HABERLER>GÜNCEL
2 Ağustos 2015 Pazar - 14:50

'Öteki kadın' tazminatı Yargıtay’dan döndü!

İzmir'de yaşayan bir çocuk annesi ev hanımı Saide Gözen, eşi Ali T.'den, kendisini başka bir kadınla aldattığı gerekçesiyle 5 yıl önce boşandı. Saide Gözen, evliliğinin bitmesine neden olan Nazan T.'ye karşı 30 bin lira maddi ve manevi tazminat istemiyle açtığı davada mahkeme yasal faizi hariç 5 bin lira tazminata hükmetti. Yargıtay 4'üncü Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı bozdu. Dava önümüzdeki günlerde tekrar görülecek.

 Öteki kadın  tazminatı Yargıtay’dan döndü!

İnşaat mühendisi 55 yaşındaki Ali T. 23 yıl önce 49 yaşındaki Saide Gözen ile evlendi ve bu evliliklerinden bir çocukları oldui. İddiaya göre Saide Gözen, kendisini başka kadınla aldattığı iddiasıyla eşi Ali T.'den boşanmak için 2010 yılında Karşıyaka 3'üncü Aile Mahkemesi'nde dava açtı. Mahkeme Ali T.'yi ağır kusurlu bulup tarafların boşanmasına karar verdi.
 
Boşanma kararı Yargıtay tarafından da onanıp kesinleşti. Ali T., boşanma kararı kesinleşince bir belediyede çalışan 40 yaşındaki Nazan T. ile evlenip bir çocuk sahibi oldu.
 
ÖTEKİ KADINA TAZMİNAT DAVASI AÇTI
Saide Gözen, evliyken eşiyle birlikte olup yuvasının yıkılmasına neden olduğu iddisıyla Nazan T.'ye, karşı avukatı Bediha Işıl Değerli aracılığıyla 'kişilik haklarına zarar verdiği' gerekçesiyle 20 bini maddi, 10 bini manevi toplam 30 bin lira tazminat istemiyle Karşıyaka 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı. Gözen dava dilekçesinde, Nazan T.'nin evli olduğunu bildiği halde eşi Ali T. ile birlikte olduğunu, sosyal paylaşım sitesinde fotoğraf ve mesajlar yayınladığını, bu durumun boşanmaya neden olduğunu belirtip tazminat istedi.

Nazan T.'in avukatı Birsen Özkan ise mahkemeye verdiği cevap dilekçesinde, "Davacının iddiaları asılsızdır. Boşanma davası kesinleştikten sonra müvekkilim evlendi. Davacı bu durumu hazmedemediği için davayı açtı. Ali T. ile evliyken aralarında geçimsizlik vardı. Boşanma ile birlikte davalıya 30 bin lira tazminat ödendi. Bu davanın reddine karar verilsin" dedi.

'MANEN YARALANMA'
Davanın görüldüğü Karşıyaka 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi hakimi Emine Halman Çetin, 2013 yılında verdiği kararda, Saime Gözen'in 'manen yaralanmasına' neden olduğu gerekçesiyle Nazan T.'nin Ali T. ile ilişkisinin başladığı belirlenen tarih olan 2008 yılından itibaren yasal faizi hariç 5 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi. Karar temyize gitti.

YARGITAY OY ÇOKLUĞUYLA BOZDU
Temyiz istemini değerlendiren Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, daha önce benzer konuda verdiği kararın aksine, 'Resmi nikahlı eşi olduğunu bildiği halde evlilik dışı ilişki yaşayan kadının, resmi nikahlı eşe manevi tazminat ödememesi' yönünde karar verip, yerel mahkemenin kararını bozdu. Yerel mahkemenin kararını bozan daire, oy çokluğuyla "Nazan T.'nin evlilik birliğinin tarafı olmadığından, fiilinin haksız fiil olarak nitelendirilemeyeceğine ve tazminatı gerektirir bir durum olmadığına" hükmetti.

Bozma kararının ardından dava, Karşıyaka 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde tekrar görülecek. Saime Gözen'in avukatı Bediha Işıl Değerli, yerel mahkemenin bozma kararına uyması durumunda, davayı Yargıtay Genel Kurulu'na taşıyacaklarını belirtti.

YARGITAY'IN BOZMA KARARI GEREKÇESİ
Geçmişte evli erkekle ilişkiye giren bazı kadınların tazminat ödemesi yönünde kararlar verilirken, 4'üncü Hukuk Dairesi'nun bu davadaki gerekçeli kararı özetle şöyle: "Davalının doğrudan davacının bedensel veya ruhsal bütünlüğüne yönelik hukuka aykırı bir fiilde bulunduğundan söz edilemez. Türk Medeni Kanunu'nda yükümlülüğünü ihlal eden eşin eylemini birlikte gerçekleştirdiği kişiler yönünden herhangi bir düzenleme getirilmemiştir. Davalı zararın meydana gelmesinde asli olarak sorumlu tutulamaz. Ayrıca haksız fiil sorumluluğunu, geniş ve belirsiz bir kavram olan sadakat yükümlülüğünü ihlal etmeye iştirak çerçevesinde değerlendirmek, bu sorumluluğu belirsiz hale getirecektir. Bu nedenlerle, davalının eylemi, davacının kişilik değerlerine saldırı oluşturacak nitelikte bir eylem olarak kabul edilemez."
 

 
İzmir'de korkunç son: Uyuduğu terastan düştü
 
İzmirli halıcıların 'Overlokçu geldi hanım' isyanı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
3 Ağustos 2015 Pazartesi 09:40

Yargıtaydakilerde 4'e kadar kadın mübah deyip bu tip kararlar alıyorlar belli. Türkiyede Yargı yoktur. Bunlar kim Allahaşkına? Biatçı kültüre sahip yargıtay üyesimi olur? Hepsini atın meslekten.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de korkunç son: Uyuduğu terastan düştü
İzmir'in Bornova İlçesi'nde, uyuduğu iki katlı evin terasından beton zemine ...
Çaresiz anneden 'oğlumu kurtarın' feryadı!
İzmir'de, 15 aydır lösemi tedavisi gören 19 yaşındaki Erol Karayaz'a Türkiye ...
İzmir'de dehşet gecesi: Arkadaşına kurşun yağdırdı
Ödemiş’te çiftçilik yapan 27 yaşındaki Mehmet Avcı, arkadaşı 24 yaşındaki ...
 
İzmir'de yaprak kımıldamıyor: Yanıyoruz!
İzmir'de kavurucu yaz sıcakları nemle birleşince edata nefes almayı imkansız ...
İzmir'de kaçış üssü oldu: Kalıcı değiliz hedef Avrupa!
İzmir’in tarihi semti Basmane, uzun zamandır Suriyelilerle kaynıyordu. ...
Denizin ortasında kaldılar, valilik 'sonra kurtarırız' dedi
Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, piknik yapmak için gittikleri kayalıklarda ...
 
Kadınlardan 'Barış için ses çıkarıyoruz' eylemi
İzmir'de, 'Barış İçin Kadın Girişimi' platformu üyesi bir grup kadın 'Bombalar ...
İzmir'de motosiklet sürücüsünün feci sonu
İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde, şerit ihlali yaptığı iddia edilen kasksız ...
Mardin'de mayınlı saldırı: 1 şehit 8 yaralı
Mardin'in Midyat ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lıların ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva