HABERLER>EGE
19 Nisan 2014 Cumartesi - 16:07

14 yaşında kızla evliliğe 10 yıl hapis cezası!

Marmaris’te 8 yıl önce 14 yaşındayken Seher Ekinci ile birlikte olan, reşit olunca da resmi nikahla evlenen bugün 34 yaşındaki Osman Ekinci, hakkında açılan kamu davasından 10 yıl 10 ay hapis cezasına mahkum oldu. Karara tepki gösteren 22 yaşındaki Seher Ekinci, "Şimdi çocuklarımla ortada kaldım. Bu adam karısına, çocuklarına bakıyor mu, cezaevine girdikten sonra bunlara kim bakacak diye araştırmaları gerekmez mi? Ben severek, kendi isteğimle evlendim. Kocam suçsuz yere hapse atıldı. Kimseden hiçbir maddi yardım beklemiyorum, sadece kocamı istiyorum" dedi.

14 yaşında kızla evliliğe 10 yıl hapis cezası!

MUĞLA - Geçen 2006 yılında o zaman 14 yaşında olan Seher Bayraktar ile 26 yaşındaki Osman Ekinci, görücü usülüyle tanışıp imam nikahıyla birlikte oldu. Çift ve yakınları memleketleri Hatay'dan aynı yıl Marmaris'e göç etti. Marmaris Devlet Hastanesi'nde çiftin Ahmet adını verdikleri bir erkek çocukları dünyaya geldi. Doğumu gerçekleştiren doktor, annenin yaşının küçük olması nedeniyle durumu polise bildirdi. İhbar üzerine çalışma başlatan polis, Osman Ekinci'yi yakaladı. 2007'de Ekinci'nin hakkında 'Hürriyeti tahdit etmek' ve 'çocuğu cinsel istismar' suçlarından kamu davası açıldı.
 http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_04/2014_04_19/608790c1c66d668ec37eb4afaa8cce34.jpg
HUKUKİ DESTEK İSTİYOR
Geçen süre içinde Emine adını verdiği ikinci çocuğu da dünyaya gelen çift, 2010 yılında da resmi nikah kıydı. Annesi, babası, eşi, 2 çocuğu, eşinden ayrılan ablası ve 3 yeğeninden oluşan 9 kişilik kalabalık ailesinin geçimini hamallık yaparak sağlayan Osman Ekinci hakkında açılanan kamu davası, 3 yıl sonra onandı. 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Ekinci, Yargıtay'ın da kararı onaması üzerine yaklaşık 2 ay öne cezaevine gönderildi.
 
Eşiyle severek evlendiğini vurgulayan Seher Ekinci, "2007'de açılan dava yaklaşık 3 sene sürdü. Mahkeme 10 yıl 10 ay hapis cezası verdi. Bunun üzerine temyiz için başvurduk. Aradan geçen zamana rağmen hiçbir haber çıkmadı. Bize hiç bir celp gelmeden kocamı tutuklayarak cezaevine koydular. Şimdi çocuklarımla ortada kaldım. Bu adam karısına, çocuklarına bakıyor mu, cezaevine girdikten sonra bunlara kim bakacak diye araştırmaları gerekmez mi? Kayınvalidem ve kayınpederim yaşlı. Bütün aileye kocam bakıyordu. Ben severek, kendi isteğimle evlendim. Kocam suçsuz yere hapse atıldı. Kimseden hiçbir maddi yardım beklemiyorum, sadece kocamı istiyorum. Kocamın başka bir suçu varsa araştırsınlar cezasına razı oluruz. Ama kocamın tek suçu evlenmek, yuva kurmak. Bu nasıl bir ceza olabilir" dedi.
 
Kendisinin de küçük yaşta evlendiğini söyleyen Osman Ekinci'nin annesi Emine Ekinci, "Bizim geleneklerimiz böyle, ben 13 yaşında evlendim. Oğlumu görücü usulüyle evlendirdik. Gelinimizi babası verdi, annesi razı oldu. 9 kişilik aileye oğlum, aldığı asgari ücretle bakıyordu. Oturduğumuz ev kira, şu an çok zor durumdayız" dedi.
 
Çiftin biri 8 yaşında diğeri 6 yaşında olan iki çocuğu biran önce babalarına kavuşmak istediğini söyledi. Ekinci ailesi, oğullarının hapisten çıkabilmesi için hukuki destek çağrısı yaptı.(dha)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bodrum'da Sunay Akın'a büyük ilgi
Bodrum’da engelli çocuklar yararına sahneye çıkan tiyatro sanatçısı Sunay ...
Orman’dan veterinere 'karakulak' teşekkürü
Datça’da şehre inen karakulağı, telefonla yetkililere bildirerek bilinçli ...
'İnsan Hazinesi'nden doktorlara türkülü teşekkür
Denizli'nin Çameli İlçesi'nde yaşayan yerel sanatçı Hayri Dev, göz muayenesi ...
 
Denizli'de 'Tarih' satılmaktan son anda kurtuldu!
Denizli'de, jandarma tarafından Osmanlı padişahlarından 1. Abdülhamit ...
Başkan Kocadon düğmeye bastı: Bodrum'da imar durdu!
Bodrum’da mevzuata uygun olarak devam eden inşaatlar haricinde, imara ...
Karısını döven adam 2 askeri şehit etti, öldürüldü!
Çanakkale'nin Biga İlçesi'nde, Biga Merkez Karakol Komutanı Başçavuş İlhan ...
 
Türk kadın profesör Everest’ten sağ kurtuldu!
Everest Dağı'nda bu sabah meydana gelen ve şu ana kadar 12 kılavuzun ölüm ...
Halikarnas Balıkçısı 124 yaşında!
Bodrum’da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Halikarnas Balıkçısı ...
Kömür işçilerinden iki santralde özelleştirme işgali
Milas’taki Yeniköy ve Kemerköy ile Yatağan Termik Santrali'yle her iki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva