HABERLER>POLİTİKA
17 Nisan 2015 Cuma - 09:08

'Dersim değil Tunceli derse CHP'yle birleşiriz'

Basına adaylarını tanıtan Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, 'Altı Ok'a sahip çıksınlar, Seyit Rıza değil Atatürk, Dersim değil Tunceli desinler, o zaman CHP'de birleşebiliriz" açıklamasında bulundu.

 Dersim değil Tunceli derse CHP yle birleşiriz

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek gazetelerin yöneticileri ve yazarlarına verdiği akşam yemeğinde adaylarını tanıttı ve soruları yanıtladı.
 
Perinçek, “Altı Ok’a sahip çıkmaları halinde CHP’de birleşebileceklerini” belirtti. Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek “Türkiye’de demokratik haklar bakımından Kürt sorunu bitmiştir. Bundan sonrası ayrı devlet talebidir ki o da Türkiye’yi dağıtır” görüşünü dile getirdi.
Perinçek’in gündemdeki konulara ilişkin sorulara verdiği yanıtlar şöyle:
 
‘CHP’LİLER ALTI OK’U SAYAMAZ’
“CHP’li Kemalistlerle Atatürkçü gelenekten gelenlerle zaten , bizi destekliyorlar. Altı Ok’u kabul etsinler, sahip çıksınlar, Seyit Rıza değil Atatürk desinler Dersim değil Tunceli desinler o zaman CHP’de birleşiriz. 4 Eylül 1919’da Sivas’ta CHP’yi kuran ruhla beraber seçime gidilebilir Altı Ok’a biz sahip çıkıyoruz. (Altı Ok’u saydıktan sonra) Bakın ben Altı Ok’u sayıyorum. Vatan Partisi yöneticilerine de sorun bir çırpıda sayarlar ama CHP yöneticileri Altı Ok’u sayamazlar.”
 
‘KÜRT SORUNU BİTTİ’
“Demokratik haklar açısından Kürt sorunu çözüldü, bitti. Kürtçe konuşmak yazmak. Kürtçe yayın radyo, televizyon. Bütün bu talepler karşılandı. Dolayısı ile Türkiye’de Kürt sorunu çözülmüştür, Kürt sorunu yoktur. ABD’nin bölücülük sorunu vardır. Bu talepler karşılandıktan sonra geriye ne kaldı devlet kurmaları bu da mümkün değildir. Bu Türkiye’yi dağıtır, parçalar. Türkiye’de Türk ve Kürt diye iki ayrı devlet çıkmaz, dağılma olur. Bu nedenle mümkün değildir. Anadilde eğitim de mümkün değildir. Anadil tabi ki önemlidir. Kürtçe ile bilim yapmak mümkün değil. Kimya, fizik, hukuk, sosyoloji yapamazsınız. Ali okula git, Ayşe ip atla seviyesinde kalır.”
Terör sorunun çözümü bağlamında silahlı kalkışmalar karşısında devletin yaptırım gücünü etkin biçimde kullanacaklarını belirten Perinçek, şu değerlendirmeyi yaptı:
“Vatan Partisi iktitadırına bundan sonrası için silahlı kalkışma ile vatanı bölmeye kalkanlar karşısında devletin yaptırınm gücü etkin biçimde kullanılacaktır. Buna ilişkin gerekli yasal düzenlemeler yapılacaktır. Bizim iktidarımızda Abdullah Öcalan kısa sürede TV’ye çıkacak ve ‘silahları bırakın’ çağrısı yapacaktır.”
 
‘BÖLGE İŞBİRLİĞİ YETER’
“ABD İran ile anlaştı, bizimle de anlaşmak zorunda. ABD Türkiye’ye ‘PKK’yı halledin’ diyecek. Çünkü projesi çökmüştür. Eğer Akdeniz’e Kürt koridoru açabilselerdi proje yürüyecekti ancak Suriye buna izin vermemiştir. Bölgede Tayyip Erdoğan’ın ayak basacağı yer kalmadı. Mısır’daki rejim yıkıldı Irak’ta ve Suriye’de durum ortada. Tunus’ta Atatürkçüler iktidara geldi. ABD İran ile anlaşmak zorunda kaldı. Türkiye ile de anlaşmak zorunda. Erdoğan’ın söylem değiştirme nedeni de budur. Son çıkışları mecburiyetindendir. Bölge ülkeleri biraraya gelirse ABD bir şey yapamaz. Türkiye, İran, Irak, Suriye birlikte olursa bölgede terörü bitirirler.”
“Güneydoğu’da biz de çalışıyoruz ve giderek güçleniyoruz. Hakkari’de ve Yüksekova’da Türk bayrakları ile mitingi yapacağız. PKK bölgede hem yığınak yapıyor hem halkı silahlandırıyor. Halka da hafif silahlar dağıtıyorlar. PKK’ya karşı da aşiretler silahlanıyor. Bunu tespit ediyoruz.”
“Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı beyannamede Türk adının Anayasa’dan çıkarılacağı vaat ediliyor. Çıkaramaz. Türk adını Anayasa’dan çıkarmaya kimsenin gücü yetmez. Tarihin en büyük milletlerden biri olan Türk milletinin üzerine Tayyip Erdoğan veya Ahmet Davutoğlu çizik atamaz.
 
‘AP’NİN ERMENİ KARARI ORTAÇAĞ’A DÖNÜŞ’
Perinçek, Avrupa Parlamentosu’nun (AP) aldığı “Ermeni Soykırımı” kararı üzerine dün Vatan Partisi İstanbul İl Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenledi. Kararın Ortaçağ’a dönüş anlamına geldiğini belirten Perinçek, “AP, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararını çiğniyor. Bunun da ötesinde, ceza hukukunun temeli olan ‘kanunsuz suç olmaz’ ilkesini ayaklar altına alıyor. Papa’nın fetvasından sonra AP de haçlı seferine katıldı. Avrupa Ortaçağ’a dönüyor” diye konuştu. (Milliyet)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’de Mersin bilmecesi: 4.sıra kimin?
CHP'de Mersin'de boşalan kontenjan adayının kim olacağı bilmeceye dönüştü. ...
Bülent Arınç'tan 'israf ve vergi' çıkışı!
Bursa’da partisinin verdiği ahde vefa yemeğinde konuşan Başbakan Yardımcısı ...
AP Başkanı'ndan Davutoğlu'na sürpriz telefon
AP Başkanı Schulz, Başbakan Davutoğlu'nu telefonla aradı. Davutoğlu'nun ...
 
Flaş! Avrupa Parlamentosu’na 3 partiden ortak tepki
TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Meclis’te grubu bulunan AK Parti, CHP ve MHP, ...
İhsanoğlu ‘bozkurt’ işareti yaptı, neden MHP’yi seçtiğini anlattı
MHP'nin İstanbul Milletvekili adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, milletvekilliği ...
Akdoğan: ‘Medya imamı’ diye adımız çıktı ama…
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Papa’dan sonra Avrupa Parlamentosu’nun ...
 
Bahçeli’den sert tepki: Paçavradan farksız!
MHP lideri Bahçeli, Avrupa Parlamentosu'nun "soykırım" kararını "Skandal, ...
Anadol’dan adaylara, hükümete ve yerel idareye İzmir’e 2.havaalanı çağrısı!
CHP’de en uzun süre Grup Başkanvekilliği görevi yapan İzmir Eski Milletvekili ...
Bakan Bozkır'dan Mahçupyan'ın sözlerine tepki
AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Etyen Mahçupyan'ın "Bosna ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva