HABERLER>POLİTİKA
31 Aralık 2017 Pazar - 13:57

'Buna kim itiraz ediyorsa darbecilerden farkı yoktur'

Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun KHK eleştirisine yönelik olarak ""Darbecileri emniyete teslim eden kahraman vatandaşları korumak için kanun çıkardık. Buna kim itiraz ediyorsa bizim için darbecilerden farkı yoktur" dedi.

 Buna kim itiraz ediyorsa darbecilerden farkı yoktur

Burdur'da konuşan Başbakan Binali Yıldırım'ın sözlerinin satır başları şöyle:

Memleketin meseleleriyle bir işleri yok. Onlar boş işlerle, laflarla vakit geçiriyorlar. İşleri güçleri AK Parti ne yaptıysa onu kötülemek, AK Parti ne dediyse tersini söylemek. Zaten Meclis’te temsilcileri de söyledi. 'Siz dünyanın en güzel işini de yapsanız. Biz beğenmeyiz kardeşim. Millet bize bunun için yetki verdi' diyorlar. İşte ana muhalefet partisinin siyaset anlayışını bundan daha iyi hiçbir şey özetleyemez.

Siyaset beyaza siyah demek değildir. Siyaset doğruları takdir etmek, yanlışları da tenkit etmektir. Ama maalesef bizim ana muhalefet partimiz henüz o siyasi ergenliğe ulaşamadı. Ama elbet bir gün olur.

'ÖNÜNE GELEN KONUŞUYOR'
Şimdi işleri güçleri gittikleri yerde Türkiye'nin aleyhine konuşuyorlar. Almanya'ya gitti Kılıçdaroğlu, şunu dedi, 'Türkiye'ye gelmeyin, güvenli değil' Böyle bir şey olabilir mi? Bırak siyasi parti başkanı, bir Türk vatandaşı memleketini yabancılara şikayet edebilir mi? Yakışır mı?

Son günlerde bir tartışma var. Önüne gelen konuşuyor. Ağzı olan konuşur. Neymiş? Biz bir düzenleme yapmışız vatandaşları korumaya almışız. Ne yapacaktık? Darbeye karşı alçakların karşısına hayatını koyan insanları siz niye buraya geldiniz de bu darbeyi önlediniz mi diyecektik?

Açık söylüyorum. Burdurluların güzel bir lafı var. 'Güttüğü üç keçi, ıslığı dağı taşı deldi geçti.' Bu Kılıçdaroğlu'nunki de tam buna benziyor.

'BİR DAHA DARBE OLURSA VATANDAŞ SOKAĞA ÇIKMASIN MI'
Neymiş efendim, darbeye direnen vatandaşları koruyan kanun çıkardınız... Ne var bunda? Bir daha darbe olursa vatandaşlar sokağa çıkmasın mı? Memlekete sahip çıkmasın mı? Kılıçdaroğlu şunu iyi öğrenmen lazım. Meclis'i bombalamak, hükümeti alaşağı etmek, kurumları ele geçirmek isteyenlere direnmek bir görevdir, bir meşru müdafaadır. Türk milleti de bunu en güzel şekilde yapmıştır.

Ne diyor? 'Komutanın emri tartışılmaz, şartsız yerine getirilir. Eğer komutanın emrini tartışmaya açarsanız orada askerlik bitmiştir.' Kılıçdaroğlu bu normal şartlarda olan bir şey. Darbe için geçerli değil. Kanunsuz emir veren o emir ülkeyi yıkmaya yönelikse ona karşı çıkan emre uyan değil o bir kahramandır. Bu zihniyet darbeci zihniyettir.

'BİZİM YAPTIĞIMIZ BU KAHRAMANLARI KORUMAKTIR'
Yine bu zihniyete göre o gece amirlerinin emrini dinlemeyerek vatandaşa kurşun atmayan asker suç işlemiş oluyor. Bunlara göre öyle. Niye? Emre itaatsizlik etti. Emir ne? 'Git vatandaşlı öldür, ateş et.' O da dedi ki kardeşim ben vatandaşıma silah çekmem, kurşun atmam. Senin emrin benim için yok hükmündedir. İşte bizim yaptığımız bu kahramanları korumaktır.

Bu mesele çok açık seçiktir. Hiç kimse sağa sola çekmesin. Kamu görevlileri için aynı düzenlemeyi yapmışız. Emniyet güçleri, askerler, kamu görevlileri için yapmışız. 1,5 yıl geçmiş aynı kelimelerle darbeye karşı koyan siviller, vatandaş için de yapmışız. Orada hemen patırtı kopuyor? 1,5 senedir neredeydiniz kardeşim? Kamu görevlisi yerine sivil vatandaş diyor. Hiçbir sorun yok, hiçbir belirsizlik yok, düzeltmeyi gerektirecek bir durum da yok.

Böylece akılları sıra vatandaş bir daha darbe işiyle falan hiç ilgilenmesin, karışmasın, darbecilerin ekmeğine yağ sürülsün. 81 milyon vatandaşımızın hukukuna sonuna kadar sahip çıkacağız, yağma yok.

AK Parti teşkilatları, AK gençler, AK kadınlar, Türkiye’nin birliğinin, beraberliğinin, kardeşliğinin güvencesidir. Bizim birliğimiz milletin birliğidir. Genel başkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde yol alarak milletin emanetine asla zarar getirtmeyeceğiz" (Hürriyet)

 
Urla oraya akın etti!
 
Trafik sigortasında yeni dönem: Yarın başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Dağ'dan İzmir'e 'yerli otomobil' için önemli mesajlar: Bir adım önde oluruz!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, yerli otomobilin parçalarının ...
Yeni yıl mesajı: Çok önemli gelişmeler bizi bekliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni yıl mesajında "Önümüzdeki yıl, gerek içerde, ...
CHP'li vekillerden Çeşme çıkarması
Çeşme ilçesine gelerek parti binasını ziyaret eden CHP'li 6 milletvekili, ...
 
CHP İzmir’de Yücel atağı: Güneye indi
İl Başkan Adayı Deniz Yücel, kararını açıklamasının ardından çalışmalara ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Dün asgari ücret açıklandı. Dün açıklanan asgari ...
MHP Lideri Bahçeli'den yeni yıl mesajı
MHP Lideri Bahçeli'nin yeni yıl mesajında öne çıkan başlık, sivillere ...
 
Gül'den AK Parti'den gelen eleştirilere yanıt!
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Twitter'dan AK Parti'den gelen eleştirilere yanıt verdi.
CHP İzmir'de gençler seçimi yaptı... Yeni başkan kim oldu?
CHP İzmir Gençlik Kolları yeni başkanını seçmek için sandık başına gitti. ...
CHP’li Gümrükçü’ye 20’nci yıl ödülü: Başarı için tüm birikime sahibiz
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü’ye 1923 ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva