HABERLER>POLİTİKA
27 Mart 2024 Çarşamba - 23:17

İYİ Parti adayı Özlale: Cemil Bey, Tunç Bey'den daha zayıf bir aday!

İYİ Parti İzmir adayı Ümit Özlale dikkat çeken bir açıklamada bulunarak "Benim karşımda Tunç Bey belediye adayı olsaydı yarış daha zorlu geçerdi. Cemil Bey, Tunç Bey'den daha zayıf bir aday. Tunç Bey, Cemil Bey'den çok daha iyidir." dedi.

İYİ Parti adayı Özlale: Cemil Bey, Tunç Bey den daha zayıf bir aday!

İYİ Parti İzmir adayı Ümit Özlale CNN Türk'te Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında projelerini açıkladı.

Özlale'nin açıklamaları özetle şöyle:

Bu işe çıkarken erken açıklanmamım birkaç gerekçesi vardı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olmak çok istiyordum. İkincisi İYİ Parti'nin bütçesi belli. İYİ Parti'nin tek kaynağı insan kaynağı. Bu işe erken çıkmamızın kazanmamız için tek yol olduğunu düşününlerdenim. Eğitimde fırsat eşitliğine çok inanan birisiyim. Ben orada belediye başkanı olduğum zaman derslerinden geri kalmayacaklar. Bizim seçim ofislerinden gidip eğitim kartı alabilirler.

"İZMİR POTANSİYELİNİN ALTINDA KALIYOR"
İzmir'in potansiyelinin çok altında kaldığını üzülerek görüyorum. İzmir'de büyüdüm İzmir'in okullarına gittim. İzmir'in eksikleriyle başlayalım. Şehirdeki bütün paydaşların masaya oturduğu İzmir Kalkınma Planı yok. Bunlar bir masada oturup İzmir'in stratejik planını çıkaramamışlar.

"İZMİR'DE MÜZE YOK"
Ben işçi bir anne babanın çocuğu olarak dünyaya geldim. İzmir, İstanbul kadar köklü tarihe sahip bir yer. Yurt dışından birisi İstanbul'a gelse kaç günde gezdirirsiniz? İzmir'e gelse en fazla 2 gün gezdirirsiniz. Şehrin merkezinde gezebileceğiniz gün sayısı 2 ya da 3'tür. Burada hep turizm dediğiniz zaman güneş deniz kum. Sizler dünyanın en eski ve en büyük açık hava çarşılarından bir tanesini kültür merkezine açsanız İzmir bütün sorunlarını halleder. İzmir'de müze yok. Binlerce kitap depolarda bekliyor. Binlerce tarihi eser depolarda bekliyor. İzmir kadar köklü tarihe sahip, şehrin merkezinde Ege Medeniyetleri Müzesi yok. Ben yapacağım.

Urla Yarımadası'na gittiğiniz zaman gastronomi turizmi getirmeniz gerekiyor. İzmir'i nasıl tanımlarsanız yüzyıllardan beri liman kent. Denize kıyısı olan şehirlerde balıkhalleri şehrin cazibe merkezlerinden birisidir. İzmir'in balıkhali Buca'da. Sahilde değil. İzmir'i tarihi ve kültürüyle iktisadi zenginliğiyle tekrarda buluşturacak belediye başkanı vizyonuna ihtiyaç var.

İzmir'de bence pozitif bir belediye başkanlığı seçimi gidiyor. Hiçbir taraf birbirini rencide edici sözler söylemiyor. Bir tek CHP Genel başkanı rencide edici sözler söyleyip, gidiyor. Hamza Bey ile bir toplantıda Kınık'ta halk pazarında karşılaştık. 2 tane adaya açık çağrıda bulundum. Cemil Bey gelmedi Hamza Bey, Cemil Bey gelirse gelirim dedi. İzmir'in belediye başkan adaylarıyla buluşturabilecek açık oturum gerçekleşmedi.

İZMİR DEMOKRASİNİN KALESİDİR
İzmir CHP'nin kalesi değildir. İzmir demokrasinin kalesidir. Muhalefetin kalesidir. Sadece CHP'nin değil hiçbir partinin kalesi olduğunu düşünmüyorum. CHP İzmir'de her girdiği seçimde kazanır diye bir şey yok. Kale benzetmesine de şiddetle karşı çıkıyorum. İzmir'de benim bilmediğim mahalle, sokak yoktur. Belediye başkanlığı seçimlerini merakla bekliyoruz.

Şu ana kadar AK Parti karşıtlığı üzerinden yerel seçimleri bile ideolojik tabana oturtan bir CHP görüyorum. Belediyecilik anlayışında da şikayet görüyorsunuz. 6 ay önceye oranla şimdi insanlar beni tanıdıkça, projelerimi, çözüm önerilerimi gördükçe bunun kırılmasına yakın olduğunu görüyoruz. Çok kolay da bir şey değil.

AK Partililer diyor ki keşke bizim adayımız olsaydınız CHP'liler diyor ki keşke benim adayım olsaydınız. Ben zaten sizin adayınızım. Merak etmeyin ben bütün İzmir'in adayıyım diyorum. Ümit Özlale kazanırsa İzmir kazanacak diyorum.

İTTİFAK SİYASETİ
1 Nisan'dan sonra seçim telaşı bittikten sonra umarım sizlerle yayın yapma fırsatım olur. Muhalefet partileri bu yerel seçimde çok daha fazla belediyeyi alacaklar. 6'lı masa sürecine gittiğimiz zaman bütün partiler aynılaştığı için kendi seçmen tabanlarını genişletemediler. Aynılaştırma geçti ve İYİ Parti, AK Parti ve MHP'den çok fazla oy alıyor. Milliyetçi seçmenden biz çok fazla oy alıyoruz. 1 Nisan günü Türkiye'de muhalefet partileri 2019'a göre daha fazla belediye kazanacaklar.

İZMİR'İ KAZANMAK İSTİYORUM
Türkiye ilk açıklanan aday benim. Karşıma kim çıkarsa çıksın kaybettirmiş mi oluyorum? Ben İzmir'i kazanmak istiyorum. İzmir'i doğru belediyecilik hizmeti alamayan bir şehir olarak görmek istemiyorum. Ben İzmir'i çok iyi yönetirim.

Cemil Bey ile ben ikimiz aday olsaydık ben kazanırdım. Hamza Bey ile ben aday olsaydım yine ben kazanırdım. Şimdi üçümüz adayız. Ben kazabilirim. Yeter ki insanlar hiç içime sinmeyen şu adaya oy vereyim düşüncesinde olmasın. 30 yaş altındaki gençlerde birinciyim. Benim burada kırmam gereken 50 55 yaş üstünde artık yerel seçimleri de ideolojik olarak gören seçmendeki ön yargıları kırabilirsem bu seçimi alırım.

Bu toplumda bizim korumamız gereken insanlar, canlılar onlara bu vahşete çok üzülüyorum. İki gün önce de Kemalpaşa'da bir katliam yaşandı. O gün ilk defa parti rozetimi çıkardım. Protesto için gittim. Orada sadece öfkeli hayvanseverlerin arasında olup dayanışma içinde olmak istedim.

En çok istediğim şey okulda yemek. Devlet okullarında bedava kahvaltı ve öğle yemeği. Bunları belediye başkanı olarak yapıp belli ölçüde açlığı azaltabilirsiniz. Ben istiyorum ki benim yöneteceğim İzmir'de hiçbir çocuk yatağa aç girmesin.

İzmir'de mevcut belediye üniversitelere yemek dağıtıyor. Tunç Bey sosyal belediyeciliği iyi yapan bir belediye başkanıydı. Sosyal devlet bize şunu gerektirmiyor mu? 0-22 yaş arasındaki bireyler sosyal devleti hissetmeliler. 22 yaşına kadar hem belediye başkanları hem politika yapımcılar eşit şartlar sunmalıyız.

Herkes İzmir'i zengin bir şehir zanneder ama İzmir'in arka sokaklarına baktığınız zaman yoksulluk fazla. Semtlerde bizim kütüphaneler yapmamız lazım. Cemil Tugay'ın Karşıyaka'da 6 ay gecikmeyle maaş ödediğini biliyoruz.

BELEDİYENİN KENDİ GELİRİNİ YARATMASI LAZIM
Belediyenin kendi gelirini yaratması lazım. Doğru insan kaynağı planlamasını yapmanız lazım. Kamu kurumlarında nasıl hiçbir şey yapmayan bankamatik memuru varsa belediyelerde de var. İzmir muhalefette diye eleştirmeyecek miyim? Bütçede Ankara'ya bağlı kalmamanız gerekiyor.

TUNÇ SOYER'İN BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Artıları da var. Daha iyi yapalabileceği şeyler de var. İzmir Türkiye'nin en hızlı şehri olmalı. Kendisinin sosyal belediyecilik alanında yaptığı önemli işler var. Benim karşımda Tunç Bey belediye adayı olsaydı yarış daha zorlu geçerdi. Cemil Bey, Tunç Bey'den daha zayıf bir aday. Tunç Bey, Cemil Bey'den çok daha iyidir. Karaburun'da karşılaştık panelde gençlerin karşısına çıkalım beraber dedik, kabul etmedi. Bir şekilde aynı ortamda bizler aynı panelde olsaydık İzmir en verimli paneline denk gelirdi.

"İZMİR DEPREMİ DAHA YIKICI OLABİLİR"
Kentsel dönüşüm ihtiyacı. İzmir depremi daha yıkıcı olabilir. Yıllar içerisinde çok kötü imar planı hem şehrin trafiğini içinden çıkılmaz hale getiriyor ve afetlere karşı dirençsiz kılıyor. İzmir'den gençler çok fazla İstanbul'a ya da Ankara'ya gidiyor. Yolların kalitesi ve trafik rahatlıkla çözülebilir şeylerden bir tanesi. Benim ben büyük gururlandığım şey şu yetiştirdiğim binlerce öğrencidir.

KARŞIYAKA ALSANCAK YÜRÜYÜŞ PLATFORMU
Bana bu projelerde yardımcı olan binlerce öğrenci var. İzmir'in en güzel taraflarından bir tanesi yılın 10 ayı dışarıda dolaşabiliyorsunuz.

 

 
MSB'den, 'Gece taarruzunda' paylaşımı!
 
İYİ Parti 'Maskeli Balo'yu izinsiz kullanmış!
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
chpli 28 Mart 2024 Perşembe 10:43

yüzde 3-5 oyuyla adam beğenmiyor beyaz türk seni.

Yorumu oyla      1      0  
Ali Cengiz Kurt 28 Mart 2024 Perşembe 10:37

Bunlar safsata. Kocaoğlu yerine Sayın Soyer aday yapıldığında durum daha başka mı idi. Eğer CHP lilerden bazıları mırın kırın edip sandığa gitmezse seçim kaybedilirse Bundan CHP büyük zarar görür o zaman alın bu partiyi başınıza çalın demezler mi. Bir liderlik yarışı başlayacaksa daha da büyümüş bir parti istenmez mi. Diğer partiler hayal görmesin seçmen İZMİR İTTİFAKINI çoktan kurdu debelenmesinler.

Yorumu oyla      0      1  
Hakan 28 Mart 2024 Perşembe 10:29

Ümit Özlale’nin cumhuriyetin değerleri ile zerre kadar ilgisi yok tamamen dolaylı olarak AKP için çalıştığı aşikar muhalif seçmenin oylarını bölmek sadece AKP’ye yarar. Bu açıklamada ise çok kurnazca düşünülmüş bir ayrıntı var aday olamayınca bunu içine sindiremeyen ve neredeyse AKP kazansa mutlu olacakmış gibi açıklamalar yapan CHP adayı için hiç bir pozitif açıklaması da olmayan Tunç Soyer’e mavi boncuk gönderiyor düne kadar acımasızca eleştirdiği Tunç Soyer ile karşılıklı muhabbetin sebebi hikmeti CHP küskünlerini İYİ partiye oy vermeye ikna etmek rüyanızda görürsünüz Sayın Özlale

Yorumu oyla      0      0  
ferramuz 28 Mart 2024 Perşembe 09:11

Tunç bey'i aday göstermemekle dersini alacak ve sınıf başkanlığı sona erecek sanırım. Sayın Özlale CHP'den aday olsaydı kesindi.

Yorumu oyla      3      1  
Şiki Baba 28 Mart 2024 Perşembe 08:47

Dayamışsınız sırtınızı saraya ortalıkta da yeni bir yol diye geziyosunuz aslında iyi parti akp nin arka bahçesi olmaya çoktan başladınız. Onun için iyi parti ülke siyasetinde kapkaranlık bir leke olarak kalacaktır.

Yorumu oyla      4      5  
SOKAK 28 Mart 2024 Perşembe 07:35

Sayın ÖZLALE gereksiz bir açıklama yapmış. Ama şaşırdık mı? Tabi ki hayır. Bu seçim sürecinde İyi Partinin yaptığı tek bir doğru hareket olmadı. Bu yanlışa İzmir açısından hiç beklemediğim bir kişi olan Sayın ÖZLALE'de katıldı. Hepsi o kadar.

Yorumu oyla      6      7  
Partili 28 Mart 2024 Perşembe 06:20

CHP de her babayiğite siyaset yaptırmazlar ipten kazıktan boşanmış adamlar,lgbt sempatizanı,Atatürkçülük ırkçılıktır diyen sütun sütun yazı yazanlar Latif Şener,yöresinde ilinde delege seçilemeyenler,delegelerin oyunu almadan tek aday olduğu için seçilen eski il başkanları örnekler daha çoktur işte böyle bir durum vardır...

Yorumu oyla      7      1  
Cumhuriyetli 28 Mart 2024 Perşembe 01:37

sende ondan zayıfsın maalesef :)

Yorumu oyla      7      7  
28 Mart 2024 Perşembe 01:08

her şey tamam bir tek müze eksik.

Yorumu oyla      3      0  
cumhura mı katıldınız 28 Mart 2024 Perşembe 00:37

vekilin musavat dervişoğlu gibi sende sabah akşam akp yi övmeye başladınız, ne oldu cumhura mı katıldınız da haberimiz yok, seçim sonu anayasa değişikliği falan mı yapacaksınız beraber anlayalım, ey izmir görün kimler kimlerle berabermiş

Yorumu oyla      3      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özel'den Erdoğan'a: İsrail ile ticareti durdur!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “İsrail ile ticaretin sürmesinin zulmün ...
YRP İl Yönetimi, AK Parti’ye katıldı!
Yeniden Refah Partisi İstanbul milletvekili Suat Pamukçu'nun AK Parti'ye ...
Belediye başkan adayına silahlı saldırı
Memleket Partisi Tarsus Belediye Başkan adayı M. Ozan Bozdoğan'ın aracına ...
 
MHP İzmir Teşkilatı, iftarda bir araya geldi
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Teşkilatı iftarda bir araya geldi.
Dağ, Özel için 'korkuyor' dedi ve ekledi: İzmir giderse başkanlık gidecek!
Son dönemde sürekli İzmir’de bulunan ve kendisini hedef alan CHP Genel ...
Kınay'dan oto sanayi ziyareti... İstihdam ve ara eleman sözü!
Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay, ...
 
Erdoğan’a ‘enflasyon’ yanıt: Sebebi hükümet!
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ...
Kılıçdaroğlu’ndan ‘sahte pankart’ açıklaması!
CHP’nin eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Kılıçdaroğlu Gönüllüleri’nin ...
CHP Urla adayı Balkan projelerini anlattı... Çiftçiye destek sözü!
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Urla Belediye Başkan Adayı Selçuk Balkan, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva