HABERLER>EKONOMİ
1 Şubat 2018 Perşembe - 13:18

'Ortak Akıl Grubu' yola çıktı: Dengeler değişir mi?

İzmir Ticaret Odası’nın seçimleriyle ilgili yarış devam ediyor. Mevcut Başkan Ekrem Demirtaş ve Mahmut Özgener’in aday olduğu yarışta üçüncü ekip ortaya çıktı. Kendisine “ortak akıl grubu” adı veren yapılanmanın öncülüğünü CHP İzmir eski Milletvekili ve İl eski Başkanı Alaattin Yüksel yapıyor.

 Ortak Akıl Grubu  yola çıktı: Dengeler değişir mi?

EGEDESONSÖZ- Siyaset gündeminin yoğun atmosferinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesindeki odalar ve esnaf, sanatkâr teşkilatlarında da yarış sürüyor. Bakanlar Kurulu kararıyla geçtiğimiz aylarda Nisan Ayı’na ertelenen İzmir Ticaret Odası’nın seçimlerinde yeni gelişmeler ortaya çıktı. Mevcut Başkan Ekrem Demirtaş’ın yeniden aday olduğu Futbol Federasyonu eski Başkanı Mahmut Özgener’in de yarışa katıldığı süreçte “ortak akıl grubu” hazırlıklarını tamamladı.

Demirtaş ve Özgener kapışmasına sahne olması beklenen yarışın üçüncü kanadında ise tanıdık bir isim yer alıyor. Daha önce Demirtaş’ın karşısına çıkan ve çok az bir oy farkla kaybeden CHP İzmir eski Milletvekili ve Eski İl Başkanı Alaattin Yüksel “ortak akıl grubuna” öncülük ediyor.  Kendisini aynı zamanda oda içinde “çağdaş demokratlar” olarak da nitelendiren yapılanmada Yüksel ile birlikte Erkan Güldoğan, Salih Özçiftçi, Şenol Aslanoğlu gibi isimler bulunuyor. Yarışta, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun rotasından şaşmayan İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt’un bu yapılanma ile temasları bulunuyor. Sık sık toplantılar yapan üçüncü ekibin meclis içinde 40’a yakın destekçisi bulunuyor.

Yöntem olarak, aday çıkarttıktan sonra grubun blok yapısını korumayı amaçlayan Yüksel ve beraberindekilerin komiteler bazında pazarlıklar ile meclise daha çok kişiyi sokmak için çalışacağı belirtiliyor. Ekibin, Özgener ve Demirtaş’a da farklı teklifler götürmesi bekleniyor.

SAHADA NASIR, MUTFAKTA SÜRGÜ
Özgener-Demirtaş yarışında sahadaki isimler dışında arka planda çalışan önemli isimler yer alıyor. İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli’nin Özgener’den yana tavır aldığı dile getirilirken Özgener’in mutfak çalışmalarını ve kritik görüşmelerinin arka planında tanıdık bir isim bulunuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde geçmişte İZFAŞ Genel Müdürlüğü görevini yürüten ve şu anda Borsa Başkanı Kestelli’nin başkanlık danışmanı olan Dilara Sürgü, kente olan hakimiyeti nedeniyle çalışmalarda aktif görev alıyor.  Özgener’in özellikle inşaat komitesinden rahatlıkla çıkması ve kent bağlantıları konusundaki saha çalışmalarını da İzmir Müteahhitler Federasyonu Genel Başkanı Necip Nasır yürütüyor. Nasır’ın özellikle Demirtaş ile müteahhitlerin birleşmesi, ilzam belgeleri gibi birçok konuda sahadaki karşılıklı hamleleri dikkat çekiyor.

KOCAOĞLU NE YAPACAK?
Kentin en önemli kurumlarından İzmir Ticaret Odası’nın seçimleriyle alakalı kamuoyuna resmi bir açıklama yapmayan ve henüz açıkça taraf olmayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Özgener’e sıcak bakmadığı konuşuluyor. Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’ın yanında yer alması beklenen Kocaoğlu’nun, hafta sonu yapılacak CHP kurultayı sonrasında İzmir’e dönüşünde bu konuya eğileceği belirtiliyor.

Öte yandan, şimdilik seçime girme ve yarıştan çekilmeme konusunda kararlı olan İZTO Başkanı Demirtaş’ın İzmir Ekonomi Üniversitesi mütevelli heyet başkanlığı, Ticaret Odası Eğitim Vakfı, odanın mülklerinin vakfa devredilerek üniversiteye verilmesi gibi konularda kamuoyunda yaşadığı tartışmalı sürecin yansımaları ise devam ediyor. Son olarak, vergi borcu nedeniyle maliye tarafından el konularak satışa çıkartılan Efe Rakı’nın Menderes Tekeli’de bulunan fabrikası da önümüzdeki ay satışa çıkartılacak.

 
Kulüpler Birliği'nin yeni başkanı belli oldu
 
Oktar'dan Diyanet Başkanı'na çok ağır cevap!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Araç alım-satımında yeni dönem!
Tescil edilmiş araçların her çeşit satış ve devirleri artık noterler tarafından ...
Ege Üniversitesi ve Torbalı güçlerini birleştirdi
Ege Üniversitesi ile Torbalı Ticaret Odası arasında işbirliği protokolü ...
Esnaf temsilcisi Yenice, İZTO seçimleri için tarafını açıkladı: Jübile yapması lazım!
Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu’nun İzmirli Başkanı Yenice, ...
 
Kripto paralarda tarihin en kötü ayı!
Bitcoin öncülüğünde geçtiğimiz yılın gözdesi olan kripto paralar bu yıla ...
Bakanlık devreye giriyor: Yasaklanacak mı?
Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı Tibet, zeytinyağı yaşanan ...
Bankalardan 2017'de rekor kar!
Bankaların geçen yılki net karı 2016'ya göre yüzde 31 artarak 49,1 milyar ...
 
Araç satışında yeni dönem! Resmen başladı
Araçların Satış, Devir ve Tescil Hizmetlerinin Yürütülmesi Hakkında Yönetmelik ...
İzmir, EMITT'ten ödülle döndü!
İstanbul’da gerçekleştirilen, 22. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve ...
İzmir'in balığı New York yolcusu!
Türk balıkları özel uçak konforuyla İzmir’den New York’a uçacak. Turkish ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva