HABERLER>GÜNCEL
6 Ocak 2021 Çarşamba - 09:33

'Protestocularla görüşeceğim'

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanmasının ardından protesto ve tepkilerle karşılaşan Prof.Dr. Melih Bulu, bu durumu sorun olarak görmediğini söyledi. Bulu, öğrencilerle ve protesto yapanlarla görüşmeyi planladığını belirtirken, siyasetle ilgisi kalmadığını, akademik tarafta olduğunu da ifade etti.

 Protestocularla görüşeceğim

Hürriyet gazetesine açıklama yapan Prof.Dr. Melih Bulu, tepkileri beklediğini ancak bu durumun kendisini için sorun olmadığını söyledi. Karşı görüşleri dinlemek gerektiğini belirten Bulu, şöyle konuştu:

"İletişimden, dokunmaktan yanayım. Empati yapmayı seven biriyim. Öncelikle protesto yapanların temsilcilerinden birkaçıyla görüşeceğim. Yanlış bilgileri varsa onları düzeltmek istiyorum. Ben şeffafım. Bugün dekanlarla, bölüm başkanlarıyla başlıyorum. Sonra hoca ve öğrencilerle konuşacağım. Ortak ne proje yapabiliriz diye onlara soracağım. Eminim herkesin bir projesi var. Onları listeleyip, hayata geçirdiğimizde işlerin normalleşeceğini biliyorum. Öğrencilerle birlikte karar alarak ilerlemek lazım. Karşı görüşler mutlaka olacak. Ben burada koordinatör olacağım. Şimdiye kadar yaptığım şey budur. Yoksa kafama göre karar verip bir adım atmam. Boğaziçi benim hayalim olduğu için motive oluyorum, çok heyecanlanıyorum."

"ALGI OPERASYONU YAPILIYOR"
"Kayyım rektör" nitelemesine ilişkin yorumlar da sorulan Bulu, bu tavrı algı operasyonu olarak görüyor. Bulu, bu konuda şu açıklamayı yaptı:

"Algı operasyonu yapılıyor, kayyım rektör deniyor. Rektör atama sistemi şu anda herkes için aynı. Boğaziçi Üniversitesi için yeterlilik kriteri olan adaylara çağrı yapılıyor ve bildiğim kadarıyla 9 kişi başvurdu. YÖK’te bir komisyonda mülakata girdik. Projelerimizi anlattık. Oradan ön eleme yapıldı ve Cumhurbaşkanı’na sunuldu. En son karar YÖK Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın. Bu karar verme mekanizması aşağı yukarı dünyanın gelişmiş ülkelerinde benzer. Dünyada hocaların oy verip, birini rektör seçtiği mekanizma yok” 

"ÖĞRENCİLER ENERJİLERİNİ ATIYOR"
Prof.Dr. Bulu, öğrencilerin protesto yapmalarını normal karşıladığını anlatırken, tepkilerin zaman içinde dineceğini de belirtti. Bulu, “Ben de öğrenci oldum, yaşları gereği bu tip şeylerde enerjilerini atmayı, protesto eylemlerini seviyorlar. Onda bir sorun görmüyorum. Zaman içinde benim nasıl bir rektör olduğumu gördüklerinde anlayacaklar. Sürekli öğrenci içinde olan, onları dinleyen bir rektörüm. Sosyal medyada bile onlara cevap yazarım. Bu arada takipçi sayım inanılmaz arttı. Bütün bunlar zaman içinde normale dönecek. Belki de bu tepkilerin böyle olmasının nedeni hafta sonunda sokağa çıkma yasağı olup, insanların evde olduğu için daha fazla sosyal medya ile zaman geçirmesidir” dedi.

"SİYAETLE İLGİM KALMADI"
Bulu, siyasetle ilgisi kalmadığını vurgularken, artek akademi tarafta olduğunu belirtti ve “Ben 2009’dan beri üniversitedeyim, siyasetle ilgim kalmadı, akademik taraftayım. Daha önce rektörlük ve dekanlık yaptığım üniversitelere bakın. Oradaki hocalardan bir şey bulamazlar. Melih Bulu,  herhangi bir görüşle ilgili bir şey yaptı, karar aldı diyemez. Vakıf üniversitelerinde bu iş daha kolaydır, istediğiniz hocayı alabilirsiniz. Baksınlar hangi hocalarla çalıştığıma” açıklamasını yaptı.

 
SMA kampanyası için: Bu nasıl bir ahlaksızlıktır!
 
Bucalı 'Bil Bakalım' da moral buldu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
6 Ocak 2021 Çarşamba 10:19

Devlet memurlarının siyasi yasaklı olduğunu biliyoruz. O zaman açıkoturumlardaki şom ağızlı rektörlere ne demeli? Tvlerde akepe borozanlığı yapan rektörler memur değilmi? Bu ne densizlik?

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FETÖ'nün sözde sorumluları Türkiye'ye getirildi!
Ukrayna-Polonya sınırında yakalanan FETÖ'nün Bağdat ve Erbil sorumlusu Türkiye'ye getirildi.
3 ilde bazı bölgeler 'riskli alan' ilan edildi
Çorum Merkez, Kayseri Melikgazi ve Mersin Akdeniz'de bazı bölgeler, 'zemin ...
Boğaziçi protestoları: Valilikten yasak kararı!
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Boğaziçi Üniversitesi kampüsü önünde toplanma ...
 
İzmir'de ilginç kaza... Şarampole uçup sokağa düştü, burunları bile kanamadı!
İzmir'in Bornova ilçesinde, sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil şarampole ...
İzmir'de iki çocuk annesinin ölümünde yeni gelişme: Kocasına kızıp balkondan atlamış!
İzmir'in Buca ilçesinde, 4'üncü kattaki evinin balkonundan düşüp, ağır ...
İzmir'de tekel bayiine uyuşturucu operasyonu!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, tekel bayiinde uyuşturucu madde ticareti yapan ...
 
Eğitim-Sen İzmir 2 Nolu Şube’den ‘zam’ tepkisi!
Kamu çalışanlarının maaşlarında yapılan artışın enflasyon ve yapılan zamlar ...
Tartışmalı rektör: Siyasete CHP'de başladım
Prof. Melih Bulu, Boğaziçi Rektörlüğü'ne atanmasının "siyasi" olduğuna ...
Foça'da tekne motoru hırsızlığına 3 tutuklama
İzmir'in Foça ilçesinde takside yakalanan 4 kişinin, tekne motoru hırsızlığı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva