HABERLER>POLİTİKA
9 Şubat 2013 Cumartesi - 17:06

Moroğlu BMC işçileri için İzmir'e seslendi

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, iş bırakma eylemindeki BMC işçilerine destek ziyaretinde, “kişiye özel yasa” çıkaran iktidarı ve ilgili bakanlarını, Türk Sanayisi’nin önemli markası BMC’nin sorunlarına duyarlı davranıp atılması gerekli adımları atmaya çağırdı. Moroğlu, “İzmir de tüm dinamikleriyle; yerel yöneticileri, siyasi partileri, sanayi ve ticaret odaları, işadamları dernekleri, emek örgütleriyle, sadece işçileri için değil tüm kent için bir değer olan BMC’nin sorunlarına sahip çıkmalıdır. İzmir’in BMC’ye desteği, sağanak olmalıdır” dedi.

Moroğlu BMC işçileri için İzmir e seslendi

İZMİR - CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Mustafa Moroğlu, Bornova Pınarbaşı’ndaki BMC Fabrikası’nda maaş alacaklarıyla ilgili iş bırakma eylemi yapıp direniş çadırı kuran işçilere destek ziyaretinde bulundu.
 
Türk Metal Sendikası 1 No’lu Şube Başkanı Halil İbrahim Tosun tarafından karşılanan Moroğlu, önce fabrika girişindeki direniş çadırında işçilerle görüştü. Sendika Başkanı Tosun, BMC’nin milli servet olduğunu ve holding patronunun şirketi başıboş hale getirdiğini savunarak, “Belirsizlik, işçilerimizi ve ailelerini aşsız bıraktı. Muhatap alacak bir yönetici bile bulamaz hale geldik. Sorunlarımızı, çözüm taleplerimizi ve BMC’nin İzmir’in önemli bir gündemi olduğunu haykırmak için büyük bir eylem gerçekleştireceğiz” dedi.
 
“KİŞİYE ÖZEL YASA YAPANLAR BMC’Yİ ÖZEL GÖRMELİDİR”
Fabrika yemekhanesinde işçilere seslenen CHP’li Moroğlu, “Haklı eyleminizin ve aylardır süren işinize, ekmeğinize sahip çıkma mücadelenizin yanındayız” dedi. Mustafa Moroğlu, TBMM’de BMC işçilerinin taleplerinin, BMC’nin geleceği ile ilgili sorunların partiler üstü bir bakış açısıyla gündeme getirilmesi için çaba göstermeye devam edeceği sözünü verdi. Bakanları ve iktidarı göreve çağıran Moroğlu, “Bir tek kişi için yasal düzenlemeler yapan iktidar, BMC gibi binlerce insanın ekmek kapısı ve Türk Sanayisi’nin örnek markası bir kurum için de gerekli düzenlemeler yapmaktan çekinmemeli. İzmir’in tüm milletvekilleri, yerel yöneticileri, sanayi, ticaret odası, borsası, işadamları dernekleri, emek örgütleri, sivil toplum kuruluşları; BMC’nin geleceğine sahip çıkmak için sorumluluk almalı ve ortak duruş sergilemelidir” dedi.

 
TÜRKİYE’NİN İLK 500 SANAYİ KURULUŞU ARASINDA 78. SIRADA
2500 kişiye doğrudan, 20 bini aşkın kişiye ise yan sanayilerde dolaylı iş sağlayan İzmir sanayisinin dinamosu BMC Fabrikası, Milli Savunma Bakanlığı ile 2009 yılında imzaladığı sözleşme ile 300 milyon Avroluk bin 859 adet taktik tekerlekli araç ile mayına karşı korumalı zırhlı araçları üretip 2.5 yıl içinde teslim edecekti. Şirket, 2012 yılında mali sıkıntıya girdi. Savunma Sanayi müsteşarlığının üretimdeki gecikmeler nedeniyle 7 milyon Avro ceza kestiği şirket, 150 adet kirpi daha üreterek Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim etmek zorunda. 2011 yılında Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında, 78’inci sırada yer alan BMC Sanayi ve Ticaret A.Ş.; sağladığı banka kredisiyle işçi alacaklarını toplu olarak ödedi. Mayına karşı koruma zırhlı araç kirpinin üretilmesi için yeniden düğmeye basıldı. Ocak ayı ortasında üretimi bırakan işçilere verilen “alacaklarının düzenli şekilde ödeneceği” sözüne yine uyulmayınca, Şubat başında üretim durdu. “İş bırakma” eylemi başlatan işçiler, sorunlarına çözüm getirecek muhatap bulamamaktan yakınıyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan’ın hedefinde Kılıçdaroğlu ve Ricciardone
Erdoğan, Sosyalist Enternasyonel'de konuşan Kılıçdaroğlu'nu eleştirirken, ...
Kılıçdaroğlu’na ‘Küçük’ü ziyaret’ vizesi çıkmadı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, geçmiş olsun temennisini iletmek ...
Karabağ’a suç duyurusu ihraçla yüz yüze bıraktı!
Bayraklı’da Belediye Başkanı Hasan Karabağ hakkında savcılığa suç duyurusunda ...
 
‘Böcek’ komisyonuna İzmir’den iki vekil
Yasadışı dinlemeleri inceleme altına alacak Meclis Komisyonu’nda AK Parti’den ...
CHP ‘göçmenler’le buluştu: Yüksel’den çarpıcı mesajlar
Makedon göçmenlerini tek çatı altında toplamak için oluşturulan Makedon ...
Yüksel Bakan Avcı’ya ‘Seferihisar’daki fatura krizi’ni sordu
CHP İzmir Milletvekili, AK Parti İlçe Başkanlığı’nın yemek faturasını ...
 
Denizli’den Karaburun müjdesi: Mutlu son yakın!
İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Karaburun Yarımadasının Özel Çevre ...
CHP’de seçim için ‘Obama’ taktiği!
Belediye başkanları toplantısında ABD Başkanı Obama ve Fransa lideri Hollande ...
CHP’li Güven’den HES tepkisi
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, HES'leri mercek altına aldı. ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva