HABERLER>POLİTİKA
27 Mart 2024 Çarşamba - 13:42

İYİ Partili Dervişoğlu, İzmir'de CHP'yi hedef aldı: Bunun adı ya hizmetsizliğin itirafı ya da ihanet!

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, CHP'nin Millet İttifakı şemsiyesi altında seçilenler de dahil olmak üzere 21 belediye başkanının yerine İzmir'de yeni adaylar gösterilmesini "belediye başkanlarının hizmetlerinin yok sayılması suretiyle seçime aday gösterilmeyerek uzak tutulmaları ayrı bir hesabın işareti. CHP ya İzmir iyi yönetemediğini itiraf etmiştir ya da parti içi meseleler, dengeler yüzünden İzmir'in iradesine ihanet etmiştir. İzmir halkı bu oyunu oylarıyla bozacaktır" diyerek yorumladı.

İYİ Partili Dervişoğlu, İzmir de CHP yi hedef aldı: Bunun adı ya hizmetsizliğin itirafı ya da ihanet!

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Yerel seçim atmosferi olmadığını belirten Dervişoğlu, "Vatandaş, sanki siyasi partiler ve liderlerinin yarışı varmış gibi hissediyor. Oysa yerel seçimler karakteristik özellikleri itibarıyla diğer seçimlerden farklı. Bu seçimde ne cumhurbaşkanını ne milletvekillerini seçeceğiz. Seçimde kendi yaşadıkları yere hizmet edebilecek adayların yarışını izleyeceğiz. Adayların projeleri, liyakatleri ön plana çıkacak ve bulundukları kentlere en iyi hizmeti kim yapacak yarışından sonra vatandaşın oy kullanma tercihi belirlenecek" dedi.

İzmir'deki seçim yarışında İYİ Parti'nin de olduğuna dikkati çeken Dervişoğlu, "İYİ Parti'nin adayları, bu yarışta iddialıdır. İzmir'deki seçimler 3 siyasi partinin arasında; İYİ Parti, CHP ve AK Parti arasında geçiyor. Bizim seçime müstakil olarak girmemiz CHP'li çevrelerde rahatsızlık yarattı. Dolayısıyla sanki bizim seçmenimiz kendi partisine oy verirse, başka bir partiye kazandıracak ya da kaybettirecek gibi bir hissiyat yaratmaya çalışıyorlar. Bütün siyasi partilerin oylarına talibiz" diye konuştu.

'CHP, İZMİR'İN İRADESİNE İHANET ETMİŞTİR'
Dervişoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in İzmir'deki çalışmalarına ilişkin, "Bu zamana kadar 4 defa geldi. Bir kere daha gelecekmiş. Bana sorarsanız; buradan hiç ayrılmaması gerekiyordu. CHP bizi eleştiriyor ama kendisine bakmalı. Çünkü ellerinde bulunan büyükşehir belediyesi dahil 24 belediyenin 21'inde aday değişikliğine gittiler. Siz bir yerde büyükşehir dahil 24 belediyeye sahipken, bu 24 belediyenin 21'inin adayını değiştiriyorsanız; İzmir'e doğru hizmet yapmadığınızı örtülü biçimde itiraf etmiş oldunuz. Biliyoruz ki bazı belediye başkanları bilgileri, birikimleri, tecrübeleri ve kabiliyetleri nispetinde İzmir'in ilçelerine güzel hizmetlerde bulundu. Bu belediye başkanlarının hizmetlerinin yok sayılması suretiyle seçime aday gösterilmeyerek uzak tutulmaları ayrı bir hesabın işareti. CHP ya İzmir iyi yönetemediğini itiraf etmiştir ya da parti içi meseleler, dengeler yüzünden İzmir'in iradesine ihanet etmiştir. İzmir halkı bu oyunu oylarıyla bozacaktır" dedi.

'ŞU ZAMANA KADAR ÖĞRETMEN ATAMALARI YAPILMADI'
Partiler arasında oluşan atışmaların vatandaşın gerçek gündemini gölgelediğini dile getiren Dervişoğlu, "İYİ Parti olarak çıktığımız yolculukta vatandaşın sorunlarını dinliyoruz, o sorunları güncel hale getirmek amacıyla genel başkanımız Meral Akşener'in ağzından kamuoyuyla, çözüm öneriyle birlikte paylaşıyoruz. Bu yıl, 'Emekli Yılı' ilan edildi ama emekliler perişan halde. Yerel seçim kampanyalarında emeklilerden bahseden yok. Genel başkanımız gittiği her ilde emekli maaşların artırılmasını, asgari ücretin altında emekli maaşının bulunmamasını gerektiğini, bayram ikramiyesinin asgari 7 bin lira olması gerektiğini ve emeklilere seyyanen 11 bin lira zam yapılması gerektiğini her yerde vurguluyor. Asıl çözmemiz gereken problemleri öteleyerek seçim rekabetine kendimizi kaptırırsak, milletimize sorumluluklarımızı ihmal etmiş oluruz. Atanamayan öğretmenler meselesi var. Genel seçimlerde bütün siyasi partiler millete söz vermişti. 100 bin öğretmenin atamasının yapılmasının gerektiğini söylemişlerdi. Şu zamana kadar bu atamalar gerçekleşmedi. Hükümeti, seçimlerden önce bu atamaların gerçekleştirilmesi için vaziyet almaya davet ediyoruz. Bütün siyasi partiler mülakatın kaldıracağına dair millete taahhütte bulundu. O yönde atılmış adım yok. Haksızlığa sebep olan uygulamamanın kaldırılması için hükümete sesleniyorum" diye konuştu.

'İZMİR YARIŞINDA BİZ DE VARIZ'
Dervişoğlu, şöyle devam etti: "İzmir, iki partinin yarış alanı değil; bu yarışta biz de varız. Hiçbir partinin adayı incitmek niyetinde değilim ama AK Parti ile CHP'nin adayları ile kendi adayımız Ümit Özlale'yi mukayese ettiğimizde kariyeri, bilgisi, projeleri, enerjisi yönüyle diğer adaylarla mukayeseye kabil olmadığını ifade etmek isterim. İzmir, kendini siyasi kutuplaşmadan kurtaracak en doğru adayı, büyükşehirde ve ilçelerde tercih etme ferasetini sergileyecektir. 4 gün sonra seçim var. Pazar günü sandıklara gideceğiz. İzmir halkı iradesini sandığa yansımak suretiyle İYİ Parti ve adaylarına gösterdiği teveccühü siyasi tarihimize şerh edecektir. Sonuç ne olursa olsun bütün adaylara başarılar diliyorum. Hepsi İzmir'in evlatları ama İzmir halkı liyakati, projeleri önemseyecek, kendini kutuplaşma rüzgarına teslim etmeyecektir."(DHA)

 
Fabrika alev alev yandı: 4 kişi hastanelik oldu!
 
İzmir'in turizm cennetinde bayram umudu!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
selami 28 Mart 2024 Perşembe 09:58

3 daire başkanı var halen snenin önerdiğin görevdeler...

Yorumu oyla      0      0  
28 Mart 2024 Perşembe 00:22

sana ne verdiler hayırdır, muhalefete muhalefet yapmak nedir, akp ülkeyi perişan etti tek laf etmedin

Yorumu oyla      1      1  
Girit'li... 27 Mart 2024 Çarşamba 23:13

Sayın Dervişoğlu Altılı masayı terkettiğinizden bu yana çok oy kaybettiniz yanlış yaptınız, bunun sonucunu da seçimlerde göreceksiniz...

Yorumu oyla      3      0  
27 Mart 2024 Çarşamba 21:11

Her fırsatta İmamoğlu-Yavaş'a sizin partinin genel başkanı sallamiyor mu?

Yorumu oyla      4      0  
İz 27 Mart 2024 Çarşamba 19:00

AH Kılıçtaroğlu, bak senin yüzünden izmirde CHP ye oy veriyoruz diye bize kimleri izmiri temsil etsin diye milletvekili seçtirdin GÖR ! Adam CHP düşmanı. AKP adayını hemde destekliyor. Kılıçtaroğlu sen bunun vebalini ödemelisin.

Yorumu oyla      7      0  
27 Mart 2024 Çarşamba 16:34

3.MC HAZIRLIĞI

Yorumu oyla      3      0  
mustafa 27 Mart 2024 Çarşamba 15:00

Siyasi meftah olacaksınız 31 mart sonrası.Size oy vermiş birisi olarak yazıyorum bunu malesef.

Yorumu oyla      10      2  
tt 27 Mart 2024 Çarşamba 14:59

"İyi Parti" iyice zıvanadan çıktı... Ne yaptığı ve ne dediği artık belli değil.

Yorumu oyla      12      1  
27 Mart 2024 Çarşamba 14:01

O kadar çok halt yedi ki bu chp. Artık ne yaptığını kendi de bilmiyor.

Yorumu oyla      4      11  
gültepeli 27 Mart 2024 Çarşamba 14:01

sayın dervişoğlu kazanamayacağınız yerlerde aday çıkararak AKP nin değirmenine su taşıyorsunuz bunun karşılığını seçimlerde alacaksınız

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Karşıyaka adayı Ünsal: Atıl alanlarda yepyeni parklar yaratacağız
Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka Belediye Başkan Adayı B. Yıldız Ünsal, ...
CHP adayı Tugay’dan Dağ’a çağrı: Mal varlığını açıkla!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, ...
Cumhur İttifakı adayı Kırkpınar'dan yerinde dönüşüm sözü!
Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başka Adayı Bilal Kırkpınar, hane ziyaretleri ...
 
CHP adayı Tugay, mezun olduğu lisede konuştu: İzmir'de iz bırakacağım
Mezun olduğu İnönü Lisesi mezunları ile bir araya gelen Halk Partisi İzmir ...
Cumhur’un adayı Dağ'dan 'Alsancak İskelesi' çıkışına yanıt: Özgür Özel'in cehaleti ortada!
Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, ...
MHP'li Osmanağaoğlu: 31 Mart İzmir için milat olacak!
MHP Genel Sekreter Yardımcısı, İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu Ege ...
 
AK Partili İnan'dan 31 Mart çıkışı: İzmir AK belediyecilikle tanışacak!
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir ...
CHP adayı Çiçek'ten eğitime tam destek
Cumhuriyet Halk Partisi Menderes Belediye Başkan Adayı İlkay Çiçek, Menderes’e ...
AK Partili Kasapoğlu'ndan sosyal belediyecilik makalesi: En nitelikli hizmetler alınacak!
Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva