HABERLER>POLİTİKA
10 Şubat 2013 Pazar - 11:58

'Başbakan'ın gizlenen 'Uçan saray'ı nihayet ortaya çıktı'

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Dr. Aytun Çıray daha önce alınıp alınmadığı yönünde önergeler verdiği Başbakan Erdoğan’a özel bir Airbus 330 uçağının nihayet ortaya çıktığını belirterek çok sert eleştirilerde bulundu.

 Başbakan ın gizlenen  Uçan saray ı nihayet ortaya çıktı

İZMİR - Aytun Çıray daha önce verdiği soru önergeleri üzerinden yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptığı zamları savunurken vatandaşlarımıza harcamalarını düşürmesi çağrısında bulunmuş ve şöyle demişti: “Kardeşim sigarayı içmezsin, olur biter. Alkolü daha az tüketirsin olur biter. Kalkıp da Porsche kullanacağına Fiat’a bin.”

Ben de vatandaşa tasarruf öneren Sayın Başbakan’ın aslında kendinin lüks içinde yüzdüğünü ve Hz. Ömer’in adaletine uygun davranmadığını Türk milletine göstermek için 20 Ocak 2012 ve 22 Mart 2012 tarihlerinde Sayın Başbakan tarafından yanıtlanması için soru önergeleri verdim. Bu önergelerimde Sayın Başbakan’a bir Airbus 330 alındığını ve bu uçak için devasa bir hangar yapıldığını belirterek;

·       
“Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün envanterinde bulunan TC-TUR çağrı isimli Airbus 330-243 model uçak ne zaman alınmıştır? Bu uçağın fiyatı, yolcu kapasitesi, menzili ve diğer ayırt edici özellikleri nelerdir?
·        Bu uçak şu anda nerededir? Başbakanın kullanması için VİP donanımı yapılmakta mıdır? Bu değişiklikler devletimize ne kadara mal olacaktır?
·        Sayın Başbakan’a ve devlet hizmetlerine alınan VİP uçağının alınmış olması neden milletimizden gizlenmek istenmektedir?
·        Sayın Başbakan vatandaşa tasarruf önerirken kendi rahatı için bu tür bir maliyeti milletimize ödetmeyi Hz. Ömer’in adaletine uygun bulup bulmadığını açıklayacak mıdır?” diye sordum.               
BOZDAĞ: “KAYITLARIMIZDA BÖYLE BİR UÇAK YOK”
Her iki soru önergeme de Başbakan adına cevap veren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Kayıtlarımızda Airbus firmasına ait A 330-200 model uçak siparişi verilmesiyle ilgili bir bilgi bulunmamaktadır,” dedi.

Halbuki o sırada yeni alınan “Uçan saray” Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün envanterine çoktan geçmişti ve Başbakan’a ait olduğu bilinen “TC-TUR Çağrı” isimli Airbus 330-243 benden, dolayısı ile milletten gizlenmişti.

DEVLET PARASI İLE BU KADAR LÜKS VE İHTİŞAM HARAMDIR
8 Şubat 2013 tarihinden itibaren medyada geniş yer bulan ve yalanlanmayan haberlere göre, Airbus A330 jet uçağının 2.5 yıl önce sipariş edildiği, liste satış fiyatının 200 milyon dolar ve maliyetinin, VIP tasarımı ve Başbakan’ın istediği özel dekorasyonlar ile 400 milyon dolara kadar çıkacağının tahmin edildiği yazıldı. Kısacası yalanlar ortaya çıktı ve uçak çuvala sığmadı.
Fakirliğin ve işsizliğin bu kadar çok olduğu ülkemizde siyasilerin Arap şeyhleri gibi lüks ve ihtişam içerisinde yaşaması haramdır.'

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
jülide 11 Şubat 2013 Pazartesi 01:07

sayın rus private sizin türkiyenin başbakanına laf etmeye hakınız yok meraklısı olduğunuz rusya hakkında yorum yapınız.

Yorumu oyla      11      6  
private35 10 Şubat 2013 Pazar 21:53

ödediği vergilerin hesabını sormaktan aciz biat kültürünün küçük bir parçası olan, kulluğu insanlara yapan arkadaşlar böyle haberlere olumlu yorum yapar.Bunu ekonomik büyüklükle açıklıyorsanız asgari ücretin 750 tl olmasını ve yıllık zam oranlarının %4 olmasınıda mak gerekir.İnsanlar arası ekonomik uçurum ekonomisi iyi yönetilen ülkelerde olmaz.

Yorumu oyla      12      5  
izmirli 10 Şubat 2013 Pazar 17:41

böyle başbakana uçan saray yakışır. ce ha pe liler kıskanmasın. abd başkanının olur da bizim neyimiz eksik... kedi ciğere erişemeyince mundar dermiş. ce ha pe liler artık bu kafayı değiştirsin.. büyük düşünün büyük... hele aytun vekil,pırıl pırıl bir doktor. geçmişi de ce ha pe li hiç değil... onların borusunu öttürüyor o kadar...

Yorumu oyla      12      11  
Öz Vatandaş 10 Şubat 2013 Pazar 16:24

Halkı ve emeklisi, çalışanı, esnafı inim inim inleyen bir başbakanın o uçağa binmesi işallah nasip olmaz. Memuruna ve emeklisine % 5 zammı verirken bütçe hazretleri müsait değil deyip elleri titreyenler o uçağa 400 mil. dolar nasıl veriyorlar vicdanları sızlamadan acaba. O nedenledir'ki binmeyi allah nasip etmesin!

Yorumu oyla      17      5  
private35 10 Şubat 2013 Pazar 15:58

bakan cocukları, tanıdık eş dost, akrabalar devletin müdürlük makamlarında.Bakan yardımcıları iş yapmaz altlarında son model audiler.Kiralık milyonluk lüks villar.Oğlanlara gemicik pırlanta dükkanları, aile boyu çoluk çocuk yurt dışı gezileri .Hepsi bizden kesilen vergilerle.

Yorumu oyla      17      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdoğan'dan BDP'ye: Denizi geçip derede boğulmayalım
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Kürt sorunu ve İmralı süreci konusunda yakınındaki ...
Susam: Elektrikte indirim halka değil şirketlere!
CHP’li Susam, ‘Elektrik Piyasası Kanunu’nun Türkiye’nin sorunlarına göre ...
AK Partili Dağ ‘sahaya indi’ iddialı konuştu!
Küçük Menderes Havzası’nı turlayan AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, ...
 
CHP İzmir’de sandık harekatı!
Yerel seçim çalışmalarında sandık örgütlenmesine ağırlık veren CHP İzmir ...
Moroğlu BMC işçileri için İzmir'e seslendi
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, iş bırakma eylemindeki BMC işçilerine ...
Erdoğan’ın hedefinde Kılıçdaroğlu ve Ricciardone
Erdoğan, Sosyalist Enternasyonel'de konuşan Kılıçdaroğlu'nu eleştirirken, ...
 
Kılıçdaroğlu’na ‘Küçük’ü ziyaret’ vizesi çıkmadı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, geçmiş olsun temennisini iletmek ...
Karabağ’a suç duyurusu ihraçla yüz yüze bıraktı!
Bayraklı’da Belediye Başkanı Hasan Karabağ hakkında savcılığa suç duyurusunda ...
‘Böcek’ komisyonuna İzmir’den iki vekil
Yasadışı dinlemeleri inceleme altına alacak Meclis Komisyonu’nda AK Parti’den ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP’nin ‘sancak gemisi’ bunları neden yaşıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onun adı artık: İklim Cehennemi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva