HABERLER>GÜNCEL
16 Temmuz 2017 Pazar - 04:10

Erdoğan: Gerekirse bir ölecek ama bin dirileceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerekirse bir ölecek ama bin dirileceğiz. Ölümü ölümle korkutarak yolumuza devam edeceğiz." dedi.

Erdoğan: Gerekirse bir ölecek ama bin dirileceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin birinci yılında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenen anma törenine katılarak konuşma yaptı.

"FETÖ'cülerin şuan daha iyi günleri." diyen Erdoğan, "Geçen gün sayın Başbakanımız ile konuştuk. Bunlar mahkemeye çıkarken Guantanamo'da olduğu gibi tek tip elbiseyle mahkemeye çıksınlar." diye konuştu. Erdoğan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na da sert sözlerle yüklendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"Tam bir yıl önce bugün, bu saatlerde ülkemizin pekçok yeriyle birlikte burada, bir ihanet girişimi başlamıştı.

Tanklarıyla, zırhlı araçlarıyla buraya gelen darbecilerin köprüyü kapatmasıyla, bir süredir anlam verilemeyen hareketlenmenin sebebi ve hedefi artık anlaşıldı.

Köprüyü kapatan darbeciler kendilerince "artık kontrol bizim elimizde" mesajı vermek istiyorlardı.

Milletimiz anında darbenin arkasında FETÖ olduğunu tespit etmiş ve hemen harekete geçmiştir.

"EN KANLI SALDIRILAR ANKARA VE İSTANBUL'DA YAŞANDI"

Sayın Başbakanın ve şahsımın yaptığı çarğıyla milyonlarca vatandaşımızı darbecilere karşı sokakları, meydanları, kışla önlerini doldurmuştu. En kanlı saldırılar İstanbul ve Ankara'da yaşandı. Diğer illerimizde darbeciler harekete geçmeye fırsat bulamadan derdest edilmişlerdir. Köprüyü kapatan tankların önünde tam 36 vatandaşımız şehit oldu. 

En ağır silahlar vatandaşlarımıza karşı acımasızca kullanıldı. Ama milletimin elinde sadece bayrağı ve imanı vardı.

"BU MİLLETİ KİM DURDURABİLİR"

Onların karşısında dikilen milletimizin neyi vardı? Benim vatandaşımın elinde sadece aynen bugün olduğu gibi bayrağı vardı. Ama bunun yanında çok daha etkili bir silahı vardı. O silah da imanıydı. Bir tarafta imanlı olan halkım vardı ama öbür tarafta imansız darbeciler vardı. Dünyanın en modern silahlarına galebe çalındı. Sırtındaki tişörtünü tankın egzoz borusuna tıkamak suretiyle çalışamaz hale getiren imandır. Sağında solunda onlarca kişi vurulduğu halde geri dönmeyi aklından geçirmeyen bu milleti kim durdurabilir? 

Ah şu köprünün dili olsa da o gece yaşanan kahramanlıkları bir anlatsa... Şehit kanlarıyla sulanan her karış toprağın dili olsa da yiğitlik nasıl olurmuş dünyaya anlatsa... 15 Temmuz gecesi bu hilal uğruna batan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Onlar bizim güneşlerimizdir. O gece yaralansa da eğilmeyen tüm başlara şükranlarımızı sunuyorum. 

15 Temmuz'da darbecilerin saldırısında 250 şehit verdik. Karşılığında Türkiye'nin istikbali kurtarıldı.

Türk milleti 15 Temmuz'da tarihte her zaman olduğu gibi kutsalı için canını vermekten çekinmeyeceğini göstermiştir.

"ÖNCE BU HAİNLERİN KAFASINI KOPARACAĞIZ"

15 Temmuz ilk değil son saldırı da olmayacaktır.. FETÖ'nün, PKK'nın, DEAŞ'ın arkasında kimlerin olduğunu biliyoruz. Önce bu hainlerin kafasını koparacağız.

Kandil'de, Küpeli'de, Bestler Deresi'nde şu anda askerimiz, polisimiz, komandolarımız, tüm güvenlik güçlerimiz oralarda tek tek temizliyorlar. Diğer mesele ise parlamentonun meselesidir. Parlamento bu konuda kararını vermesi halinde ben de onaylarım.

Biz dirileri şerefli, ölüleri şanlı Türk milleti olarak coğrafyamızın, bölgemizin, dünyanın geleceğine talibiz. Bizi ne terör örgütlerinin alçakça saldırıları, ne onları kullanan güçlerin sinsi oyunları çökertebilir. Biz işte bu ruhu, bu inancı, bu iddiayı kaybettiğimiz gün biteriz. Bunu iyi görün. Allah'ın izniyle o gün asla gelmeyecek. Gerekirse bir ölecek ama bin dirileceğiz. Ölümü ölümle korkutarak yolumuza devam edeceğiz. Kalbimizden inancı, yüreğimizden cesareti, bileğimizden gücü, sırtımızdan teri hiç eksik etmeden durmaksızın çalışacağız."

"BAZILARI "KONTROLLÜ DARBE" DİYOR, BU BİR TERBİYESİZLİKTİR"
Bazıları ısrarla ne diyor? Kontrollü darbe! Milletimizin bu şanlı direnişine kara çalmaya çalışıyorlar. Bu terbiyesizliktir. Bu ahlaksızlıktır. Doğru. O gece 23.15'te havalimanına iniyor. Tanklar önünde. Önce korkuyor. Bekliyorlar, görüşüyorlar. Görüşmeden sonra tankların koruması altında bu zat oradan çıkıp Bakırköy Belediyesi'ne gidiyor. Biz Yenikapı buluşmasına bilseydim davet etmezdim. Önce davetime olumsuz cevap verdi. Son anda gelebileceğini bildirdiler. Fakat Yenikapı ruhundan da hiçbir şey alamamış ki, kontrollü darbe dedi. Bu 250 şehidimize saygısızlıktır. 2193 gazimize saygısızlıktır, hakarettir. Bu millete saygısızlıktır, hakarettir. Bu millet senin gibi ürkek, korkak değil. Bu milletin yüreği var. O sende yok. Bu mücadele ödleklerin mücadelesi değildir. Bu sözü iki kesim ısrarla kullanıyor. Birincisi FETÖ'cüler ve onları destekleyen yabancılar kullanıyor. İkincisi ise ana muhalefetin başındaki bu zat yapıyor. 

O gece sokaklarda meydanlarda, köprülerde, canları pahalısına mücadele edenlerin hissettikleri çok farklıdır. Meclis’te aslanlar gibi mücadele edenler CHP’lileri tenzih ederek söylüyorum. 15 Temmuz kontrollü darbe değildi. Ama CHP'nin başındaki kişi kontrollü şekilde başa getirilmiştir. Sen o makama CD ile gelmiş genel başkansın.

15 Temmuz'u unutmamak, unutturmamak tarihimize karşı da en büyük sorumluluğumuzdur. Müslüman akıllı insandır. 15 Temmuz'u yapanların nasıl bu güce ulaştığı ortadadır. Bu gerçekleri çok iyi biliyoruz. Her 15 Temmuz anması şehitlerimizi yad etmenin yanında bu konuda ne kadar mesafe kat ettiğimizin muhasebesini yapmaya da yöneltmelidir.

111 bin kişinin kamuyla ilişiği kesildi. FETÖ davalarında yavaş yavaş kararlar çıkmaya başladı. Bunların cezasız kalmayacağından emin olun.

FETÖ'cülerin bu iyi günleri. Geçen gün Sayın Başbakanımızla da konuştum. Artık bunlar (FETÖ sanıkları) mahkemeye çıkarken Guantanamo'da olduğu gibi bunları da tek tip elbise ile çıkaralım. Tek tip elbise.

Ülke ve millet olarak biz 15 Temmuz'dan çıkardığımız dersler ışığında yolumuza devam edeceğiz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun, Rabbim bizi bu tür ihanetlerden, her türlü düşman saldırısından, yerden ve gökten gelecek afetlerden korusun"

BAŞBAKAN YILDIRIM: KENDİ BATAKLIKLARINDA SÖNECEKLER
Başbakan Binali Yıldırım kürsüde, Başbakan Yıldırım konuşmaya başladı. İşte Başbakan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları;

'Vatanın evlatlarını, kahramanlarını burada şehit verdik. Namusumuz için çıkmak zorundayız diyen Diyarbakırlı Askeri burada, köprüde şehit oldu. Hepsi, şehitlerimizin tamamı kalbimizde ebediyen yaşayacaktır. Ama boyun bükmüyoruz, bükmeyeceğiz.

Hüznümüz dağlar kadardır. Hüznümüzü içimize gömeceğiz. Bugün alçakları sevindirmeyeceğiz. 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. 

Bugün burada şehitler anıtının açılışını yapacağız. Bu anıt çevresinde 250 şehitimiz için 250 selvi ağacı diktik.

Bütün şehitlerimizin mekanları cennet olsun. 

Bizler alelade bir toprak parçası üstünde yaşamıyoruz. Bu toprakların her bir karışı şehit kanlarıyla sulanmıştır. Vatan namusumuzdur, onurumuzdur. 15 temmuz'da aziz milletimiz Cumhurbaşkanımızın önderliğinde sokağa dökülmüş darbecilere darbeyi vurmuştur.

Burada açık bir şekilde ifade ediyorum, bize yaşattıkları acılardan hiçbir şey elde edemeyecekler. Bize yaşattıkları acıdan daha acı sonla bitecekler. Kendi bataklıklarında sönecekler. Hiçbir zaman şiddete teslim olmadık olmayacağız.

Türkiye'nin yükselişine kimse engel olamayacak. Kimse birliğimizi beraberliğimizi bozamayacak. Şer odaklarına direneceğiz. 1915'te Çanakkale'yi geçemediniz 15 temmuz'da İstanbul'u, şehitler köprüsünü geçeceğinizi mi zannettiniz ey gafiller.

Allah'a emanet olun; sağolun varolun...."

ŞEHİTLER MAKAMI'NIN AÇILIŞI YAPILDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni'nin ardından Şehitler Makamı'nın açılışını gerçekleştirdi.

ERDOĞAN, 15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ'NDE
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni'ne katılmak amacıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne yürüyerek geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Kısıklı'daki konutundan ayrılarak, Nakkaştepe'ye geldi.

Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, şehit yakınları ve gaziler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve eşi Esra Albayrak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal ile "Milli Birlik Yürüyüşü"ne katıldı. Yürüyüşte, Erdoğan'ın Türk bayrağı tişörtleri giyinen torunları Ahmet Akif ve Mahinur Albayrak da yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şehitler Makamı'nın yanından yürüyerek tören alanına geldi. Erdoğan'ı tören alanında İstanbul Valisi Vasip Şahin ile Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan karşıladı.

Tören alanındaki vatandaşlara, Erdoğan'ın yürüyüşü dev ekranlardan izletildi. Yürüyüşe katılan vatandaşlar, ellerinde Türk Bayrakları ve 15 Temmuz şehitlerinin fotoğraflarını taşıdı.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberindekilerle birlikte 15 Temmuz Şehitler Anıtını da inceledi.

ERDOĞAN İSTANBUL'A BÖYLE GELDİ
Erdoğan, Ankara'dan İstanbul'a giderken F-16 uçakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağının kanat hizasına gelerek selamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da onları selamladı.

YILDIRIM ÇENGELKÖY'DEN YÜRÜDÜ
Başbakan Binali Yıldırım, Çengelköy'deki Vahdettin Köşkü'nden yürüyerek beraberinde AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Mustafa Ataş, Ravza Kavakcı Kan, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Çengelköy Meydanı'na geldi. Heyet, meydandan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne yürüyüş gerçekleştirirken vatandaşlar sevgi seli gösterdi.

 (AA, Hürriyet, NTV)

 
İstanbul'da patlama! 1 yaralı!
 
Wimbledon'da şampiyon Muguruza
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
16 Temmuz 2017 Pazar 00:48

Milli birlik gününde ana muhalefet liderine CD ile geldin demek , korkak demek ... Bu nasıl milli birlik ? CD' yi hazırlayan hocaefendiniz, meydanlarda "ne özeli, genel genel!" diye bağıran da sizsiniz. Bir daha bu ülkede, bu sitede milli birlik diye komik köşe yazısı yazan olursa bugün yaşananları, oy için neler yapıldığını aklına getirsin. Ülke karpuz gibi 2'ye ayrıldı.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstanbul'da patlama! 1 yaralı!
İstanbul'da Ümraniye sanayi bölgesinde bir fabrikada meydana gelen patlamada ...
Düğün yolunda kaza: Aynı aileden 3 ölü!
Erzurum'da düğüne gidenleri taşıyan otomobil kontrolden çıkarak bariyerlere ...
İzmir'in göbeğinde yaşandı: Öldüğünü vatandaşlar fark etti!
Konak ilçesinde bir kişi üst geçit altında ölü bulundu.
 
İzmirliler Demokrasi Şehitleri için koştu
İzmir'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle halk koşusu düzenlendi. 
İstanbul ve Ankara'da uçuş yasağı
15 Temmuz'da yapılacak etkinlikler nedeniyle bugün İstanbul ve Ankara'da ...
Meclliste dağıtıldı, Vekiller merakla inceledi
TBMM Genel Kurulu'nda gerçekleştirilen özel oturama katılan milletvekillerine ...
 
Başbakan'dan Meclis'te Kılıçdaroğlu'na eleştiri
Başbakan Binali Yıldırım, CHP’nin Meclis’teki 15 Temmuz anma etkinliklerine ...
'15 Temmuz'u en iyi anlayacak şehir İzmir'dir'
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından geçen yıl gerçekleştirilen darbe ...
Kılıçdaroğlu'ndan flaş 15 Temmuz kararı!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz dolaysıyla Meclis'te düzenlenecek ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva