HABERLER>GÜNCEL
19 Nisan 2011 Salı - 11:01

'İşçilerin sigarası neden oldu' iddiası

İzmir'in Karabağlar ilçesinde patlama meydana gelen kapı imalathanesinin sahibi Niyazi Odabaşı'nın avukatı Ahmet Ömer Ayçiçek, ''Patlamanın işçilerin içeride sigara içmesinden kaynaklandığını tahmin ediyoruz'' dedi.

 İşçilerin sigarası neden oldu  iddiası

İZMİR - İzmir'in Karabağlar ilçesinde geçtiğimiz cumartesi günü patlama ve yangında yaşamını yitirenler dün gözyaşlarıyla uğurlandı. İşyeri sahibinin avukatı Ahmet Ömer Ayçiçek, "Patlamanın işçilerin içerde sigara içmesinden kaynaklandığını tahmin ediyoruz" dedi. Öte yandan işyerinin bina, oturma ve işyeri ruhsatlarının bulunduğu belirtildi.Ayçiçek, patlamanın meydana geldiği yerde gazetecilere yaptığı açıklamada, böyle bir olayın yaşanmasını kimsenin istemeyeceğini, yaşananlardan büyük üzüntü duyduklarını belirtti. Müvekkilinin mahkemece serbest bırakıldığını, mahkeme kararlarına saygı duyulması gerektiğini ifade eden Ayçiçek, ''Yaşanan olay bir facia, doğal afet. Böyle bir olayın yaşanmasını istemezdik. Büyük üzüntü içerisindeyiz. İş yeri sahibi iyi niyetli bir insan, maddi ve manevi tüm masrafları karşılayacak. Ölenlerin ailelerine gereken yardımı yapacağız. Patlamanın işçilerin içerde sigara içmesinden kaynaklandığını tahmin ediyoruz'' diye konuştu.
 
İş yerinin ruhsat sorunu bulunmadığını kaydeden Ayçiçek, ''Belediye tarafından 10 gün önce uyarıldığı söyleniyor. Belediye her iş yerine uyarıda bulunuyor, bu doğal bir şey'' dedi.
 
Öte yandan, iş yeri hakkında belediye tarafından düzenlenen raporda, patlama sonrasında binanın kirişlerinin kırıldığı ve kolon bağlantılarını koptuğunun belirlendiği ve yıkılmasına karar verildiği bildirildi. Bununla ilgili olarak iş yerine yazı asıldı.
 
KÜRÜM: ÜRETİM YAPTIKLARINA DAİR BAŞVURULARI YOK
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, cumartesi günü patlama meydana gelen kapı imalathanesinin bulunduğu binanın inşaat ve oturma ruhsatı olduğunu ancak kendilerine binada üretim yapıldığına dair başvuruda bulunulmadığını bildirdi. Sıtkı Kürüm, yaptığı yazılı açıklamada, 5900. Sokak 18 numaradaki binanın inşaat ve oturma ruhsatı olduğunu belirterek, ''Burada üretim yapıldığına dair bize başvuruları yok. Depo olarak kullandığını biliyoruz'' ifadesini kullandı.
 
İlk belirlemelerin tiner sıkışmasına bağlı bir patlama olduğunu gösterdiğini ifade eden Kürüm, binada makine olmadığını bildiklerini kaydetti.
 
İlk incelemeler sonucu edindikleri izlenimlerin bu yönde olduğunu ifade eden Kürüm, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ''İtfaiye ekiplerinin incelemeleri sonucunda çıkacak yangın raporundan sonra sağlıklı değerlendirmeyi yapacağız. Esnafın her zaman yanındayız. Göreve geldiğimizden beri 2 bin 597 iş yerine ruhsat verdik. Yeni başlattığımız uygulamayla ruhsatı esnafın ayağına kadar götürüyoruz. Yeter ki onlar gerekli altyapıyı ve istenilen belgeleri hazırlasın. Amacımız esnafımızı ruhsat almaya teşvik etmek, onlara her anlamda kolaylık sağlamak.'' Patlamada biri itfaiye eri 5 kişi yaşamını yitirmişti.
 
KIZINI GÖREMEDİ
Gaz sıkışması nedeniyle meydana gelen patlamada hayatını kaybeden işçilerden Mustafa Kurt için Boğaziçi semtindeki Fatih Camii'nde cenaze namazı kılındı. Kurt'un ağabeyleri Nurettin ve Erkan Kurt ise taziyeleri kabul etti. Ağabeyi Nurettin Kurt, "Kızı böbrek hastasıydı, onun sağlıklı halini göremeden gitti. Bundan sonra onlara biz sahip çıkacağız" dedi. Mustafa Kurt'un cenazesi öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Buca Kaynaklar Mezarlığı'nda toprağa verildi.
 
DNA TESTİ
Mustafa Kurt ile birlikte enkaz altından çıkarılan akrabası Harun Cirit'in cenazesi ise yakınları tarafından tam teşhis edilemedi. Cesedin Cirit'e ait olup olmadığının DNA testinden sonra belirleneceği ifade edildi. Öte yandan Cirit'in 4 yıl önce meydana gelen bir kazadan şans eseri kurtulduğu öğrenildi. Yakınları, Cirit'in son anda binmekten vazgeçtiği kamyonetin hemzemin geçitte trenin altında kaldığını, kazada ölen ve yaralıların olduğunu belirtti.
 
2004'TEN BERİ
İlk belirlemelere göre tiner sıkışmasına bağlı bir patlama olduğunu tahmin ettiklerini ifade eden Kürüm, ruhsat almaya yönelik çeşitli çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, "Biz göreve geldiğimizden beri 2 bin 597 işyerine ruhsat verdik. Yeni başlattığımız uygulamayla ruhsatı esnafın ayağına kadar götürüyoruz. Yeter ki onlar gerekli altyapıları ve istenilen belgeleri hazırlasınlar. Amacımız esnafımızı ruhsat almaya teşvik etmek, onlara her anlamda kolaylık sağlamak" diye konuştu.
 
YANGIN GÜVENİK RAPORU İNCELENİYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Fuat Barandır, yanıcı ve parlayıcı madde bulunduran iş yerlerinin itfaiyeden yangın güvenlik raporu alma zorunluluğu bulunduğunu, söz konusu iş yerinin rapor alıp almadığının incelendiğini söyledi. İş yerinde fazla miktarda solvent ve tinerin bulunduğunu, bu maddelerin gaz salınımlarına karşı tedbirler alınmasının zorunlu olduğunu söyleyen Barandır, "Bu tür iş yerlerinde, yanıcı ve parlayıcı maddelerin günlük kullanımda ihtiyaç duydukları kadarını bulundurmaları gerekir. Günlük kullanımı 2-3 tenekeyse bile, bunlar için önemli tedbirler almalı. Uzman ekiplerimizin raporu tamamlamasının ardından, her şey daha net şekilde ortaya çıkacak" dedi.
 
İşyeri hakkında, belediye tarafından düzenlenen raporda, patlama sonrasında binanın kirişlerinin kırıldığı ve kolon bağlantılarını koptuğu belirtildi. İşyerenin yıkılmasına karar verilirken bununla ilgili yazı da işyerine asıldı.
 
BİRLİKTE ÇALIŞTILAR, BİRLİKTE İFLAS ETTİLER VE BİRLİKTE ÖLDÜLER
Patlamada yaşamlarını yitiren işçiler Mustafa Demirala ile Yener Erbaş'ın cenazeleri ise aileleri tarafından memleketleri Gaziantep'e götürüldü. Ölen işçilerin yakınları, cenazeleri Adli Tıp Kurumu'ndan alırken gözyaşlarına hakim olamadı. Demirala ile Erbaş'ın yaklaşık 1.5 yıl önce ortak oldukları Gaziantep'deki işyerini iflas ederek kapattıktan sonra birlikte yeni bir yaşam umuduyla İzmir'e göç ettikleri öğrenildi. Mustafa Demirala'nın ilk olarak gelip iş bulduğu, kısa süre sonra da Yener Erbaş'ı yanına aldığı belirtildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
itfaiyeci hakan 19 Nisan 2011 Salı 15:21

HİÇMİ VİJDANIN SIZLAMIYOR BU AÇIKLAMAYI YAPARKEN AVUKAT.GENÇ ARKADAŞIMIZI ELLERİMİZLE TOPRAĞA VERDİK İTFAİYECİLER OLARAK HALA ŞOKTAYIZ HALA İNANAMIYORUZ.SEN NE KADAR RAHAT KONUŞABİLİYON.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yağış ve soğuk hava ne zaman gidecek?
Ege, Marmara, Akdeniz ve Batı Karadeniz'de üç gün kuvvetli yağış var. ...
1 Mayıs hazırlıkları başladı
İzmir'de 1 Mayıs kutlamalarının sendika ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin ...
Faytoncular ilgi bekliyor
DOHAYDER İletişim Sorumlusu Esin Önder, İzmir'in nostaljik faytonlarının ...
 
Ressam Bedri Baykam’a bıçaklı saldırı
Ünlü Ressam Bedri Baykam, Beşiktaş Akatlar Kültür Merkezi'nde "İnsanlık ...
Şilili madenciler 1 Mayıs’ta Taksim’de
Şili’de göçük altında kalan ve sonrasında kurtarılan bir grup madenci ...
2 yaşındaki Elif'e gaz bombası
Şırnak'ın Silopi ilçesinde göstericilere müdahale için atılan gaz bombasının ...
 
Tarık Akan: 28 Şubat önümüzü açtı
Ünlü oyuncu Tarık Akan, 27 Mayıs askeri müdahalesi ve 28 Şubat süreci ...
Nedim Şener eşine sarılıp ağladı
Gazeteci Nedim Şener'in bir haberde Hanefi Avcı'ya ilişkin soruşturmanın ...
İzmir EXPO 2020 için tek yumruk
İzmir ve Ege iş dünyası ile yerel yöneticiler, mutluluk yaratan EXPO müjdesinin ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva