<
1
2
3
4
5
>
 
Haftaya hafif bir başlangıç yapmak isteyenler için nefis yemek tarifleri

Ortadoğu mutfağının en meşhur lezzeti falafeli çok seviyor ama yağda kızardığı için yemekten çekiniyor olabilirsiniz. Size güzel bir haberim var. Nefis falafel yağda kızartmadan da pişirilebilir. İşte protein deposu nohutla yapabileceğiniz ve gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz fırında yağsız falafel tarifi.
Fırında susamlı falafel

Malzemeler

1 su bardağı haşlanmış nohut

Yarım demet maydanoz

1 orta boy soğan

1 diş sarımsak

1 çay kaşığı kimyon

Yarım çay kaşığı karabiber

Pul biber

Tuz

Sosu için:

1 yemek kaşığı tahin

2 yemek kaşığı yoğurt

Yarım limonun suyu

Hazırlanışı
Haşlanmış nohut, maydanoz, soğan, sarımsak, kimyon, karabiber, pul biber ve tuzu mutfak robotu veya blender'da karıştırın. Blender kullanacaksanız soğanları, sarımsağı önce rendelerseniz daha iyi bir karışım elde edersiniz. Hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak bunları top veya köfte haline getirin. Şekil verip sonra da susama buladığınız falafelleri fırın tepsisine dizin. Tepsiye yağlı kağıt sererseniz piştikten sonra falafellerin tabanı yapışmaz ve tepsiden alırken şekli bozulmaz. Daha sonra önceden ısıttığınız 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Falafeller piştikten sonra yanında tahin, yoğurt ve limon suyunu karıştırarak hazırladığınız sosuyla servis yapın.

BENZER GALERİLER
 
 
 
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva