HABERLER>EKONOMİ
20 Kasım 2020 Cuma - 15:09

'Saldırı' iddiası... Sendika eylemde!

Saldırı iddiaları üzerine basın açıklaması düzenleyen Tüm Bel-Sen İzmir Şubesi tarafından yapılan açıklamada "Biz Büyükşehir Belediye Emekçileri olarak salgının başından beri fedakârca çalışmış, alınmayan önlemler nedeniyle 900 den fazla arkadaşımız bu hastalığa yakalanmıştır. Dün olduğu gibi bugün de işimizin başında İzmir halkına hizmet etmeye devam edeceğiz" denildi.

 Saldırı  iddiası... Sendika eylemde!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM Bel-Sen) İzmir Şubesi, işyeri sorunları ile ilgili yapılan yemekhane ziyaretleri sırasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Barış Karcı'nın sendika yürütme kurulu üyesi Turgut Angün'ün üzerine yürüdüğünü ve hakaret ettiğini iddia etti. Konu ile ilgili olarak sendika üyeleri İZSU ana binası önünde basın açıklaması düzenledi.

HİÇBİR ŞEKİLDE KABUL EDİLEMEZ
Hazırlanan basın metnini okuyan TÜM Bel-Sen üyesi Buse Engin, "Sendikamız yerel yönetim emekçilerinin sağlıklı ve güvenli bir ortamda çalışmaları için salgının başından itibaren yürüttüğü mücadele hepinizin malumudur Bu mücadele sürecinde geçmişte olduğu gibi bugün de kimi yöneticiler tarafından engellenmeye ve yok sayılmaya çalışıldı. Çalışanların en temel hakkı olan sağlıklı çalışma ortamı için görüş ve önerilerimizi dile getirdiğimiz bir ortamda İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Barış Karcı'nın elindeki dosyalar yere fırlatarak Yürütme Kurulu Üyemiz şahsında sendikamıza hakaret etmesi ve üzerimize yürümesi hiçbir şekilde kabul edilemez" dedi.

İZMİR HALKINA HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Dün olduğu gibi ilerleyen süreçlerde de İzmirli vatandaşlara her şeye rağmen hizmet etmeye devam edeceklerini belirten Engin, "İlgili çalışma alanında hafta başından itibaren yaşanan kovid pozitif vakalarındaki artış ve çalışanların tedirginliğini ileterek şartların salgın sebebiyle tekrar değerlendirilmesi, evden çalışma, dönüşümlü çalışma ve çalışma alanının yoğunluğunun düşürülmesi amacıyla yakınlarda bulunan belediye hizmet noktalarına bir kısmının taşınması önerilerimizi ilettiğimiz sırada Genel Sekreter Yardımcısı Barış Karcı agresif tavırlar ve olumsuz yanıtlar vererek sendikamızın iletmiş olduğu konuları değersizleştirmeye çalışmıştır. Bizler sakin ve çözüm odaklı tavrımızdan ödün vermeden yaklaşımımıza devam etmiş, işyerlerinde çıkan bu olumsuzlukları sendikamızca iletmeye ve takip etmeye devam edeceğimizi belirttiğimiz sırada Barış Karcı 'Arkadaşlarımız evrakla ile çalışıyor demiş ve masada bulunan bir klasörü alıp yere atmıştır. Biz Büyükşehir Belediye Emekçileri olarak salgının başından beri fedakârca çalışmış, alınmayan önlemler nedeniyle 900 den fazla arkadaşımız bu hastalığa yakalanmıştır. Dün olduğu gibi bugün de işimizin başında İzmir halkına hizmet etmeye devam edeceğiz. Ancak belediye emekçilerinin sağlığı korunmadan belediye hizmetlerinin mümkün olmayacağını bir kez daha ifade ediyoruz" ifadelerini kullandı.

KARCI ÖZÜR DİLEMELİDİR
Açıklamada "Bahse konu fiili gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Barış Karcı bütün çalışma arkadaşlarımızdan özür dilemelidir. Söz konusu fiil hakkında Büyükşehir Belediyesi tarafından acilen soruşturma başlatılmalıdır. Buradan bir kez daha ifade ediyoruz. Ne yaparsanız yapın sahip olduğumuz mücadele anlayışından bir adım daha geri adım atmayacağız" denildi.

PERİYODİK TEST YAPILMALIDIR
İzmir Büyükşehri Belediyesi'nden periyodik test talepleri olduğunu da belirten Engin, "Tüm İşyerlerimizde uzaktan, dönüşümlü çalışma sisteminin uygulanması, işyerlerinde koruyucu ve önleyici tedbirlerin bir an önce alınması istiyoruz. Salgından korunmak için Eşrefpaşa Hastanesi devreye sokularak tüm çalışanlara periyodik test yapılmalıdır.  Deprem dolayısıyla boşaltılan Büyükşehir Binasında hizmet üreten müdürlükler sağlıklı çalışma koşullarının olduğu işyerlerinde taşınmalıdır" dedi.

 
Pekcan'ın annesi İhsan Kadaifci son yolculuğuna uğurlandı
 
Başkan Tugay'dan Sağlık Bakanlığı'na öneri: İki tesisimizi de kullanabilirsiniz
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Devrim35 20 Kasım 2020 Cuma 23:43

Emekçilerin hakkını savunması suç mu ne gerek var bunlara hiç yakışıyormu? Olmamış, Genelde böyle şeyleri akp belediyelerinde duyardık ne biliyim Pes doğrusu.

Yorumu oyla      2      4  
Spartaküs 20 Kasım 2020 Cuma 18:53

Çalışanların salgın hastalıktan korunması için mücadele eden sendikayla dalga geçer gibi yorum yapan insan müsveddeleri. İnsan hayatına karşı bu kadar vicdan yoksunu insanlıktan çıkmış bir hale sizi getiren ne acaba??? Tüm bürokratik kadronun değiştirilmeyip, vicdanlı, mantıklı, bilimsel akla önem veren, dürüst insanlar yönetim kadrolarına getirilmedikçe izmirde ne hizmet olur ne hırsızlık biter ne de çalışanlar huzur bulur.

Yorumu oyla      2      4  
20 Kasım 2020 Cuma 17:56

Hepimiz iş hayatımızda bu tür olaylar yaşayabiliyoruz, kurum içinde yaşanır, tatlıya bağlanır. Kapıya adam yığmaca, gözdağı gibi olmuş, sendika gücü bu demek değil bence. Kentin ve personelin bunca sorunu varken, iki idareci arasında yaşanan bu tartışmayı meydanlara taşımanın amacını anlayamadım. Çokta kutsamamak lazım bu makamları, keşke bi iki gün bekleyip, işi tatlıya bağlasalardı.

Yorumu oyla      2      3  
sevinc 20 Kasım 2020 Cuma 16:40

Nasıl genel sekreter bunlar böyle, sizin her dediğinizi başüstü deyip yapmaları lazım allah alaah ver para al para iş ne işi

Yorumu oyla      19      23  
MEMO 20 Kasım 2020 Cuma 16:05

sizin belediyede ne işiniz var gidin eve maaşınızı eve göndersinler yaaaa

Yorumu oyla      15      23  
AGALAR 20 Kasım 2020 Cuma 16:03

Sizin yatacak yeriniz yok, yediğiniz kaba pisleyerek beslenen sendika ağaları. Çalışanın huzurunu ve iş barışını bozmaktan başka yaptığınız yok, çünkü bundan besleniyorsunuz.

Yorumu oyla      18      24  
İzmir için 20 Kasım 2020 Cuma 15:58

Personeller arasında ayrımcılık yapan, değer vermeyen tüm Genel sekreter yardımcıları değişmeden çalışanların yüzü gülmeyecektir.

Yorumu oyla      4      21  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Lokantalar kapandı, meydan seyyara kaldı... Pilav üstü korona!
Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, koronavirüs ...
TCMB swap işlemlerinde uygulanan faizi yükseltti
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bünyesinde gerçekleştirilen altın/döviz ...
Kasım ayında tüketici güveni azaldı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK),kasım ayı tüketici güven endeksini açıkladı. ...
 
Yılbaşı büyük ikramiyesi belli oldu
Bir Milli Piyango geleneği olan özel yılbaşı çekilişine geri sayım başladı. ...
Kritik karar açıklandı, döviz düşüşe geçti!
Merkez Bankası, politika faizini 4,75 puan artırarak yüzde 15'e yükseltti. ...
Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak?
Merkez Bankası'nın faiz kararı bugün 14.00'te açıklanacak. Yabancı kuruluşlar, ...
 
Lokantacıların Başkanı Yenice'den sitem: AVM’ler 10 saat açık, biz neden kapalıyız?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüsle mücadele kapsamında ...
Kordon esnafından korona tedbiri: Tamamen kapatacağız!
Koronavirüs tedbirleri kapsamında restoran ve kafelerin çalışmalarına ...
Hazine Bakanı Elvan'dan 'ortak akıl' vurgusu!
Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, "Önümüzdeki günlerde Adalet Bakanımız ile ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva