HABERLER>POLİTİKA
22 Ağustos 2016 Pazartesi - 20:42

'Yıldırım' mesajlar: Hain saldırı, muhalefet ve Mısır!

Gaziantep saldırısına ilişkin açıklama yapan Başbakan Yıldırım, failin henüz belli olmadığını söyledi. Bakanlar Kurulu sonrası konuşan Yıldırım, "Mısır ile ilişkileri geliştirmekten yanayız" dedi. Yıldırım'ın muhalefete yönelik sıcak mesajları da oldu.

 Yıldırım  mesajlar: Hain saldırı, muhalefet ve Mısır!

Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. 

Toplantı sonrası açıklama yapmak üzere Başbakan Yıldırım kameralar karşısına geçti.

Binali Yıldırım açıklamasında özetle şu ifadeleri kullandı.
"7 Ağustos'ta Yenikapı'da yaşanan ve Türkiye'ye yeni kapılar açan o birlik, beraberlik, uzlaşma ruhunu devam ettirmek, ülkemizin terörle mücadelesinde, iç ve dış sorunlarını kolayca aşmasında ve temel konularımızda beraber hareket etmek tabiatıyla her bakımdan milletimize ve ülkemize büyük bir katkı sağlıyor.
Bugün CHP ve MHP liderleriyle yaptığımız görüşmede sayın genel başkanlara ülkemizin başını ağrıtan birkaç temel konuda bilgi verme fırsatı bulduk, özellikle uzun süreden beri devam etmekte olan PKK terörüyle yaptığımız mücadelede geldiğimiz noktayı ve bundan sonraki hareket tarzımızı anlatma fırsatı bulduk. 
Suriye konusunda fikir alışverişinde bulunma fırsatımız oldu. Burada Türkiye'nin duruşu çok nettir. Suriye, bugün altı seneyi bulan bir iç savaşla maalesef enerjisini günden güne kaybediyor, milyonlarca masum Suriye vatandaşı ülkelerini terk etmek zorunda kaldı, 500 bin civarında masum insan da bu anlamsız iç savaşta hayatını kaybetti. Artık akan kanın daha fazla sürmemesi, Suriye'de huzurun ve istikrarın tekrar sağlanması, bizce bölge içi yapılacak en öncelikli ve en önemli işler içerisinde yerini almış durumda.
Burada tarflar var, taraflar kim? Rejim, muhalifler ve terör grupları. Diğer tarafta koalisyon güçleri ve rejimin davet ettiği Rusya var.
Bütün tarafların aklıselimle bir araya gelip Suriye'de akan kanın durdurulması ve tekrar bütün Suriyelilerin temsil edileceği bir yönetişim şeklinin oluşturulması esastır. Bu bağlamda bizim önemle üzerinde durduğumuz konu çok nettir; Suriye'nin bölünmemesi, toprak bütünlüğünün muhafaza edilmesi, herhangi bir etnik gruba avantaj sağlayacak yeni bir yapılaşmaya izin verilmemesi.

"KABUL EDEBİLECEĞİMİZ BİR ŞEY DEĞİL"
Bizim önemle üzerinde durduğumuz konu nettir; Suriye'nin toprak bütünlüğünün muhafaza edilmesidir. Bazı gayretler var, Türkiye'nin güneyinde bir Kürt oluşumu meydana getirmek. Bu asla Türkiye olarak kabul edebileceğimiz bir şey değil. 
Suriye'nin toprak bütünlüğü korunmalı. Etnik temele dayalı olmayan bir yönetim olmalı. Bütün grupların içinde yer aldığı bir yönetimin oluşturulması husumetlerin ortadan kaldırılması gerekli.
Türkiye olarak Suriye'nin toprak bütünlüğünü çok önemsiyoruz. Sadece biz önemsemiyoruz, İran da diğer ülkeler de önemsiyor. Orada ayrı ayrı devletçiklerin oluşturulmaya çalışılması veya böyle bir düşüncenin var olması, Suriye'nin bu halinin daha onlarca yıl devam etmesi anlamına geliyor. Bu da zaten büyük bir tahribat yaşayan ülkenin bir daha belini doğrultamaması anlamına da gelir. Bu insanların, geleceği hakkında söz sahibi olacağı tek bir Suriye devletinin oluşturulması, bütün etnik yapıların temsil edilmesi olmazsa olmaz şarttır. Bu işin paydaşları, çözümü bu çerçevede oluşturmak mecburiyetindedir.
Irak'ta da yine taraflarla yakın işbirliği içerisindeyiz. Bütün ülkenin söz sahibi olacağı bir durumun sağlanması için gereken katkıyı vereceğiz. Rusya ve İsrail ile ilişkilerimiz normalleşti. 
Ancak son zamanlarda İsrail'in sivillere yönelik saldırısının onaylanmadığını ifade etmek isteriz.  Bizim İsrail ile ilişkilerimizin normalleştirilmesi Filistinliler'in haklı davalarına karşı duruşumuzu, onlarla birlikte hareket etmemizi asla engellemez, durdurmaz.
Çukur siyasetinin başladığı şehir ve ilçeleri işgal girişiminden sonra güvenlik güçlerimizin yaptığı operasyonlarla beraber bölgenin imar edilmesi, yeniden burada hayatın süratle normalleşmesi, bölgeye olan yatırımların, projelerin hızlı bir şekilde gelmesi anlamında uzun bir zamandan beri devam eden Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik yatırım, teşvik ve destek projelerini nihayet tamamladık.

MUHALEFETE SICAK MESAJLAR
Türkiye'nin önünde güzel günler var. Bir yandan sağlanan birlik ve kardeşlik ortamını, uzlaşma ortamını devam ettirmek için iktidar partisi sorumluluğunu bilerek daha dikkatli davranacağız. Ülkenin ana meselelerinde muhalefet ve iktidar ayrımı yapmayacağız. Bütün konularımızı konuşarak, görüşerek ve uzlaşarak çözmenin gayreti içinde olacağız.
Milletimiz ayrışma istemiyor. 25 Temmuz'da Sayın Cumhurbaşkanımız 3 parti liderini davet etti. Temel hususlarda özellikle anayasa değişikliği konusunda çalışmaları başlattık. Önemli hususlarda görüş birliğinin sağlandığını görüyoruz. Tam anlamıyla kapsamlı bir anayasa olmasa da yeni anayasaya giden yolda bir çalışma yapacağız.

GAZİANTEP SALDIRISI 
Örgüt yapılan operasyonlarla sıkıntı içine düştüğü için hunharca faaliyetlerini artırmış görünüyor. 100 ihbarı değerlendirip gereğini yapıyorsunuz bir tanesi kaçınca sonuçları ağır oluyor. İstihbarat birimlerimiz büyük bir gayretle çalışıyorlar. Benzeri olayların yaşanmaması için olağanüstü bir gayret gösteriyorlar.
Tehdit geçmiş değil. 15 Temmuz FETÖ bir girişimde bulundu. Ondan sonra oluşan boşluk doldu. Aynı merkez bunları yönetiyor. O merkezin amacı Türkiye'nin önünü kesmek, enerjisini hızını kesmek. Bu saldırıda faaile ilişkin henüz bir ipucu yok. Hangi örgüt adına yapıldığına yönelik erken kanaatler doğru değildir. Henüz kimin yaptığı, çocuk mudur, büyük müdür?..

"MISIR İLE İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMEKTEN YANAYIZ"
Dostluklarımızı artırmamız, düşmanlıklarımızı azaltmamız lazım. Mısır'dan yapılan sağduyulu açıklamalar güzel ama devamı gelmeli. Mısır'la ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu ölçü bellidir. Halkın iradesi gözardı edilmemelidir. Bir darbe olmuştur, yönetim el değiştirmiştir. Aynı şey Türkiye'de de denendi ama başarılı olmadı. Mısır ile ilişkileri geliştirmekten yanayız. Mısır, kültürü, değerleri bizimle çok yakın olan bir ülkedir, halklarımız kardeştir. Yönetimde yaşanan anlaşmazlıklar halklarımıza mağduriyet olarak yansıtılmamalıdır." 

 
Türkiye PYD ve IŞİD' hedeflerini vurdu!
 
"Kalkışmadan en çok Yargıtay zarar gördü"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu Gaziantep'e taziye ziyaretine gidiyor
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, terör saldırısının meydana geldiği Gaziantep'e ...
YAŞ yeni yapısıyla tekrar toplanıyor!
Yüksek Askeri Şura (YAŞ), yaklaşık 1 ay aradan sonra yeni yapısıyla bir ...
CHP İl Başkanı Güven’den ilk Başkent çıkarması: Kimlerle görüştü?
Asuman Ali Güven il başkanı seçildikten sonra Ankara’ya ilk ziyaretini ...
 
Çankaya'daki liderler zirvesinde neler konuşuldu?
Başbakan Yıldırım, CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Bahçeli ile Çankaya ...
Karataş'tan 'Gaziantep' mesajlı: Son olmalı!
MHP İl Başkanı Necat Karataş, Gaziantep’te yaşanan menfur terör saldırısı ...
CHP'li Bakan: O 'ihaneti' alnının ortasından vurdu!
TBMM Milli Savunma Komisyonu üyeleri, Özel Kuvvetler Komutanlığı, Özel ...
 
AK Parti'den Gaziantep açıklaması: Olay henüz...
AK Parti, Gaziantep'teki terör saldırısı dolayısıyla Başbakan Binali Yıldırım ...
'MİT TIR'ları'nda Berberoğlu hakkında 18 yıl hapis istemi!
CHP İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu hakkında MİT TIR'ları görüntülerini ...
Flaş! Erdoğan: Canlı bomba 12-14 yaşlarında!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep'teki terör saldırısını İstanbul'da ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva