HABERLER>GÜNCEL
9 Temmuz 2015 Perşembe - 12:42

'Kazı Başkanı’ndan UNESCO isyanı: Hakkımı…

Selçuk Efes Antik Kenti’nin UNESCO’nun tarafından Dünya mirası listesine alınmasının yankıları sürerken ilçede Bakanlar Kurulu kararı ile Ayasuluk Tepesi ve St. Jean Kilisesi’nde kazı yapan Yrd. Doç Dr. Mustafa Büyükkolancı isyan etti. Büyükkolancı, “Selçuk- Efes'e verdiğim 40 yıllık helal etmiyorum” dedi. Büyükkolancı çalışmalarının yok sayıldığını vurguladı.

 Kazı Başkanı’ndan UNESCO isyanı: Hakkımı…

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Türkiye’nin bu dönem en büyük turizm-kültür ve tanıtım atılımları arasında gösterilen Selçuk’taki Efes Antik Kenti’nin UNESCO tarafından dünya kültür mirası listesine alınması nedeniyle yaşanan sevinç sürüyor. Bakanlar Kurulu kararı ile Selçuk’ta iki farklı bölgede kazı yapılırken Efes’teki kazıları Avusturyalılar, Efes Antik Kenti dışında kalan tarihi mekanlardaki kazıları ise Türk heyeti yapıyor. Selçuk'ta Efes dışında listeye Meryamana ve Ayasuluk Kilisesi ile İsabey Camii’nin olduğu bölgeler de dahil edilmişti. UNESCO’nun kararının ardından Selçuk’ta kriz çıktı.

Tanıtımlarda ve teşekkür metinlerinde Türk heyetinin kenara itilip Avusturya Arkeoloji Enstitüsü Efes Kazıları Başkan Doç. Dr. Sabine Ladsteatter’in ön plana çıkartılması tartışmalara neden oldu.
 


Yıllardır, bölgede Türk heyetinin kazı başkanlığını yapan Ayasuluk Tepesi ve St.Jean Anıtı Kazı Başkanı, Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Büyükkolancı isyan etti. Büyükkolancı, “Selçuk- Efes'e verdiğim 40 yıllık helal etmiyorum. Ortada 40 yıllık bir emek var. Bunu görmezden geldiler. Türk heyetinde en az 18 kişi yıllardır kazı yapıyor. Bizim reklama ihtiyacımız yok. Ama ne yazık ki UNESCO kararından sonra bizi yok saydılar. Törene davet bile edilmedik. Heyetlerde, danışma kurullarında aktif görev almamıza rağmen kenara itildik” dedi.



AVUSTURYA SEVERLER
Bakanlar Kurulu’nun iki yerde yetki verdiğini ifade eden Büyükkolancı Avusturyalıların göklere çıkartılmasına anlam veremediğini söyledi. Büyükkolancı, “Bir yanda sürekli teşekkür edilen bir yapı diğer yanda da yok sayılan bir yapı oluştu. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Dile kolay tam 40 yıldır biz burada çalışıyoruz. Buralara ömrümüzü adadık. Belediye başkanını da yanlış bilgilendiriyorlar. Ne yazık ki belediyede Avusturyalıları sevenler çok. Ortaya çıkan duruma gerçekten çok üzüldüm. Bu memleketin evladı ve yetişmiş bilim insanı olarak yıllarımı buraya verdim” diye konuştu.

 
Flaş! Davutoğlu açıkladı: Görevlendirme…
 
Flaş! 12 Eylül'ün son komutanı da öldü
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bekir 10 Temmuz 2015 Cuma 16:05

Mustafa hocam adınızı değiştirin milliyetinizi değiştirin bakın sizi nasıl el üstünde tutarlar, Türk'e en büyük kötülüğü yine Türküm diyenler yapıyor, hele Arkeoloji camiasında sizin durumunuza sıkça rastlanıyor, memleketimizde Türk Ark.kazı izninin ne kadar zor verildiğini duyuyorum.Sayg.

Yorumu oyla      12      5  
Musa TOMBUL 10 Temmuz 2015 Cuma 00:30

Anlaşılacak bir durum değil,, akıl dışı

Yorumu oyla      12      5  
Hasan Akgül 9 Temmuz 2015 Perşembe 23:33

Emeğinizi görmezden gelenleri kınıyorum. Yabancı sevdası bitmez bizim milletimizde de devlet büyüklerimiz de de. Neden onların ki hep tatlı gelir.

Yorumu oyla      12      5  
Edip Gül 9 Temmuz 2015 Perşembe 22:03

Yrdc. Doç. Dr. Sn. Mustafa Büyükkolancı nasıl konu dışı tutulur.. Amatör yerel araştırmacılar olarak bölgedeki çalışmalarını takdirle izlediğimiz değerli Hocamızın haklı tepkisini destekliyoruz...

Yorumu oyla      16      5  
turizmci 9 Temmuz 2015 Perşembe 21:55

Selçuk Müzesi üç sene kapalı kaldı.Efes Unesco'ya girmiş belki şimdiye kadar yönetenlerden daha iyi yönetecekler ise girsin yoksa Türsab'ta kalsın,şimdiye kadar oradan para kazananlar köşe oldu.Efes ve Selçuk dünyanın en ilgi çekici yeri ama hep yerel olsun diğer yöneticiler cazibe merkezi yapamadı.

Yorumu oyla      14      5  
Mahir atıcı 9 Temmuz 2015 Perşembe 21:51

Ülkemizde çalışana neredd sahip çıkıldığını gördün yerden yere vurulursun şükret iftira ile kötülenmediğine benim mesleki yıllarım hep karalanmakla geçti ben bile hakkımı helal ediyorum hocam çalışmaya devam bizim teşekküre övgüye ihtiyacımız yok selamlar

Yorumu oyla      12      5  
Hüseyin AŞIK 9 Temmuz 2015 Perşembe 15:41

Sayın Yard. Doçent M USTAFA BÜYÜKKOLANCI nın itrazını yeride buluyor destekliyorum.ilk sigotta numaramı1978 yılında kültür ve turizm müdürlünün mevsimlik efes kazı ve retorasyn işlerinde 1978-79-80 yıllarında 4er ay mustafa ve eşi başkanlığında yüzlerce selçuk emekçisininde emeği geçmiştir.sayın mustafa hocamın ve emeği geçen tüm selçukluların emeklerinin yok sayılmasını kınıyorum.HAKLI MÜCADELESİNİ DESTEKLİYORUM. adına

Yorumu oyla      26      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de yem fabrikasında korkunç ölüm!
İzmir’in Kemalpaşa İlçesi'ndeki bir yem fabrikasında çalışan boşaltım ...
Burdur'da art arda korkutan iki deprem
Burdur'da Richter ölçeğine göre, 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Türkiye'deki Patriot'lar hakkında şok iddia!
2012 yılının Haziran ayında bir Türk savaş uçağının Suriye tarafından ...
 
Plajdaki dehşette flaş gelişme: 'Melisa'nın canını...'
Kocaeli'de biri kamp çadırında, diğeri cankurtaran kulesinde asılı halde ...
İstanbul'da konsolosluk binasına taşlı sopalı saldırı!
DOĞU Türkistan Maarif Derneği üyesi yaklaşık 200 kişilik bir grup, Tayland’da ...
İzmir’deki öğretim görevlisi cinayetine müebbet istemi
İzmir'de, boşandığı öğretim görevlisi eşi Serpil Erfındık'ı bıçaklayarak ...
 
Selçuk'ta faciadan dönüldü: Turist taşıyan midibüs...
İzmir'in Selçuk İlçesi'nde turistleri taşıyan midibüs, otomobille çarpıştıktan ...
Foça’da yüzmeye engel yok
İzmir'in Foça İlçesi'nde engellilerin denize girebilmesi için hazırlanan ...
Ankara'da kritik zirve: Masada 4 başlık
Ankara'ya gelen Amerikalı heyeti ile İncirlik, IŞİD, Suriyeli muhalifler ve PYD konuşuldu
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva