HABERLER>EKONOMİ
1 Şubat 2018 Perşembe - 11:11

Ege Üniversitesi ve Torbalı güçlerini birleştirdi

Ege Üniversitesi ile Torbalı Ticaret Odası arasında işbirliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokole göre Ege Üniversitesi TTO’nun eğitim stratejik planlarına yönelik eğitim programları düzenleyecek.

Ege Üniversitesi ve Torbalı güçlerini birleştirdi

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ile Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, EÜ Rektörlüğü Yeni Senato Salonunda düzenlenen imza töreninde bir araya geldi. İmzalan protokol anlaşması ile Ege Üniversitesi ve Torbalı Ticaret Odası arasında eğitim konusunda olduğu kadar bölgenin gelişmesine yönelik projelerde de işbirlikleri yapılacak. Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM), Torbalı Ticaret Odasının ilçenin kalkınmasına yönelik gerçekleştirilecek eğitim stratejik planlarına yönelik tüm eğitim programlarını, ihtiyaç analiz çalışmalarını da yürütecek.

BÖLGEYE KATKIDA BULUNMALIYIZ
Protokol imza töreninde konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Torbalı Ticaret Odası ile eğitim programlarına dair bir işbirliği protokolü imzaladıklarını belirterek, “Üniversite olarak bizim eğitim-öğretim ve araştırmanın yanı sıra başta Ege Bölgesi olmak üzere İzmir ilçelerine, topluma, ekonomi ve ticaret hayatına da katkıda bulunmamız gerekiyor. Buradaki geniş akademik kadromuzun bilgi birikiminin sivil toplum kuruluşlarına, yerel yönetimlere ve bölgeye yaymalıyız. Zaten üniversitenin görevlerinden bir tanesi de budur. Ege Üniversitesi olarak elimizden gelen katkıyı daha da vermeye devam edeceğiz” dedi.

TORBALI İVME KAZANACAK
Torbalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun, Ege Üniversitesi ile imzaladıkları protokolün kendileri için çok önemli olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Oda olarak bundan sonraki süreçte Ege Üniversitesi ile birlikte vereceğimiz hizmetler, odamıza bir kurumsallık ve akademik desteği de beraberinde getirecektir. Torbalı İzmir’de gelişim açısından en çok değer verilmesi gereken ilçelerin başında geliyor. Akademik düzeyde çalışmaların olması Torbalı’ya ayrı bir ivme kazandıracaktır. Torbalı Ticaret Odası olarak bu işbirliği protokolünü önemsiyoruz. Torbalı’da 800 tane firmaya ev sahipliği yapıyoruz. 2 tane organize sanayi bölgesinde 54 bin çalışana ev sahipliği yapıyoruz. İhracatta 66 tane ili geride bıraktık. Türkiye sıralamasında dört büyük ilden sonra gelen bir ilçeyiz. İzmir’in ödediği verginin de yüzde 55’i Torbalı’dan ödeniyor. Bundan sonra çalışmalarımıza akademik destek alarak yürüyeceğiz. İnşallah Türkiye’nin 2023 hedeflerini hep birlikte gerçekleştireceğiz.”

TARIMA DAYALI SANAYİ
Torbalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun, Torbalı’da tarıma dayalı sanayi alanında işbirliğini öne çıkartabileceklerini sözlerine eklerken, EÜ Rektörü Prof. Dr. Budak ise bu teklife sıcak baktıklarını ve Odanın kendilerine iletecekleri alanda işbirliğine hazır olduklarını belirtti. Karşılıklı konuşmaların ardından Torbalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Olgun ve EÜ Rektörü Prof. Dr. Budak işbirliği protokolüne birlikte imza attı.

 
Esnaf temsilcisi Yenice, İZTO seçimleri için tarafını açıkladı: Jübile yapması lazım!
 
Otobüs durağa daldı: Ölüler ve yaralılar var!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Esnaf temsilcisi Yenice, İZTO seçimleri için tarafını açıkladı: Jübile yapması lazım!
Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu’nun İzmirli Başkanı Yenice, ...
Kripto paralarda tarihin en kötü ayı!
Bitcoin öncülüğünde geçtiğimiz yılın gözdesi olan kripto paralar bu yıla ...
Bakanlık devreye giriyor: Yasaklanacak mı?
Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı Tibet, zeytinyağı yaşanan ...
 
Bankalardan 2017'de rekor kar!
Bankaların geçen yılki net karı 2016'ya göre yüzde 31 artarak 49,1 milyar ...
Araç satışında yeni dönem! Resmen başladı
Araçların Satış, Devir ve Tescil Hizmetlerinin Yürütülmesi Hakkında Yönetmelik ...
İzmir, EMITT'ten ödülle döndü!
İstanbul’da gerçekleştirilen, 22. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve ...
 
İzmir'in balığı New York yolcusu!
Türk balıkları özel uçak konforuyla İzmir’den New York’a uçacak. Turkish ...
Almanya'da yüz binlerce kişiye Türkiye tanıtımı
Almanya’da 20-28 Ocak 2018 tarihlerinde düzenlenen 49. Boot Düsseldorf ...
Dev zirve... Bakan Özlü, İzmir'e geliyor!
Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Ege Bölgesi Toplantısı, ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva