HABERLER>EKONOMİ
1 Şubat 2018 Perşembe - 10:54

Esnaf temsilcisi Yenice, İZTO seçimleri için tarafını açıkladı: Jübile yapması lazım!

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu’nun İzmirli Başkanı Yenice, İZTO seçimler için rengini belli etti. Yenice, “Özgener doğru bir isim. Gerçek İzmirli. Bina yenilendi inşallah başkan da yenilenir. Mevcut başkanın bir jübile yapması gerekiyor. Mahmut’un kazanacağına inanıyorum” dedi.

Esnaf temsilcisi Yenice, İZTO seçimleri için tarafını açıkladı: Jübile yapması lazım!

EGEDESONSÖZ- Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Başkan Yenice sektörel bazda birbirinden önemli açıklamalara imza attı. Türkiye ve İzmir’in gastronomide uluslararası ölçekte hak ettiği yeri bulamadığını ifade eden Yenice eksikliklerin ve olması gerekenlerin altını çizdi.

Yenice, merdiven altı ve kayıt dışı satıcılar üzerinden devlet uygulamalarına eleştiri getirdi. Ucuz ürünü talep eden tüketicilere tepki gösteren Yenice ayrıca kent mutfağının tanıtımının tam anlamıyla yapılmadığın söylerken yerel yöneticilere kırgınlık duyduğunu vurguladı.  

Yenice gastronomi politikaları üzerinden Gaziantep ve İzmir’i kıyaslarken kentteki yerel yöneticiler ve özellikle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu üstü kapalı bir şekilde hedef aldı. Yenice, “1980 yılından sonra İzmir’in adını öğrenenler bugün oda başkanlığı yapıyor. Gaziantep’te ıslık çalındığında bütün kurumlar orada. Buradaki gastronomi kongresinde ben yokum. Neden? Çünkü İzmir’i yöneten insan İzmirli değil. Kağıt üstünde İzmirli” dedi.

Aynı zamanda İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği bünyesindeki İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanı olan Yenice, İzmir Ticaret Odası’nın (İZTO) Nisan ayında gerçekleşmesi beklenen seçimleri için net bir mesaj verdi. Esnaf temsilcili Yenice mevcut Başkan Ekrem Demirtaş ile Mahmut Özgener arasındaki rekabete sahne olması beklenen seçim için rengini belli etti.

Yenice’nin açıklamalarından satır başları:

YEREL YÖNETİCİLERE KIRGINIM
İzmir’de 8 bin yıllık bir mutfak kültürü var. İzmir’in Allah tarafından verilen kendine has iklimi sebebiyle çok önemli besinlerin yetişmesinde etkilidir. Ayrıca İzmir çok göç almıştır. Bunlar İzmir’e çok önemli artılar koymuştur. Sadece otu eti değil balığı da önemli yer tutmaktadır. Fakat hak ettiği yeri alamamıştır. Zeytinyağında yokluk içindeki Yunanistan kadar bile kullanım yapamıyoruz. Ben bu anlamda yerel yöneticilere çok kırgınım. Konak Belediyesi meclis üyesiyken bir öneri getirmiştim. İzmir Ege Mutfak Müzesi yapalım demiştim. Olmadı.

2023 YILINDAKİ 50 MİLYAR DOLAR İHRACAT HEDEFİNE GÜLERİM!
Aziz Kocaoğlu’na sesleniyorum; fuarda yıllar önce künefe yerken fotoğrafı elimde. Söz verdi. Biraz bekle dedi. Biz Aziz Bey yıllardan beri bekliyoruz. Antep’teki örnek gibi bir çalışma yapmak istiyoruz. Gastronomi kongresi yapılıyor. Ben buna davet bile edilmiyorum. Aziz Bey ve yakın arkadaşları bu kentin adını bilmezken ben ve ailemi bu kentten kimse kazıyamaz. Ben bu kentin bir değeri ve temsilcisiyim. İzmir fuarlar kentidir, ticaret kentidir, sanayi kentidir derler. İzmir kendini konumlandıramamış. Türkiye 2023 yılında 50 milyon turist 50 milyar dolar hedefliyor. Ben buna gülerim. 50 milyon turisti getirebilirsiniz ama 50 milyar doları nasıl elde edeceksiniz? Türk mutfağıyla elde edeceksiniz. Yurt dışından gelen turiste cep telefonu, kravat, konfeksiyon satabilir misiniz? Ama yemek yedirebilirsiniz. Lokantacı ve pastacı esnafı bu kentin her sokağına ışığı sönmeyen tek esnaftır.  Siz milyarlarca kira veren bu esnafı ve mutfağı koruyamazsanız bu Kordon’u kime kiralayacaksınız? Antep’i ne ile hatırlıyorsunuz? İmam Çağdaş uçak tutup baklava ihraç ediyor. Bu kentin de değerleri var. Kumru diyorsunuz millet Çeşme’de kuyruğa giriyor. İzmir’i bir gastronomi kenti yapabilirsiniz.

40 YILDIR AYNI İZMİR…
Buradan Antep’e hafta sonu tatiline sadece yemek yemek için gidenler oluyor. Niye İzmir’e Antep’ten gelen olmasın? Niye diğer illerden gelen olmasın? Ama insanlar geliyor bakıyor 40 senedir aynı İzmir. İzmir kendi değerlerini yok ediyor. Ben Türkiye’nin her kentinde 5 yıldızlı karşılanan bir insanım, kendi kentimde gastronomi kongresine çağrılmayan biriyim. Bu kent 200 kiloluk, sadece yumurta kıranların gurme diye köşe işgal ettiği bir kenttir bu kent.

MERDİVEN ALTI VE KAYIT DIŞI İÇİN TÜKETİCİYİ ELEŞTİRDİ: GİDİP NİYE ALIYORSUN?
Merdiven altı ve kayıt dışı mekanlara bakanlığın yetkilisi kontrole bile girmiyor. Asıl onların denetlenmesi gerekiyor. Askerler ölüyor, zehirleniyor. Etin 80 kiloya çıktığı bir yerde 5 liraya yemek sattırıyorsanız siz görevinizi yapmıyorsunuz. Ben 20 liralık et yemeğini satamıyorken 2 buçuk liraya döner satılıyor. Kayıt dışı ekonomiyi sen destekliyorsun. Tüketici ve devlet destekliyor. Tüketiciye kırgınlığım var. Bir markette 60 liraya bonfile var, bir de 30 liralık var. Gidip ucuz olan bonfileyi niye alıyorsun? Cep telefonu olsa 2 bin liralık telefonu 500 liraya alır mısınız? Almaz. Niye 2 buçuk liralık döneri alıyorsun? Bu insanlar böyle ayakta kalıyor. Bunları söylerken almadığım tehdit kalmadı. Beni kaderime terk ediyorsun sonra 50 milyar dolar ihracattan bahsediyorsun. Böyle şey olmaz.

İZMİR’İ YÖNETEN İZMİRLİ DEĞİL, KAĞIT ÜSTÜNDE İZMİRLİ!
Gaziantep’te kurulan müze mutfağı dünyaya açtı. Bizim burada gastronomi kongresi sonunda kente yemek için gelen turist sayısını bana açıklasınlar İzmir’i terk edeceğim. Gurme diye dolaşanların bu kente faydası nedir? Ben İzmirliyim İzmirli… İzmir’i herkesten fazla seviyorum. 1980 yılından sonra İzmir’in adını öğrenenler bugün oda başkanlığı yapıyor. Gaziantep’te ıslık çalındığında bütün kurumlar orada. Buradaki gastronomi kongresinde ben yokum. Neden? Çünkü İzmir’i yöneten insan İzmirli değil. Kağıt üstünde İzmirli.  

İTO SEÇİMLERİ İÇİN NET ÇIKIŞI: MEVCUT BAŞKANIN JÜBİLE YAPMASI LAZIM!
Uzun yıllardır mevcut başkan görev yapıyor. Biz de zamanında mecliste görev aldık, oy verdik. Artık bir yaş dilimine geldi. Burada bir kabuk değişimi olması konusunda bir görüşüm var. Çıkan isim çok doğru bir isim. Gerçek biz İzmirli. Bilgi ve birikimi ile ailesel deneyiminin artık İzmir’de hayata geçirilme noktasında Mahmut Özgener iyi bir tercih. İsmi bir dönem belediye başkanlığıyla geçti. Ben üzülürdüm. Ticaret Odası Başkanı Mahmut olmalı. Ender ağabey EBSO başkanı, çok önemli katkılar koydu.  TOBB’un ikinci adamı. Ama TESK’te bir adam yaratamamışız. Bu konuda Mahmut’un desteklenmesi gerekiyor. Mahmut diyorum, çok yakın arkadaşım. Sayın Mahmut Özgener gelmeli. Mevcut başkanın bir jübile yapması gerekiyor. Yaş kemale erdi, bir yıpranmışlık var. İzmir’in önü açılacaksa Ticaret Odası’nda Mahmut Özgener’le bunun çok yerinde bir değişim olacağının kanısındayım. Darısı Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın başına diyorum. Sonuna Kadar Mahmut’a destek olduğumu ve çalışmalara katılacağımı buradan söylüyorum. Bina yenilendi inşallah başkan da yenilenir. Ben Mahmut’un kazanacağına inanıyorum.

 
Evde sağlık hizmeti için Gaziemir’e yerleştiler
 
Ege Üniversitesi ve Torbalı güçlerini birleştirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kripto paralarda tarihin en kötü ayı!
Bitcoin öncülüğünde geçtiğimiz yılın gözdesi olan kripto paralar bu yıla ...
Bakanlık devreye giriyor: Yasaklanacak mı?
Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı Tibet, zeytinyağı yaşanan ...
Bankalardan 2017'de rekor kar!
Bankaların geçen yılki net karı 2016'ya göre yüzde 31 artarak 49,1 milyar ...
 
Araç satışında yeni dönem! Resmen başladı
Araçların Satış, Devir ve Tescil Hizmetlerinin Yürütülmesi Hakkında Yönetmelik ...
İzmir, EMITT'ten ödülle döndü!
İstanbul’da gerçekleştirilen, 22. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve ...
İzmir'in balığı New York yolcusu!
Türk balıkları özel uçak konforuyla İzmir’den New York’a uçacak. Turkish ...
 
Almanya'da yüz binlerce kişiye Türkiye tanıtımı
Almanya’da 20-28 Ocak 2018 tarihlerinde düzenlenen 49. Boot Düsseldorf ...
Dev zirve... Bakan Özlü, İzmir'e geliyor!
Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Ege Bölgesi Toplantısı, ...
Markette yanına yaklaşılmıyor… Dolar, tereyağını eritti!
Yemeklerin vazgeçilmez lezzeti tereyağında fiyatların artışı tüketiciyi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva