloganları ve tekbirlerle Konak Meydanı'na kadar yürüdü. 

Yoldan geçen araçlar da korna çalarak yürüyüşe katılanlara destek verdi. 

ÜCRETSİZ ULAŞIM
Vatandaşların Konak Meydanı’ndaki etkinliklere katılımının rahatça sağlanması için saat 19.00’dan itibaren ulaşım ücretsiz hale geldi. Saat 07.00’a kadar vatandaşlar toplu taşıma araçlarını ücretsiz olarak kullandı.

KINIK VE ÖDEMİŞ MEYDANLARDA
15 Temmuz programları Konak Meydanı'nın yanı sıra ilçelerde de düzenleniyor. Kınık ve Ödemiş ilçelerinde binlerce vatandaş darbe girişimine karşı tek ses oldular. Kınık ilçesinde ise askerler fener alayı düzenledi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Avrupa'nın en yüksek ikiz kulelerinden İzmir'deki Folkart Towers'ın dev açık hava ekranlarında şehit ve gazilerimize saygıyla mesajı yer aldı. Yaklaşık 200 metre yüksekliğiyle Avrupa'nın beşinci, Türkiye'nin en yüksek ikinci ikiz kulesi olan Folkart Towers'ın zirvesindeki 17 metre yüksekliğe, 600 metrekare alana sahip dijital dev açık hava ekranlarında "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlu olsun. Şehit ve gazilerimize saygılarımızla" yazısı yer aldı.

Konak Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutanlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'deki konuşmasını kurulan dev ekranlardan izledi. Vatandaşlar daha sonra Konak Camisi'nde birlikte saf tutarak, sabah namazı kıldı. (DHA, AA, Haber Merkezi)

 

 

 

 
İzmir'de jandarmaya 'FETÖ imtiyazı' tutuklaması
 
Rakibini yenen pehlivan darp edildi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezarın hakkı sezara 16 Temmuz 2017 Pazar 14:21

sağ olsunlar trafikten evimize de baya bir geç gittik. konak tünelin de uzun süre sıkıştık kaldık. tabi bu arada yanlara park etmiş araçları inceleme fırsatımız oldu. araçların çoğu manisa, denizli, balıkesir plakalıydı.

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de jandarmaya 'FETÖ imtiyazı' tutuklaması
İzmir'de Ödemiş Cezaevi Jandarma Bölük Komutanlığı'nda görevli iki başçavuş ...
Anadolu Ajansı'nda Fatih Terim istifası!
Anadolu Ajansı'nın Fatih Terim'in mekan basmasıyla ilgili haberi yayınlamaması ...
İzmir Emniyet Müdürlüğü'nden kritik uyarı: Suriyeli taşıyan...
İzmir Emniyet Müdürlüğü, "Yol İzin Belgesi" olmayan Suriyelilerin taşınmaması ...
 
AK Partili Delican: 15 Temmuz değerlerimizin pazılı...
AK Parti İzmir İl Başkanlığı; gece boyunca; Kızılay aracılığı ile düzenlenen ...
Beton mikseri dehşet saçtı: 5 yaralı!
Tokat'ın Erbaa ilçesinde otomobilin beton mikserine arkadan çarpması sonucu 2'si ...
15 Temmuz etkinliğinde büyük skandal!
İngiltere’nin başkenti Londra’da, terör örgütü PKK yanlısı bir grup, 15 ...
 
Erdoğan: Gerekirse bir ölecek ama bin dirileceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerekirse bir ölecek ama bin dirileceğiz. Ölümü ...
İstanbul'da patlama! 1 yaralı!
İstanbul'da Ümraniye sanayi bölgesinde bir fabrikada meydana gelen patlamada ...
Düğün yolunda kaza: Aynı aileden 3 ölü!
Erzurum'da düğüne gidenleri taşıyan otomobil kontrolden çıkarak bariyerlere ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva