HABERLER>POLİTİKA
10 Şubat 2013 Pazar - 09:14

AK Partili Dağ ‘sahaya indi’ iddialı konuştu!

Küçük Menderes Havzası’nı turlayan AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, yerel seçimler için iddialı konuştu ve Bütünşehir Yasası’nı değerlendirdi. Seçimlerin ardından 19. kez gittiği Bayındır’da pazarı dolaşan, köfte pişiren ve tezgahta balık satan Dağ, “Başkan Kocaoğlu, yerel seçimlerden önce Torbalı’ya şantiye kurdu. Seçim bitter bitmez kaldırıp götürdüler. Şimdi bu durumun aynısını Tire, Bayındır, Ödemiş Bölgesi’nde yapıyorlar. Göstermelik çalışmalar sonuç vermeyecek. Boşuna heveslenmesinler seçimi biz alacağız” dedi.

AK Partili Dağ ‘sahaya indi’ iddialı konuştu!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Meclis İnsan Hakları Komisyonu, Cezaevleri İnceleme Komisyonu gibi önemli görevlerde çalışan son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği ile TBMM Böcek Komisyonu’na alınan AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, geçtiğimiz günlerde TBMM’de tartışmalı bir şekilde kabul edilen Bütünşehir Yasası’nı değerlendirdi. Tarım ve hayvancılık ile binlerce kişinin yaşadığı Küçük Menderes Ovası’nda bulunan ilçe ve köyleri ziyaret eden Milletvekili Dağ, yasa ile birlikte belediye sınırlarına dahil edilen yerlere hizmet geleceğini ifade etti. Bayındır İlçesi’nde kurulan pazarı dolaşan Dağ, balık satıcıları tarafından ilgiyle karşılandı. Bir ara Ödemiş Köftesi ile meşhur lokantada tezgahın başına geçen ve köfte pişiren Dağ, ardından köylerden pazara gelen kadınlar ile sohbet etti.

 
POZİTİF AYRIMCILIK YAPILMALI
Sadece Bayındır’a milletvekili seçildikten sonra 19 kez geldiğini anlatan Dağ, aynı turları Ödemiş, Tire, Beydağ gibi yerlere de yaptığını söyledi. Küçük Menderes’in en önemli geçim kaynağının tarım ve hayvancılık ürünleri olduğunu belirten Dağ, son yıllarda gelişen çiçek ve bitki üretiminin markalaşmaya doğru gittiğini anlattı. İstanbul, Ankara, Bolu ve birçok ilden yörede yetişen bitkilerin talep gördüğünü ifade ederken sorunların aslında hep aynı olduğunu dile getirdi. Dağ, “Burada yaşayan insanlar yıllardır ihmal edilmiş durumda. Konak’taki insanlar ile burada yaşayan vatandaşlarımızın talepleri aynı değil. Bunların yeniden gözden geçirilmesi arz-talep dengesinin yeniden planlanması lazım... Aslında, kenti yönetenlerin bundan sonra bölgeye biraz daha farklı bakması, pozitif ayrımcılık yapması gerekiyor. Buralara her geldiğimde ‘bölgemizin milletvekili’ diyorlar. Ben de bundan son derece mutlu oluyorum. Artık buraların yol, elektrik, okul, hastane gibi sorunları yok. Buraların en önemli sorunu geçimlerini sağladıkları tarım ve hayvancılık ile ilgili meseleler. Et ve süt fiyatları, yemin durumu, ürettiği, yetiştirdiği sebze ve meyvenin piyasa değeri bir üretici için çok önemli. Bunların hep birlikte planlanması gerekiyor” dedi.

ADAYLARI İYİ SEÇMELİYİZ
Havzada bulunan ilçelerin sosyolojik ve siyasi durumunu da değerlendiren Dağ, Kiraz İlçesi’nde belediye seçimlerini kaybetmelerine rağmen İl Genel Meclisi’nde önde olduklarını dile getirdi. Ödemiş ve Tire’nin köylerinde birinci parti olduklarını anlatan Dağ, Bayındır’ı yine alacaklarını tekrarladı. Beydağ’ın köyleri de dahil edildiğinde farklı sonuç geleceğini dile getiren Dağ, “ Selçuk ve Torbalı’nın yapısı biraz daha farklı. Köy sayısı ve oy kullanacak kişi sayısı artacağı için bölgenin genelindeki seçimler daha değişik veriler getirecektir. Burada bizim parti olarak yapmamız gereken en önemli şey iyi aday tespitidir. Bölgenin değerlerini, önceliklerini, ihtiyaçlarını bilen, bölge halkı tarafından ‘lider’ olarak kabul edilen kişiler belediye başkanı adayı gösterilmelidir” diye konuştu.
 


BÜYÜKŞEHİR YATIRIMA MECBUR
Bütünşehir Yasası ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin yeni bağlanan Tire, Ödemiş, Beydağ, Kiraz gibi uzak yerlerin en ücra köşelerine yatırım götürmek zorunda kalacağını anlatan Dağ, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yasa ile bütçesi daha da artacak. Şu anda şirketleri ile birlikte 6 milyar TL’lik bütçeye sahip bir kurum. Bunun yarısını yatırıma ayırsa 2-3 milyar TL eder. Biz bu miktarın yüzde 10’unu kırsala yatırım yapma zorunluluğu getirdik. Yani Büyükşehir, yasa ile kırsaldaki köylere, yollar, asfalt, arıtma gibi birçok konu için en az 300 milyon TL yatırım yapacak. Bu miktar kırsaldaki köyler için çok önemli ve büyük miktar. Daha önce belediye buralara beş kuruş yatırım yapamıyordu. İhtiyaçlar İl Genel Meclisi aracılığıyla İl Özel İdaresi bütçesinden sağlanıyordu. İl Özel İdaresi’nin toplam bütçesi zaten bir yıllık 150 milyon TL. Bunun yatırımlara ayrılan bölümü ise sadece 20 milyon TL… Yani eskiden kırsala 20 milyon TL ayrılırken şimdi 300 milyon TL ayrılacak. Belediye bu yatırım miktarını yapmakta mecbur. Yasa bunu şart koşuyor. Aradaki yatırım miktarı farkını düşünün. Yasa için ‘ülke bölünecek, vatan parçalanacak’ diyenler olumsuz açıdan bakan, halkın faydasına olanı görmek istemeyenler” dedi.

GÖSTERMELİK ŞANTİYE
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeni bağlanan yerlere yaptığı göstermelik turlara kimsenin inanmadığını anlatan Dağ, “Daha önce seçimlerden önce Torbalı Ayrancılar’a şantiye kurdular. Oradan bölgeyi takviye ettiler. Sonra seçimlerin hemen ardından kaldırdılar. Şimdi aynı taktiği yeni bağlanan yerlerde yapıyorlar. Bölgenin ziraat odaları, sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütleri bizim yanımızda. Sokaktaki vatandaş kimin samimi olup olmadığını çok iyi biliyor. Köy yollarını göstermelik asfaltlamak ile bu işler olmuyor. CHP çok da heveslenmesin. İzmir’de yerel seçimlerde büyük başarı elde edeceğiz. En güçlü olduğumuz bölgede seçimleri alırız” ifadelerini kullandı. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HAMZA DAĞI DESTEKLEYENLER 13 Şubat 2013 Çarşamba 13:40

Bayraklıdan bir çok dernek Hamza DAĞ'ı Belediye başkanı olarak beklemektedir. Nezaman telefon etsek hep kendisi ile görüşebilmişizdir. Koltuğu tam anlamıyla doldurabilecek bir liderdir. Derneklere bayraklıda ayrımcılık yapılmıştır. Bu yüzden dernekler bu yerel seçimlerde Hamza DAĞ'ı tercih edecektir. Genç dinamik çalışkan halkın elini sıkan biridir. İnş bayraklıya böyle biri aday olur. Farklı alacağına inanıyorum. Bayraklıya hizmetin gelecegini göreceğiz. Hayırlısı olsun diyelim.

Yorumu oyla      11      5  
bülent ışık 11 Şubat 2013 Pazartesi 11:01

09.34 AKP fakir fukaradan CHP ise maddi durumu iyi olan kişilerden oy alıyor demiş.Yanlış bir tesbit CHP maddi durumu iyi olan kesimlerden değil eğitim seviyesi yüksek olan kişilerden oy alıyor.Büyük inşaat firmaları ve taşeronlar kimi destekliyor acaba?

Yorumu oyla      15      8  
Bilal-İzmirli 11 Şubat 2013 Pazartesi 10:27

bilal gel sahiplenelim seni 11 Şubat 2013 Pazartesi 09:34..YORUMCUYA CEVAP..Arkadaşım ben CHP Üyesiyim fakat şekilci değilim ben yanı takım tutar gibi parti tutmam . kimler çalışana üretene CUMHURİYETE Demokrasiye emekliye TÜRK MİLLETİNE bir bütün olarak sahip çıkarsa benim yönüm odur.kimler bölücülük ırkçılık ve MEHMETÇİĞE kurşun sıkıp(dış düşmanla işbirliği) TÜRK Milletine pusu kurursa benim ebedi düşmanımdır.kişisel hiç bir beklentim yoktur Yurdum insanından ve DEVLETİMDEN.Sahipsiz Vatandaş.

Yorumu oyla      14      5  
bilal gel sahiplenelim seni 11 Şubat 2013 Pazartesi 09:34

akparti oylarını tamda senin dediğin işçi,emekli,fakir ve fukaralardan alıyor. senin partin cehepe ise maddi durumu iyi kişilerden alıyor. şimdi kıyaslama yapalım cehepe nin oy aldığı kesim akpartiye oy verirmi vermez neden bunlar işçi ve kesiminin üzerinden geçinenler,hayali ihracatçılar,bankalarda yüksek faizlere alışkın insanlar.belli bir yaşam sıtardında hep avanta para ile yaşamaya alışmış kişiler. akpartiye oy verenlerde gerçekten bir umut içinde bekliyen işte istedikleri umut AKPARTİ...

Yorumu oyla      12      9  
Bravo Vekili Doğru Tesbit 11 Şubat 2013 Pazartesi 09:33

Bölgenin değerlerini, önceliklerini, ihtiyaçlarını bilen, bölge halkı tarafından ‘lider’ olarak kabul edilen kişiler belediye başkanı adayı gösterilmelidir.

Yorumu oyla      14      7  
erdal kahraman 10 Şubat 2013 Pazar 19:41

sayın vekilim.ne güzel haberlerini alıyoruz...be mubarek,bayraklıdan doğan bu güneş gün gelecek tüm izmiri kaplayacak gibi geliyor bana.sende bir tüy var.ama bu tüyü ben ona şeytan tüyü demiyeceğim..merhamet ,asalet ve değerlerin bütünlediği asil bir varlık içinden yoğrulmuşsun.bilinmelidirki bu kadar artı seni gelecekte izmirde en büyük lider olmaya yol açacaktır.yolun açık önderin manevi değerlerin olsun sevgili kardeşim.yolundanız.yolundasın.yolunlayız.allah utandırmasın.

Yorumu oyla      21      16  
AK Partili Yorumcu 10 Şubat 2013 Pazar 18:25

Ne güzel Bir öyküdür Hamza Dağ'ın hikayesi. Allah Yolunu açık etsin. AK Parti'nin toplumsal hayatın kenarına itilmeye çalışanlarında yolunu açtığının örneği.

Yorumu oyla      20      15  
vatandaş 10 Şubat 2013 Pazar 18:15

hamza beyi severiz ama izmirde bazı insanlar var bazı ilçelerde yönetici görünen ama o sıfatların orada bulunması seçim bölgesinde onlarla gezmesi halk yanlış görüyor deniyorki bu insanlar hamza beye akpartiye izmire zarar verirler ve veriyorlarda bunlara dikkat etsin çok doğru söylemiş adayın çok önemi var insanlarla ilişkisi olmayan teşkilatlarla hiçmi hiç diyolokları olmayanları meclis üyesi yazarsan hamza beyi mahçup ederiz aman yanlış yapmayın inşaallah yapmazlar..

Yorumu oyla      21      10  
bucalı 10 Şubat 2013 Pazar 17:46

akp de tek beğendiğim isim hamza dağ'dır. ulaşılabilir olması, bir sıkıntı anında garibanın kendisi vasıtasıyla bir çok olayı çözebilmesi en büyük özelliği. umarım bir sonraki dönemde izmir milletvekilliği devam eder.

Yorumu oyla      22      14  
izmirli 10 Şubat 2013 Pazar 17:34

chp izmiri kurtarmış mı ki bütünşehirle gelen yeni ilçelere bakacak, televisyonlarda seyrediyoruz göl olmuş bir kent, su basan mahalleler, vatandaşın feryadına kulak tıkamiş belediyeler, alın size ce ha pe zihniyeti... atın oyları görün gününüzü...

Yorumu oyla      19      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’de sandık harekatı!
Yerel seçim çalışmalarında sandık örgütlenmesine ağırlık veren CHP İzmir ...
Moroğlu BMC işçileri için İzmir'e seslendi
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, iş bırakma eylemindeki BMC işçilerine ...
Erdoğan’ın hedefinde Kılıçdaroğlu ve Ricciardone
Erdoğan, Sosyalist Enternasyonel'de konuşan Kılıçdaroğlu'nu eleştirirken, ...
 
Kılıçdaroğlu’na ‘Küçük’ü ziyaret’ vizesi çıkmadı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, geçmiş olsun temennisini iletmek ...
Karabağ’a suç duyurusu ihraçla yüz yüze bıraktı!
Bayraklı’da Belediye Başkanı Hasan Karabağ hakkında savcılığa suç duyurusunda ...
‘Böcek’ komisyonuna İzmir’den iki vekil
Yasadışı dinlemeleri inceleme altına alacak Meclis Komisyonu’nda AK Parti’den ...
 
CHP ‘göçmenler’le buluştu: Yüksel’den çarpıcı mesajlar
Makedon göçmenlerini tek çatı altında toplamak için oluşturulan Makedon ...
Yüksel Bakan Avcı’ya ‘Seferihisar’daki fatura krizi’ni sordu
CHP İzmir Milletvekili, AK Parti İlçe Başkanlığı’nın yemek faturasını ...
Denizli’den Karaburun müjdesi: Mutlu son yakın!
İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Karaburun Yarımadasının Özel Çevre ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva