HABERLER>POLİTİKA
17 Nisan 2015 Cuma - 08:38

Bülent Arınç'tan 'israf ve vergi' çıkışı!

Bursa’da partisinin verdiği ahde vefa yemeğinde konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "İsrafın önünü alsak sizden vergi almamıza gerek kalmaz. 13 yıllık iktidarımızın her tarafı altın yazılarla, başarıyla doludur. Ama israf konusunda karnemiz kırıktır" ifadelerini kullandı.

Bülent Arınç tan  israf ve vergi  çıkışı!

Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde partilileriyle bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, israf konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Arınç, yemek duası ile ilgili bir fıkra anlatırken israf konusuna değinerek, "İsrafın önünü alsak sizden vergi almamıza gerek kalmaz. 13 yıllık iktidarımızın her tarafı altın yazılarla, başarıyla doludur. Ama israf konusunda karnemiz kırıktır. Haberiniz olsun. ’Allah israf edenleri sevmez diyor. Belediye başkanı da, milletvekili de, anne baba olarak ebeveyn olarak siz de israf etmeyeceksiniz.

Çocuk da israf etmeyecek. O pahalı ambalajlı şeylerden alıp da yarısını atmak, ekmeğin yenmemiş kısımlarını çöp tenekesine koymak, yemeği sünnetlemeden, ucundan alıp artık hale getirmek bizim inancımızda yok. Bizim inanç ve geleneklerimiz, ekmek kırıntılarını bile elimizi böyle ıslatıp kırıntıları ağzımıza atmaktan geçer. Eğer bu yemek duaları Türkçe yapılabilse bir kısmımız bundan ders alacağız. İnsanın ürpermesi lazım. Allah, israf edenleri sevmez. Peygamberimiz, ‘Bir akarsuda abdest alsan bile israf etme’ buyuruyor. Yarım saatlik yemek duasına ihtiyaç yok. Yemek duaları Türkçe olsa da, bir kısmımız bundan ders alacağız. İnşallah hocalarımız duyar. Arapça’nın ardından Türkçe birkaç kelime dua eder, ne söylediğini anlarız" dedi.

AK PARTİYİ ZAYIFLATMAK İÇİN ÇALIŞAN ŞER ODAKLARI VAR
Daha önceki seçimlerde diğer partilerin ittifak yaptıklarını hatırlatan Bülent Arınç, "Ak Partiyi zayıflatabilmek, hükümetine çelme takabilmek, onu başarılarından alıkoymak için içeride ve dışarıda çalışan çok şer odakları var. Kapatmak istediler, kapatamadılar. İçimizden bölmek istediler bölemediler. Bugün geldiğimiz noktada yeni kurulan tuzaklardan da başarıyla geçeceğiz. Bu partiler içerideki sayımızı azaltmak için hükümetin gücünü kırabilmek için yeni oyunlar peşinde. Bunların hiç birisi bizi yolumuzdan alıkoymaz. Onların ekmeklerine yağ sürecek bir davranışı hiç kimse bizden beklemesin. Bu zamanlarda dedikodu, fitne, fesat çok konuşulur. Bunlarla vakit geçirecek değiliz. Vesveseyi bırakıp Ak Parti için çalışacaksınız. Bu bir belediye seçimi değildir. Şüphesiz ki belediye seçimlerinde şahıslar önemlidir. Ama şimdi bir liste var. Türkiye’yi bu rahat ve huzurlu ortamdan çıkarıp tekrar terörlü, günlere döndürmek isteyenler var. Güçlü bir Türkiye dışarının işine gelmez. İçerideki fesatçıların da işine gelmez. Türkiye’nin tökezlemesini, diz çökmesini, eskiden olduğu gibi muhtaç hale gelmesini isteyenler var" ifadelerini kullandı.

ASKERLİK BİN EURO’YA DÜŞECEK
7 Haziran seçimlerinde Avrupa’daki hedeflerinin 1 milyon kişiyi sandığa götürmek olduğunu söyleyen Arınç, "Biz sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da kullanılan oyların da yüzde 60’ını alıyoruz. Diğer bir önemli konu da bu oylar sayesinde birçok parti seçim barajını geçemeyecektir. Avrupa’da işsizlik oranı çok yüksek, işsiz olan Türklerin sayısı yüzde 45’lerde. Şuanda gençlerden askerlik için alınan 6 bin Euro’yu seçimlerden sonra bin Euro’ya düşüreceğiz" dedi.

3 AYDA ÜLKE BATAR
Diğer partilerin devlet idaresini bilmediğini belirten Bülent Arınç, diğer partilere devlet idaresi verilmesi halinde onların 3 ayda ülkeyi batıracağını iddia edip, "Son yapılan ankete göre CHP’nin oy oranın yüzde 25, MHP’nin ise 15 civarında. Kırgınlıklar, dargınlıklar küskünlüğü atacağız. Partimize sıkı sıkı yapışacağız. Önümüzdeki seçim için daha çok oy, daha çok çalışma ilkesini göstereceğiz" diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 17 Nisan 2015 Cuma 09:17

İsraf konusunda karneniz kırıksa nasıl oluyor da 13 yıllık iktidarınızın her tarafı altın yazılarla başarılarla dolu oluyor? Bu arada "altın" benzetmesi de çok manidar olmuş israf ve yolsuzlukla çok uyumlu.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AP Başkanı'ndan Davutoğlu'na sürpriz telefon
AP Başkanı Schulz, Başbakan Davutoğlu'nu telefonla aradı. Davutoğlu'nun ...
Flaş! Avrupa Parlamentosu’na 3 partiden ortak tepki
TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Meclis’te grubu bulunan AK Parti, CHP ve MHP, ...
İhsanoğlu ‘bozkurt’ işareti yaptı, neden MHP’yi seçtiğini anlattı
MHP'nin İstanbul Milletvekili adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, milletvekilliği ...
 
Akdoğan: ‘Medya imamı’ diye adımız çıktı ama…
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Papa’dan sonra Avrupa Parlamentosu’nun ...
Bahçeli’den sert tepki: Paçavradan farksız!
MHP lideri Bahçeli, Avrupa Parlamentosu'nun "soykırım" kararını "Skandal, ...
Anadol’dan adaylara, hükümete ve yerel idareye İzmir’e 2.havaalanı çağrısı!
CHP’de en uzun süre Grup Başkanvekilliği görevi yapan İzmir Eski Milletvekili ...
 
Bakan Bozkır'dan Mahçupyan'ın sözlerine tepki
AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Etyen Mahçupyan'ın "Bosna ...
RTÜK'e Kılıçdaroğlu için 'Vecihi' şikayeti
CHP kontenjanından seçilen Radyo Televizyon Üst Kurulu Üyesi Ali Öztunç, ...
Flaş! Erdoğan’dan Avrupa Parlamentosu’na sert yanıt
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'ın başkenti Astana'daki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva