HABERLER>GÜNCEL
16 Temmuz 2020 Perşembe - 16:57

'Kurban Bayramı'na yönelik gerekli tedbirleri aldık'

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Bu yıl kurbanlık vasfı taşıyan yaklaşık 3,6 milyon küçükbaş ve 1,2 milyon büyükbaş hayvan mevcuduna sahibiz. Kurban Bayramı'na yönelik olarak, Bakanlık olarak; teknik, hijyenik ve hayvan sağlığı konularında gerekli tedbirlerimizi aldık" dedi.

 Kurban Bayramı na yönelik gerekli tedbirleri aldık

Bakan Pakdemirli, video konferans aracılığıyla Türkiye Ziraat Odaları Birliği toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Pakdemirli, pandemi döneminde birçok yeni projeyi hayata geçirdiklerini bildirdi. Bunlardan birinin Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) olduğunu kaydeden Pakdemirli, "Lansmandan bu yana sisteme 25 binden fazla çiftçimiz kayıt oldu. Cirosu 100 milyon lirayı geçti. Bu vesileyle, DİTAP'la ilgili olarak çiftçilerimizin bilgilendirilmesi konusunda sizlerin de desteğini beklediğimi bir kere daha ifade etmiş olayım" dedi.

'TÜRKİYE TARIMSAL HÂSILADA AVRUPA'DA BİRİNCİ'
Bakan Pakdemirli, son 18 yılda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde sağlanan destekler ve yeni yatırımlar sayesinde, tarım ve orman sektörünün dünyanın örnek aldığı bir gelişme gösterdiğini belirterek, "Hamdolsun, Cumhuriyet tarihinin birçok rekorunu kırdık. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birlikte tempomuz da, hızımız da arttı. Özellikle son iki yılda tarımsal desteklerdeki yüzde 52 artış, bunun en güzel örneğidir. 2020 yılında 22 milyara yükselen desteğimizin yüzde 75'i olan 16 milyar lirayı, ilk 6 ayda üreticilerimizin hesaplarına yatırdık. Tabi bu destekler ve yeni projeler sayesinde Türkiye tarımsal hâsılada; Avrupa'da birinci, dünyada ise ilk 10 içindedir" diye konuştu.

'HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR'
Rize ve Artvin'deki doğal afetlerde yaşamını yitiren vatandaşlara Allah'dan rahmet, yaralı vatandaşlara da geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Pakdemirli, Bakan Yardımcısı Fatih Metin'i bölgede inceleme yapması için görevlendirdiğini açıkladı. Pakdemirli, "Doğal afet nedeniyle zarar gören çiftçilerimizin hasar tespit çalışmaları il-ilçe müdürlüklerimizce devam etmektedir. İnşallah en kısa sürede hasar tespit çalışmalarını bitireceğiz. Bununla birlikte; 2020 yılında maalesef çok sayıda doğal afetler yaşadık. Bu konuda, Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz tüm uyarılarını önceden yapıyor. Yine Bakanlığımızın il-ilçe müdürlükleri de kendi bölgelerinde olası afetlere karşı çiftçilerimizi bilgilendiriyor. Burada önemli olan husus şu; çiftçilerimizin TARSİM'e sigortalarını yaptırmaları" ifadelerini kullandı.

'HAYVAN ALIMLARINI SON GÜNE BIRAKMASINLAR'
Bakan Pakdemirli, Kurban Bayramı'nın yaklaştığını anımsatarak, şöyle konuştu:

"Bu bayramda da; vatandaşlarımızın dini vecibelerini yerine getirme noktasında hiç bir endişeleri olmasın. Bu yıl kurbanlık vasfı taşıyan yaklaşık 3,6 milyon küçükbaş ve 1,2 milyon büyükbaş hayvan mevcuduna sahibiz. Kurban Bayramı'na yönelik olarak, Bakanlık olarak; teknik, hijyenik ve hayvan sağlığı konularında gerekli tedbirlerimizi aldık. Bu kapsamda; kurban satış ve kesim yerlerinde alınması gereken tedbirleri belirledik. 'HaySag' isimli mobil uygulamanın yanı sıra 'TÜRKVET' mobil uygulamasını da devreye aldık. Bu uygulamalar ile vatandaşlarımız kurbanlık hayvanların kulak küpe numarasından, hayvanın; tür, ırk, cinsiyet, aşı ve doğum tarihlerini sorgulayabilirler. Vatandaşlarımızın sosyal mesafe kurallarına uyarak kurbanlık hayvan alımlarını son güne bırakmaması yoğunluk yaşamaması açısından önemli."(DHA)

 
Ata cinsel saldırıda bulunan şüpheli serbest bırakıldı
 
Göztepe Başkanı Sepil'den yayın geliri tepkisi!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ANKARA 16 Temmuz 2020 Perşembe 22:00

Yontem Çok Basit; Satis Yeri Ve Kesim Yeri Ayni Yerde Olacak; Ve de Araclarla Kurban Sevkiyati YAPİLMAYACAK. Nokta. Balan Bunu Dusundu Mu; Hayir. Bakanin Boyle Bir Derdi Zaten Yok; Laf ta Cozum;

Yorumu oyla      2      3  
16 Temmuz 2020 Perşembe 17:38

Kesin alınmıştır. Çıkacak haberlerden bazıları: boğazın rengi değişti, kaçan kurbanlıklar, yol kenarlarında kurban kesilmesi ...

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ata cinsel saldırıda bulunan şüpheli serbest bırakıldı
Bolu'da, bir ata cinsel saldırıda bulunurken yakalanan O.K. (56) sevk ...
İzmir'de 3 bin 210 kök Hint keneviri ele geçirildi
İzmir'in Beydağ, Kiraz ve Kemalpaşa ilçelerinde ormanlık alanda dikili ...
Çeşme'de kırmızı alarm: Başkan Oran uyardı!
Çeşme'de Kutlu Aktaş Barajı'nda su seviyesinin yüzde 38 seviyelerine düşmesi ...
 
Bakan Koca'dan uyarı: Biz bizeyiz teorisi yanlış!
Sağlık Bakanı Koca, iş yerleri ile ilgili kritik uyarılarda bulundu: İş ...
Yer İzmir: Mahallelinin odunlarını yaktılar!
Gaziemir ilçesinde, mahalle sakinlerinin kışlık odunlarını da depoladığı ...
İstanbul Havalimanı'nda bin 500 yolcuya test
İstanbul Havalimanı'nda yurt dışından gelen ve giden yolcuların koronavirüs ...
 
‘Tuvalet’ kavgasındaki cinayete 25 yıl hapis
Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde, sahilde tuvaletini yaptığı için kendisini ...
Gazeteci Yücel'e 2 yıl 9 ay hapis cezası!
Alman 'Die Welt' gazetesinin Türkiye temsilcisi Deniz Yücel'e, yargılandığı ...
Bakan Akar: Ermenistan yaptığının hesabını verecek
Bakan Hulusi Akar, Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı Ramiz Tahirov ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva