HABERLER>EGE
25 Mayıs 2011 Çarşamba - 15:17

1 eurolar birikti carettalara gitti

TUI'ye bağlı otellerin yeşil odalarında müşteriler tarafından bırakılan 1 eurolar, Muğla'nın Ortaca İlçesi'ne bağlı Dalyan'da faaliyet gösteren Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezi'ne gitti.

1 eurolar birikti carettalara gitti

MUĞLA - Seyahat Acentesi TUI'ye bağlı otellerin yeşil odalarında müşteriler tarafından bırakılan 1 eurolar, Muğla'nın Ortaca İlçesi'ne bağlı Dalyan'da faaliyet gösteren Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezi'ne (DEKAMER) gitti. Bir yıl boyunca toplanan 8 bin 500 euroluk bağışın çeki, DEKAMER Sorumlusu Doç. Dr. Yakup Kaska'ya teslim edildi.
 
TUI tarafından Marmaris, Fethiye, Dalaman, Sarıgerme ve Dalyan'da otel ve tur operatörlerini bilgilendirmek amacıyla hayvanları korumaya yönelik 'Sınır Tanımayan Yolcular' adlı proje hayata geçirildi. Proje için Iberotel Sarıgerme Park'ta toplantı düzenlendi ve ardından da bağış çeki verildi. Toplantıya, Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal, DEKAMER Sorumlusu Doç. Dr. Yakup Kaska, İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth tarafından nişan verilerek ödüllendirilen Deniz Kaplumbağaları Koruma Vakfı kurucusu kaptan June Haimhoff, TUI'ye bağlı oteller, tur operatörü ve destinasyon acente temsilcileri katıldı. Toplantıda, Türkiye'nin Akdeniz kıyılarının her yaz sadece turistleri değil, aynı zamanda deniz kaplumbağalarını da kendine çektiği, nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan bu deniz canlılarının popülasyonunu korumak amacıyla bilimsel ve bireysel olarak önemli çalışmalar yapıldığı ifade edildi.
 
TUI Çevre Yönetimi- Sürdürülebilirlik Gelişme Bölümü Başkanı Mila Dahle, bir turizm şirketi olarak, tatil ülkelerindeki doğa ve türlerin korunmasını ilke edindiklerini söyledi. Dahle, "Bu nedenle koruma altında olan deniz kaplumbağa sayısının azalmasını engellemek için somut adımlar atmak bizim için bir borç ve bir sorumluluktur" dedi. DEKAMER Sorumlusu Doç. Dr. Yakup Kaska da deniz kaplumbağalarının yaşadıkları bölgedeki işletmelerin temsilcileriyle, bu hayvanların yaşadıkları sıkıntılar konusunda çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi. İşletmelerin ve otel misafirlerinin bu konuda bilgilenmesini amaçladıklarını kaydeden Doç. Dr. Kaska, "Bu tür çalışmaları yapmak için sivil toplum örgütleri, vakıflar, dernekler ve devlet otoriteleriyle işbirliği içerisinde olmak gerekiyor. Kaplumbağaların korunması konusunda Dalyan'da önemli mesafeler aldık. Koruma ve kullanma dengesini gözeterek Dalyan'da neler yapıyorsak, Dalaman, Fethiye ve Sarıgerme'de aynısını yapıyoruz. Bu çalışmalara ilgi gösterilmesi ve organizasyonun sağlanması bizleri memnun ediyor" diye konuştu. Toplantıda TUI tarafından otel müşterilerine verilmek üzere hazırlanan 'Deniz Kaplumbağalarını Sürdürülebilir Şekilde Koruma Önerileri' başlıklı broşürler dağıtıldı.
 
YUVALARI İNCELEDİLER
Toplantının ardından katılımcılar DEKAMER'e gitti. Burada, yeşil odalarda otel müşterilerinin bıraktığı 1 eurolardan elde edilen 8 bin 500 euroluk bağışın çeki teslim edildi. Ardından İztuzu sahilindeki kaplumbağa yuvaları incelendi. TUI Çevre Yönetimi-Sürdürülebilirlik Gelişme Bölümü Başkanı Mila Dahle, "TUI'ye bağlı otellerdeki yeşil odalara bırakılan 1 eurolarla her yıl değişik kurum ve kuruluşlara yardımda bulunuyoruz. Bu yıl da biriken 8 bin 500 euroyu deniz kaplumbağaları yararına kullanılmak üzere DEKAMER'e verdik. Güle güle kullansınlar" dedi. Doç. Dr. Yakup Kaska, çeki Deniz Kaplumbağaları Koruma Vakfı kurucusu kaptan June Haimhoff ile birlikte aldı. Doç. Dr. Kaska, "Toplantı sonrasında merkezimizi ziyaret ederek bizleri onurlandırdılar. Toplantı çok olumlu geçti ve TUI yöneticilerine merkezimizi tanıttık. Sahilde kaplumbağa yuvalarını ve nasıl koruma altına aldığımızı sembolik olarak gösterdik. Ziyaretleri sırasında yapmış oldukları jest de bizi çok gururlandırdı. Yapılan bağışa çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yumurtalı hırsızlara dikkat!
Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, son bir hafta içinde pencere ve balkonlarına ...
Belediyeden işportada ekmek
Denizli'nin Kale ilçesinde fırıncıların ekmeği 60 kuruştan satması üzerine ...
Bu kum 24 saat korunuyor
Yılda yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret ettiği Marmaris'in Sedir Adası'ndaki ...
 
Avrupalı 15 diplomat Manisa'da
Avrupa Birliği üye ülkelerinin Türkiye’deki Büyükelçi Yardımcılarından ...
Simav'da artçılar devam ediyor: 4.1
Kütahya'nın Simav ilçesinde geçen hafta meydana gelen depremin ardından, ...
Dalyan için ürkütücü rapor
Muğla Üniversitesi araştırma ekibince 30 aydır Dalyan beldesindeki Köyceğiz ...
 
9 saat sonra kurtarıldı
Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde, dere yatağına yuvarlanan kamyonun sürücüsü, ...
Minibüsçü kendini yakmak istedi
Denizli’de hat alamayan minibüsçü Zafer Uçkun üzerinde benzin dökerek ...
Başbakan Erdoğan Simav’da protesto edildi
Kütahya'da meydana gelen depremin ardından Simav'a gelmeyen Başbakan Recep ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva