HABERLER>DÜNYADAN
17 Eylül 2016 Cumartesi - 11:40

'Cumhurbaşkanı Erdoğan ahtapotu durdurdu'

Eski Bosna Hersek İçişleri Bakanı Jusuf Pusina 15 Temmuz'a ilişkin "Aslında Cumhurbaşkanı Erdoğan o gece sadece darbe ile yetinmeyecek ve büyük olasılıkla Türkiye'yi bölecek bir ahtapotu durdurdu" dedi.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan ahtapotu durdurdu

Eski Bosna Hersek İçişleri Bakanı Jusuf Pusina, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, "Halk o gece sokağa çıkmasaydı, kaç kişinin öldürüleceğini, yaralanacağını, hapse atılacağını bir düşünün. Aslında Cumhurbaşkanı Erdoğan o gece sadece darbe ile yetinmeyecek ve büyük olasılıkla Türkiye'yi bölecek bir ahtapotu durdurdu" dedi.

Bir dönem Bosna Hersek'in İstanbul Başkonsolosu olarak da görev yapan Pusina, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye-Bosna Hersek ilişkilerini, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmelere ilişkin değerlendirmede bulundu. 

Türkiye'nin ekonomisi güçlü ve siyasi anlamda saygı duyulan, artık hakkında kararlar alınan değil, bizzat karar alma sürecine müdahil bir ülke haline geldiğini ifade eden Pusina, tüm bunların, güçlü ve birlik içinde bir Türkiye arzulamayan bazı kesimler için engel teşkil ettiğini söyledi. 

Pusina, bu kesimlerin Türkiye'deki ekonomik ve siyasi istikrarı durdurmak adına bazı hamleler yapma gereksinimi duyduğunu kaydederek, "Tüm faktörlerden biri de ülkedeki en küçük birimden en üst birime kadar örümcek ağı ören FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen idi. Bu örgüt, işi öngörüldüğü şekilde bitirecekti." diye konuştu.

'DARBECİLERİ ŞAŞIRTAN HAMLE'

Güvenlik konusundaki uzman kişilerin, Gülen'in "bu maceraya" yalnız giremeyeceğini iyi bildiğini belirten Pusina, örgütün darbe girişiminde birçok kurum ve kuruluşun, hatta bazı ülkelerin desteğini aldığını vurguladı. Pusina, Türkiye'deki seçilmiş hükümetin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, birkaç yıldır bu örgüte dair uyarılarda bulunduğunu anımsatarak, FETÖ'nün darbe girişimi gecesi de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halka yaptığı "sokağa çıkın" çağrısının, darbecileri şaşırtan, beklenmedik bir hamle olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine halkın o gece sokağa döküldüğünü hatırlatan Pusina, "Erdoğan o gece sadece bir lider ve otorite değil, aynı zamanda Türkiye'de barış isteyen bir vatansever olduğunu da gösterdi." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkı sokağa çağırarak, belki de Mısır'dakinden dahi daha kanlı sonuçlanabilecek bir süreci engellediğini söyleyen Pusina, şu ifadeleri kullandı: 

"O günlerde de bu darbe girişimin iyi organize olduğunu belirtmiştim. Darbe girişimine ordudan, bürokrasiden, polisten, muhalefet partilerinden dahil olanlar vardı. Aynı zamanda enformasyon olanakları, devlet kurumları, havalimanları, köprüler, garlar bloke edilmişti. Meclise saldırılmış, Cumhurbaşkanı Erdoğan öldürülmek istenmişti. Halk o gece sokağa çıkmasaydı, kaç kişinin öldürüleceğini, yaralanacağını, hapse atılacağını bir düşünün. Aslında Cumhurbaşkanı Erdoğan o gece sadece darbe ile yetinmeyecek ve büyük olasılıkla Türkiye'yi bölecek bir ahtapotu durdurdu. Aslında bu, üzerinde az konuşulan, tartışılan ve belki de konuşulmak istenmeyen mesele."

Mısır'daki darbenin tek bir generalin önderliğinde gerçekleşmesine rağmen çok sayıda insanın hayatını kaybettiğini veya hapse atıldığını anımsatan Pusina, Türkiye'deki darbe girişimine ise ordunun farklı birimlerinden çok sayıda generalin katılmış olmasına rağmen girişimin başarısız olduğunu kaydetti. 
Pusina, Türkiye'deki girişimin halkın sokağa inmesi sonucu engellendiğini belirterek, Türkiye'deki iktidarın ve muhalefetin birlikte darbeyi kınaması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı desteklemesiyle ülkede yeni bir demokrasi süreci mozaiği inşa edildiğini söyledi.

'GÜLEN'İN TÜRKİYE'DE YARGILANMASI KAÇINILMAZ'

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi konusunda ABD'nin Türkiye'nin talebini karşılamasını beklediğini dile getiren Pusina, "Gülen'in Türkiye'de yargılanması kaçınılmaz." ifadesini kullandı. Pusina, Fetullah Gülen'in terör örgütünün Türkiye genelinde dallanıp budaklandığını aktararak, bu örgütün Türkiye dışında da ağlarının bulunduğunun herkesçe bilindiğini söyledi. Gülen'in Türkiye'ye iadesinin, 15 Temmuz'da Türkiye'de yaşananlara karıştığının ya da doğrudan katıldığının kanıtı olduğunu vurgulayan Pusina, Türkiye ile ABD arasındaki teröristlerin iadesine ilişkin anlaşma göz önüne alındığında, ABD'nin Gülen'i iade etmemek için çok fazla şansı olmadığını kaydetti.

Pusina, her ne kadar Gülen'in iade edileceğini düşünse de bunun "bir gece olup bitecek bir iş olmadığını" ifade ederek, "Nihayetinde Gülen'in Türkiye'ye iade edileceği ve burada yargılanacağı kanaatindeyim." şeklinde konuştu.

 
FETÖ üyelerine namaza gitmeyi yasaklamış!
 
Ve KODA sezonu açıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'PYD karargahına ABD bayrağı'nda flaş gelişme
Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde terör örgütü PKK/PYD'nin ...
Rus Lider: ABD Erdoğan'ı devirmeye çalıştı!
Rusya Liberal Demokrat Partisi Lideri Vladimir Jirinovski, 15 Temmuz’daki ...
Medya devlerinden FBI'ya iPhone davası
ABD'li üç büyük basın kuruluşu, ABD Federal Soruşturma Bürosuna iPhone ...
 
Pentagon açıkladı: O IŞİD lideri öldürüldü
Pentagon, örgütün sözde enformasyon bakanı "Dr. Vail"in öldürüldüğünü duyurdu.
Ünlü oyuncunun korkunç sonu!
Brezilya'nın çok popüler 'Velho Chico' dizisinin başrol oyuncusu dizi ...
Pakistan'da camiye bombalı saldırı: 16 ölü
Pakistan'ın kuzeybatısındaki bir camiye düzenlenen bombalı saldırıda 16 ...
 
PYD karargahında ABD bayrakları hala yerinde!
Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde terör örgütü PYD/PKK'nın ...
Yunanistan'da kemer sıkma karşıtı gösteri
Yunanistan'da kemer sıkma politikalarını protesto eden grup, başkent Atina'daki ...
Trafik cezasına kızıp polise satırla saldırdı!
ABD'de aracına lastik kilidi takılmasına sinirlenen kişi tarafından satırla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva