HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
10 Ocak 2014 Cuma - 14:45

'Davut Usta' son yolculuğuna uğurlandı

Hayatını kaybeden sanatçı için ilk tören Caddebostan Kültür Merkezi'nde yapıldı.

 Davut Usta  son yolculuğuna uğurlandı

İSTANBUL - Bizimkiler' dizisindeki 'Davut Usta' rolüyle hafızalarda yer edinen Tiyatro Sanatçısı Selçuk Uluergüven son yolculuğuna uğurlandı. Önceki gün 72 yaşındaki vefat eden Uluergüven için ilk tören Caddebostan Kültür Merkezi'nde yapıldı. Kadıköy Belediyesi tarafından Aydın'dan İstanbul'a getirilen Selçuk Uluergüven cenazesi alkışlarla karşılandı. Uluergüven'in naaşı sahneye konuldu. Karşısında saygı duruşunda bulunuldu. Ardından da Uluergüven'in sanatçı arkadaşları sırayla konuştu.

OĞLUMUZUN ÖLÜMÜ ONU YIKTI
Eşi Türkan Uluergüven, "En çok onu yıkan oğlumuzu ölümüydü. O da tam babası gibi tiyatrocuydu. Hiç ona 'oyuncu ol' falan demedi. Fakat o öyle bir şey yaptı ki.. Kader mi diyeyim. Onun ne kadar sevdiği, varsa elinden aldı" dedi.

ÖLENE KADAR TİYATROYU DÜŞÜNDÜ
Oğlu Emre Uluergüven de, "Babam kimi zaman kötü adam oldu. Kimi zaman komedi oynadı. Çeşitli rollerde sahneye çıkıyordu. Ben küçüklüğümden beri, hem tiyatro kulislerinde hem de dizi setlerinde bulundum. Bana o hayat sanki daha gerçekmiş gibi gelirdi. Gerçek hayatla orayı karıştırırdım. Çok iyi bir baba oldu. Hep sorarlardı. 'Evde de sert midir' diye ? Hiç sert olduğunu görmedim ben. Tiyatro için sürekli düşünürdü. Hastalığında dahi bana bir sürü teks çıkarttırdı. Her zaman tiyatro yaptı. Bir yıl öncesine kadar sahneye çıkıyordu" şeklinde konuştu.

BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİ YAPTI
Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ise, "1999-2004 yılları arasında Belediye Meclisinde üyemizdi. O dönem tanıma fırsatı buldum. Oynadığı sert rollerin aksine, yumuşak, iyi, sevecen bir kişiliği vardı" ifadesini kullandı.

VALİ BABASININ ARKASINA HİÇ SIĞINMADI
50 yıllık arkadaşı Tiyatro Oyuncusu Zihni Göktay da, "Benden kıdem olarak 4 yıl büyüktü. Sizden bir gün önce sahneye çıkan abiniz sayılır. Ankara'ya Meydan Sahnesine gittiğimde benim elimden tutan insanlardan bugün hayatta bir tek ben varım. Maddi ve manevi zorluklara rağmen tiyatroya devam etti. Hiç kimseye boğun eğmeden, bu mesleği devam ettirdi. Kendisi bir vali çocuğuydu. Biz onun babasının nüfusunu kullandığını görmedik. Babasının arkasına saklanmadan, kürek çekerek hayatını kazandı" dedi.

KİMSENİN ARKASINDAN KONUŞMAK İSTEMİYORUM
Bizimkiler Dizisinin Yönetmeni Umur Bugay ise, "Hepinizden önce Selçuk'umu bir selamlayayım. 54 yılından bu yana arkadaşız. Bu diziden kim gittiyse ben arkasından konuştum. Kimsenin arkasından konuşmak istemiyorum. Çok üzücü oluyor. Umarım bundan sonra kalanlar, benim arkamdan konuşur. Pir Sultan Abdal Oyunu için gittiğimiz Tunceli'de Emniyet Müdürlüğü'nde dayak yedik. Orada bile vali çocuğuyum demedi. Dayağı yedik, oturduk aşağıya..." diye konuştu.

BİZİMKİLERİ SIK SIK ANALIM
Tiyatro Sanatçısı Ulvi Alacakaptan da, "Ben Selçuk ağabeyden sonraki kuşağım. Beni tiyatrocu yapan o zamanki tiyatro ortamıydı. Biz onlara imrendik. Ben Bizimkilerde oynamayan bir kaç oyuncudan biriydim. Ama ben hep, Bizimkilerden saydım kendimi. Bir insan ancak son defa anıldığı zaman gerçekten ölürmüş. Onun için bizimkileri sık sık analım, onları yaşatalım" ifadesini kullandı.

İŞÇİLERLE KAHVALTI YAPIYORDU
Tiyatro Sanatçısı Orhan Aydın da, "Selçuk Uluergüven yaşadığı tarihe tanıklık eden bir sanatçıydı. Birileri Dolmabahçe'de Başbakanla kahvaltıya giderken, gidemeyenler takla atarken, Selçuk Uluergüven o dönemde Ankara'da Tekel işçilerine destek verip, onlarla kahvaltı yapıyordu" dedi.

OĞLUNUN YANINA GÖMÜLECEK
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun taziye mesajının da okunduğu tören yapılan konuşmaların ardından duayla sona erdi. Selçuk Uluergüven'in cenazesi Cuma namazının ardından kılınacak cenaze namazı için Şakirin Camii'ne götürüldü. Uluergüven'in cenazesi 10 yıl önce üzerine sahne dekoru düşmesi sonucu vefat eden oğlu Eren Uluergüven'in Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabrinin yanına defnedildi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Gökyüzünde Özgürlük Molası' görücüye çıkyor
Alaçatılı Eczacı-Pilot Hakan Çetinkaya’nın hava fotoğraflarının yer aldığı ...
Vizyonda ödüllü filmler geçidi
Sinemaseverleri bu hafta üçü yerli olmak üzere yeni 7 film karşılayacak. ...
Yeşilçam kötü adamını kaybetti
Yeşilçam'ın 'kötü adamı' Süheyl Eğriboz 87 yaşında hayatını kaybetti.
 
Çok satan kitapların şifresi 'çözüldü'
Bilim insanları, çok satan kitapların sırrının klişelerden uzak durmak ...
Huban Öztürk’e gözyaşlarıyla veda…
Marmaris'te geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü ...
BAFTA adayları belli oldu
BAFTA ödülleri 2013 adayları açıklandı. 'Gravity' (Yerçekimi) aralarında ...
 
Büyük usta Orhan Kemal sineması ile anıldı
Türk edebiyatının usta ismi Orhan Kemal 100. yaşında etkinliklerle anlıyor. ...
SİYAD ödüllerine 9 aday
Sinema Yazarları Derneği'nin 46. Türk Sineması Ödülleri'nin bu yılki adayları ...
Huban’dan kara haber: 11 gün dayanabildi
Marmaris’te geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanıp, bitkisel hayata ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva